Heistad - Porsgrunn

Toppleilighet med 3 soverom - garasje - usjenert og luftig balkong - populært boområde

Barlindvegen 3 , 3940 Porsgrunn

VISNINGER

21. mars tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

96%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 82 m²
Bruksareal 82 m²
Tomt 40 634 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 69
Bruksnummer 278
Energimerking G
FINN.no 284406119
Sist endret 13.03.2023 15:11
Prisantydning 1 975 000,-
Totalpris 2 026 497,-
Fellesutgifter 5 248,-

Beregnet totalkostnad

1 975 000,- (Prisantydning) 43 488,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 018 488,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 026 497,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Barlindvegen 3 på Heistad. En gjennomført leilighet i 3. etasje med god planløsning. Leiligheten inneholder 3 soverom, gang,bad, toalett, stue og kjøkken. Vestvendt solrik veranda på ca. 10 kvm.  Eiendommen har beliggenhet i et rolig og etablert boligområde. I nærheten finner du alle etterspurte fasiliteter som skole, barnehage, butikker, idrettsanlegg. I øyeblikkelig nærhet finner du gode turmuligheter både sommer og vinter. Leiligheten har en flott beliggenhet i borettslaget.

Innhold

Leilighet i 3. etasje som inneholder:

Gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og wc.

I tillegg godt med lagringsplass i 2 boder. Felles vaskerom i kjeller - eget rom til fryser.

Vestvendt solrik veranda på ca. 10 kvm.

Standard

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Barlindvegen 3 på Heistad. En gjennomført leilighet i 3. etasje med god planløsning. Leiligheten inneholder 3 soverom, bad, toalett og stue/kjøkken i åpen løsning. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering. Romslig gang med god plass til sko og yttertøy. Lys og åpen stue med god plass til sofagruppe. Utgang til solrik  balkong, hvor du kan nyte utsikten. Trivelig kjøkken med mørk kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Godt med skap- og arbeidsplass. Kjøleskap og komfyr følger ikke med. God plass til spisebord. Boligen har 3 soverom med fin størrelse hvor to av rommene har garderobeskap. Enkelt bad med dusjkabinett og servant, samt plass for vaskemaskin. Separat toalettrom vegg i vegg. I tillegg godt med lagringsplass i 2 boder i kjeller. For de som ønsker det kan man bruke vaskerom i kjeller.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Leiligheten tilhører Skavrakåsen Borettslag som ligger på Heistad i et attraktivt og barnevennlig område. Området kan by på fine turområder med skileikområde og lysløype vinterstid samt badestrand sommerstid. Gangavstand til flere dagligvarebutikker, Heistad barne og ungdomsskole og idrettsanlegg.  Gode bussforbindelser.

Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.porsgrunn.kommune.no
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Felleskostnader

5 248 pr. mnd.

Fellesutgifter: Renter 168
Felleskostnader 4 459
Avdrag lån 1 413
Tilleggsytelser: Adm.gebyr PBBL - garasje 8
Garasjeleie 200

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg etc.

Andel fellesgjeld

43 488

Avdrag fellesgjeld

Kr. 1.413,-.

Andel formue

42 683

Borettslag

Skavrakåsen borettslag består av 6 punkthus med tilsammen 66 leiligheter.

Styreleder: Espen Solvang
Adresse: Barlindvegen 21
Postnr/-sted: 3940 PORSGRUNN
Telefon: Mob.: 92056078
E-post: skavrakaasen@gmail.com

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

De viktigste sakene som styret har arbeidet med:
  
 • Impregnering av værutsatte fasader.
 • Ladestasjoner for el-bil.
 • Pakkeautomat fra PostNord.
 • Eiendomsskatt.


Fremtidsplaner:
  
 • Utskifting av vinduer i nr. 20.
 • Oppføre platå til søppelcontainere for nr. 13.
 • Vedlikeholde garasjerekke ved nr. 8.
 • Merke opp parkeringsplasser i hele borettslaget.
 • Pakkeautomat fra Posten.
 • Fortsette kampen mot skatteetaten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond A/S. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12118112537, DNB

Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.11.2022: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 28.11.2022: 2 523 282
Andel av saldo: 43 488
Første termin/første avdrag: 30.09.2010 ( siste termin 31.03.2030 )

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 168,-.

Forsikring

If Skadeforsikring
Polisenummer: SP0003217696

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på  1.239.606,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 488.700,- i overskudd. Se vedlagt regnskap og budsjett.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde hund eller katt i dette borettslaget. De som allerede har dyr vil kunne fortsette å ha disse dyrene til dyrets naturlige avgang. Dersom det foreligger gode grunner for dyrehold, så kan det søkes skriftlig til styret om tillatelse til dyrehold. Styret vil kun tillate dette etter en konkret vurdering av grunnene som er anført. Videre må dyreholdet ikke være til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Bad/vaskerom: Vinyl er ikke klemt til sluk. Vinyl i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring medfører at overgang mellom sluk og vinylbelegg ikke er tett.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Veranda: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav på 1 m høyde.

