Porsgrunn sentrum

Ønsker du å eie sentrumsnært? Ønsker du å betale lave felleskostnader for vedlikehold og drift? Sjekk ut Jernbanegata 7D

Jernbanegata 7D , 3916 Porsgrunn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel Nes Yven
Daniel Nes Yven Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Tomt 1 329 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2003
Gårdsnummer 200
Bruksnummer 1145
FINN.no 268854124
Sist endret 14.03.2023 11:36
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 868 769,-
Fellesutgifter 2 900,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere denne særegne og elegante muligheten midt i Porsgrunn sentrum. Arealeffektiv leilighet som byr på alt man kan ønske seg i sentrum. Med en veranda for de varme sommerdagene, en balkong for de lange sommernettene, koselige stuer for vinteren og kort vei til alt man trenger er dette en leilighet det er å forelske seg i. I leiligheten er det to stuer der den ene stuen har åpen stue/kjøkkenløsning. Det er to soverom, i tillegg er den ene stuen brukt som et tredje soverom tidligere. Det er et bad tilknyttet inngangspartiet. Leiligheten ligger i andre etasje og har et eget fint inngangsparti før man kommer inn i leiligheten. Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Innhold

Leiligheten ligger i andre etasje og inneholder:

Entrè, bad, 2 soverom, stue/kjøkken, stue og 2 boder.

I kjeller er det bod tilhørende leiligheten.

Standard

Jernbanegata 7D er en fin leilighet som kan by på moderne rustikk. Leiligheten er plassert i det klassiske bygget som tidligere ble brukt av Porsgrunns Dagblad. Bygget byr på estetikk og historie. Leiligheten bærer særpreg av dette og har trebjelker i stue/kjøkken området som skaper tilkytning til Porsgrunns historie om "sjøfartsbyen". Boligen har en normal god standard, og inneholder entrè, bad, 2 soverom, stue/kjøkken, stue og 2 boder. Leiligheten byr på tre usjenerte uteplasser, og noe utsikt.  Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i en klassisk bygård meget sentralt i Porsgrunn sentrum. Leiligheten ligger i 2. etasje med noe utsikt fra balkongen. Man får morgensolen på verandaen og kan nyte skumringen fra balkongen. Boligen ligger usjenert til med gangavstand til alt av byens fasiliteter, samt meget kort avstand til tog og busskommunikasjon.  Eiendommen har direkte tilknytning til kommunal vei og det er kort vei til E18.

Felleskostnader

2 900.
Felleskostnadene er delt opp til:
Kabel TV: kr 100,-
Felleskostnader drift: kr 2 800,-

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Økonomiske forpliktelser som eierseksjonssameiet pådrar seg skal fordeles mellom sameierne i forhold til eierbrøk, jf eierseksjonslovens § 29 (1). I forhold til eierseksjonssameiets kreditorer hefter den enkelte sameier personlig proratarisk i forhold til sin eierbrøk jf § 30 (1) . For ubetalte felleskostnader har eierseksjonssameiet legalpanterett i den enkelte seksjonen for et beløp opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Legalpanteretten har rettsvern uten tinglysning og følger seksjonen ved overdragelse slik at sameiet kan begjære seksjonen tvangssolgt for å dekke ubetalte fellesutgifter som skulle vært betalt av forrige eier.

Sameie

Sameie: Sameiet jernbanegata 7, Orgnr: 999666396

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA
Polisenummer: 82331437

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 45 965,-.
Budsjett for 2022 er godkjent med overskudd kr. 28 000,-. i følge informasjon fra Resultatregnskapet datert 31.12.21 til sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:

Balkongdør: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Balkongdør har fukt/råteskade i området mot balkongdekke. Det er kort avstand til dekke som dermed fører til høy fukt belasting nederst på dør.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Slukmansjett er ikke lagt under klemring i sluk, men ligger over og er derfor ikke tett. Vann kan renne mellom sluk og slukmannsjett og inn i bakenforliggende konstruksjon. Gjennomføringer er ikke fagmessig utført med påfølgende risiko for lekkasje. Ikke fall til sluk på gulvet. Ikke oppkant ved dør med godkjent vanntetsjikt som hindrer lekkasjevann og renne ut i gang. Vegger er malt strie og det er ikke mottatt dokumentasjon på utførelse med godkjent våtromssystem. Vegg ved siden av dusjkabinett har hull og er dermed ikke tette. Mekanisk avtrekk har meget dårlig avtrekk.

Stue/kjøkken:Kjøkkenventilatoren virker ikke. Kjøkkenventilatoren har dårlig funksjon og ulyder.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.Takvinduer har noe fuktmerke/-skader i karm og ramme. Noen av takvinduene er vanskelig å åpne og lukke.

Verandadører:Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Mindre sprekker utvendig pga væreslitasje. Normal elde og slitasje

Veranda med bod: Det er avvik: Værslitasje på overflater. Det er store åpninger ved netting i luftespaltene på bod. Bod og overbygg har normal elde og slitasje i forhold til alder. Pga manglende tilgang er bjelkelag og fundament under terrassebord ikke inspisert og det kan derfor være andre avvik som ikke er avdekket.

Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig overflater: Det er avvik: Overflater har elde og slitasje med behov for oppussing.

Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. En dør til soverom treffer karm ved åpning/lukking.

Stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Normal slitasje utfra alder på overskap og underskap. Benkeplate har utette sammenføyninger og ujevne sammenføyninger.

Tekniske installasjoner - vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

-Tekniske installasjoner - ventilasjon: Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet. Unntatt stue ved veranda er det kun lufting via ventiler i vinduer og åpningsbare vinduer eller dører. Lufteventiler i vinduer gir ikke tilfredsstillende lufting og lufteventiler i yttervegg bør etableres for å bedre ventilasjon.

Tekniske installasjoner - varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Antatt alder er over 20 år. Pga manglende tilgang er tank ikke inspisert og det kan derfor være andre avvik som ikke er avdekket.

Tekniske installasjoner - elektrisk anlegg:
El-anlegg fra 2001/2002

Selgers egenerklæringsskjema

Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , Bad , 2 Soverom , Stue/kjøkken ,
Stue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kart. Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Telermark Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 329 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass følger med leiligheten.

Byggemåte

Grunnmur for 1 etg. er oppført i såkalt gassbetong. Vegger i Y-tong blokker som er pusset utvendig. Yttervegger i forbindelse med verandaer er oppført i plassbygde tre-konstruksjoner og utvendig panel med liggende kledning.
Boligen har vinduer og dører av tre med 2 - lags isolerglass, fra 2001. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne, samt teksten som står under diverse i salgsoppgaven før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for leiligheten den 03.04.03  Følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Vallermyrene barnehage (0-5 år) 16 min, 1.2 km gangavstand
Maristien barnehage (1-5 år) 16 min, 1.2 km gangavstand
Radehuset barnehage (0-6 år) 15 min, 1.2 km gangavstand

Myrene skole (1-7 kl.) - 13 minutters, 1 km gangavstand
Vestsiden skole (1-10 kl.) - 23 minutters, 1,8 km gangavstand
Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.) - 7 minutters, 0,7 km gangavstand
Porsgrunn videregående skole Nord - 12 minutters, 1 km gangavstand
Porsgrunn videregående skole Sør - 21 minutters, 1,6 km gangavstand

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut om ønskelig. Vedtektene punkt 04. krever at "Ved salg og fremleie plikter sameierne å melde dette skriftlig til styret for registrering."

Oppvarming

Det er montert luft til luft varmepumpe over kjøkkeninnredningen, ellers er det elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 548 pr. år,-.  I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er i Porsgrunn kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget på kr.. 1.385.900,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Eiendomsskatten ligger i de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 645 225,-.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 322 810,-.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Vernestatus: Eiendommen har verneklasse B

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område som i kommuneplanen er avsatt til:

Sentrumsformål - Nåværende (7) Kommuneplan (13.6.2019)
Bevaring kulturmiljø Kommuneplan (13.6.2019)
byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (13.6.2019)

Vernestatus: Eiendommen har verneklasse B.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i et område avsatt til bevaring kulturmiljø og
at eiendommen er klassifisert i kulturminnevernplanen. Kulturminnevernplanen har graderinger for
bevaringsverdighet og i dette området er det høy konsentrasjon av B- C- og D-objekter.  Eiendommen er klassifisert som B-objekt og er av nasjonal interesse. Det er strenge regler for å utføre endringer. I områder for bevaring kulturmiljø skal den kulturhistorisk verdifulle bebyggelsen søkes bevart, og områdenes særpregede miljø og identitet skal sikres. Av bestemmelser og retningslinjer for kommuneplanens arealdel fremkommer det at ved søknadsbehandling av eksisterende bygg, inklusive tilbygg og påbygg, skal bygningens opprinnelige stiluttrykk og utseende vektlegges, slik at eventuell endring tilpasses og underordnes eksisterende bebyggelse og strøkets karakter. Alle utvendige endringer må søkes kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer 18364, tinglyst 29.11.2001 som gjelder bestemmelse om garasje/parkering. 

Dagboknummer 5613 datert 23.04.2003  Seksjoneringbegjæring.  
Opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/10
 
Dagboknummer 284581 datert 12.04.2012  Reseksjoneringbegjæring
Oppdelt seksjoner:
snr: 5
formål: Samleseksjon næring
sameiebrøk: 6/10

seksjonsameieandeler:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 2/20
 

Rettigheter på 3806-200/3621
Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknummer 1275, tinglyst 26.01.1994  Erklæring/avtale:
 
Overført fra: 3806-200/1145

rettighetshaver:Knr:0805 Gnr:200 Bnr:1143  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:200 Bnr:1145  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:200 Bnr:1145 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:200 Bnr:1145 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:200 Bnr:1145 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:200 Bnr:1145 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:200 Bnr:1145 Snr:5  

Forplikter seg til å montere sprinkelanlegg, hvis nybygg på bnr 1143

Overført fra: 3806-200/1145

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen tilhørende sameiet, og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til yven@partners.no eller SMS: 40 64 88 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Adresse og matrikkel

Jernbanegata 7D, 3916, Porsgrunn, Gnr. 200 bnr. 1145 snr. 1 orgnr. 999666396 i Porsgrunn kommune
Ideell andel av sameiet: 2/20

Oppdragsnummer

90-22-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.