Skien - Hyni

Stor og innholdsrik bolig med landlig og usjenert beliggenhet - også egnet for hundehold.

Hynivegen 301 , 3721 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

22%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 231 m²
Bruksareal 233 m²
Tomt 2 159 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1850
Gårdsnummer 9
Bruksnummer 11
FINN.no 280579445
Sist endret 10.03.2023 13:46
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 260 769,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 260 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/Jørn Eik-Nilsen presenterer Hynivegen 301. Eiendommen var opprinnelig et småbruk under Løvenskiold, som senere er blitt oppgradert og også bygget vesentlig ut for noen år siden. På det tidspunktet ble det samtidig foretatt mange oppgraderinger, men boligen trenger nå en ny oppussing. Eiendommen ligger landlig og meget usjenert til med 2,5 mål eiet tomt. Boligen har uteplasser og verandaer på flere sider av huset med gode solforhold. Stor hage med gress og naturtomt. Dette er en innholdsrik bolig med mange muligheter. Den passer spesielt godt for personer som ønsker å bo usjenert og landlig, men samtidig sentralt, med kort vei til Skien sentrum. Eiendommen egner seg også godt for hundehold.

Innhold

Boligen inneholder:
1. etg.: Vindfang,  2 x gang, hall, stue sør, kjøkken, grovkjøkken, ett soverom, bad nord og bad sør og vaskerom.

2. etg.: Trapperom, stue og 2 soverom.

Boder og kjølerom.

Standard

Meglerhuset Telemark presenterer Hynivegen 301. Innholdsrik enebolig med 2 stuer og spisestue, 2 kjøkken, 2 bad, toalettrom og vaskerom og 2 soverom i 1. etg. I boligens 2. etg. er det 2 soverom samt stue og trapperom med utsikt.

Overflater på innvendig gulv: Vinylbelegg, parkett og laminat.
Overflater på innvendig vegg: Mdf-panel, panel og malte flater.

Kjøkken 1. etg.: Kjøkkenet ligger med utgang til veranda og har flott utsikt. Det er kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Komposittkum med ett greps blandebatteri. Flis på vegg under overskap. Integrert platetopp, kjølerom, stekeovn, microovn, oppvaskmaskin samt et stort kjølerom. Kjølerommet har Norcool aggregat.

Kjøkken/arbeidsrom sør (i gammel del) 1. etg.: Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate med overskap. Stålkum med ett greps blandebatteri, oppvaskmaskin.

Bad Nord i 1. etg.: Badet er fra 2010. Baderommet har flis på gulv og vegger. Mdf-plater på innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap, wc og opplegg for dusj.

Bad Sør i 1. etg.: Badet er oppgradert i 2016. Baderommet har flis på gulv. Baderomsplater på vegger og mdf-panel på innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap, wc, dusjnisje med glassdører.

Vaskerom 1. etg.: Vaskerom bygget i år 2000. Gulv med vinylbelegg, malt tapet på vegger og panel på innvendig tak. Rommet er innredet med vann og avløp for vaskemaskin.

WC 1. etg.: Toalettrom med vinylbelegg på gulv, tapet på vegger og takessplater på innvendig tak. Av utstyr finnes toalett og servantskap. Rommet er ikke ventilert.

Elektrisk anlegg med automatsikringer og 8 kurser, med særskilt kretser i sør- og nord-delen. Anlegget i sørdelen er nylig oppgradert. Inntak med skrusikringer.

Det er montert varmepumpe i stue nord som varmesupplement til vedfyring og elektrisk oppvarming. Boligen har septiktank av betong.

Beliggenhet

Eneboligen ligger flott til på Hyni! Usjenert og skjermet beliggenhet men samtidig sentralt og nær byen!

Løpende kostnader

I dag har selger en avtale om å brøyte veien ned til hovedvei. Selger opplyser at de i dag betaler ca kr 300 pr. brøyting.
Internettleverandør er Telenor, i dag betaler selger kr 699,- pr. mnd.

