Nissedal.

Familievennlig og koselig hytte med - fantastisk utsikt - gode turmuligheter - langstrekkelige sandstrender - SE FILM!

Nisser hyttegrend 22 , 3855 Treungen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel Nes Yven
Daniel Nes Yven Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

80%

har bolig på over 120 kvm

18%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 59 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 772 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 21
Bruksnummer 127
Energimerking D
FINN.no 270118132
Sist endret 25.07.2023 12:30
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 076 019,-
Fellesutgifter 5 287,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 076 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Telemark /v Daniel Nes Yven har gleden av å presentere denne fantastiske muligheten på Nisser hyttegrend 22. Arealeffektiv hytte som gir god romfølelse, avslappende feriedager og følelsen av det gode hytteliv. Fra verandaen får du utsikt over Nisser og sol fra morgen til kveld slik at du kan nyte de fine sommerdagene. Dersom Jacuzzi er hyttedrømmen din er alt tilrettelagt for å sette inn dette på verandaen. Hytten har åpen stue/kjøkken løsning med store vinduer vendt mot Nisser. Det er to soverom i første etasje og et soverom samt stue på hemsen. Da du entrer hytten er det et vindfang, slik at du på vinterstid kan beholde den gode varmen inne når det er kaldt ute. Badet inneholder toalett og dusj samt plass til vaskemaskin. I tillegg til all denne inneplassen er det et anneks brukt som stue og bod rett på utsiden av inngangsdøren.

Innhold

Hytten har en etasje, samt hems og inneholder:

1. etasje: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, bod og to soverom.
Hems: Soverom, stue.

Uthus/anneks: Stue og bod.

Standard

Nisser hyttegrend 22  er en svært flott og innholdsrik hytte av tre beliggende i naturskjønne omgivelser. Innvendig gir hytta et godt inntrykk og fremstår innbydende og innholdsrik med alt man trenger av fasiliteter. Den er nybygd i 2017 med god standard, et praktisk anneks og stor veranda. Det er gode romløsninger hvor familien kan oppholde seg i forskjellige soner. Rommene er godt vedlikeholdt og det er god plass til å oppholde seg både i stuen på hemsen og i hoved etasje. Stuen har store vinduer som skaper naturlig belysning og en fantastisk panorama utsikt over Nisser. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Er drømmen å kunne bruke hytten til alle årstider og nyte enhver ferie du får, er denne hytten for deg. Hytten har beliggenhet på Fjonesiden av Treungen som betyr at på vei til hytten kjører du langs idylliske naturomgivelser og langstrekkelige sandstrender.

Fra hytten er det kort vei til både båtplass, badestrand, Fjone og Treungen hvor du får kjøpt dagligvarer. Innsjøen Nisser er omringet av bilvei som egner seg godt for sykling. Opp i fjellene finner du kjente klatreområder samt sykkelstier for deg som liker å være off-road. Er du glad i å gå turer er det utrolig med muligheter for både fjell- og strand turer. Med Gautefall, Jettegrytene og Vrådal innenfor en times biltur, har du mange ting å oppleve.

Nisser Hyttegrend er et godt etablert og populært hytteområde. På Nisser Hyttegrend finnes det uttalige aktivitetstilbud. Hyttegrenda byr på blant annet rekreasjonsområder som lekeplass, trampoline, utallige turløyper, felles grillbu og det har tidligere blitt arrangert klatrefestival med base på hytte- og campingfeltene.

Felleskostnader

Årlig avgift for selveiertomt utgjør pr. 2022 kr. 10.575,- og betales 2 ganger i året. I denne avgiften inngår vann og avløp, vedlikehold av Nisser hyttegrend og brøyting. Brøyting av privat parkeringsplass samt leie av båtplass kommer i tillegg. Kostnadene kan variere.

Løpende kostnader

Brøyting av privat parkeringsplass kostet kr. 1.900,- for vinteren 2020/2021.
Leie av båtplass kostet kr. 3.500,- for år 2022.
Kostnadene kan variere og betales årlig. Dersom du har spørsmål, ta kontakt med megler.

Forsikring

Frende

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad/vaskerom:
Våtrommet mangler styrt ventilering og det er ikke luftespalte i dør.

Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Lekkasje fra bereder vil skade bygningsdeler.

Bad/vaskerom:
Panel på vegg som ikke tåler vann.

Bad/vaskerom:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Bad/vaskerom:
Se tilstandsrapport "fukt i tilleggende konstruksjoner" for nærmere kommentar.

Selgers egenerklæringsskjema

Ligger som vedlegg.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom, soverom.

Hems:
Bruksareal: 9 m².
Primærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Soverom, stue.

Anneks:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Hentet fra tilstandsrapporten, vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Telemark Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 772 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Stor parkeringsplass.
Det er mulighet til å overta leie av båtplass.

Byggemåte

Takbelegg av shingel og undertak av heltre bord. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Tre kledning med bakenforliggende luftesjikt. Takstoler av taksperrer med lastoverføring på bærebjelker. Luftesjikt er synlig oppunder takskjegg. Malte vinduer av tre med innsatt isolérglass. Ytterdør av tre. Terrassedør av glass og trerammer Terrasse av impregnert trelast.  Vi gjør oppmerksom på at boligen kan være oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som legges til grunn.  Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne, samt teksten som står under diverse i salgsoppgaven før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 20.02.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det gjøres oppmerksom på innredede rom i uthus ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Adgang til utleie

Det er kun en boenhet.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 929,80 pr. år. Oppgitt kommunale avgifter for 2021. Inkluderer eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er i Nissedal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,86 promille av beregningsgrunnlaget som er på kr. 900.000,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 660 000 pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbolig ifølge reguleringsbestemmelser for § 12.7 for Sandvik, Gnr 21, bnr. 5 mfl. i Nissedal kommune. Godkjent av Nissedal kommunestyre 20.05.2010.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Nissedal kommune har planlagt å knytte hyttefeltene langs Fjonesiden til offentlig vann og avløp. Det er ikke oppgitt ytterligere informasjon om når dette vil skje eller hva det vil koste for Nisser hyttegrend. Kjøper bør ta kontakt med Nissedal kommune for mer informasjon.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, og omsetning vil ikke medføre boplikt. Skjema for konsesjonsfrihet skal vedlegges skjøte for hjemmelsoverføring.

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nisser hyttegrend 22, 3855, Treungen, Gnr. 21 bnr. 127 i Nissedal kommune

Oppdragsnummer

90-22-0065

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.