Porsgrunn - Herøya

Innholdrik enebolig på solrik tomt med stor hage - 4 soverom - garasje / carport!

Folkvanggata 4 , 3937 Porsgrunn

VISNINGER

22. mars onsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 165 m²
Bruksareal 197 m²
Soverom 4
Byggeår 1951
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 285
Energimerking E
FINN.no 294952831
Sist endret 21.03.2023 09:21
Prisantydning 3 590 000,-
Totalpris 3 693 769,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 693 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Folkvanggata 4 på Herøya. Innholdsrik enebolig med stor hage. Hagen ligger på solsiden av huset og med nyplantet hekk som skjermer fint mot innsyn.
Robotgressklipper satt opp sommer 2022. Eneboligen er oppført i 1951 og utvendig og innvendig oppgradert i perioden 2010-2020. Kjøkken ble tilbygget i 1997 og er stort og velfungerende og med god plass til spisebord.  Lys og trivelig bolig med 2 etasjer, hvor 3 av 4 soverom er samlet i 2. etg. i tillegg kjeller og kaldtloft, med normalt god standard på innredning, utstyr og overflater og gjennomgående samme stil i hele boligen.
Nytt inngangsparti i hovedetasje i 2020 med ny trapp, platting og tak m/spotter. Egen inngang til underetasjen. Sørvestvendt altan ut fra stue og kjøkken med nedgang til hage og nedgang til gårdsplass. Boligen inneholder i 1. etg.: Vindfang, hall, trapperom, toalettrom, stue, kjøkken og soverom. I boligens 2. etg. er det gang/trapperom, bad og 3 soverom. I kjelleretg. er det gang/trapperom, vaskerom og toalettrom, samt god oppbevaringsplass. Stor gårdsplass med garasje, carport og oppstillingsplass til ytterligere 4 biler hvis nødvendig.

Selger opplyser at følgende utbedringer eller påkostninger er utført de senere år:
  
 • Veranda og rekkverk på veranda er malt/beiset to ganger siden 2017.
 • Nytt heldekkende pipebeslag og mønebånd september 2017.
 • Gammel hekk fjernet og plantet ny hekk langs hagen mot vei (Snorresgate) sommer 2018. Det meste av gammel vekst rundt i hagen er fjernet, med unntak av noen busker, hekker og et epletre som er i god stand. Opparbeidet tre nye blomsterbed med blomster, trær og bark.
 • Gammel mur langs hekk pusset. Hagemur mot nabo i Baldersgate 5 (nord-øst) er forbedret og pusset.
 • Alle kjellervinduer er byttet august 2020.
 • Plast etter drenering rundt huset ble festet med kantlist og grunnmur ble pusset samtidig som vinduene ble byttet. Verandaunderside kledd igjen med lekter.
 • Nytt inngangsparti bygget november 2020 (ny trapp, platting og tak m/spotter).
 • Montert kjøkkenplater på vegg mellom benk og overskap januar 2020.
 • Utskiftning av stikkledning ifm. kommunal utbedring i gata. Skilt avløp og overvann, lagt nye rør for avløp og overvann.
 • Satt opp port i lik stil som verandarekkverk ved enden av carport oktober 2019.
 • Pusset opp soverom i 1. etg. Malt vegger, lagt nytt gulv og nye lister.
 • Gravd opp grusen i gårdsplassen, luket og lagt ny grus.
 • Lagt gulvplater på gulv på vaskerom i kjeller.
 • Ny varmtvannsbereder 2019.

Innhold

Eneboligen inneholder:
1. etg: Vindfang, hall, trapperom, toalettrom, stue, kjøkken og soverom.
2. etg.: Gang/trapperom, 3 soverom og bad.
Kjeller: Gang/trapperom, vaskerom og toalettrom. Boder.

Egen garasje med leddport og dør for tilkomst og i tillegg carport.

Utstyr

                

Standard

Lys og trivelig bolig oppført i 1950 med kjeller, hovedetasje, 2. etasje og kaldtloft, med normalt god standard på innredning, utstyr og overflater og gjennomgående samme stil i hele boligen. En flott familiebolig med hovedinngang i hovedetasje mot nordøst samt inngang til underetasje mot nordvest. Nytt inngangsparti bygget november 2020 med ny trapp, platting og tak m/spotter. 

