Skien - Nordre Bydel, Sentrum

Sentral beliggende selveierleilighet i 1. etasje m/ enkel adkomst og vestvendt veranda - Ingen fellesgjeld

Herman Baggers gate 4C , 3717 Skien

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 56 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 62 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1991
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 108
Energimerking E
FINN.no 235971347
Sist endret 26.11.2021 10:14
Prisantydning 1 750 000
Totalpris 1 800 269
Fellesutgifter 2 547,-

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 50 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 800 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Telemark har gleden av å presentere Herman Baggers gate 4 C. Dette er en pen og praktisk selveierleilighet beliggende i Nordre Bydel i Skien. Boligen har enkel adkomst og ligger i 1. etg. og inneholder: Entrè, bad, soverom, kjøkken og stue. Innvendig bod. Fra stuedel er det utgang til vestvendt solrik veranda og med utsikt til koselig fellestun. Det er gangavstand til bl.a. Lietorvet, dagligvare, både Joker i Duestien og Coop Extra Plesner  og bussforbindelser.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entrè, stue, kjøkken, bad og soverom. Innvendig bod.
Veranda på ca. 6 kvm. med utgang fra stue.
Egen sportsbod i felles garasjeanlegg.

Standard

Meglerhuset & Partners Telemark har gleden av å presentere Herman Baggers gate 4 C. Leiligheten har livsløpstandard, med trappefri adkomst i 1. etg. Praktisk og romslig gang med parkett på gulv. Pent lyst kjøkken med slette fronter og laminert benkeplate. Det er lagt flis over kjøkkenbenkene. Lys og trivelig stue med utgang til solrik veranda. Stuen har parkett på gulv og lysmalte vegger. Leiligheten har ett  soverom. Praktisk bad med baderomsinnredning med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje. Badegulv er flislagt med varmekabler. I tillegg har leiligheten en bod innvendig og en bod i felles garasjeanlegg.

Beliggenhet

Velkommen til Sameiet Baggerstun! Boligen ligger i et populært og sentrumsnært boligområde. Leilighetene i sameiet er bygget rundt et koselig fellestun. Det er gangavstand til bl.a. Lietorvet, dagligvare, Ibsenhuset, Jernbanestasjonen, Brekkeparken med Telemark Museum og alle fasiliteter i Skien sentrum.

Felleskostnader

kr 7 640 pr. 3 måned.  Felleskostnader betales hvert kvartal men utgjør ca kr 2 547,-  pr.mnd.
Fellesutgifter: Kabel-TV (forfall hver 3. md.)                                             kr    788
Felleskostnader (forfall hver 3. md.)                                                          kr 6 702
Tilleggsytelser: Avsetning til trivselsfond (forfall hver 3. md.)                kr    150
Sameiets kabel tv leveres av Telenor Norge, og er inkludert i felleskostnader.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr 6.927,02 i 2021
Kommunale avgifter inneholder:
Eiendomsskatt      kr 3.932,01
Renovasjon felles kr 2.995,01

Andel formue

23 350

Sameie

Sameiet Baggerstun med org.nr. 971 323 191
Styreleder: Vidar Krogsrud
Adresse: Baggertun 4
Postnr./sted: 3717 Skien
Mobil: 95230491
E-post: vidar.krogsrud@icloud.com

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen fellesgjeld / Ingen IN ordning

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Frende Skadeforsikring Polisenummer: 554804

Regnskap

Regnskap ligger vedlagt i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgaven

Husdyrhold

Dyr som er til ulempe for beboere må ikke holdes i leilighetene. Lufting av dyr må skje under kontroll. Hundeekskrementer må fjernes, iflg. husordensregler for Boligsameiet Baggerstun.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, stue, kjøkken, soverom og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Se kart på finn.no.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Felles utvendig biloppstillingsplass

Byggemåte

Bad/vaskerom: Gulvkonstruksjon/overflater: Betongdekke med flis. Sluk er plassert i våtsone. Fall på gulv mot våtsone og lokalt fall rundt sluk.
Kjøkken: Gulvkonstruksjon/overflater: Kjøkkeninnredning fra antatt byggeår. Betongdekke med parkett på gulv.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på bad

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 927,02 pr. år
Kommunale avgifter inneholder:
Eiendomsskatt      kr 3.932,01
Renovasjon felles kr 2.995,01

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 415 388 pr. 11.10.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 495 396 pr. 11.10.21
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1991/6682-1/101  Erklæring/avtale tinglyst 22.05.1991.
Skiensfjordens kommunale kraftselskap gis tillatelse til vederlagsfritt å montere å ha stående en transformator-kiosk m.v. på d.e. Gjelder denne registerenheten med flere

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Herman Baggers gate 4C, 3717, Skien, Gnr. 300 bnr. 108 snr. 23, leilighetsnr. 23 orgnr. 971323191 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-21-0109

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det  våtromsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.