Bamble - Brevikstrand

VISNING ONS. 29/3, kl. 17.00. Usjenert enebolig i idylliske omgivelser - 4 soverom - 3 stuer - 2 bad - vinterstue

Elvikveien 109 , 3967 Stathelle

VISNINGER

29. mars onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 161 m²
Bruksareal 171 m²
Tomt 1 268 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 4
Byggeår 1982
Gårdsnummer 92
Bruksnummer 161
Energimerking E
FINN.no 289296118
Sist endret 20.03.2023 14:55
Prisantydning 3 490 000,-
Totalpris 3 591 269,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Elvikveien 109. Boligen ligger usjenert og solrikt til ved Brevikstrand. Gangavstand til Ivarsand som har fine sandstrender og er et eldorado for store og små som vil bade. Ca. 10 km. fra Stathelle sentrum med alle sentrumsfasiliteter. Skjærgården i området er variert og fantastisk vakker. Korte båtturer til bl.a. Valle, Langesund, Kragerø, Helgeroa og Jomfruland. Kort avstand til golfbanen på Kjørstad.  En innholdsrik familiebolig med alt hva en familie kan ønske seg. Boligen har en svært god og gjennomtenkt planløsning, og inneholder hall, 4 soverom, 2 bad, romslig kjøkken, vaskerom, kjellerstue, vinterstue og stue. Boligen holder en normalstandard og har en god planløsning hvor familien kan oppholde seg i forskjellige soner. Det foreligger boligsalgsrapport ifm. salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Innhold

Enebolig over 3. etasjer som inneholder:

1. Etasje/Kjeller: Vindfang, hall m/trapp, vaskerom, bad, kjellerstue og soverom.

2. Etasje: Gang, soverom, kjøkken og stue.

3. Etasje: Bad, stue/gang og 2 soverom.

Standard

En innholdsrik familiebolig med alt hva en familie kan ønske seg. Boligen har en svært god og gjennomtenkt planløsning, og inneholder hall, 4 soverom, 2 bad, romslig kjøkken, vaskerom, kjellerstue, vinterstue og stue. Boligen holder en normalstandard og har en god planløsning hvor familien kan oppholde seg i forskjellige soner. Det foreligger boligsalgsrapport ifm. salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Boligen ligger usjenert og solrikt til ved Brevikstrand. Gangavstand til Ivarsand som har fine sandstrender og er et eldorado for store og små som vil bade. Ca. 10 km. fra Stathelle sentrum med alle sentrumsfasiliteter. Skjærgården i området er variert og fantastisk vakker. Korte båtturer til bl.a. Valle, Langesund, Kragerø, Helgeroa og Jomfruland. Kort avstand til golfbanen på Kjørstad.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks. strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Taknedløp som avsluttes ved grunnmur uten tilstrekkelig og kontrollert bortleding av vann kan forårsake skade på ringmur og såle ved eventuell frostspregning. Eier opplyser at det han ikke har registrert vannansamlinger i områdene. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Skyvedør på innebygget veranda/vinterstue har sprekk i sammenføying, og antydning til råte nederst på dørblad. Sidehengslet verdandadør på innebygget veranda/vinterstue har råteskader og må skiftes. Det er mangelfull tetting på beslag under verandadør på soverom mot syd i 3 etg. Fukt kan trenge inn i veggkontruksjonen og forårsake skader over tid.

Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Bad i kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er begrenset med lufting bak kledningen i forhold til det som anbefales, noe som kan medføre kortere levetid på  overflatebehandlingen og på kledningen. Det er montert beslag i overgang mellom yttervegg og
terrassegulv på veranda. Belaget er lagt på utsiden av kledningen, som er en uheldig løsning. Fukt kan bli
liggende bak beslag og utvikle råte over tid.

Vinduer: Der vinduer av tre har murpuss direkte mot treverket uten beskyttende beslag, fuge eller lignende vil
kapilærsuget i betong/mur/stein fører til at fukt blir stående og treverk kan over tid få råteskader som
følge av dette. Det er ikke montert beslag som går inn i murpuss på vannbrett på vinduer i kjeller. Fukt kan over tid trekke inn i treverket og forårsake skader som følge av fukt i disse områdene.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Utvendige trapper bør ha rekkverk på begge sider i trappen.

Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Det er vindskibord og israftbord på tilbygget tak som går inn på opprinnelig takflate. Området der treverket går mot taktekkingen er et utsatt område hvor det lett oppstår skader på treverket som følge av fukt. Det er store tørkesprekker i tregulv i 3 etg.
Det er luftbobler i strie på vegg i 2 etg. Det er registrert enkelte bom under flis i gang/hall og vf i kjeller, og enkelte sårksader på flisen. Bom eller hulrom under flis: Om det ikke har blitt brukt tilstrekkelig med flislim mellom underlaget og flisen, vil ikke hele flisen ha kontakt med underlaget, og luftlommer oppstår. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker lettere ved belastning/støt/slag.

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Det er registrert fuktskjolder i tak/himling i bod mot syd-øst. Rommet er under innebygget veranda, og har
ingen lufting.

 Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er varierende høyder på opptrinn i trapp, som strider mot byggeforskriftens anbefaling om sikker og god trapp å gå i.

Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Kjøkken: Det er påvist sprekker i overflater. Det er registrert enkelte slitasjeskader og antydning til
svelling på melaminbelagte platemateriale i innredningen. Ved fuktbelastning vil platemateriale
svelle der melaminbelegget er skadet.

Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vannrør er enkelte steder mangelfult festet. Ved trykkslag kan vannrør som er mangelfult festet over tid bli skadet og føre til lekkasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av  varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Det er synlig grunnmurspapp uten tettelist/topplist. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er sprekker i grunnmur ved inngangsdør.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Har bygget ny terasse og tak på vinterhage

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
-Har hatt kontroll fra myndigheter. Og utbedret feil som kom i rapport.

Boligens areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 171 kvm

1.etasje/kjeller:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, vaskerom, bad, kjellerstue og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, kjøkken og stue.

3. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue/gang og 2 soverom.

Det er vinterstue på ca. 23,5 kvm. Arealet er ikke medregnet i BRA for boligen.

Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Det er krevende å måle opp boligen nøyaktig, p.g.a forskjellige veggtykkelser, sprang, utforinger m.m. Dette gjelder spesielt kjelleretasje.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Følg gamle E 18 mot Valle. Deretter  ta til venstre ved skilt til Valle, og følg Valleveien. Ta så til venstre ved skilt Ivarsand/Elvikveien der hvor man ser fjorden. Følg Elvikveien til du får boligen på høyre side av veien. Boligen er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset Telemark.  Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Tomt

Areal: 1 268 kvm eiet tomt. Deilig naturtomt med god plass for mye lek og moro.

Garasje / Parkering

I carport,ellers godt med parkeringsplass på egen gårdsplass.

Byggemåte

Bygningen bygget med ringmur/grunnmur av lettklinkerblokker og trebjelkelag som etasjeskiller. Yttervegger består av reisverksvegger med trepanel som utvendig kledning. Yttertaket er tekket med papp, sløyfer, lekter og takstein. Tak over innebygget veranda er tekket med stålplater. Taktekkingen er av betongtakstein. Utvendige beslag er av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående
villmarkskledning/bordkledning. Boligen er i.h.t eier malt utvendig i 2021. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.  Boligsalgsrapporten følger vedlagt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.05.1989 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Snekkerbua barnehage (0-5 år) 8 km
Stokkevannet barnehage (0-5 år) 11 km
Sundby barnehage (0-5 år) 12.7 km

Skoler
Rønholt skole (1-7 kl.)  8 km
Rugtvedt skole (1-7 kl.) 11.4 km
Bamble U skole 14,0 km
Bamble videregående skole 14.1 km

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Det er montert to luft til luft varmepumper i boligen. Vedovn i 2 etg. og peis med innsats i kjellerstue.  Ellers elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 861,64 for 2023.  I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er i Bamble kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3,0  promille av beregningsgrunnlaget på kr.457.100 . Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 808 504 for 2022.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 072 314 for 2022.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i følge reguleringsplanen for Ivarsand datert 25.10.2001.

Utsnitt av planmed tilhørende bestemmelser,eventueltmålebrevskart, tegninger samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen
forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Konsesjon / Odel

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen
forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 3813-92/4, 3813-92/319

Dagboknummer 2856, tinglyst 03.03.1982. Erklæring/avtale:
Rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:92 Bnr:161  
Rett til utslipp m.v. Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 3813-92/9
Dagboknummer 2857, tinglyst 03.03.1982. Bestemmelse om bebyggelse  
Rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:92 Bnr:161  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Elvikveien 109, 3967, Stathelle, Gnr. 92 bnr. 161 i Bamble kommune

Oppdragsnummer

90-22-0122

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.