Forsikring

Storebrand
Polisenummer: 1834288

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3: Utvendig, taktekking takstein: Takstein har en rekke brekkasjer over inngangsparti og over nordre stue. Dette har medført fuktskader. Takstein på nordre side har en takvinkel på 14 grader. Takstein un der 15 grader må ha helsveiset undertak, dette er ikke montert. Utett rundt nordre pipe har medført fuktmerker på innvendig paneltak.
TG3: Utvendig, nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Renner er fylt med nedfall og kan tette nedløp. Israftebeslag er løst og med manglende innfesting. Gradrenner med svak fakmessig utførelse.
TG3: Utvendig, vinduer i gang, stue nord og stue sør: 2 stk. vindu i gang med korrosjon av løsemekanisme. Vinduer er ikke til å lukke.  Ett vindu i nordre stue med store skjevheter. Vindu lar seg vanskelig lukke. Vindu i sørlig stue med skader i foring og karm.
TG3: Utvendig, verandadører: Kjøkkendør med skader i karm og utvendig fuktskader. Dobbel stuedør med råteskader. Skyvedør med slitasje, løs vridearm og skjevheter som gjør at døren ikke tetter til karm. Åpning mellom karm og dør vil gi varmetap.
TG3: Utvendig, dører til kryprom: Dører har råteskader
TG3: Utvendig, veranda: Registrert råteskader i rekkverk. Svikt og skjevheter i søyler og trappefundament. Rekkverk for lavt i forhold til dagens karv på 1 m høyde.
TG3: Innvendig, overflater: Overflater har sår og skader. Sjenerende lukt i rom.
TG3: Innvendig, etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. TIlsandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registert spor etter skadedyr. Isolasjon mangler i deler av bjelkelag.
TG3: Innvendig, stålpipe: Pipebeslag over tak med utettheter. Det er målt fukt i panel rundt pipe i tak.
TG3: Innvendig, teglsteinspipe: Det er innkleddee sider på pipen i 2. etasje. Det er krav til 4 synlige sider på teglsteinspiper. Peisovn med lorrosjonsskader i overflate.
TG3: Innvendig, krypkjeller: Grunnet fallende terrengformasjon mot kryprom og svikt i drenering, vil det være tilfang av overvann under bolig. Oppsamling av vann har medført fuktighet i stubbeloft og råte i tresøyler mot grunn. Det ble mål fukthet  (29,1 Vekt%) i stubbeloft under befaringsdagen. Fuktmålinger utført i synlig trevirke, fuktmålinger kan variere med årstiden. Fuktverdien som ble målt under befaringsdagen er av slik verdi at vedvarende fuktbelastning vil medføre økte skader i trevirke.
TG3: Innvendig, innvendige dører: Dørblad går i karm og flere dører lar seg ikke lukke.
TG3: Våtrom, overflater vegger og himling, bad nord: Fuktskader i vindusforing.
TG3: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad dør: Dokumentasjon mangler. Fallforholdet er ikke tilstrekkelig, dette vil også gjelde fallforhold på memebran. Klemring på sluk mangler skurer og medfører at overgang sluk og membran ikke er tett. Rørgjennomføringer mangler mansjettmembran.
TG3: Våtrom, generell, vaskerom: Vårommet på oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
TG3: Kjøkken, overflater og innredning, grovkjøkken: Innredning med skader.
TG3: Spesialrom, overflater og konstruksjon, wc: Rommet er ikke ventilert. Skader på overflater og innredning.
TG3: Spesialrom, overflater og konstruksjon, kjølerom: Aggregat har medført vannlekkasje i rom med påfølgende fuktskader på gulv og vegg. Lekkasjen kan bedføre skjulte skader i vegg og gulv på sikt.
TG3: Tekniske installasjoner, elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer og 8 kurser. Inntak med skrusikringer. Det foreligger dokumentasjon på sikringer og ledninger som er skiftet i 2016. Dokumentet i sikringsskap. Øvrig anlegg uten dokumentasjon.
TG3: Tomteforhold, drenering: Det er utført fuktmåling i fritt eksponert stubbeloft under bolig, høye fuktverdier ble målt under befaringsdagen. Det er behov for utbedring av drenering, spesielt på fremside av bolig. Grunnet terrengfall og tomtens beskaffenhet, ledes overflatevann under bolig og medfører økt fuktpåkjenning av stubbeloft og pilarer, spesielt på vår og høst.
TG3: Tomteforhold, terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

