Vrådal Panorama

Ny laftehytte med flott beliggenhet - 3 soverom - 2 bad fra Finske Tømmerhus Telemark - mulighet for solcelleanlegg

Kjetilskotvegen 72 , 3853 Vrådal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 93 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 4 708 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2023
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 47
Energimerking C
FINN.no 288475756
Sist endret 21.01.2023 11:34
Prisantydning 3 590 000,-
Totalpris 3 688 769,-
Fellesutgifter 4 500,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 688 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Vrådal!

Meglerhuset & Partners i samarbeid med Finske Tømmerhus Telemark har gleden av å presentere Kjetilskotvegen 72 i flotte omgivelser. Nydelig laftet hytte som har en gjennomgående høy standard. Hytten er over 2 plan, og har en meget praktisk romløsning med vindfang, gang, 2 bad, stue/kjøkken og 3 soverom som gir god plass til hele familien og i tillegg gjester.

Finske Tømmerhus Telemark bygger laftehytter med kraftige dimensjoner, utsøkte detaljer og en suveren kvalitet. Dette har gitt hytten et fantastisk flott, solid og tradisjonelt uttrykk. Mange som drømmer om hytte, ønsker seg en ekte tømmerhytte. Her får du en moderne tømmerhytte i lamelltømmer. Med maskinlaft er alt millimetertilpasset og du får et bygg som er tett, men som puster. I tømmerhytte får det den lune og gode opplevelsen hvor varmen er magasinert i veggene. Tømmeret blir stablet oppå hverandre og låst sammen i hjørnene. Både innvendig og utvendig blir tømmeret synlig.

Hvorfor kjøpe nytt:

- Lettstelt og lite vedlikehold

- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.

- Man kan flytte rett inn uten å tenke på oppussing.

- Det er svært lite vedlikeholdskostnader tilknyttet det å eie en ny fritidsbolig

Innhold

Hytte over 2. etasjer som inneholder:

1. etasje:  Vindfang, gang, bad og stue/kjøkken.

2. etasje: Gang, 3 soverom og loftstue/soverom.

Standard

Meglerhuset & Partners i samarbeid med Finske Tømmerhus Telemark har gleden av å presentere Kjetilskotvegen 72 i flotte omgivelser. En nydelig eiendom som byr på idylliske kvelder, fine sommerdager og lune vinterdager. Nydelig laftet hytte som har en gjennomgående høy standard. Hytten er over 2 plan, og har en meget praktisk romløsning med vindfang, gang, 2 bad, stue/kjøkken og 3 soverom som gir god plass til hele familien og i tillegg gjester.

Du ønskes velkommen inn i en lys og pent vindfang. Her er det god plass til sko og yttertøy. Trivelig stue med utgang til  terrasse. Stuen har god plass for møblering av både sofagruppe og spisestue. I stuen er det montert peisovn som gir en hyggelig stemning og ekstra god varme på kalde vinterdager. Pent kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Pen mørk kjøkkeninnredning med fronter i slett utførelse. Lamintert benkeplate og integrerte hvitevarer. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri og nedfelt platetopp. Over kokesonen er det montert ventilator, hvorav avtrekk føres til yttervegg. Integrerte hvitevarer består av oppvaskmaskin, kjøleskap/frys, platetopp og komfyr. Godt med skap- og benkeplass. Meget delikat hovedbad som innbyr til rekreasjon og velbehag som er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt toalett og servant. I 2. etasje så har du 3 store soverom, hvorav 2 av rommene har utgang til balkong.


Velkommen til visning.

Beliggenhet

Vrådal Panorama er et flott og attraktivt helårs feriested og området har mye aktivitetstilbud sommer som vinter. Om sommeren bys det på vakker natur, flotte turområder i fjellet med merkede turer (korte og lange), 9 hulls golfbane, nydelig opparbeidet badestrand- og brygge med båtplasser og vannleker for ungdommen, lekeplass med både klatrestativ, hoppepute, skateramp, huskestativ m.m. Alt som skal til for at hele familien skal trives hele året på hytta.

