Drangedal - Vefall

Idyllisk fritidsbolig med anneks, garasje og båtplass med brygge i Nedre Tokevann.

Drangedalsveien 2311 , 3750 Drangedal

VISNINGER

16. august tirsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 4 790 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Byggeår 1943
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 30
FINN.no 267902274
Sist endret 10.08.2022 11:38
Prisantydning 1 190 000,-
Totalpris 1 231 019,-

Beregnet totalkostnad

1 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 190 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 41 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 231 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark ved Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Drangedalsveien 2311. Denne idylliske fritidseiendommen ligger i et tun med uthus, garasje og utedo og med flott utsikt over Nedre Tokevann. Flott område med mulighet for fiske og bading. Usjenert beliggenhet med bilvei helt frem.

Innhold

Fritidseiendommen inneholder:
1. etg.: Stue, kjøkken, bad, toalettrom og vindfang/trapperom
2. etg.: 2 soverom og gang/trapperom.

Uthus:
Vedskjul og bod.

Garasje

Utedo med lager.

Standard

Vi har gleden av å presentere Drangedalsveien 2311. Dette er godt vedlikeholdt hytte. Hytta inneholder:  Stue, kjøkken, to soverom bad, toalett, vindfang/trapperom. Hytta ligger i et koselig tun med uthus, garasje og utedo.

Hytta går over to etasjer. I 1. etg. på hytta er det vindfang/trapperom, bad, toalett, kjøkken og stue. I hytta sin 2. etg. er det gang/trapperom og 2 soverom.

Lys og trivelig stue med gode vindusflater gir godt med lys inn i rommet. Det er montert vedovn og varmepumpe for kalde dager.

Fin spiseplass på kjøkken, her er det også montert vedovn. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og oppvaskbenk.

Bad/vaskerom med vinylbelegg på gulv og panel på vegg. Innredning med servantskap, speil/lys og dusjkabinett. Opplegg og plass til vaskemaskin. Det er i tillegg innstallert tørrklosett.

Toalettrom med vinylbelegg og panel på vegg og i himling. Her er det montert tørrtoalett med ventilering over tak.

To trivelige soverom i 2. etg. Vedovn i 2. etg.
     
Gulver har malte tregulv eller gulvbelegg. Vegger har furupanel, malt faspanel o.l. og malte plater/strie. Himlinger har synlige opprinnelige takbjelker og malt panel/ plater. Vinduer er smårutete.  Det er innlagt strøm samt innlagt vann fra borehull og spillvann til terreng

Det foreligger en historisk boligsalgsrapport i forbindelse med forrige salg og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Rapporten er datert 07.04.2021.

Velkommen til visning!

Kjøkken

TG2:
TG3:

Bad

TG2:
TG3:

Beliggenhet

Landlig og idyllisk beliggenhet med nærhet til flott turterreng og fiske- og bademuligheter. Eiendommen ligger ca. 100 meter fra Nedre Tokevann som er svært godt egnet for utflukter med båt/kano.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-
-
-
-

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 79 kvm

HYTTE:
1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, toalett og vindfang/trapperom

2. etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  2 soverom og gang/trapperom.

UTHUS:
1. etasje:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Vedsjul og bod.

GARASJE:
1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Biloppstilling.

UTEDO:
Bruksareal: 4 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Utedo og lager.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det er enkel og god adkomst på vei.  Parkering på gruset biloppstillingsplass.

Tomt

Areal: 4 790 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på gruset biloppstillingsplass i tillegg er det dobbeltgarasje på eiendommen.

Byggemåte

Fundament på fjell/løsmasser med kjellervegger av betongmur. Oppført i laft over grunnmur, utvendig har bygningen stående kledning. Plassbygget takkonstruksjon med taktekket av stålplater fra ca. 2010. Trevinduer med koplet glass. Ytterdører i beiset utførelse og isolerglass fra 2009.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. Drangedal kommune.

Oppvarming

Elektrisitet, varmepumpe og vedfyring, det er montert vedovn i 1. etg. i stue og kjøkken samt i 2. etg.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 345 Kommunale avgifter er oppgitt for 2020

Eiendomsskatt

Det er i Drangedal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbolig.  Iflg. bestemmelser til kommunedelplan for Toke med Oseidvann 2019 - 2029. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1968/63-1/31  Bestemmelse om veg, tinglyst 12.01.1968
rettighetshaver: Knr: 3815 Gnr:26 Bnr:17

Vei/vann/avløp

Ikke offentlig vann og avløp. Direkte avkjøring fra hovedvei. Tilknyttet lokale vannforsyning fra borrehull og spillvann til terreng med tørrklosset.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Boligen blir ikke ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse, utover at møbler og inventar i boligen blir fjernet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Drangedalsveien 2311, 3750, Drangedal, Gnr. 26 bnr. 30 i Drangedal kommune

Oppdragsnummer

90-22-0057

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.