TG2: Utvendig, veggkonstruksjon:
Retningsavvik er påregnelig hensyntatt byggemåte. Yttervegg er svakt isolert og har manglende tetthet  i forhold til dagens krav til isolasjon og tetthet. Erfaringsmessig vil skjult laftetømmer ha høy  skadefrekvens, skader forekommer ofte rundt  vinduer/dører og knutepunkt. Kledning med stedvis råteskader. Kledning er ikke musetettet og det er mus i bolig.
TG2: Utvendig, takkonstruksjon/loft: 1. Retningsavvik er påregnelig hensyntatt byggemåte. 2. Yttervegg er svakt isolert og har manglende tetthet  i forhold til dagens krav til isolasjon og tetthet. 3. Erfaringsmessig vil skjult laftetømmer ha høy  skadefrekvens, skader forekommer ofte rundt  vinduer/dører og knutepunkt. 4. Kledning med stedvis råteskader. 5. Kledning er ikke musetettet og det er mus i bolig.
TG2: Utvendig, vinduer fra 1980: Vinduer med avflassing i ramme og karm.
TG2: Utvendig, dører: Ytterdør går på karm og har slitasje i overfalte. Dørforing på søndre dør er løs.
TG2: Innvendig, radon: Det er ikke foretatt radonmålilnger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendig, innvendig trapper: Trappen tilfredsstiller ikke dagens krav til åpninger, inntrinn og håndløper.
TG2: Våtrom, overflater gulv, bad nord: Gulv med svakt fall til sluk og fallforholdet er ikke tilstrekkelig. Flis med bom (hulrom under flis) ved dør. Bom har kun medført mindre riss i flisfuger, medført synlig skade.
TG2: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad nord: Dokumentasjon mangler. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig, dette vil også gjelde fallforhold på membran.
TG2: Våtrom, sanitærutstyr og innredning, bad nord: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre en eventuell lekkasje fra innebygget toalettsisterne til baderomsgulv. Ofte løses dette ved et dreneringshull (åpning) nede ved gulvflis.
TG2: Våtrom, ventilasjon, bad nord: Vifte har ulyd og svak ventilering.
TG2: Våtrom, fukt i tilliggende konstruksjoner, bad nord: Med enkle fuktsøk mot innebygget issterne ble det registrert fuktighet. Det ble målt fukt fra gnag og her måles moderat fuk. Det er plast bak panel i gang noe som er feil oppygging.
TG2: Våtrom, overfalter gulv, bad sør: Gulv i dusjnisje er forhøyes over øvrig gulv. Dette har medført at sluk er høyest punkt på gulv. Ved mye bruk av vann eller ved en eventuell lekkasje vil ikke vann renne til sluk.
TG2: Kjøkken, overflater og innredning, kjøkken: Skader på flis, bunnsokkel og fronter.
TG2: Kjøkken, avtrekk, kjøkken: Filter er tilsmusset og avtrekk er svakt.
TG2: Tekniske Installasjoner, vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledinger av kobberrør.
TG2: Tekniske installasjoner, varmvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
TG2: Tekniske installasjoner varmepumpe: Eldre varmepumpe uten kjent service.
TG2: Tomteforhold, byggegrunn: Byggegrunn består av ulike masser. Som følge av normal byggemåte i 1850 er det ikke tilført pukk eller andre telesikre masser som har medført bevegelser i fundamentering.
TG2: Tomteforhold, grunnmur og fundamenter: Det er avdekket pilarer og grunnmur med skjevheter og retningsavvik. Dette grunnet svak telesikring og svak fundamentering. Deler av trevirke er ført ned i terreng og medfører økt fuktbelastning på trevirke. Pilarer og øvrig konstruksjon vil bevege seg i takt med årstiden grunnet svak relesikring og fundamentering.
TG2: Tomteforhold, utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
TG2: Tomteforhold, septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.
TG2: Tomteforhold, tomtegjerde: Gjernde med regningsavvik.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Selgers egenerklæring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Selger opplyser i tillegg til egenerklæring at det er feil eller noe som ikke fungerer som kjøper bør vite om eiendommen, følgende er listet opp:
- Vannledningene inn til huset ligger såpass grunt at de kan fryse dersom temperaturen nærmer seg 10 kuldegrader, særlig ved barfrost. Dette gjelder særlig kjøkken og bad i nyhuset, men det har hendt at det også har frosset i gamlehuset.
- Pipen i gamlehuset må få en ny stålpipe inni. Den er ikke tillatt brukt slik den er nå.
- Det er varmeledninger i gulvet i stuen i nyhuet, men tilkoblingen fungerer ikke iflg. elektriker. Det ble satt inn varmepumpe i stedet.
- Et par fliser på gulvet i nyhuset har "slått seg", noe som medfører at flisene på gulvet sannsynligvis må byttes.
- Det er for lite fall på gulvet i dusjen i gamlehuset, noe som medfører at vannet flyter utover gulvet.
- Porten trenger utskiftning - kan være krevende å lukke.
- Døren inn til kjøkkenet i nyhuset er vanskelig å åpne.
- Det knirker i gulvet når man går i soverommene til venstre i 2. etasje i gamlehuset.

