Skien - Nordre bydel/Lie

Trivelig familebolig med nærhet til sentrum - koselig hage!

Byfogd Paus gate 14 , 3717 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

41%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

29%

har bolig mellom 60-120 kvm

23%

er barnefamilier

22%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 119 m²
Bruksareal 160 m²
Tomt 278 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1910
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 3217
Energimerking G
FINN.no 318426191
Sist endret 05.09.2023 13:24
Prisantydning 3 290 000,-
Totalpris 3 388 669,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 388 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Byfogd Paus gate 14. Du ønskes velkommeninn i en praktisk og fargerik hall med god plass til sko og yttertøy. Koselig familiebolig med flotte stuer, som er lyse og sjarmerende med god takhøyde og rosetter. Her har man stue med god plass til møblering av sofa for å samle familien til tv- og hyggekvelder. Videre er det en egen spisestue, hvor venner og familie kan samles rundt bordet. Her er det i tillegg montert en vakker Ulefos etasjeovn som gir god varme til kalde kvelder. Fra spisestuen er det inngang til kjøkken som også har plass til spisebord ved vinduet. Pent kjøkken med god benke- og skapplass veggene har malt panel med tøff grønn farge og det er fliser på gulv. I boligens 1. etg. ligger også badet, rommet er innredet med servantskap, wc og dusjkabinett. Baderomsgulv med flis på gulv og varmekabel. I 2. etg. er det en flott loftstue/tvstue som man kan trekke seg tilbake i og se sine favorittserier. Boligens soverom ligger også i 2 etg. Det er 3 soverom og ett hobbyrom. Hovedsoverom har montert peisovn, lyse tregulv og malt panel på veggene. Ett av soverommene har laminat på gulv de andre rommene har tregulv og panel på vegger. For ytterligere beskrivelse av standard, vises det til tilstandsrapport som følger av vedlagt i salgsoppgave.

Innhold

Eneboligen inneholder:

1. etg.: Vindfang, hall, kjøkken, stue, spisestue og bad.
2. etg.: Gang, trapperom, 3 soverom og hobbyrom.
Kjeller: Et stort åpent rom

Standard

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere Byfogd Paus gate 14. Dette er en flott familiebolig med god planløsning. Praktisk romslig hall med fliser på gulv og malte vegger. Flott hvitmalt trapp fører til boligens 2. etg.
Her er det også dør ned til kjelleretg. Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel med plass for spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen er fra 2005 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Dobbel stålkum med ett grep blandebatteri. Det er montert flis på vegg under overskap. Integrert kjøleskap, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin. Fliser på gulv, malte panelvegger og malt panel i tak. Boligen har tre delikate og gjennomgående stuer. Egen spisestue med flott Ulefos etasjeovn. Her er det fint og samle familie og venner. Stuene har ekstra takhøyde og rosetter. I stuen er det god plass til møblering av sofa og bord.
I boligens 2. etg. er det en loftsstue/tvstue med furugulv, malt panel og malt lerret i tak. Her ligger også boligens 3 soverom i tillegg til et hobbyrom. Hovedsoverommet har også montert peisovn. Det er tregulv og malt panel på vegger. Ett av soverommene har laminat på gulv.

Badet i boligen ligger i 1. etg. og er opplyst  å være fra 2015. Baderomsgulv med fliser og varmekabel. Flis på vegger og takess plater på innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap, wc og dusjkabinett. Rommet er mekanisk ventilert. Varmtvannstank på 200 liter fra 2012 er montert i rom med sluk.

I kjeller er det et stort åpent rom.
Terrasse er etablert på plen av eier i 2018.

For ytterligere beskrivelse av standard, vises det til tilstandsrapport som følger av vedlegg til komplett
salgsoppgave.

Beliggenhet

Eiendommen ligger nordvestvendt og solrikt til i nordre del av Skien sentrum. Det er kort vei til Skien sentrum
med alt byen har å tilby.  Det er også gangavstand til skoler, idrettsanlegg, treningssenter, turområder, Bakkestranda samt kulturtilbud som bla Ibsenhuset, Brekkeparken, kino og teater.
Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver områdets fasiliteter og avstander til disse.

