Rytterspranget/Gautefall

Romslig familiehytte på Rytterspranget - ski in/ski out - flott utsikt - 5 soverom - 2 stuer - 3 bad - badstue

Rytterveien 156 , 3750 Drangedal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 130 m²
Bruksareal 138 m²
Tomt 879 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 2010
Gårdsnummer 44
Bruksnummer 213
Energimerking C
FINN.no 312908608
Sist endret 11.08.2023 11:54
Prisantydning 3 750 000,-
Totalpris 3 855 019,-
Fellesutgifter 800,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 855 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark har gleden av  vise frem Rytterveien 156 på Gautefall, en moderne fritidseiendom som har det meste man trenger for å kunne nyte fridager i fjellheimen. Hytten har en god planløsning og normal god standard. Stuen er lys og lekker med koselig hyttepreg og en praktisk utforming, og er i åpen løsning mot kjøkkenet, og har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement og spisestue i kjøkkensonen. De store vindusflatene gir godt med naturlig sollys. Fra kjøkkenet er det utgang til deilig terrasse med nydelig utsikt utover fjellheimen. Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Det er kjøkkeninnredning med profilert front. Godt med skap- og benkeplass. Hytten har 3 delikate bad som innbyr til rekreasjon og velbehag. 3 soverom i hovedetasjen gir gode muligheter for overnattingsgjester.  Det er to soverom og bad i 2. etasje, samt loftstue som er perfekt for barn og ungdom som ønsker å trekke seg litt tilbake.

Rytterspranget troner høyt og fritt ca 600 meter over havet på toppen av Gautefallheia. Her har du ski-in og ski-out til skisenteret på Gautefall og kan ta på deg langrennsski eller slalåmski og gå rett ut i oppkjørte løyper. Eiendommen har gode solforhold og stor terrasse med nydelig utsikt mot fjellheimen. På terrassen på baksiden av hytta er det fint å nyte ettermiddagssolen etter en dag i bakken eller skiløypene. På Gautefall har du enkel tilgang til aktiviteter hele året og her trives både barn og voksne godt. Med sine heier, fjell og lyngområder er terrenget på Gautefall like fint på sommerstid hvor du kan ta både terrengsykkel, fiskestang og fjellsko i bruk rett utenfor hyttedøra.

Innhold

Romslig familiehytte med arealeffektiv planløsning og gode oppholdsrom hvor storfamilien kan trives sammen. 5 soverom med god størrelse som har sengeplass til 13 personer, samt loftstue med overnattingsmuligheter og 3 bad gjør det også enkelt å invitere med gjester. Stor terrasse med flott utsikt mot fjellheimen, samt en mindre terrasse på den andre siden av hytten gjør at du kan følge solen gjennom dagen. 

1. etasje: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 3 soverom, bad, badstue og bod.

2. etasje: Loftstue,bad, 2 soverom og bod.

Standard

Vi har gleden av å presentere Rytterveien 156 på Gautefall. Nydelig eiendom med noe utsikt utover fjorden. En innbydende og tidløs hytte med harmoniske proporsjoner og pene detaljer, en innholdsrik fritidsbolig med alt hva en familie kan ønske seg. Hytten har en svært god og gjennomtenkt planløsning, og inneholder gang, 5 soverom, 3 bad, stue/kjøkken, loftstue, badstue, samt 2 praktiske boder for lagring.  Hytten holder en gjennomgående normal standard og har en god planløsning hvor familien kan oppholde seg i forskjellige soner. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Rytterspranget troner høyt og fritt ca 600 meter over havet på toppen av Gautefallheia. Her har du ski-in og ski-out til skisenteret på Gautefall og kan ta på deg langrennsski eller slalåmski og gå rett ut i oppkjørte løyper. Eiendommen har gode solforhold og stor terrasse med nydelig utsikt mot fjellheimen. På terrassen på baksiden av hytta er det fint å nyte ettermiddagssolen etter en dag i bakken eller skiløypene. På Gautefall har du enkel tilgang til aktiviteter hele året og her trives både barn og voksne godt. Med sine heier, fjell og lyngområder er terrenget på Gautefall like fint på sommerstid hvor du kan ta både terrengsykkel, fiskestang og fjellsko i bruk rett utenfor hyttedøra. Gautefallheia er kjent for sitt flotte kulturlandskap med bosetting på Fiskevannssetrane så langt tilbake som til 1300 -tallet. Her er det fine fjellområder med ren og klar luft. Man kan rusle en tur på gamleveien, som binder området sammen og er kulturhistorisk svært viktig. Eller ta en tur blant dyr i blomsterenga på husmannsplassen Dalen. Sagfossen er også verdt et besøk. Som vinterdestinasjon er Rytterspranget og Gautefall et ideelt sted for barn og voksne i alle aldre.
Gautefall skisenter, er et topp moderne alpinsenter med mange skitrekk og nedfarter. Den nyeste skiheisen er en 6-seters ekspressheis som tar deg til toppen på 3 minutter. Ikke minst har skisenteret to barnevennlige skibånd for de minste. Snøkanonanlegg sikrer gode forhold gjennom hele vinteren.  Les mer om skisenteret på www.gautefall-skisenter.no. Skisenteret tilbyr også en skiarena (4.3 km) for skiskyting med 31 skiver, som er åpen med flombelysning hele året. Det er også kilometervis med velpreparerte langrennsløyper med utgangspunkt fra området ved alpinanlegget. Med andre ord alle fasiliteter som trengs for at man skal kunne kose seg og trives i fjellheimen.

Velkommen til Gautefall.
 
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden: http://www.drangedal.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Drangedal kommune.