Lys og pen stue med god plass til møblering av både spiseplass og sofagruppe. Store vindusflater gir godt med lys inn i rommet. Det er montert pen peisovn og varmepumpe som gir god varme til boligen. Sørvestvendt veranda ut fra stue og kjøkken med nedgang til hage og gårdsplass. 

Hvitt takhøyt Format kjøkkeninnredning fra 2010 med benkeplate med innfelt stålvask med liten skyllekum og innfelt induksjon kokeplate, integrert ovn og micro, skråstilt ventilator med avtrekk ut i yttervegg, integrert oppvaskmaskin og godt med skapplass og spiseplass. Direkte adkomst til overbygd veranda. Bad/wc i 2. etg. har hvitt møblement 90 cm med heldekkende hvit vask, underskap med glatte skuffefronter, speil med innebygget lys, vegghengt toalett og lukket dusjkabinett fra 2010. Wc rom i 1. etg har Wc-rom har servant og toalett.
Vaskekjeller med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Boligen har 4 pene soverom, 3 soverom i 2. etg. og ett soverom i 1. etg. Det er toalettrom i 1. etg og kjelleretg. i tillegg til bad i 2. etg.

Velkommen til en meget praktisk familebolig!

Egen garasje med leddport og dør for tilkomst og i tillegg carport.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et veletablert, solrikt, rolig og barnevennlig boligområde på Herøya ca. 4 km sørøst for Porsgrunn sentrum med alle servicetilbud. Gangavstand til skole, barnehage, dagligvare, fotballanlegg og båthavn.

Løpende kostnader

Boligen har i dag alarm, kostnad  kr 6900,- pr. år.
Leverandørselskap: Sector Alarm.

Internettleverandør er Altibox
Altibox, kostnad kr 1.200,- pr. mnd. (avhengig av valg av kanaler).

Forsikring

Tryg forsikring
Polisenummer: 8155413

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3: Hall, fliser med sprekker.
TG3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
TG3: Toalettrom: Det er ingen ventilering fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG0/1.

