Helgen - Ulefoss

Et renoveringsobjekt med stort potensiale i sentrum av Helgja - solfylt og stor hage - kort vei til Grenland og Bø

Skiensvegen 347 , 3830 Ulefoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel Nes Yven
Daniel Nes Yven Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 118 m²
Bruksareal 118 m²
Tomt 1 078 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 6
Soverom 3
Byggeår 1850
Gårdsnummer 55
Bruksnummer 36
Energimerking G
FINN.no 314166073
Sist endret 08.09.2023 09:21
Prisantydning 1 500 000,-
Totalpris 1 553 919,-

Beregnet totalkostnad

1 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 53 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 553 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Daniel Nes Yven har gleden av å presentere historiske Skiensvegen 347. Et eldre og flott hus med litt over 1 mål tomt. Boligen fremstår med normal standard ut ifra byggeår, og har et vedlikeholdsbehov. Boliger fra perioden rundt 1850-tallet har ofte unike arkitektoniske detaljer og estetiske elementer som er svært attraktive for de som setter pris på historisk karakter og sjarm. Boligen byr på 118 kvadrat og en romfordeling som gjør at du enkelt kan samle familien til middag, for deretter å nyte kvelden i tv-stua.

Helgen i Nome kommune, også kjent som Hælja, er en fin plass som ligger sør for Ulefoss sentrum. Skiensvegen 347 ligger langs riksvei 36 og har kort gangvei til barnehage og skole. Nome kommune er en vakker kommune i Telemark. Kommunen er kjent for sitt naturskjønne landskap, med fjell, innsjøer og elver som gir gode muligheter for friluftsaktiviteter som fotturer, fiske, og skiturer om vinteren. Nome er også rik på kulturhistorie, og du kan finne flere historiske steder, inkludert gamle bygninger og museer som gir innblikk i regionens fortid.

Innhold

Boligen består av 2 etasjer og en krypkjeller og inneholder:

1. etg: Kjøkken, stue, spisestue, vindfang og vaskerom.
2. etg: Gang/trapperom, Bad, 3 Soverom.

I tillegg er det bygd et uthus og dobbelgarasje på eiendommen.

Standard

Meglerhuset Telemark v/ Daniel Nes Yven har gleden av å presentere historiske Skiensvegen 347. Et eldre og flott hus med litt over 1 mål tomt. Boligen fremstår med normal standard ut ifra byggeår, og har et vedlikeholdsbehov. Boliger fra perioden rundt 1850-tallet har ofte unike arkitektoniske detaljer og estetiske elementer som er svært attraktive for de som setter pris på historisk karakter og sjarm. Boligen byr på 118 kvadrat og en romfordeling som gjør at du enkelt kan samle familien til middag, for deretter å nyte kvelden i tv-stua. Først entrer man vindfanget som leder inn til både vaskerom og stue. Videre innover i stuen kommer du til spisestuen som er tilknyttet kjøkkenet. Fra spisestuen kan du ta trappen opp til andre etasje som byr deg på et stort bad. Følger man gangen innover boligen ankommer du de tre soverommene.

I tillegg til boligen er det oppført en dobbeltgarasje i 2011 og et uthus fra rundt 1900-tallet. Garasjen fremstår med lite vedlikeholdsbehov og normal standard, mens uthuset har enkel standard og fremstår som et renoveringsobjekt.

Beliggenhet

Helgen i Nome kommune, også kjent som Hælja, er en fin plass som ligger sør for Ulefoss sentrum. Skiensvegen 347 ligger langs riksvei 36 og har kort gangvei til barnehage og skole. Det er også kort vei til fritidsaktivitetene hos Helgen idrettslag. Skiensvegen 347 har en solrik plassering med sol fra morgen til kveld, samt en stor hage hvor barna kan drive med diverse aktiviteter.

