Klyve - Skien

Flott gjennomgående leilighet med 2 soverom - innglasset balkong - delvis oppgradert kjøkken - bad fra 2016

Wettergreens veg 3E , 3738 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel Nes Yven
Daniel Nes Yven Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

29%

er barnefamilier

18%

er gift

18%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 71 m²
Bruksareal 79 m²
Tomt 67 863 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1966
Gårdsnummer 223
Bruksnummer 451
Energimerking F
FINN.no 311279031
Sist endret 08.09.2023 13:10
Prisantydning 1 750 000,-
Totalpris 2 244 602,-
Fellesutgifter 6 351,-

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) 485 193,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 235 193,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 409,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 244 602,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark /v Daniel Nes Yven har gleden av å presentere Wettergreens veg 3E. En innbydene og lettstelt leilighet i andre etasje med solrik og innglasset balkong. Morgensolen lyser opp kjøkkenet for morgenkaffen, mens den sene kveldssolen kan nytes i den innglassede balkongen. Leiligheten byr på mye naturlig belysning og behagelige fargevalg. Leiligheten har nytt bad fra rundt 2016, og er renovert i form av nye vinduer, gulv, samt delvis nytt kjøkken. Den ligger sentralt på Klyve med kort vei til både Porsgrunn og Skien sentrum. Med plassering midt i blokka, andre etasje, får leiligheten god utnyttelse av varme fra tilliggende og underliggende leiligheter. Ikke nok med det er det mye lagringsplass da leiligheten benytter seg av 2 boder i kjeller. Klyve 4 borettslag er et veletablert borettslag som setter beboere i fokus.

Wettergreens veg er et populært og sentralt område på Klyve. Her er det et stort og veletablert borettslag som består av mange leiligheter og et nytt, samt godt styre. Det er store fellesarealer og dersom man skulle ønske å gå tur rundt tunet, er det gode muligheter for dette.

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder:

Vindfang, soverom, kjøkken, bad/vaskerom, stue, soverom 2 og innglasset balkong.

Standard

Meglerhuset Telemark v/ Daniel Nes Yven har gleden av å presentere Wettergreens veg 3E, en innbydende og innholdsrik leilighet. Leiligheten byr på 2 store soverom med muligheter for mye skap plass, kontorpult, eller andre ting. Videre er stuene delt opp i soner som knyttes via en gang. Den ene stuen leder ut til den innglassede balkongen og et av soverommene, mens spisestuen leder til kjøkken og det andre soverommet. Badet er plassert rett ved inngangspartiet som gjør at de er ca. midt i mellom begge stuer og soverom. Leiligheten føles romslig og holder en normal standard. Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Wettergreens veg er et populært og sentralt område på Klyve. Her er det et stort og veletablert borettslag som består av mange leiligheter og et nytt, samt godt styre. Det er store fellesarealer og dersom man skulle ønske å gå tur rundt tunet, er det gode muligheter for dette. I tillegg er det gode turmuligheter i nærområdet som Larkollen eller en tur til hoppbakken i Rugtvedtkollen. Ikke nok med det, så er det kort vei til toppturer som Piggen, Kjerkåsen og hvitsteinstjenn som er en fin turplass med bademuligheter.

Felleskostnader

Kr. 6.351,- pr. mnd. I dette inngår  drift- og vedlikeholdskostnader, Kabel TV/Bredbånd fra Telenor Norge AS, varmtvann, renter felleslån og avdrag felleslån.

Fellesutgiftene kan endres etter vedtak av borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme renteøkninger og i den forbindelse må det påregnes økte felleskostnader fremover. Beløpet er opplyst av forretningsfører, og avhenger av de avtaler som borettslaget til enhver tid har inngått. Felleskostnadene kan være avhengig av forbruk.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks innboforsikring. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Andel fellesgjeld

Kr. 485.193,-

Avdrag fellesgjeld

Kr. 699,-

Andel formue

Kr. 63.856,-

Borettslag

Borettslag: Klyve iv borettslag, Orgnr: 946742287

Styreleder: Tor Johnny Karlsen
Adresse: Edvard Myhres Veg 7 E
Postnr/-sted: 3738 SKIEN
Telefon: Mob.: 41126799
E-post: torjkarlsen@gmail.com