Forsikring

Utdanningsforbundets husforsikring Polisenummer: 8682904

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3: Utvendig, kjellervinduer: 4 stykk vindu i kjeller med skader og provisorisk forblending.
TG3: Innvendig, etasjeskille/gulv mot grunn: 1. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. 2. Det er stedvis knirk i gulv ved personbelastning.  Det bemerkes at vegger og bjelkelag er originalt fra byggeåret og skjevheter er normalt. Knirk kommer ofte av skjevheter og spikeropptrekk i undergulv.
TG3: Innvendig, pipe og ildsted: 1. Det er kun 3 synlige sider på pipestokk. Det er krav til 4 synlige sider på teglsteinspiper.  2. Tegelstein over tak trekker fuktighet. 3. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn
300 mm fra feieluke. 4. Ildsted i 2. etasje er ikke benyttet av eier.
TG3: Innvendig, rom under terreng: Yttervegg med mur: Det er fuktighet i nedre del av murvegg og betonggulv i bod. Dette skyldes kapillært oppsug fra grunnen. Dette er normalt i eldre boliger som følge av manglende kapillær-brytende (plast) sjikt mot grunn.
TG3: Yttervegg med panel: Ved fuktmåling i kjellervegg ble det avdekket høy fuktighet og råteskader. Øvrig kryprom uten tilkomst. Tilkomst bør etableres.
TG3: Innvendig trapp til kjeller: 1. Trappen mangler rekkverk. 2. Fukt i trappevange mot betongdekke som følge
av fuktopptrekk fra grunn.
TG3: Tekniske installasjoner, varmepumpe: Varmepumpe er defekt.
TG2: Utvendig, taktekking: Taktekking gir i hovedtrekk ett godt inntrykk men takstein har generell slitasje i overflate som følge av brukstid. Stein med slitt overflate har relativt høy vannoppsugingsevne noe som øker faren for
sprekker/skader ved frostspreng.
TG2: Utvendig, nedløp og beslag: 1. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. 2. Luftehatt mangler hatt, regnvann vil komme inn i lufterør. Se bilde. 3. Renner med slitasje i renneskjøter som kan medføre drypplekkasje.
TG2: Utvendig, veggkonstruksjon: 1. Retningsavvik er påregnelig hensyntatt byggemåte. 2. Yttervegg er svakt isolert og har manglende tetthet i forhold til dagens krav til isolasjon og tetthet. 3. Erfaringsmessig vil skjult reisverk ha høy skadefrekvens, skader forekomme ofte rundt vinduer/dører og knutepunkt.
TG2: Utvendig, takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Dette forutsetter en riktig oppbygging med tanke på eventuelt utførelse og materialvalg. En tenker da spesielt på bruk av dampsperre og ventilering av
konstruksjonen. Ønskes full visshet om tilstand på skjulte konstruksjoner må åpninger foretas. Ut i fra observasjoner virker konstruksjonen og være i tilfredstillende stand hensyntatt alder og konstruksjon. Datidens byggemetode tilsa lite isolasjon, samt manglende lufting og bruk av dampsperre. Ventilering er ikke god nok til å hindre isdannelse og kondens.
TG2: Utvendig, vinduer 1. og 2. etasje:  1. Vannbrett uten beslag, krever hyppig vedlikehold, regnvann kan trenge inn i konstruksjonen. 2. Vindu i 2. etasje med stor åpning mellom vindu og vannbrett.
TG2: Innvendig, overflater: 1. Flis i hall med bom (hulrom under flis). Bom har i hall medført løse flis og flisfuger. Ved videre personbelastning vil skadene øke i omfang. 2. Heltre gulv montert som flytende gulv på bjelkelag.
Gulvbord oppsprukket i lengdeskjøter. Avstand mellom gulvbord vil endre seg med årstiden og vil være mest fremtredene på vinterstid.
TG2: Innvendig, radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendige trapp til 2. etg.: Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til åpninger,  rekkverkshøyde og håndløper.
TG2: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad: Våtrom opplyst å være utført av fagfolk men dokumentasjon mangler.
TG2: Tekniske installasjoner, vannledninger av kobber: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på innvendige vannledninger av kobber.
TG2: Tekniske installasjoner, avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger og det er oppstuving av vann i soilrør i kjeller.
TG2: Tekniske installasjoner, elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer og 10 kurser. Inntakssikring med skrusikringer. Ledningsnett av ulik alder. Det foreligger tilsynsrapport fra 13.02.2018 og avvik er utbedret av Bjørbekk elektro as.
TG2: Tomteforhold, drenering: Dreneringen med svekket effekt. Dette baseres både på visuelle observasjoner og råteskader i kjeller. Fuktvandring i vegger mot terreng skyldes svikt i fuktsikring av grunnmur og fuktopptrekk fra
fundamenter og dekke. Drenering anses dermed å ha redusert effekt til tross for utbedringer i 2005. (se forøvrig paragraf: rom under terreng).
TG2: Tomteforhold, grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har forskyvninger i steinblokker. Observert utvendig og innvendig løse spekkfuger.
TG2: Tomteforhold, utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Punkt 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende En rørlegger fikset ny løsning fra kjøkken til kjeller.
Punkt 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?  Noe fukt når det regner mye på nordlig vegg.
Punkt 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Sikringsskap.

