Skien- Borgestad

BUD INNKOMMET - Innbydende og innholdsrik familiebolig med garasje, solrikt og barnevennlig!

Likroken 3 , 3712 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 121 m²
Bruksareal 121 m²
Tomt 737 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1947
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 36
Energimerking G
FINN.no 305473859
Sist endret 12.09.2023 15:41
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 078 769,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere en innholdsrik enebolig i Likroken 3 på Borgestad. Boligen har nydelig utsikt og ligger i et solrikt og trygt nabolag. Med stue, kjøkken, 3 soverom, bad/vaskerom, kjellerstue, eget toalettrom og omkledningsrom fremstår boligen som den perfekte familieboligen med god planløsning. Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og innbydende.  Stuen har god plass til møblering og har store vindusflater som gir godt med lys inn i rommet. Kjøkkenet har utgang til ny, romslig terrasse på baksiden av huset og fra vinterhagen kommer man ut til solrik veranda på fremsiden. Ellers har eiendommen en vidunderlig hage for dyrking, aktivitet og avslapping. Eneboligen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde med flott beliggenhet og med kort vei til populære skoler som Buer og Menstad.

Innhold

Eneboligen inneholder:
Underetasje: Entré , wc-rom, trappegang, omkledningsrom, kjellerstue, soverom og bad/wc/vaskerom.
Hovedetasje: Stue, kjøkken og 2 soverom.

Garasje.
Kaldtloft.

Standard

Likroken 3 er en pen og innholdrik familiebolig!  Her kommer man inn til en praktisk entrè/hall med god plass til sko og yttertøy. Her er det  lekker stripet tapet på vegg.  Hallen har inngang til praktisk toalettrom som er innredet med toalett, hjørneservant, underskap med glatt, høyglans front og overskap med speil i hjørnet. Fra hallen kommer man også til soverom, kjellerstue og garderoberom. Romslig og pent bad/vaskerom  hvor vegger har MDF Smartpanel og våtromsplater ved badekar og toalett samt vegger i nisje og malte tak. Gulvet har 33x33 cm gulvfliser. Rommet er innredet med 120 cm møblement med heldekkende hvit vask, format fronter, innrammet speil, overskap med rillet front, toalett, hjørne boblebadekar, lukket dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rommet  har elektrisk styrt avtrekksvifte i vegg.
I boligens hovedetasje ligger kjøkken, stue og 2 soverom.
Boligen har pent kjøkken med takhøyt, rillet kjøkkeninnredning fra 2017, laminert hvit benkeplate, nedfelt stålvask med liten skylle-kum, 10 x 10 cm fliser over benkeplate, innebygd oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap med frys, uttrekks ventilator med avtrekk mot luftekanal i skorstein og godt med skapplass. Kjøkkenet har direkte utgang til nybygget terrasse. Lys og trivelig stue med plass til sofagruppe og spisebord, det er montert pen peisovn i stue som gir god varme på kalde dager. Fra stuen er det utgang til vinterhage og solrik veranda. Hovedsoverommet er delikat med klassisk tapet på vegg og med god plass til dobbeltseng. I tillegg er det et pent og praktisk soverom i den andre enden av hovedetasjen.

Bilen parkeres i egen garasje eller på gruset oppkjørsel. Her er det montert Elbil -lader i 2020 i garasje med 16 Amp kurs.

Beliggenhet

Eiendommen ligger vestvendt i ett godt veletablert solrikt rolig barnevennlig boligområde på Borgestad i Skien. Utsikt mot Porsgrunn i syd og Lifjell i Nord. Gangavstand til Porsgrunn sentrum med alle fasiliteter. Nært til skole, barnehage, forretning, turområder m.m.

Hovenga Senteret
Vitusapotek Borgeåsen
Menstadhallen - flerbrukshall
Menstad skole - balløkke, kunstgress
Pro Gym Grenland
SATS Express Porsgrunn

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 21 960 pr år (2023).