Nome kommune er en vakker kommune i Telemark. Kommunen er kjent for sitt naturskjønne landskap, med fjell, innsjøer og elver som gir gode muligheter for friluftsaktiviteter som fotturer, fiske, og skiturer om vinteren. Nome er også rik på kulturhistorie, og du kan finne flere historiske steder, inkludert gamle bygninger og museer som gir innblikk i regionens fortid. På en helg i Nome kommune kan du nyte naturen og utforske flotte turstier, besøke lokale attraksjoner og oppleve den avslappede atmosfæren i det lille tettstedet. Det er også mulig å delta på lokale arrangementer eller smake på lokal mat og kultur.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 76794116

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Taktekking
Det er avvik:
1. Takstein med skader og aktiv lekkasje som har medført råte i tilstøtende lekter og undertak.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Nedløp og beslag
Det er avvik: Det registreres nedbøyning, skader og utettheter i takrenner.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Veggkonstruksjon
Det er avvik: Det er registrert råte med høy fuktighet i yttervegg en rekke steder. Ved inngangsparti ble det målt høye fuktverdier i yttervegg og utvendig kledning og reisverk har råteskader. Destruktive inngrep må utføres for å avklare skadeomfang og årsak.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
1. Konstruksjonen har noe svanker og skjevheter pga. alder og oppbygging.
2. Deler av takkonstruksjonen er en lukket konstruksjon med skråkledde himlingsflater. Dette forutsetter en riktig oppbygging med tanke på eventuelt utførelse og materialvalg. En tenker da spesielt på bruk av dampsperre og ventilering av konstruksjonen. Ønskes full visshet om tilstand på skjulte konstruksjoner må åpninger foretas. Ved visuell kontroll av innvendige flater var det fuktmerker og aktiv lekkasje på soveromsvindu (se bilde). Ved utvendig besiktigelse registreres det ingen ventilering. Lufting, isolasjon og bruk av dampsperre vurderes å være manglende som følge av datidens byggemetode. Påregnelig med snøsmelting på takflate.
3. Råte i takutstikk og vindski.
4. Registrert flyvehull i form av skadedyr i konstruksjonen. Omfang og synlig spor medfører at det vil være tilrådelig med kontroll av
skadedyrsfirma.
5. Det er montert downlights i tak mot kaldtloft. Etterisolering er utført over downlight dampsperre vil være utett og dermed fare for kondens.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Kjellervindu
Det er avvik: Kjellervindu med råteskade.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Ytterdør
Det er avvik: Innadslående ytterdør med råte i terskel.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er avvik:
1. Målt høydeforskjell i 1. og 2. etasje på over 30 mm gjennom hele rommet.
2. Det er stedvis knirk i gulv ved personbelastning. Det bemerkes at vegger og bjelkelag er originalt fra byggeåret og skjevheter er normalt. Knirk kommer ofte av skjevheter og spikeropptrekk i undergulv.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Krypkjeller
Det er avvik: Det ble målt høye fuktverdier (22,7 Vekt%) i stubbeloft (kjellertak) under befaringsdagen. Fuktverdien som ble målt under befaringsdagen er av en slik verdi at vedvarende fuktbelastning vil medføre økte fuktskader kjellertak. Årsak er svikt i drenering. Søyler mot grunn med råte.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Bad
Det er avvik:
1. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig.
2. Flis med bom (hulrom under flis). Bom har medført løse flis og flisfuger. Ved videre personbelastning vil skadene øke i omfang.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Bad
Det er avvik:
1. Sluk uten synlig membran.
2. Veggoverflater og rørgjennomføringer i vegg anses ikke å oppfylle dagens krav til membran.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ny eier må forvente generell oppgradering av våtrommets membran og vvs for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav og forventning. En samlet TG 3 for rommet er satt med
bakgrunn i at membran og vvs komponenter er utgått på forventet brukstid. Dette underbygges med løs tapet på vegg og frakoblet vask. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Vaskerom
Det er avvik: Med fuktmåling i yttervegg ble det påvist fuktighet. Årsaken er ukjent men det antas drypplekkasje fra vannrør i vegg.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Branntekniske forhold
Røykvarsler og brannslokkingsapparat montert i bolig. Lovpålagt røykvarsler og brannslukningsapparat skal følge bolig ved salg.
Branntekniske forhold er vurdert etter referansenivå av byggeforskriftskrav fra 1985.
Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Vinduer
Det er avvik:
1. 1. Vannbrett uten beslag, regnvann kan trenge inn i konstruksjonen.
2. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
3. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er avvik:
1. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav på 1 m høyde.
2. Gulvbord og rekkverk med avflassing og sprekker.