Felleskostnader

Kostnader til brøyting og veivedlikehold er ca kr 9643,- pr år.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:

Utvendig - Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk på veranda har skjevhet og er noe
mangelfult festet.

Innvendig - Overflater: Det er registrert enkelte bom under flis i gang og bod i 1. etg. Bom eller hulrom under flis:
Om det ikke har blitt brukt tilstrekkelig med flislim mellom underlaget og flisen, vil ikke hele flisen ha kontakt med underlaget, og luftlommer oppstår. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker lettere ved belastning/støt/slag.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Pipe og ildsted: Det er sprekker i ildfaste plater inne i peisovnen.

Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen i boligen er noe bratt i.h.t anbefalt ganglinje i trapp, som bør være 2 x opptrin + 1 x inntrinn = 62 cm +/- 2 cm. Det er noe varierende høyder på opptrinn i trapp, som strider mot byggeforskriftens anbefaling om sikker og god trapp å gå i.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad i 2. etasje: Det er trepanel i områder som i.h.t forskrift er definert som våtsone i våtrommet. Trepanel i skråtak over badekar. Trepanel anses som uegnet materialer til bruk i våtsoner. Våtrommet er i bruk med påpekte avvik, men områdene bør holdes under oppsyn og krever hyppig vedlikehold.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad i 2. etasje: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom eller hulrom under flis: Om det ikke har blitt brukt tilstrekkelig med flislim mellom underlaget og flisen, vil ikke hele flisen ha
kontakt med underlaget, og luftlommer oppstår. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved
belastning. Det er registrert enkelte bom på flis på gulvet.

Våtrom - Overflater - Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom eller hulrom under flis:
Om det ikke har blitt brukt tilstrekkelig med flislim mellom underlaget og flisen, vil ikke hele flisen ha kontakt med underlaget, og luftlommer oppstår. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Det er registrert enkelte bom på flis på gulvet.

Våtrom -  Ventilasjon -  Bad/vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad 1. etasje: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i
våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er dør/listverk av tre nær dusjnisje med dusjforheng. Tillufthull i vegg til badstue ved gulv vs. innredning med servant mangler ventilrist/kompletterende avslutning. Påbegynt hulltaking for ventil i vegg til badstue oppe ved dørkarm.

Våtrom -  Overflater Gulv -  Bad 1. etasje: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
Bom eller hulrom under flis: Om det ikke har blitt brukt tilstrekkelig med flislim mellom underlaget og flisen, vil ikke hele flisen ha kontakt med underlaget, og luftlommer oppstår. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Det er registrert enkelte bom på flis på gulvet.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er
ikke merket.

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av
varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Mindre sprekk/riss i grunnmurselement.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja, Kommentar Vanlig rutinekontroll. Alt godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 138 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom:83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 3 soverom, bad og badstue.

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Loftstue,bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Gautefall er en liten naturperle i den sydlige del av Telemark, med kort avstand fra bl.a. Kristiansand, Arendal, Kragerø, Skien, Porsgrunn og Vestfold. Fra Grenland, Langesund og Kragerø kommer du deg til Gautefall på i overkant av 1 time. Reisetid fra Kristiansand er ca 2 timer. Reisetid fra Tønsberg er i underkant av 2 timer. Det er ca 25 km/20 minutters kjøring til Drangedal som er nærmeste kommunesenter med et variert utvalg i forretninger og servicetilbud.

Kjør riksveien fra Drangedal sentrum. Etter ca 11 km kommer man til Bostrak. Ta til venstre opp mot Gautefallheia (v358). Etter ca 12 km kommer du til skianlegget. Ta avkjørselen til venstre rett før parkeringsplassen ved skianlegget. Her er det skiltet opp til Rytterspranget. Ca 200 meter før du kommer helt opp til Rytterspranget Kafé  får du eiendommen på venstre sidefølger du Rytterveien inn til venstre.

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 879 kvm eiet tomt. Tomten består av naturtomt, ellers er det gruslagt adkomst. På tomten er det  meget god
plass til parkering.

Garasje / Parkering

Godt med parkering på egen eiendom.

Byggemåte

Bygningen er bygget med grunnmur av ringmurselementer Trebjelkelag som etasjeskiller. Yttervegger består av reisverksvegger med trepanel som utvendig kledning. Yttertak er tekket med torv.  Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne, samt teksten som står under diverse i salgsoppgaven før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.11.2010 for eiendommen.  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Mindre omgjøring av rominndeling i.h.t byggemeldte tegninger. Ikke søknadspliktige endringer.

Adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Oppvarming

Peisovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 28 056,36 for 2022.  I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.  Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Drangedal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4,0 promille av beregningsgrunnlaget som er på kr.1.847.300,-. Eiendomsskatten blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig for selger er kr. 228 766 pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse. Se reguleringsplan for Grønnlihallen med
bestemmelser i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Ved tinglysing av eiendomsoverdragelsen må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Konsesjon / Odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Ved tinglysing av eiendomsoverdragelsen må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer 1671, tinglyst 25.07.1978 -  Erklæring/avtale:

KGL RES AV 28 04 1978 VEDR OPPRETTELSE AV GAUTEFALL OG
HELLHEIA NATURRESERVATER PÅ D. EIEND.
Overført fra: 3815-44/133

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger ved privat vei, og er tilkoblet offentlig vann- og avløpsnett. Vann- og avløpsledninger fra
boligen og frem til kommunalt tilkoblingspunkt er private, og eier har vedlikeholdsansvar for disse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rytterveien 156, 3750, Drangedal, Gnr. 44 bnr. 213 orgnr. 21064947556 i Drangedal kommune

Oppdragsnummer

90-23-0037

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.