Stathelle

Funkisvilla med nydelige sol/utsiktsforhold. 5 sov & 3 bad - deilig uteområde med motstrømsbasseng/jacuzzi - 2 garasjer

Findalskleiva 37 , 3962 Stathelle

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

79%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er nyere enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 280 m²
Bruksareal 286 m²
Tomt 1 610 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 5
Byggeår 2017
Gårdsnummer 16
Bruksnummer 98
Energimerking B
FINN.no 304826607
Sist endret 13.09.2023 14:15
Prisantydning 8 990 000,-
Totalpris 9 230 769,-

Beregnet totalkostnad

8 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 240 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 230 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har gleden av å kunne presentere denne flotte funkisvillaen med en av boligfeltets beste beliggenhet! Boligen fremstår som meget innbydende og holder en gjennomgående god standard. En flott familiebolig med gode løsninger. Praktisk planløsning med tanke på brukervennlighet og varmegjenvinning. Med hall, 5 soverom, 3 bad, stue/kjøkken, kjellerstue og vaskerom fremstår boligen som den perfekte familiebolig med god planløsning for den kresne. Det er satt av god plass til egen voksenavdeling med masterbedroom, hovedbad og walk in closet. Boligen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde med flott beliggenhet i Fagerliåsen på Stathelle.  Det er kort avstand til fjorden, sjøen, turområder, fritidstilbud, butikker, skole, barnehage, og til kjøpesenteret på Brotorvet med alle sine fasiliteter.

Innhold

Funkisvilla over 2 etasjer:

1. etasje: Hall, soverom, bad, vaskerom, spisestue og stue/kjøkken.

Underetasje: Kjellerstue, hovedbad, bad, walk-in closet og 4 soverom.

Samt  2 garasjer.

Standard

Vi har gleden av å kunne presentere denne flotte funkisvillaen med en av boligfeltets beste beliggenhet! Smakfull, lekker og moderne enebolig som er meget innbydende og holder en gjennomgående god standard. En flott familiebolig med gode løsninger. Praktisk planløsning med tanke på brukervennlighet og varmegjenvinning. Med hall, 5 soverom, 3 bad, stue/kjøkken, kjellerstue og vaskerom fremstår boligen som den perfekte familiebolig med god planløsning for den kresne.Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk
vurdering.

Vi ønsker deg velkommen inn fra et gjennomført og flott, overbygd inngangsparti. Lys og trivelig hall som er utstyrt med skyvedørsgarderobe med god plass for sko og yttertøy. Rett på innsiden av ytterdøren får du boligens gjestebad. Lyst og delikat  bad som innbyr til rekreasjon og velbehag. Badet har gulvflis, lysmalt vegg og himling. Badet har 100 cm møblement med heldekkende hvit vask, underskuffer med profilerte fronter, speil med overlys, vegghengt toalett og åpen dusjløsning med dusjdører.  Praktisk vaskerom/teknisk rom med flis på gulv og malte vegger og lysmalt himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk utgang til garasjen fra vaskerommet. Et av boligens 5 soverom ligger i hovedetasjen med adkomst fra hall.

Videre inn til romslig og innbydende spisestue med store vindusflater som gir godt med lys. Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet og har plass til langbord. Et sosialt allrom og naturlig samlingspunkt til hverdags og fest. Her legges alt til rette for frokoster, brunsjer, større middager og hyggelige spillkvelder. Romslig og innbydende stue med store vindusflater som gir godt med lys.Her kan du virkelig nyte utsikten. God plass til flere sofa/spisegrupper. Delikat peis sentralt i stue. Utgang til stor delvis overbygd veranda fra kjøkken/stue.

Lyst og trivelig kjøkken som har kjøkkeninnredning med glatte fronter, benkeplate i heltre eik, underlimt stålvask, integrert  oppvaskmaskin, integrert ovn, stekeovn og kaffemaskin i høyskap samt varmeskap, integrert kjøleskap og fryseskap, øy med benkeplate i eik, komfyrvakt, Aqua stopper, nedfelt induksjon kokeplate, fem frokostplasser, takmontert ventilator med avtrekk ut over tak, godt med skapplass og spiseplass.

Flott  trapp ned til deilig kjellerstue i underetasje med god plass til flere sofagrupper. Et rolig sted hvor barn- og ungdom kan være mange sammen, eller de voksne kan trekke seg tilbake til ved behov. Utgang til  terrasse med  nydelig utsikt.

