Borgeåsen - Skien

NY PRIS - Ny romslig hjørneleilighet m/3 soverom og 2 bad. Enkel adkomst i 1. etg.

Buervegen 33 , 3711 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

82%

har bolig på over 120 kvm

5%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 148 m²
Bruksareal 155 m²
Tomt 2 122 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2019
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 290
Energimerking C
FINN.no 306593873
Sist endret 26.08.2023 09:11
Prisantydning 4 690 000,-
Totalpris 4 706 689,-
Fellesutgifter 6 117,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 670,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 307 470,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 689,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 706 689,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Buervegen 33. Dette er en delikat leilighet på hele 148 kvm. Boligen ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré, to baderom, tre gode soverom, kjøkken og stue med utgang til stor solrik terrasse, vaske-/ teknisk-rom. 1 stk. sportsbod på ca. 8 kvm i  felles garasjeanlegg. Leiligheten er en del av Buervegen Panorama som er organisert som et sameie.
Leiligheten er nyoppført i 2019 og holder en meget god standard og fremstår som lys og tidsriktig med moderne
materialvalg. Det er kort vei til bussholdeplass og Borgeåsen senter med dagligvare, post og apotek. I tillegg er det egen koselig blomsterbutikk, cafè og legesenter. Fine turområder i nærmiljøet i Borgeåsen.

Innhold

Leiligheten inneholder:
1. etg. Gang, 2 bad, teknisk rom, stue/kjøkken og 3 soverom.

Utvendig bod i garasjeanlegg.

Standard

Leiligheten er bygget i 2019 og holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og tidsriktig med moderne materialvalg. Entreen gir et godt førsteinntrykk av boligen med lyse flater og flis på gulv. Videre kommer du inn i en meget representativ hall med flott hvitoljet 1-stavs eikeparkett på gulv, noe som er gjennomgående for rommene i boligen. Ved entreen finner du et separat vaskerom/teknisk rom med opplegg for vaskemaskin. Her er sikringsskap og styringsenhet for ventilasjon samt rør i rør skap. Moderne og pent flislagte baderom med varme i gulv og mosaikk i dusjsonene. LED downlights med dimmer i himling. Badet inneholder servant med underskuffer, speil, toalett samt praktisk dusjkabinett. Stuen fremstår som lys og innbydende med en god atmosfære! Vinduene gir mye naturlig lys inn i rommet. I stuen er det god  plass til sofagruppe og annet møblement. Flott hvitoljet 1-stavs eikeparkett på gulv og lysmalte gipsvegger. Dette et fantastisk oppholdsrom. Fra oppholdssonen er det utgang til en romslig overbygget terrasse hvor man kan nyte både tidlige morgener og sene kvelder. En tujahekk sørger for lite innsyn. Moderne, stilrent og samtidig tidløst kjøkken med åpen løsning og kjøkkenøy mot stue.  Kjøkkenet fremstår meget delikat og praktisk med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er takhøy med hvite glatte håndtaksløse fronter og med grå laminat benkeplate. Integrerte hvitevarer medfølger leiligheten. Det er god plass til spiseplass ved kjøkken. Et hyggelig sted hvor man kan samle familie og venner. Et stort vindu sørger for innslipp av mye naturlig lys. Boligen har 3 soverom hvor hovedsoverom har tilknytning til eget helfliset baderom. Det gjøres oppmerksom på at det ene baderommet er innredet som wc, men er klargjort for badekar. Bygget som våtrom med sluk i gulv.

Beliggenhet

Leiligheten ligger nært til Borgeåsen senter. I Buervegen bor du i Skien kommune, men er nærmere Porsgrunn sentrum enn Skien. Kort avstand til bussholdeplass og Borgeåsen senter med blant annet dagligvare, legesenter, post i butikk og apotek. En koselig kafe og en hyggelig blomsterbutikk ligger rett ovenfor eiendommen. Fint turterreng i umiddelbar nærhet til eiendommen. Rikelig med turstier i Borgeåsen.

