Skien - Nenset

Koselig familiebolig med utleieleilighet på sentral, solrik hjørnetomt. Egen garasje!

Østre Lensmannsveg 13 , 3736 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

2%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 167 m²
Bruksareal 199 m²
Tomt 680 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1954
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 731
Energimerking G
FINN.no 282879158
Sist endret 15.08.2023 09:28
Prisantydning 3 490 000,-
Totalpris 3 591 269,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Østre Lensmannsveg 13. Boligen ligger en meget attraktiv og barnevennlig område sentralt på Nenset. Dette er et godt etablert boligområde. Eiendommen ligger vestvendt på hjørnetomt med meget gode solforhold og er bygget i 1954. Det er etablert utleieleilighet i 2. etg. i boligen.

Innhold

Boligen inneholder:
1. etg.: Vindfang, trapperom, stue, kjøkken og 2 soverom.
2. etg.: Entrè, stue, kjøkken, hobbyrom, soverom og bad/vaskerom.
Kjeller: Trapperom/gang, hobbyrom og bad/vaskerom.

I tillegg er det bod i 1. etg. og boder i kjeller.

Standard

Meglerhuset Telemark v/Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Østre Lensmannsveg 13. Dette er en innholdsrik familebolig med utleieleilighet i 2. etg. og delvis innredet kjelleretg.

Stuen er lys og trivelig og har god plass til både sofagruppe og spisestue. Videre har boligen egen tv-stue. Store vindusflater slipper inn rikelig med lys. Dobbel verandadør med utgang til stor, deilig veranda med gode solforhold med videre trapp ned til hagen. Det er montert både vedovn og varmepumpe i stuen.

Kjøkkenet er lyst og pent med pen profilert innredning og godt med benke- og skapplass. Det er lagt fliser mellom over- og underskap med belysning. Det er skaphøyde opp til himling slik at man utnytter plassen maksimalt. Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himlingen.

Pent flislagt bad i 2. etg. som inneholder badekar, dusjkabinett, servant i stor innredning og wc.

Romslig bad/vaskerom i kjeller med flislagt gulv og vegger i pusset mur. Stort og meget praktisk rom med både wc, servantskap og badekar. Det er plass- og opplegg for vaskemaskin.

Det er tre soverom i boligen.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet sentralt på Nenset som er et godt etablert boligområde. Eiendommen ligger vestvendt på hjørnetomt med meget gode solforhold. Kort vei til idrettsanlegg, skoler og dagligvare. Gode bussforbindelser fra Porsgrunnsvegen til Skien og Porsgrunn. Området har flere fritidstilbud å by på som bla. idrettsanlegg, turområder, ridemuligheter, ungdomsklubb m.m.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3: Utvendig, vinduer fra byggeår i kjeller: Vinduer gir svak isolering sett i forhold til dagens vinduer og vil gi luftlekkasje og varmetap. Ramme og karm er slitt og det er sprekker og fuktmerer i trevirket.
TG3: Utvendig verandadør: Dørvrider er defekt.
TG3: Utvendig veranda: Sammenbrudd i trappetrinn, rekkverk er for lavt i forhold til dagens krav på 1 m høyde.
TG3: Innvendig, etasjeskille/gulv mot grunn: Det er stedvis knirk i gulv ved personbelastning. Det bemerkes at vegger og bjelkelag er originalt fra byggeåret og skjevheter er normalt. Knirk kommer ofte av skjevheter og spikeropptrekk i undergulv.  Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele stuerommet i 1. etasje. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
TG3: Innvendig, pipe og ildsted: Brennstein i ildrom med sprekk. Det er innkledde sider på pipen på bad i 2. etg. Det er krav til 4 synlige sider på teglsteinspiper.
TG3: Innvendig, innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
TG3: Innvendig, innvendig baderomsdør: Dørlister med skader
TG3: Våtrom, generell, bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Gulv på våtrom er ikke utformet med membran. Ved mye bruk av vann på gulvet vil fukt kunne trekke inn i sideliggende rom. Flis rundt sluk med skader.
TG3: Våtrom, ventilasjon, bad/vaskerom: Avtrekksvifte er defekt.
TG3: Kjøkken, avtrekk på kjøkken: Kjøkken har ventiator med omluft (kullfilter). Ventilator er ikke tilkoplet strøm.
TG3: Teknsike installasjoner, elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med 2 sikringskap. Begge skap med automatsikringer og 8 og 4 kurser. 63 Amp hovedsikring.Det foreligger dokumentasjon fra elektro 4 på utvendig spotter og lys på vaskerom.Eier opplyser om at øvrig elektrisk anlegg som er oppført i 2016, blant annet alt i 2. etg. er utført som egeninnsats.

