Skien - Bratsberg

Meget attraktivt rekkehus med 2 nye bad og 4 godkjente soverom - barnevennlig og populært boligområde!

Chr. Magnus Falsens gate 9E , 3714 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
Lotte Strand Jonsmyr
Lotte Strand Jonsmyr Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

4%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 111 m²
Bruksareal 119 m²
Tomt 20 913 m² / Fellestomt
Soverom 4
Etasje 1
Byggeår 1962
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 1046
Energimerking G
FINN.no 317836623
Sist endret 18.09.2023 11:31
Prisantydning 2 590 000,-
Totalpris 3 481 456,-
Fellesutgifter 7 600,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 890 297,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 480 297,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 1 159,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 481 456,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere Chr. Magnus Falsens gate 9E. Et innholdsrikt og lekkert rekkehus på Bratsberg med 4 soverom og 2 bad, godkjent av Skien kommune. Boligen går over 3 plan og inneholder: 1. etg.: Vindfang, trapperom og stue/kjøkken i åpen løsning. 2. etg.: Gang/trapperom, 3 soverom og bad. I kjelleretg.: Soverom/stue/trapperom og bad/vaskerom. Lys og trivelig stue med utgang til terrasse, gode vindusflater og i tillegg er det montert peisovn i stue. Pent kjøkken med god skap- og benkeplass. 3 gode soverom og lekkert bad i 2. etg. I kjelleretg. er det også bad/vaskerom med badekar. Boligen liggert i et meget populært boligområde med kort vei til skole og barnehage. Flotte friluftsområder!

Innhold

Rekkehuset inneholder:
1. etg.: Vindfang, trapperom og stue/kjøkken.
2. etg.: Gang/trapperom, 3 soverom og bad.
Kjeller: Soverom/stue/trapperom og bad/vaskerom.

Bod.

Standard

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere Chr. Magnus Falsens gate 9E. Dette er et innholdsrikt rekkehus over 3 plan. I boligens 1. etg. ligger vindfang, trapprom og stue og kjøkken i åpen løsning. Inngangspartiet er pusset opp i regi av borettslaget med nyere ytterdører, trapp og overbygg. Stuen har parkett på gulv og lysmalte vegger, det er montert pen peisovn i stue. Det er også utgang til solrik terrasse fra stuen. Kjøkkeninnredning fra 2015, innredning med slette fronter og laminert benkeplate. Stålkum med ett grep blandebatteri. Det er montert plater på vegg under overskap. Integrert komfyr, opplegg for kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er montert lekkasjestopper. I boligens 2. etg. er det 3 soverom og bad. Hovedsoverom med innholdsrik skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng. Lekkert bad pusset opp i regi av borettslaget i 2021. Baderomsgulv med fliser. Flis på vegger og malte plater på innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap, wc og dusjnisje med glassvegger. Fliser i våtsone er sklisikret. Boligen har også innredet kjelleretg med soverom/stue/trapperom og pent vaskerom/bad.  Bad/vaskerom er fra byggeår og fra 2021. Baderomsgulv med flis på gulv fra 2021. Panel og mur på vegger og innvendig tak fra byggeår. Rommet er innredet med servantskap, badekar, wc og vv-bereder. Det er opplegg for vaskemaskin. Våtrom utført i regi av borettslaget med dokumentasjon. Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget som ligger som vedlegg i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt, rolig og etablert bomiljø på Bratsberg. Meget barnevennlig med store felles grøntarealer og lekeplass. Sydvendt, solrik og meget usjenert terrasse med hekk og levegger. Egen hagedel. Store friarealer på Kapitelberget i umiddelbar nærhet. Kort vei til barnehage, skole og bussforbindelse. 10 minutters gange gjennom koselige Snipetorp så er du i Skien sentrum.

Felleskostnader

7 600 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: renter på felleslån, avdrag på felleslån, kable TV/internett, strøm til fellesarealer, drift av utearealer sommer og vinter, bygningsforsikring, forretningsførsel av borettslaget og teknisk forvaltning.

Fellesutgiftene dekker normalt følgende: Renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter/eiendomsskatt, festeavgift, utvendig vedlikehold, bygningsforsikring, kabeltv og
vaktmester (der dette finnes), evt. andre fellesutgifter, forretnings-fører/ revisor. Fellesutgiftene kan endres etter vedtak av borettslaget.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Boligen er tilknyttet kabel tv og internett via Viken Fiber AS og er inkludert i felleskostnadene.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg etc.

Andel fellesgjeld

890 297

Avdrag fellesgjeld

1439

Andel formue

120 250

Borettslag

Borettslag: Kapitelberget borettslag, Orgnr: 846514562
Kapitelberget borettslag med org.nr.: 846 514 562
Styreleder: Toril Tollefsen
Adresse: Viggo Ullmans Gate 6 J
Postnr/-sted: 3714  SKIEN
E-post: kapitelbergetbrl@gmail.com

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetalling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Totalrehabilitering 2021/2022 av bad og vaskerom, inkludert drenering av boliger, nye trapper og overbygg m.m. Rørsystemer i nye traseer. Baderomsrehabilitering med personlig påvirkning. Nye større flislagte bad med baderomsmøbler, dusjkabinett og vegghengt wc. Varmekabler i gulvene, oppgraderte vaskerom med varmekabler, nytt elektirsk på bad og vaskerom.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

SIKRINGSORDNING
Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generalforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.
IN-ORDNING:
Borettslaget har ikke avtale om IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 26107407358, Sparebank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.08.2023: 4.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 115
Saldo per 29.08.2023: 55 198 414
Andel av saldo: 890 297
Første termin/første avdrag: 28.06.2022 ( siste termin 28.03.2052 )

Rentekostnader fellesgjeld

2827

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP0000587918

Regnskap

Regnskap følger vedlagt i prospektet.