Felleskostnader

6 117 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Vaktmestertjenester, strøm til vannbåren varme i leiligheten (kan variere pga. kraftpris), strøm til fellesområder, varmtvann i leiligheten, tv/internett, vask i fellesområde og avsetning til fremtidig vedlikehold

Sameie

Sameiets navn: Buervegen 21-33, og har gårdsnummer 73 og bruksnummer 290 i
Skien kommune.

Sameiet består av 9 boligseksjoner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg

Regnskap

For regnskap, konferer megler.

Vedtekter / husordensregler

For vedtekter og husordensregler, konferer megler.

Husdyrhold

Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene. Dyrehold må godkjennes av styret. Lufting av hunder skal skje utenom gangveiene, garasjene og lekeplass. Ekskrementer må fjernes.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2: Utkragede eller understøttende konstruksjoner (balkonger eller terrasser) Det er observert noe fuktgjennomgang i himlilngsoverflaten (balkonggulv til overnforliggende boenhet). For uteplassen vil det være ubetydelige konsekvenser, ettersom den ikke gir totalbeskyttelse mot nedbør likevel.
TG2: Overflater, gulv: Fallkravet på gulv er minde enn anbefalt (25 mm fra topp slukrist til nærmeste overløp). Dusjnisje har lokat fall til sluk, og ved enkel funksjonstest håndteres dusjvannet innenfor omsluttende dusjvegger. I praktisk bruk til fallforholdene utgjøre en ubetydelig ulempe.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Det er ikke fylt ut egenerklæringsskjema.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 155 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 148 m².
Primærrom: 155 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 bad, teknisk rom, stue/kjøkken, 3 soverom og bad.

Utvendig bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Flott felleseiet tomt på ca. 2 122 kvm. Området er dels opparbeidet med steinbelagte stier og større grøntarealer. Flott lekeplass opparbeidet bak byggene. Leiligheten disponerer en terrasse innrammet av en tuja-hekk, med en fin overgang til sameiets grønne fellesareal. Fellesområdene består for øvrig av trappehus med tilhørende heis, garasjeanlegg, boder og teknisk rom. Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjoneringsbegjæring / sameievedtekter.

Garasje / Parkering

Parkering/garasje er ikke avklart og leiligheten har kun P-plass ute pr. dato. Konferer megler.

Byggemåte

Bygningen er etablert på fast grunn, med underskutte masser. Grunnmur er oppført i plass-støpt betong. Visuelle observasjoner avdekket ingen riss eller skjevheter elelr øvrige symptomer på svikt. Drenering og fuktsikring, veggene til boligseksjonen ligger inn mot garasjeanlegg og er ikke disponert for fuktbelastning fra terrenget. Yttervegg: Murpuss på veggoverflater har hele og ubrutte flater, med maling som fuktbeskyttelse. Vinduer og dører (terrassedør) med energiglass etter dagens standard. Kun mindre bruksmerker som forventes etter normal bruk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest utstedt av Skien kommune til leiligheten.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Buerflata barnehage (1-5 år)
Enggrav Skoles barnehage (3-4 år)
Borgestad barnehage (1-5 år)

Skoler:
Enggrav skole (1-10 kl.)
Buer skole (1-7 kl.)
Menstad ungdomsskole (8-10 kl.)
Skogmo videregående skole
Porsgrunn videregående skole Sør

Oppvarming

Det er etablert varmvannssentral for sameiet som forsyner leilighetene med forbruksvann og varme via
vannbåren gulvvarme.  Forbruksregistrering til den enkelte boenhet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 26 649 pr. år
Kr 8 883,-  faktureres fire ganger pr.år.

Eiendomsskatt

Det er i Skien kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 343 706 pr. 31.12.22
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 106 083 pr. 31.12.22

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen tilhører reguleringsplan "Gnr 75/290 Buervegen", datert 19.06.2014, og er regulert til krav vedrørende
infrastruktur, vilkår for bruk av arealer, bygninger og anlegg, sikre verneverdier i bygninger, andre kulturminner og
kulturmiljøer, boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse. Eiendommen ligger i område som i kommuplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og bevaring kulturmiljø, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.
Eiendommen er klassifisert i kulturminnevernplanen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Buervegen 33, 3711, Skien, Gnr. 75 bnr. 290 snr. 2 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0053

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.