Stathelle - Kjellestad Vest

Nydelig velholdt enebolig med god standard - fantastisk utsikt - garasje - meget populært boområde

Bauneveien 5 , 3960 Stathelle

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

18%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 150 m²
Bruksareal 161 m²
Tomt 848 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1979
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 468
Energimerking E
FINN.no 294405140
Sist endret 16.03.2023 11:06
Prisantydning 5 250 000,-
Totalpris 5 395 269,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 145 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 395 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å vise frem Bauneveien 5 på Kjellestad Vest. En innbydende og tidløs enebolig med harmoniske proporsjoner og pene detaljer både inne og ute.  En flott familiebolig med gode løsninger. Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og innbydende. Eier har vedlikeholdt, oppgradert og tatt godt vare på eiendommen med stor omsorg og kjærlighet i nesten 30år.  Eiendommen har en flott beliggenhet, høyt og fritt med gode solforhold og nydelig sjøutsikt! Helt usjenert hage hvor du kan nyte lange somerdager, og ikke minst utsikten. Vakker beliggenhet med sentralt beliggende på Stathelle, med kort vei til barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, barnehager, badestrender og kjøpesenter. Her har du alt av nødvendige servicetilbud i kort avstand og det er flotte turmuligheter i nærområdet.

Innhold

Innholdsrik enebolig som inneholder:

Hovedetasje: Trappehall, stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc.

Underetasje: Entrè/trappegang, kjellerstue, kontor, soverom bad/wc og vaskerom/bad. Matbod og bod.

Garasje.
Utebod.

Standard

Meglerhuset Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å vise frem Bauneveien 5 på Kjellestad Vest. En innbydende og tidløs enebolig med harmoniske proporsjoner og pene detaljer både inne og ute.  En flott familiebolig med gode løsninger. Boligen har en svært god og gjennomtenkt planløsning, og inneholder hall, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom , 2 bad, kontor, vaskerom, samt godt med lagringsplass i boder. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Boligen har profilert eikekjøkken type nettoline fra 2000, laminert benkeplate med eikelister i front, nedfelt stålvask med liten skyllekum, 15 x 15 cm fliser over benkeplate, nedfelt induksjon kokeplate fra 2019 samt integrert komfyr fra 2019, 2 glass skap med spot samt lysstoffrør under overskap, ventilator type Røroshetta med omramming med
avtrekk ut i yttervegg, oppvaskmaskin fra 2017, godt med skapplass.

Hovedetasje:
Bad/ WC: Våtrom er oppgradert i 2014 av eier som egeninnsats. Bad/wc har 20 x 30 cm liggende veggfliser og malt panel i tak med 4 spotter. Bad/wc har diagonalagte 20 x 20 cm gulvfliser. Bad/wc har 110 cm møblement med laminert benkeplate, nedfelt hvit vask, profilerte fronter i massig eik, overskap med speildører, vegghengt toalett og åpen dusjløsning med dusjdører fra 2014.

Underetasje:
Våtrom er oppgradert i 2014 av eier som egeninnsats. Bad/wc har 25 x 40 cm liggende veggfliser og MDF takpanel i tak med 4 LED spotter.

Bad/wc har 60 cm møblement med heldekkende hvit vask fra 2017,  profilerte fronter, overskap med speildører, toalett fra 2017 og åpen dusjløsning med dusjdører.

Vaskerom/bad er oppgradert i 2012 som egeninnsats av eier. Vaskerom/bad 20 x 20 cm veggfliser i brystningshøyde med MDF Smartpanel over fra 2004 og MDF Smartpanel i tak med 3D spotter fra 2012. Vaskerom/bad 20 x 20 cm gulvfliser fra 2012. Vaskerom/bad har innmurt badekar, møblement med laminert benkeplate, nedfelt stålvask, overskap med profilerte fronter, opplegg vaskemaskin fra 2014.

Boligen har manuelle markiser på sørvestside fra 2009 og utvendig motorisert Screens fra 2018 på stuevindu mot nordøst, utført av Markisemannen.

Beliggenhet

Vakker beliggenhet med sjøutsikt, sentralt beliggende på Stathelle, med kort vei til barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, barnehager, badestrender og kjøpesenter. Her har du alt av nødvendige servicetilbud i kort avstand og det er flotte turmuligheter i nærområdet.