TG2: Nordvegg med grønske og svertesopp, øvrig kledning fremstår med behov for normalt vedlikehold i form av maling.
TG2: Utvendig takkonstruksjon/loft: 1. Konstruksjonen har noe svanker og skjevheter pga. konstruksjonens alder og oppbygging. 2. Registrert flyvehull i form av skadedyr i konstruksjonen, tilrådelig med kontroll av skadedyrs-firma.  3. Deler av takkonstruksjonen er en lukket konstruksjon med skråkledde himlingsflater. Dette forutsetter en riktig oppbygging med tanke på eventuelt utførelse og materialvalg. En tenker da spesielt på bruk av dampsperre og ventilering av konstruksjonen. Ønskes full visshet om tilstand på skjulte konstruksjoner må åpninger foretas. Ved visuell kontroll av innvendige flater var det lekkasjemerker rundt pipe. Ingen fuktighet ble målt og pipehatt er etablert som følge av tidligere lekkasje i 2017. Dampsperre i konstruksjonen vurderes å være manglende og kan medføre kondens.
TG2: VInduer fra 1996: Ramme og karm er slitt og det er sprekker og fuktmerker i trevirket, gjelder gland annet kjøkkenvindu.
TG2: Lem til kjeller: Lem og dør med fuktskader.
TG2: Veranda og inngangsparti: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav på 1 m høyde.
TG2: Innvendig, etasjeskille/gulv mot grunn: Det er stedvis knirk i gulv ved personbelastning, spesielt i gang/trapperom. Det bemerkes at vegger og bjelkelag er originalt fra byggeåret og skjevheter er normalt. Knirk kommer ofte av skjevheter og spikeropptrekk i undergulv.
TG2: Det foreligger ikke dokumentasjon på radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Pipe og ildsted: Brennstein i ildsted med sprekk. Fuktopptrekk i pipefundament i kjeller. Saltutslag synllig på muroverflate. Pipeløp har kort gjenstående brukstid.
TG2: Rom under terreng: Det er fuktighet i nedre del av murvegg og betonggulv. Dette skyldes kapillært oppsug fra grunnen. Dette er normalt i eldre boliger som følge av manglende kapillærbrytende (tett) sjikt.
TG2: Innvendig trapp til 2. etasje: Trappen tilfredsstiller ikke dagens krav til rekkverkshøyde og håndløper.
TG2: Innvendig trapp til kjeller: Fukt i trappevange mot betongdekke som følge av fuktopptrekk fra grunn. Trappevange mot betong har medført fukt i trapp.
TG2: Overflater gulv, bad: Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig. Flis med bom (hulrom under flis). Bom har ikke medført synlig sakde. Ved videre personbelastning kan skader oppstå.
TG2: Sluk, membran og tettesjikt på bad: Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkellig, dette vil også gjelde fallforhold på membran. Dokumentasjon mangler.
TG2: Toalettrommet har kun naturlig avtrekk fra rommet. NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG1. Overflater med skader og fuktmerker.
TG2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledning av kobberrør som er i kjeller.
TG2: Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
TG2: Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer og 15 kurser. Sikringskap skiftet i 2010 med dokumentasjon. 63 Amp hovedsikring. Det foreligger dokumentasjon på nye stikk og ledninger i kjeller fra 2019/20. Det foreligger ikke dokumentasjon på øvrig ledningsnett.
TG2: Drenering: Registrert noe saltutslag på vegg mot terreng, antas å være fra før utbedring av drenering. Det måles fuktvariasjoner med høyest verdi på vegg mot gulv. Dette som følge av fuktopptrekk fra fundamenter. Den
nye dreneringen antas å fungere som tiltenkt men grunnet datidens byggemetode vil fundamenter trekke til seg fukt å medføre saltutslag i overgang gulv og vegg.(se øvrig omtale i rapport paragraf: rom under terreng).
TG2: Tomteforhold, grunnmur og fundamenter: Grunnmur med høy slitasje og løs puss på innvendig overflater.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Telerør AS og Skagerak EL. har utført arbeider på bad
-Bad ble pusset opp av forrige eier i 2010. Flislagt gulv/vegger, montert nytt klosett og møbel inkl. vask, satt inn høyskap og speil m/lys. Det fremkommer av prospekt fra forrige salg at arbeid er utført av forrige eier i samsvar med murer Martin Bråthen, Porsgrunn (Bråthen Bygg). Det erfremlagt fotodokumentasjon på membranarbeidet ved utarbeiding av forrige takst/tilstandsrapport (Bjørndalen Boligtakst, Stavern). Rør i rør utført av Telerør AS, det
elektriske opplegget gjort av Skagerak Elektro (nå Laugstol). Samsvarserklæring på det elektriske arbeidet er oversendt takstmann.  Det fremkommer av forrige boligprospekt inkl. tilstandsrapport og egenerklæringsskjema at
membranarbeid på bad i 2. etg., er utført av forrige eier i samsvar med murer Martin Bråthen, Porsgrunn (Bråthen Bygg).Det ha vært fremlagt fotodokumentasjon på membran arbeid på tidspunkt for forrige tilstandsrapport.

Skriftlig og billedlig verifisert av takstmann ved forrige boligsalg, utført av Bjørndalen Boligtakst,
Stavern. Samsvarserklæring på det elektriske arbeidet utført av Skagerak Elektro (nå Laugstol)
er oversendt takstmann.

Juni 2020 lakk det ett rør på gammel utslagsvask i kjeller. Dette ble stoppet av rørlegger på det aktuelle tidspunkt.

Rør i rør på kjøkken og bad i 2. etg. og avløp utført av Telerør AS. i 2009, jmf. egenerklæring fra forrige eier/forrige tilstandsrapport. Det er byttet rør for spillvann og avløp fra bolig til kommunal vei i 2019.

Fuktmerker i kjellervegg. Det er ikke malt etter det ble drenert.

Det er en sprekk i steinen på bakvegg inne i peis i stue. Dette er ikke til hindring for bruk av ildsted. Feier har vært og besiktiget ildsted/pipe i mai 2022.

Lekkasje i pipebeslag kort tid etter at nåværende eier overtok boligen våren 2017. Dette ble utbedret med nytt pipebeslag og mønebånd utført av blikkenslager Dag Bratsberg Ventilasjon og Blikk.