Bad/vaskerom: Malt strie er uegnede materialer i våtsoner som rundt vask og dusj. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig. Med bruk av fuktindikator ble det indikert forhøyet fuktighet rundt sluk, erfaringsmessig holder ikke sluk av denne type og alder tett og vil avgi fuktighet til betongdekke.

Kjøkken : Kjøkkeninnredning er funksjonell men med slitasjemerker på skrog, overflater og benkplate.  Filter er tilsmusset og avtrekk er svakt.

Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG1.

Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Markise kjøkken: Snor til markise er defekt.

Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer og 7 kurser. 63 Amp hovedsikring. Ledningsnett og komponenter av ulik alder. Det foreligger ikke dokumentasjon.


KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:
Utvendig konstruksjoner.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
  
 • 15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja, felles ladestasjon i borettslaget.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra PBBL og takstmann følger vedlagt.

Adkomst

Fra rundkjøringen på Heistad tar du første avkjørsel til venstre, inn på Pans veg ved Rema 1000. Følg Pans veg og ta til venstre inn på Seljevegen og ta deretter til høyre inn Barlindvegen. Leiligheten ligger i første blokk på høyre  side, og den er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset & Partners. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart i nabolagsprofilen

Tomt

Borettslagets tomt er på 40.634 kvm og er en festet tomt. Tomten er framfestet til Skavrakåsen borettslag fra Porsgrunn kommune, som igjen leier tomten av Norcem. Tomten er i hovedsak opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser og gårdsplass, plen, prydbusker og hekkplanter.

Garasje / Parkering

Det følger med garasje til leiligheten. Utover dette er det parkering på felles utvendig oppstillingsplass.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 3. etasje og har ytre takflate. Takkonstruksjonen er oppbygget som flatt tak, tekket med papp og innvendig sluk med nedløp. Yttervegg i mur med tegelsteinsforblending. Isolert etter forskrift som var gjeldende ved byggetidspunkt. Leiligheten med sørvendt veranda. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Rapporten tar i hovedsak for seg leilighetens innvendige forhold da det utvendige er borettslagets ansvar.Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 10.08.1970.

Barnehage / skole i området

Barnehager:

Kjellerstua familiebarnehage (0-6 år) 0.6 km
Rypeveien barnehage (0-6 år) 0.6 km
Lundelia barnehage (0-6 år) 1.1 km

Skoler:
Heistad skole (1-7 kl.) 1.3 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.) 5.8 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl) 6.3 km
Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.) 10.7 km
Croftholmen videregående skole, 5.8 km
Bamble videregående skole, 6.8 km

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Det er pipestokk for ildsted i stuen. Det gjøres oppmerksom på at noen av rommene kan mangle oppvarming. Kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene betales gjennom felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 634 199,-.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 283 116,-.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. i følge regulerings- og bebyggelsesplan for Skavråkåsen II, del av gnr. 69, bnr 9 og 24 i Porsgrunn kommune

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelse som følger andelen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Det gjøres oppmerksom på at det kreves styregodkjennelse av kjøper (20 dager fra mottatt
søknad). Eiendommen kan ikke overtas før borettslaget har godkjent ny andelseier eller eventuelt er godkjent etter
loven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

3-1 Hovedregel for forkjøpsrett

(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.

(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3-2, jf borettslagslovens § 4-15 første ledd.

3-2 Frister for å gjøre forkjøpsrett gjeldende

Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.

3-3 Nærmere om forkjøpsretten

(1) Ansiennitet i borettslaget regnes fra dato for overtakelse av andelen. Står flere andelseiere i borettslaget med lik ansiennitet, går den med lengst ansiennitet i boligbyggelaget foran.

(2) Dersom ingen andelseiere i borettslaget melder seg utpeker boligbyggelaget hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen.

(3) Andelseier som vil overta ny andel, må overdra sin andel i laget til en ny andelseier. Dette gjelder selv om andelen tilhører flere.

(4) Forkjøpsretten skal kunngjøres i en avis som er vanlig lest på stedet, på boligbyggelagets nettsider, ved oppslag i borettslaget eller på annen egnet måte.

Adresse og matrikkel

Barlindvegen 3, 3940, Porsgrunn, Gnr. 69 bnr. 278, andelsnr. 1173 i Skavrakåsen borettslag med orgnr. 848833452 i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-22-0120

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.