Det er satt av god plass til egen voksenavdeling med masterbedroom, bad og walk-in closet i underetasjen. Delikat bad som innbyr til rekreasjon og velbehag. Fliser på gulv og vegg. Lysmalt himling med downlights. Badet er utstyrt med 100 cm møblement med heldekkende hvit vask, underskuffer med profilerte fronter, speil med overlys, vegghengt skap med profilerte fronter, vegghengt toalett og åpen løsning med dusjdører, samt badekar. Romslig soverom med god plass både til dobbelseng og sittegruppe. Utgang til terrasse og hage.

Hovedbadet  i underetasjen er meget romslig og har 2 stk 100 cm møblement med heldekkende hvite vasker, underskuffer med profilerte fronter, 2 speil med overlys, vegghengt toalett, badekar og dusjnisje med åpen dusjløsning.

Flott og meget solrikt basseng- og uteområde i tre på 75 kvm fra 2022, som ligger helt usjenert på siden av boligen. Her er det montert praktisk utekjøkken, og god plass til flere sittegrupper og grillområde. Nedfelt motstrømsbasseng med jacuzzi. Hyggelig overbygd uteplass med god plass til sittegruppe. Det er flere flotte uteplasser på eiendommen hvor du han følge solen fra tidlig morgen, til meget sent om kvelden.

Balansert ventilasjonsanlegg type System Air med varmegjenvinning med tilluft til oppholdsrom og avtrekk fra kjøkken og våtrom,

Boligen har utvendig Screens motoriserte på vindu spisestue i hovedetasje fra byggeår

Boligen er sist utvendig malt i 2023

Beliggenhet

Boligen ligger nordøstvendt i et meget attraktivt  og populært boligområde med flott beliggenhet i Fagerliåsen på Stathelle. Det er kort avstand til fjorden, sjøen, turområder, fritidstilbud, butikker, skole, barnehage, og til kjøpesenteret på Brotorvet med alle sine fasiliteter.

Her er det verdt å ta en titt - velkommen til Findalskleiva 37.

Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/

Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler. Boligen er tilknyttet Telenor Fiber som leverandør av internett.

Forsikring

Storebrand
Polisenummer: 2230867

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er ingenelementer gitt tilstandsgrader 2 og 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, 2 fliser har løsnet, disse er festet igjen.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn Fjord vvs
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Sjekket trykk i varmtvannstank, byttet sikkerhetsventil på varmtvannstank, byttet ekspansjonskar.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?  Ja, man kan få problemer med trekk hvis begge peisen brukes samtidig, lett for at røyk blir trekt ut av peis i underetasje, dette pga veldig tette hus.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, har vært maur på vaskerommet en gang, dette ble effektivt fjernet ved produkter for dette.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?  Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn Amundsen Graf AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygd terrasse 2022, bygd garasje i 2019.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
 Ja,det kommer tilstandsrapport nå
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)?  Ja,privat avtale om bygg av liten utestue på terrasse/muntlig.

Boligens areal

Primærrom: 280 kvm, Bruksareal: 286 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 137 m².
Primærrom: 131 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, 2 bad, gang, walk-in closet, 4 soverom og stue.

1. etasje:
Bruksareal: 149 m².
Primærrom: 149 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, bad, vaskerom, stue/kjøkken, spisestue med nedgang underetasje og 1 soverom.

Garasje 1: 35 m².

Garasje 2: 31 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Stathelle: Kjør retning Rugtvedt gjennom Høgenheitunnelen. Ta til høyre inn på Herreveien og kjør ca. 1.6 km. Ta til venstre inn Høenveien rett etter Stall Findal. Ta deretter første vei til høyre inn i Fagerliåsen. Ta deretter første vei til høyre, deretter første vei til høyre igjen. Følg veien til du får boligen på høyre side, som er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset & Partners Telemark. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart.

Tomt

Eiet tomt på 1611 m2 som er opparbeidet med plen og hellelagte gangstier. Tomten har meget god beliggenhet i boligfeltet med asfaltert innkjørsel samt støpt betong med inndelt 125x125 cm ruter og hvor det er flere biloppstillingsplasser på egen tomt, rett ved inngangsdøren samt parkering i egen tilliggende garasje og frittstående garasje. Hovedvei inn til feltet er asfaltert. Hage for lek og moro.

Garasje / Parkering

Godt med parkering på egen tomt, samt i 2 garasjer på henholdsvis 31 kvm og 35 kvm.

