Sentrum - Skien

Velholdt og sjarmerende enebolig med sentrumsnær beliggenhet, idyllisk hage. SJELDEN MULIGHET!

Schweigaards gate 6 , 3717 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

66%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

38%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 142 m²
Bruksareal 180 m²
Tomt 260 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1880
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 3420
FINN.no 307182989
Sist endret 04.08.2023 12:23
Prisantydning 3 590 000,-
Totalpris 3 693 769,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 693 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere denne velholdte og sjarmerende eneboligen i Skien sentrum. Ønsker du å bo sentrumsnært? Eller er det for tidlig å flytte i leilighet er dette en unik mulighet for deg/dere? Bo der det skjer med kort avstand til byliv med restauranter, kafeer, aktiviteter og kultur! Boligen har mange kvaliteter i tillegg til sentrumsnær beliggenhet, som  solfylt og usjenert hage, god planløsning med 2 bad, gjør den unik med både originale og malte tømmervegger fra ca 1880. Glassdører i 1.etasje gjør at det er godt gjennomlys i etasjen og som gir en god åpenhet mellom rommene. Lysmalt og trivelig i alle rom, flotte panelte tak! Boligen går over 3 etasjer og har stuer, kjøkken og bad i 1. etg. og i boligens 2. etg. er det 2 soverom og bad. I tillegg har boligen kjeller. Hagen er flott beplantet og skjermet med levegger og beplantning. Du ønskes velkommen inn gjennom en vakker smijernsport! Dette vil være drømmehjemmet for mange! Velkommen til visning!

Innhold

Boligen inneholder:
1. etg.: Vindfang, hall, trapperom, kjøkken, 2 stuer, stue/soverom og bad.
2. etg.: Gang, gang/trapperom, 2 soverom og bad.
Kjeller: Vaskerom, gang og trapperom.

Utstyr

                

Standard

Vi har gleden av å presentere denne vakre boligen fra 1880 med en rekke oppgradering de seneste årene! Sjarmerende enebolig over 3 etasjer. Praktisk gang med pent malt skap og skyvedør med glass videre inn i boligen. Vegger og tak er lysmalt panel. Videre kommer man inn i gang/trapperom som har ivaretatt gamle tømmervegger samtidig med tidsriktig tapet. Trappen til 2. etg. har lekkert blått teppe som matcher tapet på vegg. Inn til kjøkken er det dobbelglassdør som gir åpenhet og lys til rommet. Trielig kjøkken, innredningen har profilerte fronter og benkeplate av stein. Fronter er nylakkert. Det er montert flis på vegg under overskap. Plass til spisebord ved vindu som har utsikt til den flotte opparbeide hagen på utsiden. Stue og spisestue som er meget sjarmerende og passer stilen i huset. Spisestuen har plassbygde skap og hyller som gir god oppbevaringsplass og gir rommet  karakter, malt i lekker blå farge. I stuene er det både åpen peis og peisovn som gir kos og god varme til kalde dager! I tillegg er det en TV-stue med malte tømmervegger i tidsriktig farge, har en lun og trivelig atmosfære. Skapt for koselige filmkvelder med familien, eller når man ønsker å trekke seg tilbake og nyte ro og fred!  Pent fllislagt bad med en blanding av mørke og lyse fliser som gir et spennende resultat. Rommet er innredet med servant i skap, vegghengt toalett og dusjkabinett. Eget vindu på baderommet.  I boligens 2. etg. ligger 2 soverom og eget baderom. Hovedsoverommet har sjarmerende fugletapet og brystpaneler på vegger, døren er marmorert. Rommet har god plass til dobbeltseng og det er montert en praktisk skyvedørsgarderobe. Trivelig flislagt baderom med dusjnisje med skyvedør, toalett og servant med skap og speilskap med oppbevaring. Det er også et lysmalt og pent soverom til i denne etasjen. I soveromsgang er det montert praktisk skyvedørsgarderobe. I boligens kjeller er det vaskerom med god plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt til på Brekke nord for sentrumsgatene, nær ved det nybygde prosjektet Brekkeby Hage som tidligere var Brekkeby Videregående skole.  Byens mange tilbud ligger kun et steinkast unna. Lietorvet ligger kun minutters gange fra boligen med en god blanding av butikker.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr 25 559,- pr. år.