Fritidstilbud

Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk
under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

NAF forsikring, levert av Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3:Tomteforhold, forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
TG2: Innvendig, Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i  standardens krav til godkjente måleavvik.
TG2: Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Det er avvik: Det er ikke kontrollert pipe og fukt på kaldtloft, kun
besiktet fra luke i tak på trappegang. Avstander til brennbart materialer er ikke ivaretatt, men synlig 4 sider, det er tak som er lagt inntil pipevange i stue, hovedetasje og i underetasje på kjellerstue og entre/trappegang.
TG2: Det er ikke kontrollert pipe og fukt på kaldtloft, kun besiktet fra luke i tak på trappegang. Avstander til brennbart materialer er ikke ivaretatt, men synlig 4 sider, det er tak som er lagt inntil pipevange i stue, hovedetasje og i underetasje på kjellerstue og entre/trappegang.
TG2: Utvendig, takkonstruksjon/Loft: Det ble kun besiktet fra luke i tak på trappegang og begrenset kontroll av kaldtloft
TG2: Utvendige trapper: Det bør monteres håndløper i trapp.
TG2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
TG2: Våtrom, Overflater vegger og himling, Bad/wc:  Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at 50% av
forventet levetid er medgått på vegger og ingen dokumentasjon, egeninnsats av eier.
TG2:Våtrom, Overflater Gulv, Bad/wc;  Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at 50% av forventet levetid er medgått og ingen dokumentasjon, egeninnsats av eier.
TG2: Våtrom, Overflater vegger og himling, vaskerom/bad: Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at 50% av
forventet levetid er medgått på vegger og ingen dokumentasjon, egeninnsats av eier.
TG2: Våtrom, Overflater Gulv, vaskerom/bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Fall krav for vaskerom er 1:100 på hele gulvet. Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at 50% av forventet levetid er medgått og ingen
dokumentasjon, egeninnsats av eier.
TG2: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, vaskerom/bad: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av
membran/tettesjikt/klemring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Membranarbeid er utført som egeninnsats av eier, ingen dokumentasjon på utførelse. Ingen synlig slukmansjett i sluk.
TG2: Våtrom, overflater vegger og himling, bad/wc: Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at 50% av forventet levetid er medgått på vegger og ingen dokumentasjon, egeninnsats av eier.
TG2: Våtrom, overflater, gulv, bad/wc:  Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at 50% av forventet levetid er medgått og ingen dokumentasjon, egeninnsats av eier.
TG2: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad/wc:  Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Ingen synlig slukmansjett i sluk og erfaringsmessig
ble det ikke brukt slukmansjett før på 2000-tallet men papp under støp på badegulv og kun fuktsperre på betongstøp og vegg samt membranbånd i overgang gulv/vegg . Ingen synlige skader og det ble ved hjelp av fuktindikator Protimeter type Surveymaster ikke registrert noen unormale fuktverdier i gulv. Ingen synlige fuktmerkeri taket på underliggende rom under bad/wc. Ingen synlige fuktmerker på tilstøtende rom ved bad/wc.
TG2: Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
TG2: Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
TG2: Andre VVS-installasjoner:  Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS installasjoner er oppbrukt.
TG2: Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
TG2: Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Selger har etter beste evne fylt ut egenerklæringen på en omfattende måte. Megler anbefaler derfor at dere leser egenerklæringeg, og ikke denne opplistningen.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?  Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Firmanavn Halvorsen Rør,Langesund og Elektrokonsulenten-Reiduns vei 51.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:

1997-Begge bad ble renovert fortløpende dette år
I 1.etg. revet respatexplater på vegger/flis på gulv
Lagt varmekabler på gulv,samt spot i tak,og extra strømuttak på vegg
Montert elektrisk/fuktstyrt vifte
Extra membran på gulv,samt nye fliser
Extra membran+gipsplater på vegger,samt nye flise
Nytt gulvmomtert wc,dusjvegger,samt skapinnredning
I 2.etg:Revet respatexplater på vegg,samt flis på gulv
- Montert nytt vindu
-Lagt på extra membran gulv,samt fliser
-vegger med membran/gipsplater,samt fliser
-montert elektrisk/fuktstyrt vifte på vegg,samt spot i tak
-flyttet røropplegg fra badekarshøyde til dusjhjørne/høyde
-nytt dusjhjørne/vegger,samt nytt gulvmontert wc og skapinnredning
2014-Begge bad fortløpende pusset opp dette år.
1.etg.::Revet fliser på gulv/vegger
-Litexplater på vegger,/extramembran på gulv og vegger-nye fliser på gulv og vegger
-nye blandebatterier i dusj og på servant,
- nye dusjvegger,
-ny skapinnredning med massive eikedører samt over/speilskap
-nytt gulvmontert wc
-extra el.kontakt på vegg
-automatisk elektrisk fuktstyrt vifte

