Omborsnes - Stathelle

Enebolig med 3 soverom - solrike uteområder og flott sjøutsikt - sentral beliggenhet

Ishusveien 1 , 3962 Stathelle

VISNINGER

22. mars onsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

9%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 99 m²
Bruksareal 102 m²
Tomt 965 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1890
Gårdsnummer 21
Bruksnummer 83
FINN.no 294927329
Sist endret 15.03.2023 08:35
Prisantydning 2 690 000,-
Totalpris 2 771 269,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 771 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Ishusveien 1. Boligen fremstår som enkel enebolig med noe oppgraderingsbehov over 2 plan. Boligen har en solrikt beliggende med utsikt utover sjøen på Omborsnes. Kort vei til Rugtvedtmyra med blant annet skole, dagligvarebutikk og bensinstasjon. Sol fra formiddag til sent på kveld hele sommeren. Flott beliggenhet i forhold til sjøaktiviteter, med nydelig utsikt. Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein, støttemurer, plen og beplantning.

Innhold

Eneboligen inneholder:
1. etg.: Entrè, stue, stue med trapp, soverom, kjøkken og bad.

2. etg.: Stue og 2 soverom.
Krypkjeller med bod.
Utebod.

Standard

Vi har gleden av å presentere Ishusveien 1 på Omborsnes. Boligen fremstår med enkel standrad og inneholder 1. etg.: Entrè, stue, stue med trapp, soverom, kjøkken og bad. 2. etg.: stue og 2 soverom. Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering. Solrikt beliggende med utsikt utover sjøen på Omborsnes. Kort vei til Rugtvedtmyra med blant annet skole, dagligvarebutikk og bensinstasjon. Sol fra formiddag til sent på kveld hele sommeren. Flott beliggenhet i forhold til sjøaktiviteter, med nydelig utsikt.

Beliggenhet

Solrikt beliggende med utsikt utover sjøen på Omborsnes. Kort vei til Rugtvedtmyra med blant annet skole, dagligvarebutikk og bensinstasjon. Sol fra formiddag til sent på kveld hele sommeren. Flott beliggenhet i forhold til sjøaktiviteter, med nydelig utsikt. Korte båtturer til Brevik, Langesund og Helgeroa. Det er kort vei til påkjøring til E18 og i gangavstand fra boligen ligger bussholdeplass med bussforbindelser til Herre, Rugtvedt skole og Skjelsvik, med videre bussforbindelser.

Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk
under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks. strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Sparebank 1

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK(TG3)
Utvendig - Vegg mot sydvest: Det ble registrert råteskader i nedre del av kledning. Tilstand til veggkonstruksjon er for meg ukjent da
konstruksjonen er lukket. Skjulte skader kan ikke utelukkes.

Utvendig - Kjellervindu: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Glass i vindu er knust.

Utvendig - Kjellerdør: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig - Utvendige trapper: Trappen har råteskader.

Innvendig - Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige.

Innvendig - Krypkjeller: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr Det ble stedvis registrert en del edderkopper, dette er på grunn av at kryperommet har et fuktig klima. Det ble også målt forhøyde fuktverdier i treverk. Det ble i 2022 etablert nytt bjelkelag og gulv i del som rommer stue og soverom, men det ble ikke etablert adkomst til underliggende kryperom/kjelller. Generell informasjon: Fibermetningsgrad for treverk er om lag 28 vektprosent, som tilsier fritt vann i trevirke med over 28 vektprosent. Treverk bør ha fuktinnhold lavere enn 15 vektprosent. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent fukt øker faren for råte og muggsoppvekst.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Sluk under badekar er ikke mulig og inspisere og rengjøre uten destruktive inngrep. Det er ifølge eier montert flis på plate på vegg over sluk, denne kan løsnes ved å skjære i silikonfuge.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: EL-anlegget består av sikringsskap med automatsikringer. Det er åpent ledningsnett.

Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold: Boligens slukkemiddel er brannslukningsapparat fra 1994. Det ble registrert røykvarslere.

Tomteforhold - Drenering: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren -
ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold -Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Belegningsstein på side ved inngangsparti helles stedvis mot grunnmur.

Tomteforhold - Stoppekran:Det ble registrert liten lekkasje i rørkobling ved stoppekran samt defekt håndtak/hjul til kran.AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK(TG2)
Utvendig -Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på undertak.

Utvendig - Nedløp og beslag: Takrenner har punktvise lekkasjer.Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.

Utvendig -  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig - Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Utvendig - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Innvendig - Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.Overflater i 2.etg er i bra stand.

Innvendig -  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert råte i bjelkelag i kryperom, nærmere undersøkelser anbefales.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad:  Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen
eller byggematerialet er uegnet.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Flisleggingen bærer preg av å være utført som egeninnsats og det ble registrert 1.stk flis med sprekk ved dør.

Våtrom - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig avtrekk.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold - Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.


KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Utvendig -  Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner
fra underliggende etg.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven: Selger har kun eid boligen i en kort periode, og har derfor ingen kunnskaper om boligen. Derfor er egenerklæringen begrenset når det gjelder utfylling.