Boligens areal

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 160 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, kjøkken, stue, spisestue og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, trapperom, 3 soverom og hobbyrom.

Kjeller på 40 m² som sekundærrom. Et stort åpent rom. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 278 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten har steinsatt gårdsplass, hage med plen, terrasse og veranda. Det er plantet hekk som skjermer for innsyn på trivelig uteplass. Koselig smijernsport ønsker deg velkommen!

Garasje / Parkering

På steinsatt gårdsplass.

Byggemåte

Grunnmur av gråsteinsmur med spekkfuger. Takkonstruksjon med form av valmtak. Taket har lukket skråhimling uten tilkomst. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål fra 1990. Taknedløp ført til rør i grunn. Stigetrinn for feier etablert. Yttervegg består av antatt reisverk (plank med dobbel not og fjær). Yttervegg med utvendig stående kledning fra 2009-2011. Yttervegg mot øst med engelsk tegelsteinsmur.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.01.1948.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Lundedalen barnehage (1-5 år) 3 min
Tabernaklets barnehage (1-5 år) 7 min
Duestien barnehage (1-5 år) 8 min

Skoler:
Lunde barneskole (1-7 kl.) 13 min
Gjerpen barneskole (1-10 kl.) 19 min
Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.) 20 min
Telemark Toppidrett ungdomsskole Skien (8-10 kl.) 9 min
Mæla ungdomsskole (8-10 kl.) 15 min
Toppidrettsgymnaset i Telemark 9 min
Skien videregående skole 6 min

Oppvarming

Varmepumpe fra 2007 etablert på vegg i stue, men er defekt. Varmepumpe må skiftes. Det er montert vedovn og elementpeis i stue og spisestue. Det er peisovn på hovedsoverom i 2. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 003 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: eiendomsskatt, renovasjon, tilsynsgebyr, feiegebyr, fast og stipulert vann og avløp.
Eiendomsskatt:       kr  1495,33
Vann stipulert:          kr  1105,27
Avløp stipulert:          kr  1556,93
Fast vann:                  kr    361,20
Fast avløp:                 kr    508,80  
Renovasjon std       kr   1006,33
Tilsynsgebyr             kr       66,33
Feiegebyr                  kr       66,33

Eiendomsskatt

Det er i Skien kommune vedtatt eiendomsskatt.  Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 804 356 pr. 01.01.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 056 551 pr. 01.01.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Bygningen er underlagt verneklasse B. 
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bevaring kulturmiljø Kommuneplan (25.5.2023)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (25.5.2023)
byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (25.5.2023)
Flomfare Kommuneplan (25.5.2023)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter funnet.
Bygningen er underlagt verneklasse B.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel og komfyr.
Kjøleskap følger IKKE med i salget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Byfogd Paus gate 14, 3717, Skien, Gnr. 300 bnr. 3217 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.