Boligens areal

Primærrom: 231 kvm, Bruksareal: 233 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 200 m².
Primærrom: 198 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue sør, kjøkken, grovkjøkken, bad nord, bad sør. Vindfang, wc,  2 x gang, hall, stue nord og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trapperom, 2 soverom og stue.

Vinduer i 2. etg. tilfredsstiller ikke kravet gitt til rømningsvindu.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 159 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med gressplen og gruset gårdsrom. Tomten er inngjerdet.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass

Byggemåte

Ut ifra tomtens beskaffenhet er boligen direkte fundamentert på fjell og løsmasser. Byggegrunn består av ulike masser. Som følge av normal byggemetode på byggetidspunktet, er det ikke tilført pukk eller andre telesikre masser. Grunnmur av betong og natursteinsblokker. Innvendig pilarer av trevirke i krypkjeller. Taktekking med betongstein fra ca 1990 og 2009. Yttervegg med ulik oppbygging og dels med tømmerlaft og dels bindingsverk. Innvendig flater med panel eller plater samt ekte tømmerpanel i stue nord. Utvendig kledning består av stående tømmermannskledning. Kledning sist overflatebehandlet i 2016 og vasket i 2022.  Vinduer i 2. etasje tilfredsstiller ikke kravet gitt til rømningsvindu.
Mellombygget i boligen er oppført i år 2000, samtidig som del nord ble ombygget og innredet på nytt fra det som tidligere var uthuset til boligen. 

Se forøvrig utfyllende rapport fra takstmann som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
For denne boligen er det viktig å ta høyde for at det kan være endringer av arealer og bruken av disse som ikke er søkt endret. Det foreligger arkitekttegninger fra år 2000.
Vinduer i 2. etasje tilfredsstiller ikke kravet gitt til rømningsvindu.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Venstøp barnehage (0-6 år)
Lillefot barnehage
Tufte barnehage (1-5 år)

Skoler:
Venstøp skole (1-7 kl.)
Stigeråsen skole (1-7 kl.)
Kollmyr skole (1-7 kl.)
Gulset ungdomsskole (8-10 kl.)
Mæla ungdomsskole (8-10 kl.)
Toppidrettsgymnaset i Telemark 8 min
Hjalmar Johansen vgs.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmepumpe.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 130 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Skien kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 980 653 pr. 08.11.22
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 530 349 pr. 08.11.22

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende Kommuneplan (16.6.2016)
Bevaring kulturmiljø Kommuneplan (16.6.2016)
Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler) Kommuneplan (16.6.2016

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og offentlig vei i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er ikke offentlig avløp på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hynivegen 301, 3721, Skien, Gnr. 9 bnr. 11 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-22-0096

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.