Forsikring

If
Polisenummer: 2200795

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3: Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ny eier må forvente generell oppgradering av våtrommets membran og vvs for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav og forventning. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i forrige århundred`s byggemetode. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon: 1. Retningsavvik er påregnelig hensyntatt byggemåte. 2. Yttervegg er svakt isolert og har manglende tetthet i forhold til dagens krav til isolasjon og tetthet. 3 .Erfarings-messig vil skjult laftetømmer kunne ha skader, skader forekomme ofte rundt vinduer/dører og knutepunkt.
TG2: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen er en lukket konstruksjon med skråkledde himlings-flater. Dette forutsetter en riktig oppbygging med tanke på eventuelt utførelse og materialvalg. En tenker da spesielt på bruk av dampsperre og ventilering av konstruksjonen. Ønskes full visshet om tilstand på skjulte konstruksjoner må åpninger foretas. TG er vurdert ut i fra overnevnte opplysninger og det presiseres at undertegnede ikke
har besiktiget oppbygning/lufting, da det ikke er etablert inspeksjon. Ut i fra observasjoner virker konstruksjonen og være i tilfredstillende stand hensyntatt alder og konstruksjon. Datidens byggemetode tilsa lite isolasjon, samt manglende lufting og bruk av  dampsperre. Det foreligger ikke dokumentasjon på oppgradering av tak. Ventilering er ikke god nok til å hindre isdannelse og kondens.
TG2: Utvendig > Vinduer: 1.Vannbrett uten beslag, regnvann kan trenge inn i konstruksjonen. 2. Det ble ikke registrert punkterte glass på befaringsdagen, forbehold om dette da synligheten av disse vil kunne variere med temperatur og lysforhold. Med tanke på alder er imidlertid risikoen for dette i tiden som kommer økende og løpende observasjoner anbefales.
TG2: Innvendig > Flis overflater i vindfang: Flis med bom (hulrom under flis) og mindre skader. Bom har i vindfang medført 3 flis med løse flis og flisfuger. Ved videre personbelastning vil skadene øke i omfang.
TG2: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: 1. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. 2. Det er stedvis knirk i gulv ved personbelastning. Det bemerkes at vegger og bjelkelag er originalt fra byggeåret og skjevheter er normalt. Knirk kommer ofte av skjevheter og spikeropptrekk i undergulv. 3. Det ble registrert spor etter skadedyr i kjellertak.
TG2: Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendig >  Pipe > Ildsted: 1. Peisovn og murt åpen peis med manglende avstand til brennbare materialer mot gulv. Krav til peisovn er 30 cm mot målt avstand på 27 cm. Krav til murt åpen peis er 80 cm mot målt 77 cm. 2. Pipeløp har kort gjenstående brukstid.
TG2: Innvendig > Rom Under Terreng: Kjellervegg med synlig mur: Det er fuktighet i nedre del av murvegg og betonggulv i kjeller. Fuktsøk viser moderate verdier med økende verdier på grunnmur mot betongdekke. Eier opplyser om tidsvis noe fukt under trapp på våren eller ved mye nedbør.
Kjellertak: Det ble ikke målt fuktighet i stubbeloft (kjellertak) under befaringsdagen. Dette som følge av at det i 2015 er ble montert avfukter i kjeller. Årsak til etablering av avfukter kapillært oppsug fra grunnen og svikt i drenering. Dette er normalt i eldre boliger som følge av manglende kapillærbrytende (plast) sjikt mot grunn. Kjelleren vil holde seg "tørr" så lenge avfukteren er i drift.
TG2: Innvendige trapp til 2. etg.: Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til åpninger, rekkverkshøyde og håndløper.
TG2: Innvendige trapp til kjeller. Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til håndløper.
TG2: Våtrom > Overflater Gulv > Bad: 1. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig. 2. Dusjvegg med gulvskinne hindrer lekkasjevann fra å renne til sluk.
TG2: Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:  1. Sluk uten synlig membran og rørgjennomføringer i gulv anses ikke å oppfylle dagens krav til membran. 2. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig, dette vil også gjelde fallforhold på membran. 3. Dokumentasjon mangler.
TG2: Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Servantskap med skade på front.
TG2:  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Med fuktsøk på gulv ble det indikert fuktvariasjoner,
med høyest verdi på gulv.
TG2: Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:  Det er vindu i våtsone men dette har ikke medført skade på vindu eller belistning.
TG2: Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig.
TG2: Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt: 1. Sluk uten synlig membran og rørgjennomføringer i gulv anses ikke å oppfylle dagens krav til membran. 2. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig, dette vil også gjelde fallforhold på membran. 3. Dokumentasjon mangler.
TG2: Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:  Kjøkkeninnredning er funksjonell men har slitasjeskader av skrog og hengsler.
TG2: Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Filter er tilsmusset og avtrekk er svakt.
TG2: Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
TG2: Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
TG2: Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: 1. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. 2. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
TG2: Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer og 7 kurser.
63 Amp hovedsikring. Ledningsnett av ulik alder. Det er foreligger dokumentasjon på varmekabel på begge bad fra 2008. Det foreligger ikke dokumentasjon på øvrig anlegg.
TG2: Tomteforhold > Drenering: Dreneringen med svekket effekt som følge av naturlig slitasje. Dette baseres både på visuelle observasjoner og det faktum at tidsaspektet på dreneringen har gjort seg gjeldende. Fuktvandring i kjellervegger mot terreng skyldes svikt i fuktsikring og kapilæropptrekk fra betongdekke.
TG2: Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har forskyvninger i steinblokker. Observert utvendig og innvendig løse spekkfuger.
TG2: Tomteforhold > Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning ved inngangsparti.
TG2: Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Punkt 5: Kjenner du til om det er / har vært problemer med drenering, funktinnsig, øvrig fukt eller fuktinnsig i underetasje/kjeller: Ja, det ble installert avfukter i 2015. Ved kraftig regn kan det komme litt fukt under kjellertrapp.

