Bakkane - Skien Panorama

Flott høystandard selveierleilighet med flott utsikt - heis og garasje - lave felleskostnader og ingen fellesgjeld

Ulefossvegen 73 - Leilighet nr. 4 , 3728 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

78%

har bolig på over 120 kvm

35%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 126 m²
Bruksareal 130 m²
Tomt 1 620 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 216
Bruksnummer 138
Energimerking C
FINN.no 297755532
Sist endret 21.08.2023 09:06
Prisantydning 6 950 000,-
Totalpris 6 966 789,-
Fellesutgifter 3 500,-

Beregnet totalkostnad

6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 770,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 311 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 789,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 966 789,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark  har gleden av å presentere Skien Panorama. Et stilfullt og lekkert terrassebygg som ligger på Bakkane i Skien med panoramautsikt.

Skien Panorama består av 8 lekre selveierleiligheter fordelt på 4 etasjer i Skien. Leilighetene er fra 115 - 148 kvm BRA og alle leilighetene har solrike balkonger og egne parkeringsplasser. Toppleilighetene, leilighet nr. 7 og 8, vil få to parkeringsplasser hver og i tillegg få egne flotte takterrasser.

Garasjene ligger på bakkeplan og har direkte adkomst til leilighetene via trapp og heis.

Sameiet vil ha lave felleskostnader og ingen fellesgjeld!

Her kan man virkelig nyte det gode liv. Årene med oppussing er et tilbakelagt stadium. Nå venter en behagelig og avslappende tid i nye og lettstelte leiligheter i Skien Panorama!

Bare se for deg en varm julikveld på terrassen. Det er vindstille og en humle brummer for seg selv der den høres ut til å ha flydd seg vill. Sola varmer og er sjenerøs med D-vitaminene og fra grillen hører du utålmodig spraking fra godsakene som for å melde at den er klar for å få besøk. Noe ekstra godt i glasset gjør at du ikke lar hastverket ta over for nytelsen

Leilighetene i Skien Panorama holder hva de lover. Alle leilighetene har topp standard, flott utsikt og deilige terrasser med panorama utsikt, moderne arkitektur og gode planløsninger.

Velkommen til Skien Panorama

Innhold

Leiligheten ligger i tredje etasje og inneholder:

Gang, soverom, soverom 2, soverom 3, stue/kjøkken, bad, vaskerom, bad 2 og bod.

Standard

Velkommen til en enklere hverdag!

Skien Panorama legger til rette for et praktisk og godt liv, med nærhet til det meste du måtte trenge. Boligkomplekset er utstyrt med heis og garasjeanlegg. Leilighetene er oppført med moderne materialvalg, gjennomtenkte planløsninger og solrike uteplasser. En bolig som gir gode bokvaliteter, både inne i egen bolig og på fellesområdet. Alle leiligheten har høy standard med lekre og funksjonelle kjøkken. Flotte flislagte bad og flere har gode løsninger for vaskerom i tillegg til egne toalettrom. Alle leilighetene er malt i tidsriktige og moderne farger, det betyr at de fleste nyinnkjøpte møbler eller møbler man tar med seg passer fint inn! Det er ulike løsninger for garderobeplass, flere soverom har skyvedørsgarderobe i gangareal eller på soverom. Alle leilighetene har egen sportsbod, noen av leilighetene har også innvendig bod. Bilen parkerer du på egen garasjeplass!

Beliggenhet

Særdeles flott beliggenhet med nydelig utsikt mot øst; Skien sentrum, elven mot Porsgrunn og fjellene omkring. beliggenhet Høyt og fritt med en flott utsikt mot øst; Skien sentrum, elven, mot Porsgrunn og fjellene omkring. Rolig og barnevennlig beliggenhet i blindvei med kort avstand til nærbutikk (Rema 1000) samt til både Moflata skole og Skien Fritidspark. I nærområdet ligger Sykehuset Telemark og kjøpesenteret Herkules. Flotte turområder rundt Geiteryggen og Vindalsåsen.

Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.skien.kommune.no
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Skien kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Felleskostnader

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles ihht. vedtektene.

Månedelige fellesutgifter er stipulert til å bli fra kr 3.500,- pr måned første driftsår, hvor man har lagt til grunn at forsikring på bygget, vedlikehold, kabel TV/internett, forretningsførsel, brøyting og vedlikehold av heis m.m. er inkludert.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter, da dette er basert på erfaringstall og endelig budsjett fastsettes på første sameiermøte. Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk.