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Viktige saker styret har behandlet
Det ble besluttet å installere nytt brannvarslingssystem, nytt callinganlegg, fjerning av individuelle vannmålere, opparbeiding av ny parkeringsplasser, ny lekeplass ved EM7. Styret har også brukt en del ressurser på å finne ut av og legge til rette for det nye avfallssystemet kommunen har pålagt sine beboere. Det er også gjort undersøkelser angående jordvarme for oppvarming av tappevann til leilighetene. Dette er foreløpig lagt på
is, da anbudene vi fikk inn var veldig høye. ca 1.2 millioner pr blokk.
Det er innhentet anbud på ny taktekking på takene, disse er til vurdering hos ekstern konsulent, og arbeidet vil bli startet i år.

Saker under arbeid og planlegging:
Styret har fått inn anbud på legging av nytt taktekke på blokkene. Etter planen vil EM3, EM5 og Wettergreens veg bli tatt i 2023. I 2021 ble det besluttet å legge nye strømper i nedløpsrørene fra taket. Disse går innvendig i blokkene til et oppsamlingsrør under blokkene, for så å bli ledet ut til det kommunale avløpet. I EM3 og EM5 ble dette gjort i 2022. Styret besluttet å utsette denne aktiviteten på resten av blokkene og heller
koordinere dette med legging av nytt taktekke. Dermed vil Wettergreens veg få dette utført i 2023, mens EM6 og EM7 får dette utført ved nytt taktekke i 2024.
Det vil i løpet av våren bli montert adgangsstiger til tak på hver blokk. Disse vil bli montert på ene enden av blokka. Pr i dag er det ingen naturlige adkomstmuligheter til takene. Eneste mulighet er røyklukene i 3 etasje i hver inngang. Disse er det farlig å bruke. Det er bare en vanlig stige opp, og skulle man falle i denne, er det 3 etasjer med fritt fall.
Styret har også fått 2 uavhengige rapporter på at inngangsdørene i blokkene begynner å nærme seg levetidsalder. Det er flere dører det ikke er flere justeringsmuligheter på, og det er dører som ikke lukker seg helt. Styret vil utrede priser for bytte til nye dører.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket
manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generalforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 94947054028, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.06.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 115
Saldo per 28.06.2023: 101 890 618
Andel av saldo: 485 193
Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2051 )

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 1.843,-

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP0000587954

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 323.890,-.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

I følge husordensreglene er det ikke tillatt å anskaffe husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. De fastsatte regler for husdyr må følges.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Dører - Balkongdør
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Dør åpner og lukker litt dårlig pga skinne i toppen av døren.

Overflater
Det er avvik:
Normal bruskslitasje og noen skader på vegger og laminatgulv.

Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Pipe og ildsted
Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Piperør fra ovn til pipe er fuget med ikke branngodkjent masse.
Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Andre innvendige forhold
Det er avvik:
Tidligere andelseiere hadde varmtvannsbereder i skap på soverom. Vannrør er nå blokkert og avstengt, men er ikke fjernet. Hull fra soverom til bad er tettet med murpuss/betong. Blokkerte hull i etasjeskille i høyskap på kjøkken er brann- og lydskille.
Info fra selger: Tidligere hull i tak i matskap, opp mot leilighet i 3. etasje var murt igjen da jeg kjøpte leiligheten. Hull i bunn av skapet ble oppdaget i
november 2022, meldt inn til borettslaget som ikke har tatt tak i dette. Hullet ble så tettet av Haugstøyl byggservice i mai 2023.

Bad/vaskerom
Det er avvik: Glasshylle og dusjhode i dusj er limt av eier.

Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Eldre vannskade under vask. Ikke funnet fukt der nå med fuktindikator.
Skap og skuffer på eldre del har slitasje med løse dørhengsler, skufffront skrudd på Ny del er ikke festet til veggen.

Kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Ventilator står ikke rett over ovn.

Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Pga bruksbelasting av personer og bruk av leilighet bør ventiler etableres. Lufting er nå i hovedsak via vinduer.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært, firmanavn: Rørleggeren AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Utført i regi av borettslaget i 2016.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn: Rørleggeren AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Arbeid utført i regi av borettslaget.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Arbeid utført i regi av borettslaget.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Ja, kommentar: Arbeid utført i regi av borettslaget.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært, firmanavn: Rørleggeren AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet rørføringer under kjøkkenvasken i 2021.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, kommentar: Lufteventiler på vedovn skal holdes lukket for å unngå røykinnslag fra andre ovner tilknyttet felles piperør. Det skal være tilførsel av luft ved oppfyring. Vedovn er montert av tidligere eiere og er fyrt i en gang. Her har tidligere eiere brukt et festemiddel rundt piperør som ikke tåler
varme og dette må ses på og repareres av en fagmann.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært, firmanavn: Brødrene Johnsen AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Montert flere elektriske punkt i stue og kjøkken samt monter lamper under kjøkkenskap. Arbeid utført i 2021 og 2022.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Anlegget er sjekket av lede i 2022 og alt var i orden.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Det elektriske anlegget er sjekket av Lede i 2022. Alt var i orden.

Fullstendig egenerklæringsskjema ligger vedlagt i salgsoppgaven. Selger kan ha blitt gjort oppmerksom på nye forhold i etterkant av utfylling og det kan derfor fremkomme ytterligere vesentlige opplysninger fra selger i salgsoppgave eller tilstandsrapport.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 79 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang, soverom, kjøkken, bad/vaskerom, stue og soverom 2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 67 863 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplasser utenfor blokka. Det er ikke lov med mer enn en bil per husstand på parkeringsplassen. Øvrige biler må bruke gjesteparkering. Se husordensreglene "Parkering av kjøretøy" for nærmere bestemmelser.

Borettslaget har besluttet å innføre faste parkeringsplasser til hver leilighet. Styrets leder informerer om at dette skal gjøres i løpet av høsten 2023.

Byggemåte

Andelsleiligheten har normal elde og slitasje.
Bad er renovert 2016, nye innerdører 2016 og 2023.
Vedlikehold - borettslaget:
2007 Ny takpapp og beslag.
2011 Borettslaget har rehabilitert vann- og avløpsrør til/fra
kjøkken, samt installasjon av felles varmtvannsbereder i
kjeller.
2016 Nye balkonger med innglassing og
baderomsrehabilitering.
2022-2023 Innstallering av brannvarslere, nytt calling anlegg,
asfaltering av parkeringsplass.
2021-2023 Bytting av vinduer.

Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Rapporten tar i hovedsak for seg leilighetens innvendige forhold da det utvendige er borettslagets ansvar.Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.12.1968 for eiendommen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kverndammen barnehage 1-5 år, ca. 0,8 km
Klyveskogen barnehage 0-5 år, ca. 1,1 km
Kongerød barnehage 0-5 år, ca. 1,4 km

Skoler:
Kongerød ungdomsskole 8-10 kl., ca. 0,8 km
Klyve skole 1-7 kl., ca. 1,5 km

Adgang til utleie

Det er ingen utleieforhold knyttet til eiendommen per i dag. Det gjøres oppmerksom på at det er begrenset adgang til å leie ut leiligheter i borettslag, jfr. Lov om borettslag §§ 5-5 og 5-6.

Oppvarming

Ved fyring og elektriske ovner. Leiligheten har gode solforhold og med ny innglasset balkong holder den godt på varmen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter blir betalt via felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 551 588 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 096 033 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelse som følger andelen.

Selger bærer risikoen for at kjøper kan overta boligen uten andre heftelser enn de som det er avtalt at følger med i handelen. Gjennomføring av handelen er betinget av at det ikke er heftelser som ikke lar seg innfri.

Legalpant: Borettslaget har en lovbestemt panterett i andelen for krav mot andelseier for ubetalte felleskostnader for inntil 2 G (folketrygdens grunnbeløp).

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Kjøkken ventilator.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Overtakelsen kan først skje etter at forkjøpsretten er avklart Vær vennlig å angi i vedlagte budskjema ønsket dato for overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

3-1 Hovedregel for forkjøpsrett
(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.
(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling
som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.
(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3-2, jf borettslagslovens § 4-15 første ledd.

Adresse og matrikkel

Wettergreens veg 3E, 3738, Skien, Gnr. 223 bnr. 451, leilighetsnr. 201 orgnr. 946742287 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0064

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.