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 180 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, trapperom, kjøkken, 2 stuer, stue/soverom og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, gang, 2 soverom og bad.

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom og vaskerom. Boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Tomten er flat og solrik. Eiertomt på ca. 266 kvm. Tomten er parkmessig meget pent opparbeidet med plen og div. prydbusker, hekkbeplantning og nåletrær.
Gangveg med beleggningsstein fra port til inngangsparti med steinbed langs kanten. Det er også opparbeidet trivelig uteplass i bakkant av tomten. Laget egen bod for søppelkassene. Tomten er pent inngjerdet. Koselig smijernsport med portstolper ønsker deg velkommen inn!

Garasje / Parkering

Parkering, ingen etablert kjøreadkomst. Det er gateparkering, sone 1. Ny beboer kan registrere bilen for parkering hos Skien kommune, Servicesenteret, opplyser selger.

Byggemåte

Taktekke fra 2003 med takstein med underliggende sutaksplater, sløyfer og lekter. Takopplett med papptekking. Pannebord i malt utførelse. Tak er inspisert med drone. Takrenner, nedløp og beslag av kobber. Pipehatt og luftehatt over tak. Nedløp ført til rør i grunn. Stigetrinn for feier montert. Yttervegg består av tømmerlaft som er påmontert utvendig kledning i 1993. Tilbygg med bindingsverk (Stendere med isolasjon i hulrom ). Yttervegg med utvendig stående kledning. Kledning sist malt i 2016. Saltak med med takopplett med bæring på yttervegg og innervegg. Taket har innvendig skråhimling og kun deler er tilgjengelig via luke til kneloft. Vinduer med isolerglass med malt ramme og karm fra 1991. Kjellervinduer er skiftet i 2023. Terrasse fra 2018 med levegg mot nabo og bjelkelag med spaltegulv. Innvendig 90 graders malt trapp med teppe i trinn til 2. etg. Innvendig 180 graders furutrapp til kjeller fra 2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 27.08.1971.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Brekke barnehage (1-5 år) 7 min
Tabernaklets barnehage (1-5 år) 9 min
Lundedalen barnehage (1-5 år) 9 min

Skoler:
Lunde barneskole (1-7 kl.) 13 min
Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.) 13 min
Gjerpen barneskole (1-10 kl.) 18 min
Telemark Toppidrett ungdomsskole Skien (8-10 kl.)16 min
Gjerpen ungdomsskole (8-10 kl.) 22 min
Toppidrettsgymnaset i Telemark 16 min
Skien videregående skole

Oppvarming

Vedovn i stue. Peisovn i spisestue. Varmekabel i begge baderomsgulv.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 559 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 904 645 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 437 652 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Vernestatus: Eneboligen har verneklasse C.
Sefrakregistrert: Ja. (alle utvendige endringer må avklares med kommunen)

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til bebyggelse nåværende, kommuneplan datert 16.06.2016. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien  kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Ingen etablert kjøreadkomst.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger opplyser at taklampe over kjøkkenbord ikke medfølger i salget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Schweigaards gate 6, 3717, Skien, Gnr. 300 bnr. 3420 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0051

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.