Boligens areal

total_bygningsarealer]

1 . etasje:
Bruksareal: 61  m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, stue, stue med trapp, kjøkken og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2 soverom.

Krypkjeller:
Bruksareal: 3 m².
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom:  Kryperom og bod.

Utebod. Sekundærrom: 12 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Breviksbrua: Ta av i rundkjøringen mot Brotorvet og ta første til venstre. Fortsett 1,8 km under broen langs Brugata og videre inn på Krabberødstrand før denne går over til Omborsnesveien. Ta til høyre inn på Ishusveien, deretter første til høyre og du får boligen på høyre side av veien. Boligen er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset Telemark.

Eller:
Fra Stathelle: Kjør retning Rugtvedt gjennom Høgenheitunnelen. Ta til høyre inn på Herreveien. Kjør så inn i Omborsnesveien som er første vei til høyre. Deretter tar du tredje vei til venstre merket med Gamle omborsnesvei. Så rett frem til du får boligen på høyre side. Boligen er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset Telemark. 

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningssskilt ved fellesvisning.

Tomt

Festet tomt på 965.9 m² som ligger i skrånende terreng. Tomten er opparbeidet med belegningsstein, plen og beplantning. Flott sjøutsikt fra tomten.

Festeavgiften er kr 435,54,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 2015, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Neste regulering er 01.01.2025.
Festeavtalen er evigvarende og er forleget ihht. tomtefesteloven.

Grunneier: Inger M Lekman Skaanevik, Kjell Aage Lekman, Ellen J Lekman Bjørnsen, Aud Grethe Moe, Anne Marie Moe Karlsen og Ruth-Elsa Halvorsen.

Grunneierne har forkjøpsrett ifølge festeavtale. Bortfester har forkjøpsrett til eiendommen til den pris eiendommen er solgt for. Bortfester må benytte seg av forkjøpsretten innen to måneder etter at han er varslet om salget. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler

Garasje / Parkering

Det er parkering på egen tomt.

Byggemåte

Beskrevne bolig antas å være oppført med grunnmur av betong med sparestein/naturstein. Over grunnmur er det vegger av tømmer i 1.etg, i 2.etg er det vegger av bindingsverk. Veggene er utvendig kledd med stående kledning. Taket har form som saltak tekket med betongstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.  f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik som opplyst om. Arealet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Takstmann opplyser: "Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk."Der hvor det på tegning i 1.etg er soverom er det bad. I 2.etg er det 2.stk soverom, på tegning er det beskrevet ett." Deler av 1.etg og 2.etg er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt.  Eiendommen selges slik som det er opplyst om og selger påtar seg ikke noe ansvar for å byggemelde eller få godkjent oppføringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f.eks. krav om riving eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Barnehagen Marthas hage (0-6 år) 20 min
Stokkevannet barnehage (0-5 år) 20 min
Falkåsen barnehage (3-5 år) 5 min

Skoler:
Rugtvedt skole (1-7 kl.) 13 min
Bamble ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min
Bamble vgs - avd Croftholmen 7 min
Bamble videregående skole 8 min

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og pipe.  Boligen har mursteinspipe men av elementpipe over tak. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 629,32 pr. år I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 716 493 pr. 2022
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 722 673 pr. 2022

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Alle utvendige endringer må søkes om.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
  
  • Bevaring naturmiljø Kommuneplan (15.12.2022)
  • Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (15.12.2022)
  • Ras- og skredfare Kommuneplan (15.12.2022)

Det går sone for bevaring naturmiljø over eiendommen .

På kart mottatt fra kommunen er området der eiendommen ligger markert med fare, dvs. fare for ras- og skred f.eks. leirskred, kvikkleireskred eller jordskred. Ta kontakt med kommunen eller NVE dersom du har flere spørsmål i forhold til grunnforholdene.

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Konsesjon / Odel

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer 502132, tinglyst 08.11.1958 -  Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 40
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

Festekontrakten gjelder også bestemmelse om strandplass m.m. I festekontrakten står det: "Festeren harrett til strandplass ved siden av Jens Moes tomt. Festekontrakten ligger som vedlegg i salgsoppgaven.

Dagboknummer 502788, tinglyst 06.08.1970  Erklæring/avtale som gjelder byggeforbud på nærmere angitt avstand. Se vedlagte servitutt.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Bortfester har forkjøpsrett ifølge festeavtale. Bortfester har forkjøpsrett til eiendommen til den pris eiendommen er solgt for. Bortfester må benytte seg av forkjøpsretten innen to måneder etter at han er varslet om salget. Megler vil  snarest etter salg varsle rettighetshaveren og be om en snarlig avklaring av forkjøpsretten.

Eiendommen kan ikke overtas av kjøper før forkjøpsretten er avklart. For mer informasjon om bortfesters forkjøpsrett vises det til Tomtefesteloven og Lov om løysningsrettar.

Adresse og matrikkel

Gnr. 21 bnr. 83 i Bamble kommune

Oppdragsnummer

90-23-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.