ABC Byggkonstruksjon AS utførte arbeid på veranda ved å lekte inn verandaunderside på hele verandaen, samt at de stod for bygging av nytt inngangsparti. Stafa Invest AS bygget port ved carport i lik stil som verandagjerdet.

Det elektriske arbeidet er utført av Skagerak Elektro (Nå Laugstol), nytt anlegg i hele boligen. Skiftet i 2009-2011. Samsvarserklæring er oversendt til takstmann. Det elektriske anlegget på hobbyrom i kjeller ble utvidet med 4 doble stikkontakter som egeninnsats. Stikkontakt ute til varmepumpe ble satt opp som egeninnsats. Disse er kontrollert av elektriker, samsvarserklæring sendes takstmann når den er ferdigstilt.

Service på varmepumpe montert i 2017, utført i november 2022 av Sentral Varme AS.

Det fremkommer av egenerklæring fra forrige eier ved forrige salg at drenering rundt huset er utført som egeninnsats.

Nåværende eier har tilgang på boligprospekt fra forrige salg, altså fra da eier kjøpte boligen i
2017, inklusive tilstandsrapport og egenerklæringsskjema.

Boligens areal

Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 197 kvm

1 . etasje/kjeller:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, trapperom, stue, kjøkken, soverom og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, 3 soverom og bad.

Kjeller etasje:
Bruksareal: 64m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, vaskerom og toalettrom.

Sekundærrom: 32 m².  Boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eiet tomt. Selger opplyser å ha opparbeidet tre nye blomsterbed med blomster, trær og bark og i tillegg gravd opp grusen i gårdsplassen, luket og lagt ny grus. Garasje og carport.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og i carport. God plass til parkering av flere biler på tomten.

Byggemåte

Tak med betongstein med underliggende papp, sløyfer og lekter fra 1997. Pannebord i malt utførelse. Tak er snødekket, alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når taket er snøfritt. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål fra 2011. Pipehatt fra 2017. Yttervegg består av reissverk som er kledd med liggende kledning i 2011. Tidligere salgsoppgave opplyser om 15 cm etterisolering i 2011, men dette er ikke verifisert av takstmann. Innvendig flater med plater.
Saltak med bæring på yttervegg og innervegg. Taksperrer med bordtak. Taket er isolert i horisontalhimling. Kaldtloft tilgjengelig via luke. Vinduer med isolerglass med malt ramme og karm fra 2001, 2002, 2007 og 2018.

Garasje fra 2003 med støpt dekke. Yttervegg av bindingsverk med utvendig bordkledning. Takstol med saltakform som er tekket med takstein. Leddport og dør for tilkomst.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest foreligger på "Flytting av garasje til perm. plassering" datert 27.04.1978. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

BARNEHAGER:
Tippen barnehage (0-5 år) 9 min
Skrapeklev barnehage (1-6 år) 14 min
Sirius familiebarnehage 4 mi

SKOLER:
Klevstrand skole (1-7 kl.) 16 min
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min
Heistadskolene (8-10 kl.) 8 min
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min
Porsgrunn videregående skole Sør 10 min
Porsgrunn videregående skole 11 min

Oppvarming

Tilkoplet peisovn i stue. Fastmontert panelovn på kjøkken, på toppen av trapp i gang i 2. etg., på WC-rom i 1. etg., og i hobbyrom i kjeller. Varmepumpe, Mitsubishi Kaiteki 6300 perlehvit, installert oktober 2017. Service og bytte av gass oktober 2022 iflg selger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 176 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 999 611 pr. 08.03.23
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 798 523 pr. 08.03.23

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1949/500177-1/101  Bestemmelse om gjerde, tinglyst 09.02.1949

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Følgende fastmonterte gjenstander medfølger ikke handelen iflg. selger:
Gardinstenger, gardiner, garderobeskap i gang, liftgardin på kjøkken og i vindu på toppen av trappen, to garderobeskap på soverom i 2. etg. Taklampe over spisebord i stue, vegghengt TV på soverom i 1. etg.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Folkvanggata 4, 3937, Porsgrunn, Gnr. 56 bnr. 285 i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-23-0005

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.