2.etg.-Revet flis på gulv og vegger
-lagt på rupanel og litexplater på vegger
-extra ny membran på gulv/vegger.samt nye fliser gulv/vegger
-Nye blandebatterier i dusjhjørne,samt på servant
-nye dusjvegger,
-ny servant/skapinnredning med massive eikedører/laminat benkeplate og over/speilskap
-extra spot(egen sone) montert over speilskap
-Nytt vegghengt wc,med slisse gulv/vegg
_malt furupanel i tak
PS-Bak wc er lagt litex/membran og fliser
Alt av membran/plater/flis og monteringsarbeid (utenom rør/el.jobb)-er utført av boligeier- på alle
våtrom
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, sluk er som opprinnelig fra byggeår,mens ny membran er lagt rundt sluk,gjeldende alle våtrom i boligen
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja,  Firmanavn Halvorsen Rør,Langesund ,montert ny hovedkran-max 5 år tilbake

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?  Ja Kommentar Garasje::
-ved innflytting oppdaget lekkkasje i yttervegg under bakkenivå mot vest- -ble utbedret med drenering langsetter veggen.,pusset mur,lagt på knotteplast og fyllmasse innti l vegg-Ikke observert fukt her etter dette tiltaket.
Arbeidet er utført av boligeier.

TAK
2021-Oppdaget vann inne langs pipe ved kraftig regnvær Umiddelbart lagt på presenning samme dag rundt pipe
,kontaktet forsikringsselskap for å utbedre dette. Arbeidet ble utført med tørking av loftsetg./ny isolasjon/plast og nytt innertak i stue,
-lagt 2 sonet nye spot)-i stuetak,samt trappeoppgang
-montert ny pipehatt
Ikke observert lekkasje etter denne utbedring
Arbeidene ble utført av fagfolk
Fukttørk/nytt innetak-Recover
El.arbeid-Per Øverland
Pipehatt -Multifag-

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, Terasse-2000-Revet gamle terrasser/balkongrekkverk -utvidet arealer både mot syd og vest og lagt alle arealer i samme nivå-med impregnerte terassebord,,nytt verandarekkverk,alt jevnlig vedlikeholdt med beis/maling
Lagt spot i tak på balkong.

Terassene er og utbedret med planerte utearealer/forstøtningsmurer/beplantinger og trappearrangementer som er både i treverk og mur/skiferbelagte trappetrinn/forblende murer. Alle arbeidene med terasse/trapper/murer/beplantninger etc er fortløpende utarbeidet i årene ett er ferdige terasser
Arbeidene er utført av boligeierne.

GARASJE
2003-Lagt ut strøm til garasjen,med extra el.uttak ute og inne,samt 16 amp.3fas stikk -Elektroko
nsulenten
-motorisert leddport med fjernkontroll-av boligeier(el,arbeid-Elektrokonsulenten)
2004-Tak-Lagt på extra takpapp før det ble lagt på taksten -boligeier
2017-isolert i vegger,samt bygd en liten extra isolert innerbod i bod,med varme
(ikke isolert over oppstillingsplass for kjøretøy,samt over vedboddel)-boligeier
-Extrabod i bakkant-til redskaper etc-med takpapp/takstein og gjennomgående 2 dører-boligeier
2019-Montert skifersteinplater i front-boligeier
2020 montert 2 isolerte vinduer -boligeier
TAK
2003-På boligen -lagt på extra takpapp før takstein-boligeier
Blikkenslagerarbeider- utført av ARGUS BLIKK
Montert stigetrinn-av boligeier
Monterte snøfangere mot øst+nord(mot gårdsplass)-av boligeier
2021 Montert ny pipehatt(Multifag)
FASADE
2003-lagt bruddskifer i inngangspartiet samt murt opp en forstøtningsmur med beplanting her
-samt satt opp en murvegg, separat fra husvegg (hvor det er montert varmepumpe)
-(er og satt opp en forlengelse av murkant mot enden av tomt mot innkjørselen))
2004-fortløpende lagt på steinplater/skifer -bekledd hele synlige fasade murvegg med dette
-Utvidet gårdsplass mellom hus og garasjen/(gravd ut en stor steinhaug/planert-)utført av Evens
en Entreprenør
-avretting av gårdsplass-/komprimert-lagt belegningsstein i hele gårdsplassen-
-satt opp forstøtningsmurer/(boret(forankret i fjell)-bygd trapp i terreng opp mot hagen-
-alt forblendet med steinplater/skifer-samt skifer i trappetrinn-Beplantet med vintergrønt
-Alt arbeid( utenom graving/planering-)utført av boligeiere.
2015-Satt inn ny isolert/profilert hovedytterdør med 2-blyglass
PS-Alle vinduer/ytterdører(verandadører) er fortløpende skiftet ut- fra år 1997-2018
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja,
2003-lagt ut strøm til garasjen
2011-nytt sikringsskap med overspenningsvern og jordfeilbryter-samt nytt inntaksskap PS!
alle rom i boligen er pusset opp fortløpende og da monterte spot i alle tak under denne prosessen alle spot tatt utfra eksisterende el.punkter

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 161 kvm

Hovedetasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappehall, stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc.

Underetasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè/trapperom, kjellerstue, kontor, soverom, bad/wc og vaskerom/bad.

Sekunderrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Matbod og bod.

Kaldtloft.

Garasje på 45 m² i bruksareal.

Utebod på 8 m² i bruksareal.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Stathelle: Kjør mot Langesund på vei 352, ta så til høyre inn Falkåsveien. Deretter til venstre inn Furuveien, følg veien til toppen av Kjellestad vest. Kjør så rett frem inn i Tyrikleiva, deretter til høyre inn Bauneveien, boligen ligger i enden av veien på venstre side. Boligen er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset Telemark. Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Tomt

Eiet tomt på 848 m2 som er pent opparbeidet med plen, bed og prydbusker og støttemur mot nabo mot nordøst Tomten har meget god beliggenhet i boligfeltet med belegningsstein i innkjørsel hvor det er flere biloppstillings-plasser på egen tomt, rett ved inngangsdøren samt parkering i egen garasje. Hovedvei inn til feltet er asfaltert.

Garasje / Parkering

Egen garasje og mulighet for flere parkeringsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Boligen har takstein og underliggende papp fra 2003. Eier opplyser at det er lagt dobbel papp før takstein. Taket ble kontrollert med stige og det ble ikke registrert skader på befaringsdagen på tekkingen. Med en enkel kontroll var det synlig papp under taktekking ved vestside. Boligen har takrenner og nedløp i sort stål med utkast til avløp,
ventilasjonshette, skottrenner, stigtrinn og beslag pipe fra 2003. Boligen er oppført i isolerte trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trekledning fra byggeår, utvendig malt i 2018. Valmtak med rupanel som undertak. Det ble registrert at det var isolert mot kaldtloft.  Boligen har i underetasje 2-lags isolerglassvinduer på kjellerstue fra 2002, 2-lags isolerglassvindu på soverom fra 2001, hovedetasje har 2-lags isolerglassvinduer på soverom mot sør fra 2005, 2-lags isolerglassvindu på hovedsoverom fra 2008, 2-lags isolerglassvindu fra 1997 på bad/wc, 2-lags isolerglassvinduer fra 2016 på stue, 2 lags isolerglassvindu på spisestue fra 2004 og 2-lags isolerglassvindu på kjøkken fra 2007. Boligen har grønn profilert hovedytterdør med 2-lags isolerglass fra 2015, verandadør fra spisestue mot vest med 2-lags isolerglass, 2-fløyet verandadør ut fra stue med 2-lags isolerglass fra 2015 og verandadør ut fra hovedsoverom med 2-lags isolerglass fra 2018. Boligen har terrasse mot sørøst på ca. 26,6 m2 fra 2000 og videre terrasse på sørvestside på ca. 54 m2 fra 2006 med gangveg til utebod bak garasje.

Dobbel garasje oppført i trekonstruksjoner over støpt betongplate med støpt ringmur, utvendig kledd med stående trekledning, saltak tekket med betongtakstein, rupanel og shingel-papp, takrenner og nedløp i stål, innvendig støpt betonggulv, panel ogplater på vegger og synlig takstoler i tak, motorisert leddport og tredør på side mot boligen, 2-lags isolerglassvinduer på langside, innlagt strøm og lys i garasjen. Utvendige spotter i kister.

Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne, samt teksten som står under diverse i salgsoppgaven før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg, datert 27.12.1979. Dokumentet ligger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Falkåsen barnehage - Lyngbakken 4 min
Falkåsen barnehage (3-5 år) 12 min
Grasmyr barnehage 5 min

Skoler:
Stathelle barneskole (1-7 kl.) 18 min
Bamble ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
Bamble vgs - avd Croftholmen 21 min
Bamble videregående skole 6 min

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen har varmepumpe fra 2008, sist service utført i 2021 og ny innedel ny vifte ute i 2021.  Ildsted type Jøtul  
i entre/trappegang og murt åpen peis i stue, hovedetasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 513,32,- pr. år.  I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 938 224
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 565 250

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Plan nr. 27, Kjellestad vest datert 01.12.1976.
Utsnitt avplan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen
forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Konsesjon / Odel

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen
forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer 12671, tinglyst 10.09.1979 Bestemmelse iflg. skjøte  
RETTIGHETSHAVER: NORSK HYDRO PRODUKSJON AS
RETT TIL MINERALE FOREKOMSTER
Bestemmelse om vann/kloakkledning

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Selger ønsker overtagelse 15.08.2023.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bauneveien 5, 3960, Stathelle, Gnr. 25 bnr. 468 i Bamble kommune

Oppdragsnummer

90-22-0074

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.