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr -3 290 548, grunnet omfattende oppgraderinger i borettslaget.   Konferer megler I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 070 566 i overskudd. Se vedlagte regnskap og budsjett.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i prospektet.

Husdyrhold

Beboere som planlegger å skaffe husdyr og nye beboere som ønsker å ta med seg husdyr skal søke styret om skriftlig tillatelse før husdyret kan tas inn i laget. Søknaden skal være begrunnet og det oppgis hva slags husdyr det dreier seg om og evt, hunderase. Styret forbeholder seg rett til å nekte "store og farlige" hunderaser.
Se egne regler for husdyrhold i borettslaget.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3: Innvendige trapp til kjeller: Trappen mangler rekkverk
TG3: Innvendig dør til vindfang: Dørblad mangler en glassrute
TG2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendige trapp til 2. etg.: Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til åpninger og rekkverkshøyde.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Punkt 2:  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn: Skien Rørleggerforretning AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satt opp nytt bad i kjeller og 2. etasje m/flis/varmekabler. Byttet avløp pga alder.
Punkt 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn Skien Rørleggerforretning AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satt opp nytt bad i kjeller og 2 etasje m/flis/varmekabler.
Punkt 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Kommentar:  www.boligmappa.no
Punkt 2.3: Er arbeidet byggemeldt? Ja. Kommentar: Skien Rørleggerforret ing AS
Punkt 3:  Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja.  Kommentar:  Vann på gulv bad pga av tett sluk . FØR utbedring av bad.
Punkt 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: Skien Rørleggerforretning AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satt opp nytt bad i kjeller og 2. etasje m/flis/varmekabler.
Punkt 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Skien Rørleggerforretning AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny fasade/overbygg.
Punkt 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Skien Rørleggerforretning AS. Redegjør for hva som ble
gjort av hvem og når: Vifte, kjøkken og bad.
Punkt 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: www.boligmappa.no.
Punkt 21: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja Kommentar: Installert rømningsvindu i kjeller. Godkjent bruksendring av Skien kommune. Dvs leilighet har 4
godkjente soverom.
Punkt 21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Kommentar: Tillatelse 12.10.2017 sak 662/17.
Punkt 28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks.
rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Kommentar: I byggeperioden. Ikke nå.

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 119 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom og stue/kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, 3 soverom og bad.

Kjeller:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Soverom/stue/trapperom og bad/vaskerom.

Bod.  Sekundærrom 8 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 20 913 kvm, Eierform: Fellestomt
Selveid tomt med gnr. 300, bnr. 1045, 1046, 1047, samt gnr. 63, bnr. 525, 528, 556. Areal : 20.913 m2
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med lekeplasser og grøntarealer.

Garasje / Parkering

Felles biloppstillingsplasser utenfor leiligheten. Nåværende selger har garasjeplass. Denne følger ikke leiligheten, men man kan sette seg på venteliste for tildeling av garasje hos Skien boligbyggelag, kontaktperson er: Lill Heidi Dragsten i SBBL, tlf. 35 50 45 24. Felles biloppstillingsplasser utenfor leiligheten.

Byggemåte

Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen innvendig, og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Leiligheten har ytre takflate og to sider med yttervegg. Takkonstruksjonen er oppbygget som saltak og kaldtloft, tekket med asfaltpapp med renner og nedløp. Bærende yttervegg i teglesteinsmur. Isolert etter forskrift som var gjeldende ved byggetidspunkt. Utvendig vedlikehold tilfaller borettslaget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen ble ferdigstilt 01.10.1962 iflg. boligopplysninger fra Skien Boligbyggelag datert 29.08.2023.

Barnehage / skole i området

BARNEHAGER:
Kapitelberget barnehage (1-5 år)
Harmonien Doremi barnehage (1-5 år)
Barnehagen Gregorius (0-5 år)

SKOLER:
Skauen Kristelige skole (1-10 kl.)
Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.)
Bølehøgda skole (1-10 kl.)
Skien videregående skole
Toppidrettsgymnaset i Telemark

Adgang til utleie

Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til landre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Med styrets godkjenning og dersom nærmere angitte vilkår er oppfylt, kan boligen leies ut for opptil 3 år, jf. borettslagsloven §§ 5-3 til 5-10.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene betales gjennom felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikekrhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringen kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forhold mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Vei/vann/avløp

Offentlig vei til borettslagets tomtegrense, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

3-1 Hovedregel for forkjøpsrett
(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.
(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.
(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3-2, jf. borettslagslovens § 4-15 første ledd.
3-2 Frister for å gjøre forkjøpsrett gjeldende
Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.
3-3 Nærmere om forkjøpsretten
(1) Ansiennitet i borettslaget regnes fra dato for overtakelse av andelen. Står flere andelseiere i borettslaget med lik ansiennitet, går den med lengst ansiennitet i boligbyggelaget foran.
(2) Dersom ingen andelseiere i borettslaget melder seg utpeker boligbyggelaget hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen.
(3) Andelseier som vil overta ny andel, må overdra sin andel i laget til en ny andelseier. Dette gjelder selv om andelen tilhører flere.
(4) Forkjøpsretten skal kunngjøres i en avis som er vanlig lest på stedet, på
boligbyggelagets nettsider, ved oppslag i borettslaget eller på annen egnet måte.

Forkjøpsretten blir avklart etter at boligen er solgt.

Adresse og matrikkel

Chr. Magnus Falsens gate 9E, 3714, Skien, Gnr. 300 bnr. 1046, andelsnr. 49 i Kapitelberget borettslag med orgnr. 846514562 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.