TG2: Utvendig, taktekking: Mønestein på lavtliggende tak mangler innfesting og mønestokk. Overgang til hovedtak med provisorisk tetting og råte i pannebord. Takstein har generell slitasje i overflate som følge av brukstid. Stein med slitt overflate har relativt høy vannoppsugingsevne noe som øker faren for sprekker/skader ved frostspreng.
TG2: Utvendig, nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp, taknedløp er ute av posisjon og frakoblet. Det registreres stedvis nedbøyning og defekter i takrenner, noe som antas skyldes vektbelastning fra is og snø. Takrenner er løse og beslag mangler stedvis. Dette vil medføre vann på trevirke og fuktskader på sikt.
TG2: Utvendig veggkonstruksjon: Retningsavvik er påregnelig hensyntatt byggemåte. Yttervegg er svakt isolert og har manglende tetthet i forhold til dagens krav til isolasjon og tetthet. Liggende kledning med bobler i maling som kan tyde på innsetting av eldre linolje. Linolje lar seg vanskelig fjerne og krever hyppig vedlikehold eller utskifting.
Murpuss med skader og bom.
TG2: Utvendig takkonstruksjon/loft: Konstruksjonen har noe svanker og skjevheter pga. alder og oppbygging.
Store deler av takkonstruksjonen er en lukket konstruksjon med skråkledde himlingsflater. Dette forutsetter en riktig oppbygging med tanke på eventuelt utførelse og materialvalg. En tenker da spesielt på bruk av dampsperre og ventilering av konstruksjonen. Ønskes full visshet om tilstand på skjulte konstruksjoner må åpninger foretas. Ved visuell kontroll av innvendige flater var ikke synlige tegn til lekkasje. Lufting av konstruksjonen vurderes å
være manglende. Ventilering er ikke god nok til å hindre snøsmelting og kondens.
TG2: Utvendig, vinduer fra 2006, 2013 og 2016: Flere vindu mangler innvendig og utvendig belistning.
TG2: Utvendig, dører: Dører mangler innvendig og utvendig belistning.
TG2: Utvendig, inngangsparti med trapp til 2. etasje: Rekkverk mangler på hovedtrapp. Det skal være rekkverk hvor det er mer høydeforskjell enn 50 cm. Rekkverket i 2. et. har åpninger som overstiger krav om maks 10 cm og høyde på 1 m.
TG2: Innvendig, overflater: Vindgang med gjenstående arabeider av tak og vegg.
TG2: Innvendig, radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendig, rom under terreng: Kjellervegg med synlig mur: Det er fuktighet i nedre del av murvegg og betonggulv i bod. Kjellervegg med panel: Ved hulltaking i panelvegg i stue og med bruk av fuktmåling i bunnsvill ble det registrert moderate fuktverdier i bunnsvill.  Årsak: Dette skyldes kapillært oppsug fra grunnen og svikt i
drenering. Dette er normalt i eldre boliger som følge av manglende kapillærbrytende (plast) sjikt mot grunn.
TG2: Våtrom, tilliggende konstruksjoner våtrom, bad/vaskerom: Med fuktsøk på gulv ble det indikert fuktvariasjoner, med høyest verdi på gulv mot betongdekke ved sluk.
TG2: Våtrom, overflater vegger og himling, bad/vaskerom: Det er vindu i våtsone uten fuktbestandige materialer, løsningen eller byggematerialet er uegnet. Videre bruk av dusjkabinett forutsettes.
TG2: Våtrom, overflater gulv, bad/vaskerom: Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig. Flis ved toalett har sprekk.
TG2: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad/vaskerom: Dokumentasjon mangler men membran er utført av fagfolk.
TG2: Kjøkken, overflater og innredning, kjøkken: Kun mindre skader på fronter og noe justeringsbehov av hengsler.
TG2: Kjøkken, avtrekk, kjøkken: Filter er tilsmusset og avtrekk er svakt.
TG2: Tekniske Installasjoner, vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rør i rør til kjøkken mangler mansjett i overgang varerør og vannrør. Rør i kjellerbod er ikke tilstrekkelig innfestet.
TG2: Tekniske installasjoner, avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger av støpejern.
TG2: Tekniske installasjoner, varmvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
TG2: Tomteforhold, drenering: Grunnmursplast mangler stedvis tettelist, dette for å gi nødvendig tetting for å motvirke inntrengning mot slagregn og overvann. Om grunnmursplasten ikke er avsluttet med klemlist i toppen kan dette føre til at regnvann trenger inn mellom grunnmur og grunnmursplast. Fukt transporteres nedover grunnmuren og legger seg på innsiden av grunnmurens nedre del og vises gjerne som saltutslag. Kan forårsaker fukt i nedre del av yttervegger i underetasje om disse er påforet og kledd. Det er foretatt fuktmåling i utlektet vegg mot grunnmur. Her måles det fuktighet (17,0vekt%). Det at grunnmursplast kun er delvis vil medføre utettheter i
dreneringens tettesjikt i samme området. På bakgrunn av dette vurderes fuktsikring/drenering av bygningen til å ha redusert effekt.
TG2: Tomteforhold, grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert stedvis saltutslag i dekke. Dette skyldes kapillært oppsug fra grunnen, samt svekket effekt på drenering. Dette er normalt i eldre boliger som følge av manglende kapillærbrytende (tett) sjikt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 199 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, stue, kjøkken og 2 soverom.
S-rom: 1 m²: Bod

