Porsgrunn - Skjelsvik

Enebolig med alt på en flate + kjeller med innlemmet garasje - 3 soverom - gode solforhold - sentral beliggenhet

Steinurbakken 2 , 3943 Porsgrunn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

53%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 104 m²
Bruksareal 135 m²
Tomt 601 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 58
Bruksnummer 109
Energimerking G
FINN.no 294330861
Sist endret 11.03.2023 20:53
Prisantydning 2 490 000,-
Totalpris 2 566 269,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 76 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 566 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Steinurbakken 2 på Skjelsvik.  En praktisk enebolig med alt på en flate, samt innlemmet garasje i kjeller. Boligen har en svært god og gjennomtenkt planløsning, og inneholder vindfang, gang, trapperom, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 3 soverom i hovedetasjen. I kjeller er det innlemmet garasje, samt disponible rom som ikke er godkjent for varig opphold. Boligen holder en normal god standard. Boligen ligger på Skjelsvik i Porsgrunn. Her er det kort avstand til skoler, barnehager, dagligvareforretningen Spar, tur og friområder, båthavn samt flotte bademuligheter ved Mule Varde, og Koteøya. Ellers er det ca 7 km til Porsgrunn sentrum og alle byens fasiliteter. Boligen ligger skjermet og idyllisk til med meget gode solforhold.

Innhold

En praktisk enebolig med alt på en flate, samt innlemmet garasje i kjeller som inneholder:

1. etasje: Vindfang, gang, trapperom, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 3 soverom.

Kjeller: Trapperom, disponibelt rom, bod og garasje.

Standard

Meglerhuset Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Steinurbakken 2 på Skjelsvik.  En praktisk enebolig med alt på en flate, samt innlemmet garasje i kjeller. Boligen har en svært god og gjennomtenkt planløsning, og inneholder vindfang, gang, trapperom, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 3 soverom i hovedetasjen. I kjeller er det innlemmet garasje, samt disponible rom som ikke er godkjent for varig opphold. Boligen holder en normal god standard. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering. Stue med god plass til sofagruppe og spisestue. Utgang til solrik terrasse med pergola. Lyst og trivelig kjøkken i åpen løsning med stuen som med  hvitt profilert kjøkkeninnredning. Lyst og fint bad med flislagt gulv og baderomsplater på veggene. Badet er utstyrt med servant, toalett, dusjkabinett ogopplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Hovedsoverom med direkte utgang til terrassen. Ellers 2 soverom med fin størrelse.

Beliggenhet

Boligen ligger på Skjelsvik i Porsgrunn. Her er det kort avstand til skoler, barnehager, dagligvareforretningen Spar, tur og friområder, båthavn samt flotte bademuligheter ved Mule Varde, og Koteøya. Ellers er det ca 7 km til Porsgrunn sentrum og alle byens fasiliteter. Boligen ligger skjermet og idyllisk til med meget gode solforhold.

Fritidstilbud

Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks. strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Fremtid Polisenummer: 25629099

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Sikringsskap har automatsikringer. Det er kun foretatt en visuell kontroll av det elektriske anlegget under befaringen, og vurderingen i denne rapporten kan derfor ikke betraktes som en godkjenning av det elektriske anlegget. Kapasitet på kurser bør vurderes av kjøpere, da man vil ha individuelle behov.

Branntekniske forhold: Det er brannslukker og røykvarslere i boligen.

Tomteforhold -  Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Støttemurer med høyde over 50 cm har krav til rekkverk. Det er murer på tomten som ikke har forsvarlig rekkverk. Terreng faller inn mot bygning.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Vann som kommer fra taknedløp uten tilstrekkelig bortleding av vann fra bygninger kan samles under
bygning/grunnmur/plate og forårsake skader. Enkelte taknedløp er ikke ført i kontrollert bortledning fra
grunnmur.

Utvendig - Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er registrert at kledningen og kompletterende bygningsdeler i tre enkelte steder har sprekker og slitasje i overflatebehandlingen. Det er antydning til råte der kledning går helt ned mot grunnmur/betong. Der veranda - eller terrassegulv ligger helt inn til kledning og andre bygningsdeler av tre, vil muligheten for vedlikehold være begrenset og over tid vil slike områder lett utvikle råte. Det er registrert at tregulv er lagt helt inntil kledning og andre bygningsdeler av tre, uten beslag i overgangen eller tilstrekkelig klaring for å kunne ivareta nødvendig vedlikehold av treverket. Det er registrert at kledningen på boligen flere steder har liten avstand ned til grunn/terreng. Ved kraftig regn spruter vann opp fra bakken og treffer fasaden. Dette utsetter kledningen for fukt som over tid kan
forårsak råte på treverket. Det er også vanskelig å gi kledningen riktig vedlikehold når treverket får for langt ned mot grunn/terreng. Avstanden fra underkanten av kledningen til terrenget anbefales på generelt grunnlag å være minst 30 centimeter.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er registrert misfarging på rupanelen/undertaket
som kan tyde på for dårlig lufting av loft kombinert med varmetap. Dette bør overvåkes slik at ikke tilstanden forverres over tid. Det er områder rundt gjennomføringer i taket som har manglende rupanel/åpninger direkte til
undertaksbelegget. Det er registrert ansamlinger av vepsebol på loftet som tyder på mangelfull tetting mot insekter o.l på loftet.