Selger har engasjert  forretningsfører for sameiet for de to første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for fellesutgifter. Samtlige kjøpere må betale et kapitaltilskudd på kr 7.500,- til sameiet.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg etc.

Andel fellesgjeld

Det foreligger ikke fellesgjeld.

Sameie

Sameiet Skien Panorama  org.nr. 918311742, består av 8 seksjoner - fordelt over 4 etasjer.

Regnskap

Når sameiets styre er etablert er de ansvarlig for regnskapet og økonomien til sameiet/borettslaget. Styret må blant annet føre et ryddig og oversiktlig regnskap, og det må holdes orden på inntekter og utgifter. I tillegg er det styrets ansvar å sørge for at det alltid er penger nok på sameiets/borettslagets bankkonto til å dekke alle utgifter.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Konferer megler.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke fylt ut egenerklæringsskjema, og vi henviser til tilstandsrapport utarbeidet fra takstmann.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 130 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 130 m².
Primærrom: 126 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, soverom 2, soverom 3, stue/kjøkken, bad, vaskerom og bad 2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

1.620 kvm eiet tomt som er fellesareal for sameiet.

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 stk. bod og 1 stk. parkeringsplass i parkeringskjeller til hver leilighet. Parkeringskjelleren har direkte adkomst til leilighetene via trapp og heis. Sameiet vil i tillegg ha oppstillingsplasser foran blokken.

Byggemåte

Terrassehus bygget i 2017. Utvendig har bygget bindingsverk i fra byggeår med liggende royal impregnert kledning. Malte trevinduer med 3 lag glass fra byggeår 2017. Malte leilighetsdører og malt heve/skyvedør i tre. Tekniske installasjoner: Rør i rør fra byggeår. Avløpsrør i plast. Ventilasjon med varmegjennvinning. 200 liter varmtvannstank i fra 2017. Elektrisk anlegg i fra 2017. Boligen er sprinklet i hver leilighet samt i parkering. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for hver leilighet. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 07.08.2023.

Barnehage / skole i området

BARNEHAGER:
Maurtua barnehage (0-6 år) 3 min
Maribakkane barnehage (0-6 år) 7 min
Trollmyra barnehage (0-6 år) 13 min

SKOLER:
Moflata skole (1-7 kl.) 18 min
Gimsøy skole (8-10 kl.) 20 min
Telemark Toppidrett ungdomsskole Skien (8-10 kl.) 6 min
Hjalmar Johansen vgs. 17 min
Skien videregående skole 5 min

Adgang til utleie

Leilighetene har ingen separate utleiedeler. Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører.

Oppvarming

Leilighetene har elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke innehar varmekilde, vil eiendommen selges slik, uten ytterligere innstallering av slikt fra selgers side.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt  foreligger foreløpig ikke fra Skien kommune. Det er stipulert fra tilsvarende leiligheter i kommunen, og er antatt å ligge på ca. kr 16.000,- til 18.000,- i året. Spørsmål vedrørende dette rettes til Skien kommune.

Formuesverdi

Leilighetene er ikke tatt i bruk og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Regulering

Området omfattes av reguleringsplan, planID 2014011, reguleringsplan for Bakkane del av omr. B28, vedtatt 09.03.2016. Eiendommen er regulert til terrassehus, med formål bolig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer 1288372, tinglyst 30.10.2019 som gjelder bestemmelse om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:48  
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknummer 349190, tinglyst 22.01.2018 som gjelder seksjonering av bygget 

Opprettet seksjoner:
snr: 1,2,3,4,5,6,7,8
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning

sameiebrøk 1: 145/1065
sameiebrøk 2: 126/1065
sameiebrøk 3: 145/1065
sameiebrøk 4: 138/1065
sameiebrøk 5: 101/1065
sameiebrøk 6: 133/1065
sameiebrøk 7: 139/1065
sameiebrøk 8: 138/1065

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.


Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3807-216/48
Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknummer 1288372, tinglyst 30.10.2019 som gjelder bestemmelse om parkering for hele sameiet:

rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:216 Bnr:138 Snr:8

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra sameiets eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring grunnet vilkårene.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Ulefossvegen 73 - Leilighet nr. 4, 3728, Skien, Gnr. 216 bnr. 138 snr. 4, leilighetsnr. 4 i Skien kommune
Ideell andel av sameiet: 138/1065

Oppdragsnummer

90-22-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.