Forsikring

Sparebank 1, Fremtind
Polisenummer: 25591249

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3: Våtrom, Overflater vegger og himling, Bad/wc/vaskerom
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Bad/wc/vaskerom er opprinnelig fra 1994 og TG er satt på bakgrunn av at våtrom ikke er i henhold til dagens krav og forskrifter, samt utgått på anbefalt brukstid. Våtromsplater er montert direkte ned mot gulv og arbeidet er ikke fagmessig utført. Uheldig løsning grunnet fuktopptrekk i plater og vannskader bak dusjkabinett.
TG3: Våtrom, Overflater Gulv, Bad/wc/vaskerom: Bad/wc/vaskerom er opprinnelig fra 1994 og TG er satt på bakgrunn av at våtrom ikke er i henhold til dagens krav og forskrifter, samt utgått på anbefalt brukstid. Flisarbeid er ikke fagmessig utført, egeninnsats av tidligere eier og ikke montert sokkelfliser i hele våtrommet.
TG3: Våtrom, Sluk, membran og tettesjikt,  Bad/wc/vaskerom: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.
TG3: Våtrom, Tilliggende konstruksjoner våtrom, Bad/wc/vaskerom: Våtrommets forventede levetid er utgått og må
påregnes renovering, derfor ikke foretatt hulltagning.
TG2: Innvendig, Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Avstander til brennbart materialer er ikke ivaretatt, ikke synlig 4 sider, det er panel som er lagt inntil
pipevange i stue.
TG2: Våtrom, Sanitærutstyr og innredning, Bad/wc/vaskerom: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet.
TG2: Utvendig, Vinduer - 2: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Vindu på soverom mot sør i hovedetasje er punktert og sprekk i glass vindu på stue ved oppgang fra underetasje. Vinduer har ellers normal slitasje, ingen synlige skader, men er fra byggeår og fra 1970-tallet.
TG2: Utvendig, Dører: Dører fra 1975 som har overgått normal levetid.
TG2: Utvendig, Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder.
TG2: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU
Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Det er liten frihøyde i trappeløp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp til kjeller tilfredsstiller ikke byggeforskriftenes krav til fri høyde med minimum 200 cm fra fremkant trappetrinn til overliggende konstruksjoner. Det ble målt 189 cm på befaringen.
TG2: Tekniske installasjoner, Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
TG2: Tekniske installasjoner, Vannledninger - 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Punkt 1: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
Vannskade nederst på panel som går helt ned til gulv, dette pga fuktighet ved utfordringer med tette rør- rørene er skiftet. Det er også en vannskade på panel i forbindelse med lekkasje fra dårlig pakning på vannrør, pakning er byttet.
Punkt 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats: Papirer fra fagmann er mistet
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Utvidet gammelt bad og boder i sokkeletasje til stort bad med vaskerom-del som egeninnsats. Rør under gulv ble lagt av rørlegger.
Punkt 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nye avløpsrør av rørlegger. Egeninnsats: ny masse, støpt betong-gulv, avrettings- masse og flis.
Punkt 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei, Papirene fra rørlegger er mistet.
Punkt 3: Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Det var brudd på avløpsrør som er byttet i 2022. Samtidig ble hele avløps-rørstrekket utvendig frem til kommunal kum fornyet av Nytt Rør AS i 2022.
Punkt 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Papirer fra rørlegger er mistet. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Alt av rør i gulv i sokkeletg. er utført av rørlegger i 2015. Avløps-rør fra vask på kjøkken i 1 etg. ned til sokkeletasje ble utført av rørlegger i 2015. Alt av rør over gulv i sokkeletg. er utført som egeninnsats.
Punkt 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Det har vært sopp-flekker på soverom i hovedetg. pga. dårlig utlufting, disse er vasket med klor før maling.
Punkt 11:  Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Fukt i hjørne på garasje.
Punkt 12:  Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet kledning på bakre vegg og isolert denne i 2015. Skiftet deler av klednings- bord på sør vegg i 2022. Bygd tre-terrasse i 2015. Skiftet tak over vinter-hage i 2022.
Punkt 13:  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært . Firmanavn Johansen Elektro AS Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Elektriker har utarbeidet mangler i boligen i 2023.
Punkt 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Kommentar: Usikker.
Punkt 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar:  El-kontroll for bolig ihht. NEK 405-2, feil og mangler er utbedret.
Punkt 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Kommentar: Johansen Elektro AS monterte El bil lader med overspenningsvern i 2020.

Boligens areal

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 121 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré , wc-rom, trappegang, omkledningsrom, kjellerstue, soverom og bad/wc/vaskerom.
 
Hovedetasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, Kjøkken og 2 soverom.

Garasje S-rom: 22 m².
Kaldtloft: Kryperom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Se kart på finn.no

Tomt

Areal: 737 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt. Gruset innkjørsel.
Tomten er svaktskrånende mot vest og er pent opparbeidet med plen, prydvekster og blomsterbed.