Utvendig - Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Der vinduer av tre har murpuss direkte mot treverket uten beskyttende beslag, fuge eller lignende vil kapilærsuget i betong/mur/stein fører til at fukt blir stående og treverk kan over tid få råteskader som følge av dette.

Utvendig - Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Garasjeport har er værslitt og vanskelig å åpne/lukke.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder. Det er sprekker i partier med betong rundt bygningen. Terrassen er opplagt på betongstein lagt på grunn.

Innvendig -  Overflater: Parkettgulv har svikt/er løs i parti ved kjøkken. Boligen har bruks og aldersslitasje. Overflater i enkelte rom har mindre sårskader/sprekker/mangler som følge av alder og bruksslitasje. Det er enkelte manglende avslutninger og komplettering av belistninger. Det er lagt flis på gulv på soverom i kjeller som ikke er
limt og er løs. Det er registrert enkelte bom under flis i vindfang. Bom eller hulrom under flis: Om det ikke har blitt brukt tilstrekkelig med flislim mellom underlaget og flisen, vil ikke hele flisen ha kontakt med underlaget, og luftlommer oppstår. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker lettere ved belastning/støt/slag.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Pipe og ildsted: Det er påvist sotskjolder.

Innvendig - Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Innvendig: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.

Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er lav fri høyde i bunn av trapp. Det er varierende høyder på opptrinn i trapp, som strider mot byggeforskriftens anbefaling om sikker og god trapp å gå i.

Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Kjøkken:  Innredningen har bruksslitasje, mindre sår/merker/skader i overflater og kjøper må vurdere tilstand i tråd med sitt bruksbehov. Løst håndtak.

Tekniske installasjoner -  Vannledninger: Vannrør er enkelte steder mangelfullt festet. Ved trykkslag kan vannrør som er mangelfullt festet over tid bli skadet og føre til lekkasje.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Avløpsrør er enkelte steder mangelfullt festet.

Tekniske installasjoner -  Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er registrert motfall til sluk på gulvet i boden hvor varmtvannstanken er montert.

Tomteforhold -  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold - Grunnmuren har sprekkdannelser.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende? Ja, sprekker i grunnmur mot vei

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?  Ja, lading ved garasje

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 135 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 3 soverom.


U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og disponibelt rom som ikke er godkjent for varig opphold. Vindu på disponibelt rom  i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til lysåpning med hensyn til rømning. Åpningen i vinduet må være minst 0,5 meter bred og minst 0,6 meter høy. Summen av bredde og høyde skal være minst 1,5 meter.

Sekundærrom: 31 m². Bod og garasje.

Utvendig bod på 7 m². 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra riksvei 36, ta inn Steinurbakken og du får boligen umiddelbart på venstre side. Boligen er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset Telemark. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

601 kvm eiet tomt. Til dels plan tomt opparbeidet med gressplen, blomsterbed og prydbusker. Deler av tomten har skrått terreng opp mot fjellsiden.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje, eller på egen gårdsplass.

Byggemåte

Bygningen er bygget med støpt betonggulv på mark, og deler med trebjelkelag opplagt på ringmur/fundamenter.
Grunnmur trolig av murte blokker, og trebjelkelag som etasjeskiller. Yttervegger består av tradisjonelle
reisverksvegger med trepanel som utvendig kledning. Taket er bygget med plassbygde takstoler med trepanel som undertak og taket er tekket med papp, sløyfer, lekter og glassert takstein. Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som legges til grunn.  Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne, samt teksten som står under diverse i salgsoppgaven før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. De rommene i kjeller som er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Arealet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Sirius familiebarnehage 1,7 km.
Brattås barnehage (1-5 år) 1.5 km.
Melkeveien barnehage (1-5 år) 1.7 km.

Skoler:
Brattås skole (1-7 kl.) 0.7 km.
Heistadskolene (1-7 kl.)  2 km.
International School Telemark (1-10 kl.) 2 km.
Heistadskolene (8-10 kl.) 2 km.
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.) 3.1 km.
Porsgrunn videregående skole Sør 6.2 km.
Porsgrunn videregående skole 6.9 km.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe med innedel i stuen. Peisov i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 100 pr. år.  I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er i Porsgrunn kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget på kr. 616.300,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Eiendomsskatten ligger i de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 735 425 pr. 2022.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 794 616 pr. 2022.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ifølge reguleringsplanen for Steinurbakken med omliggende arealer. Det er ikke vedtatt reguleringsbestemmelser til denne planen. Planen stadfestet 11.06.1970.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Pågående planarbeid: Ja - Rv. 36 Skjelsvikdalen-Skyggestein - Porsgrunn kommune. Spørsmål vedrørende dette må tas med Porsgrunn kommune eller Statens vegvesen.

https://www.porsgrunn.kommune.no/media/fwbhxtbb/3-planprogram-rv-36_datert-220622.pdf

https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/riksveg/rv36grenland/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer 3100028 datert 30.09.2020 Bestemmelse om vann/kloakk  
Kan ikke slettes uten samtykke fra:PORSGRUNN KOMMUNE  
Rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:58 Bnr:108  
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler og estemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg.

Dette er avtale om felles stikkledning for Steinurbakken 1 og Steinurbakken 2. Kopi ligger som vedlegg i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.  Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.  Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Steinurbakken 2, 3943, Porsgrunn, Gnr. 58 bnr. 109 i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-23-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.