Vinterstid bys det på oppkjørte langrennsløyper på fjellet, korte og lange turer, alt etter ønske og form! Det er 18 nedfarter i alpinanlegget på i alt 15 km og 8 heiser inkl. 8-seters stolheis. Her er det sjelden kø. Kafeteria og bar på området med tidvise aktivitetstilbud for store og små.

Vrådal har et veldig hyggelig og inkluderende miljø hvor man kan slappe av og bare nyte roen, naturen og de aktiviteter man ønsker. Velkommen!

Felleskostnader

Velavgift til Vrådal Panorama betales med ca kr 4.500,- pr år (2021). Dette gjelder vedlikehold og brøyting av veier, vann og avløp i området.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks. strøm, forsikring etc. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

DNB FORSIKRING
Polisenummer: 923738886

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger ikke tilstandsrapport.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 105 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, bad og stue/kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og bad.

Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Adkomst

Vrådal ligger i hjertet av Telemark, ca. 1,5 time fra Porsgrunn, ca. 3 timer fra Oslo, 2,5 time fra Tønsberg og Kristiansand, ca. 2 timer fra Sandefjord og Arendal. Det er fine veier både sommer og vinter.

Når man kommer til Vrådal sentrum følger man veien og skilting til Vrådal Panorama/alpinanlegg. Når man kjører forbi Vråvatn og tar opp til høyre mot Vrådal Panorama, kjører man helt opp mot bommen. Like etter bommen er eiendommen beliggende på venstre. Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmeglings sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger

Tomt

Andel av felleseiet tomt på 4708 kvm, jfr. målebrevmottatt fra Kviteseid kommune. Det "arronderer" naturlige tomteparseller rundt hyttene. Tomten rundt denne hytten består i all hovedsak avgruset adkomst, terrasse og naturtomt.

Eiendommen er seksjonert, hvor sameiet består av 13 seksjoner. Sameiebrøk: 1/13.
Selger opplyser om at sameiet ikke er organisert med fellesutgifter, regnskap eller vedtekter. Det praktiseres slik at hver og en har ansvar for sine eiendommer, påkostninger/utbedring og vedlikehold av disse.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass til 2 biler på tomten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det vil foreligge ferdigattest til overtagelse.

Adgang til utleie

Bolig/ fritidsbolig med en boenhet som fritt kan leies ut i sin helhet. Deler av boligen kan også leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt peisovn i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt blir fastsatt når ferdigattest foreligger. Det er stipulert fra andre hytter i området til antatt å ligge på ca. kr 10.300,- i året. Spørsmål vedr. dette rettes til Kviteseid kommune. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.

Formuesverdi

Da fritidsboligen selges før den er tatt i bruk av selger er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på fritidsboliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2022 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål, jfr. reguleringsplan "Vrådal Skisenter", vedtatt av kommunestyret 29.06.2000. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer 1010, datert 23.04.2003  Seksjoneringsbegjæring. 
Opprettet seksjoner:
Snr: 10
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/13

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig  vann og avløp i henhold til informasjon fra Kviteseid kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Solcelleanlegg:

Det foreligger tilbud på solcelleanlegg fra Elektropluss Telemark AS Bø på kr. 185.839,-.

Det er tatt utgangspunkt i tegninger av tak på 4,6mx11m og beregner 2 rekker av 9 paneler.

Støtte fra Enova 33 100,- er ikke medbergentet i tilbudet.
2000,- pr kwh og 7500,- for installasjonen.
Støtteordningen kan du lese om her:

https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/solenergi/solcelleanlegg/

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Hytten er klar for rask overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Garanti

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kjetilskotvegen 72, 3853, Vrådal, Gnr. 1 bnr. 47 snr. 10 i Kviteseid kommune

Oppdragsnummer

90-23-0003

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.