Byggemåte

Boligen har støpt betonggulv  i underetasje, utført med Radonsperre fra byggeår.  Boligen er oppført i isolerte trekonstruksjoner, utvendig kledd med liggende trekledning fra byggeår. Synlig musesperre under trekledning. Pulttak konstruksjon med lufting 10 cm, underliggende OSB-plater og sutaks duk. Taket er tekket med takpapp fra byggeår. Boligen har 3-lags isolerglass med ferdigmalte trekarmer fra 2017. Boligen har hovedytterdør med 3-lags isolerglass, skyvedør med 3-lags isolerglass ut fra stue, skyvedør med 3 lags isolerglass ut fra spisestue i hovedetasje, 2-fløyet skyvedør med 3 lags isolerglass fra soveromunderetasje og terrassedør med 3 lags isolerglass ut fra kjellerstue. Det er takrenner og nedløp i sort stål med utkast til avløp, ventilasjonshette, skottrenner, beslag på israft, og beslag pipe fra byggeår. Boligen har i underetasje hvite Format dører og skyvedør til garderobe rom og bad/wc, hovedetasje har hvite Format dører, 2-fløyet entredør mellom entre og spisestue med helt glassfelt. Det er innstalert omrammet peisovn toveis med stålpipe og beslag over tak i stue/kjøkken og ildsted type Curve 100 med glassplate foran og stålpipe.

Boligen har veranda ut fra stue og kjøkken på ca. 73,7 m2 hvor ca. 24,9 m2 er overbygget med 7 LED spotter i tak, aluminiums rekkverk 100 cm med glassfelt og liggende spilerekkverk 100 cm, oppført over trestøtter, jernbjelke og med støpte søylepunkt og festet i bolig, utført av Amundsen Graf AS.

Boligen har veranda mot vest på ca. 75 m2 fra 2022 med nedsenket basseng og Jacuzzi, overbygg på ca. 8,8 m2, liggende spilerekkverk 103 cm samt 183 cm med Møre Royal spiler, til laget vask med støpt betong benkeplate samt dusj, oppført over trestøtter og med støpte søylepunkt og terrasse i underetasje mot sørøst under veranda ved utgang fra soverom på ca. 48 m2 fra 2023, utført av Amundsen Graf AS.

Balansert ventilasjonsanlegg type System Air med varmegjenvinning med tilluft til oppholdsrom og avtrekk fra kjøkken og våtrom, enhet plassert på vaskerom, og enhet nr 2 plassert på bod i underetasje.

Garasje 1:
Garasje med isolerte trekonstruksjoner med 30 cm i tak og 15 i vegger, oppført over støpt plate med murer i bakkant og side, utvendig kledd med liggende trekledning, pulttak konstruksjon med i-bjelker tekket med papp, undertak med duk, 7 cm lufting samt OSB-plater, motorisert leddport og hvit tredør til bolig. innvendig støpt gulv, panel på vegger og panel i tak, innlagt strøm og lys og frostfritt utekran.

Garasje 2:
Garasje med isolerte trekonstruksjoner med 25 cm i tak og 10 i vegger, oppført over støpt plate, utvendig kledd med liggende trekledning, pulttak konstruksjon med bjelker tekket med papp, undertak med duk, 7 cm lufting samt OSB-plater, motorisert leddport og hvit tredør til bod og gang. innvendig støpt gulv, panel på vegger og panel i tak, innlagt strøm og lys. Garasjerom på 21,1 m2, gang på 4,7 m2 og bod på 3,9 m2.

Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 26.04.2023. Det gjøres oppmerksom på at garasje nr. 2 ikke er byggesøkt eller godkjent av kommunen da den fra selgers side ikke er vurdert som søknadspliktig.

Barnehage / skole i området

Barnehager:

Barnehagen Marthas hage (0-6 år) 1,6 km
Stokkevannet barnehage (0-5 år)  3.1 km
Falkåsen barnehage (3-5 år)  4.2 km

Skoler:

Rugtvedt skole (1-7 kl.) 2.5 km
Croftholmen videregående skole 5 km
Bamble videregående skole 5.9 km
Bamble ungdomsskole 5,8 km

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen varmes opp av luft til luft varmepumpe. Det er peis i stuen og peisovn i kjellerstue. Det er varmekabler på alle gulv i underetasjen, samt i hall, bad, vaskerom og delvis i stuen i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 30.171 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er i Bamble kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3,0 promille av beregningsgrunnlaget på kr.3.886.400,-.  Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. https://www.bamble.kommune.no/tekniske-tjenester/eiendomsskatt-i-bamble-kommune/. Eiendomsskatten blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 162 180 pr. 2022.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 216 285 pr. 2022.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål henhold til reguleringsplan for Findal B11-B15 datert 18.09.2012.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen
forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Konsesjon / Odel

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen
forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert tinglyste servitutter/heftelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Findalskleiva 37, 3962, Stathelle, Gnr. 16 bnr. 98 i Bamble kommune

Oppdragsnummer

90-23-0026

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.