Garasje / Parkering

Boligen har egen garasje. Bil El-lader montert i 2020 i garasje, 16 Amp, utført av Johansen Elektro AS.

Tilliggende garasje oppført i Siporex-blokker, utvendig pusset og kledd med malt teglstein i front, støpt betongtak med Hilderplater, innvendig tregulv over mark, pussvegger samt synlige Siporex-blokker, vippeport, enkelt vindu på kortside, innlagt strøm og lys samt Bil-El-lader med 16 Amp fra 2020.

Byggemåte

Boligen er oppført i isolerte trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trekledning fra 1975 og 2015 på østside, utvendig malt i 2022 og 2023.

Boligen har takstein og underliggende papp fra 1994. Taket ble kontrollert med stige samt drone og det ble ikke registrert skader på befaringsdagen på tekkingen. Med en enkel kontroll var det synlig papp under taktekking ved østside av boligen.

Boligen har takstein og underliggende papp fra 1994. Taket ble kontrollert med stige samt drone og det ble ikke registrert skader på befaringsdagen på tekkingen. Med en enkel kontroll var det synlig papp under taktekking ved østside av boligen.

Boligen har saltak oppført med tresperr og undertak av rupanel fra byggeår. Det ble registrert at det var isolert mot kaldtloft. Det ble på befaringen ikke oppdaget forhøyet fuktverdi i treverk på kaldtloft eller synlige skader på takstoler fra bakkenivå.

Boligen har i underetasje 2-lags isolerglassvinduer på soverom mot nord fra 2007.

Boligen har 2 lags isolerglass vindu på stue fra 1976, 2-lags isolerglass vindu på hovedsoverom fra 2007 og 2-lags isolerglassvinduer på soverom mot nord for 1978, underetasje har 2-lags isolerglass vinduer på trappegang fra 1976, koblet vindu på omkledningsrom enkelt vindu på våtrom og 2-lags isolerglass vindu på kjellerstue ukjent alder.

Boligen har verandadør ut fra kjøkken mot øst med 2-lags isolerglass fra 1996 montert 2015, verandadør til sommerstue med 2-lags isolerglass fra 1975 og verandadør med 2-lags isolerglass ut fra sommerstue t fra 1990 og malt hovedytterdør med sideglass fra 1975.

Boligen har veranda på østside ut fra kjøkken fra 2015 på ca. 21,7 m2, oppført med bjelkelag og støpte søylepunkt.

Boligen har støpt veranda over tilliggende garasje på ca. 25,2 m2, murt rekkverk 78 cm med avsluttende skiferheller, tillaget sommerstue på ca. 14 m2 med adkomst til stue, malt tregulv, malt puss og malt panel på vegger og duk i tak, enkle vinduer, malt betonggulv på veranda.

Teglsteinspipe fra byggeår med beslag over tak fra 1994, pusset i etasjene, feieluke i kjeller og på kaldtloft. ildsted type Åsgard med glassplate under fra 2005, montert i boligen i 2022. Det ble på befaringsdagen ikke observert fukt i treverk rundt på skorsteinen på kaldtloft.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke brukstillatelse eller ferdigattest iflg. Skien kommune.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Borgestad barnehage (0-6 år)
Enggrav skole og barnehage (1-6 år)
Bøle Solkollen bhg. (0-6 år)

Skoler:
Buer skole (1-7 kl.)
Enggrav skole (1-7 kl.)
Bølehøgda skole (1-7 kl.)
Menstad ungdomsskole (8-10 kl.)
Skogmo videregående skole
Hjalmar Johansen vgs.

Oppvarming

Ildsted type Åsgard med glassplate under fra 2005, montert i boligen i 2022.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 960 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 813 329 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 090 615 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (16.6.2016)
byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (16.6.2016)

Boligen ligger i et ikke regulert område.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter funnet iflg. grunnbok datert 04.04.2023.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Boligen har opplyst avløpsrør fra 2022 på egen tomt, utført av GS
Hogst og Maskin AS og videre rør fornying (strømpe) utført av Nytt Rør AS til offentlig tilknytningspunkt og hovedvannledning fra 1990 til offentlig tilknytningspunkt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Taklampe i stue.

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Likroken 3, 3712, Skien, Gnr. 72 bnr. 36 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0046

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.