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, hobbyrom, stue, kjøkken, soverom og bad/vaskerom.

Kjeller:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, bad/vaskerom og hobbyrom.
S-rom: 31 m². Boder

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Informasjon gitt av takstmann:
Boligen er registrert i kommunale dokumenter som enebolig med leilighet. Det foreligger ikke ferdigattest. Dokumentasjon  om oppføring av utvendig trapp og fjerning av innvendig  trapp i 2016 er ikke registrert i mottatte kommunale opplysninger. Boligen er tilbygget men tidspunkt er ukjent men antatt oppført på midten av 2000-tallet.

Kjeller er innredet i 2012.
Kjeller er bruksendret fra bod til oppholdsrom. Bruksendring av bod til oppholdsrom har medført bruksendring, det
foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom (hoveddel) areal som tidligere var S-rom
(tilleggsdel). Endringen krever søknad om bruksendring. Areal som er bruksendret utgjør ca 39 kvadrat og har medført en økning på P-rom areal fra 128 til 167 kvadratmeter. Å bruksendre er å endre bruk av et rom fra en tillatt bruk til en annen. For eksempel endrer et rom fra tilleggsdel (for eksempel bod) til hoveddel (for eksempel stue) eller omvendt. I 2016 ble det enklere å bruksendring loft og kjeller i eldre boliger fra før 1. juli 2011. Blant annet må innvendig takhøyde være 2 m og rømningsvindu i rom. Kjeller mangler godkjent rømningsvinduer og høyde.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 680 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein i gårdsplassen, gressplen, epletre, prydbusker samt en thujahekk som rammer tomten pent inn og gjør hagen meget usjenert.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje. I tillegg på egen gårdsplass.

Byggemåte

Byggegrunn består av antatt leire med tilfylte pukkmasser. Støpt plate på mark med grunnmur av betong og betongblokker. Yttervegg består av reisverk og bindingsverk. Yttervegg utvendig påmontert bordkledning. Saltak med kaldtloft og isolert skråhimling. Taket er tekket med betongstein. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål.  Vinduer og dører med malt ramme og isolerglass. Veranda med spaltegulv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Garasjen er godkjent som "Melding om tiltak" iflg. Skien kommune.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Troens Liv barnehage (0-6 år)
Kongerød barnehage (1-5 år)
Klyveskogen barnehage (0-6 år)

Skoler:
Klyve skole (1-7 kl.)
Kjørbekkhøgda skole (1-7 kl.)
Kongerød ungdomsskole (8-10 kl.)
Menstad ungdomsskole (8-10 kl.)
Gimsøy skole (8-10 kl.)
Skogmo videregående skole
Hjalmar Johansen vgs.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmepumpe fra 2021 etablert som varmesupplement

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Konferer megler.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 221 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Skien kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 959 844 pr. 28.11.22 13:44 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 455 438 pr. 28.11.22 13:44 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (16.6.2016)
byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (16.6.2016)
Flomfare Kommuneplan (16.6.2016

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1960/2509-1/101  Erklæring/avtale, tinglyst 01.10.1960  
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Østre Lensmannsveg 13, 3736, Skien, Gnr. 221 bnr. 731 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-22-0117

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.