Radon
Det er avvik:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Pipe og ildsted
Det er avvik:
1. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra feieluke. Avstand målt til 13 cm.
2. Pipeløp har kort gjenstående brukstid.

Innvendige trapper
Det er avvik: Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til åpninger, fri høyde og håndløper.

Bad
Det er avvik: Vegger av panel i våtsone er ikke fuktbestandig.

Bad
Det er avvik: Servantskap med løs dør.

Bad
Det er avvik: Med bruk av fuktindikator ble det indikert forhøyede fuktindikasjoner rundt sluk.

Vannledninger
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Varmepumpe
Det er avvik: Eldre varmepumpe uten kjent service.

Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg med automatsikringer og 8 kurser. 63 Amp hovedsikring. Det foreligger ikke dokumentasjon.

Drenering
Det er avvik: Dreneringen med svekket effekt som følge av naturlig slitasje. Dette baseres både på fuktmålinger i kryprom og det faktum at tidsaspektet på dreneringen har gjort seg gjeldende.

Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Grunnmuren har forskyvninger i steinblokker. Observert utvendig og innvendig løse spekkfuger.

Terrengforhold
Det er avvik: Terreng har stedvis manglende fall.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Ja, Kommentar: Skjevt gulv i andre etage.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, Kommentar: Mus om vinteren.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, Kommentar: I tak.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Kommentar: Nome Electro.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, Kommentar: Det er foretatt tilstandsvurdering.

Selger har svart på spørsmål 28, selv om eiendommen ikke er del av et sameie/lag/selskap. 28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, Kommentar: Det har vært insekter som maur og vinterstid mus, samt råteskader på huset utvendig.

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 118 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, spisestue, vindfang, vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang/trapperom, bad, 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 078 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten har en fin og naturskjønn beliggenhet med et jorde som nærmeste nabo. Den er solrik og strekker seg over et mål som gjør at man har gode muligheter til diverse aktiviteter på tomten.

Garasje / Parkering

Det er oppført dobbelgarasje ved innkjøringen. I tillegg er det god plass til å parkere biler foran garasjen.

Byggemåte

Det er antatt at bygget er oppført i 1850 i følge takstmann, men byggeåret er usikkert. Kommunen opplyser: "Boligen er i SEFRAK angitt med usikkert byggeår (på 1800-tallet) men kan være oppført før 1850. SEFRAK opplyser at boligen er oppført seinest i1870..".
Taket er av betongstein med sløyfer og lekter. Pannebord i malt utførelse. Ytterveggene består av antatt plank med dobbel not og fjær og stendere med hulrom som er kledd med stående kledning. Innvendig tak samt innvendig vegger er av panel og malte plater. Gulvet er av laminat.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen iflg. kommunen noe som ikke er unormalt med tanke på byggeår. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, som stemmer med dagens bruk. Kommunen har ikke opplyst om at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasjen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Helgen barnehage 1-5 år, 0,5 km

Skoler:
Helgen Montessoriskole1-7 kl., ca. 0,4 km
Holla 10-Årige skole 1-10 kl., ca. 7,2 km

Videregående skoler:
Nome vgs - avd. Søve, ca. 5,9 km
Nome vgs - avd. Lunde, ca. 18,1 km

Oppvarming

Elektrisitet og ved fyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 759,80 pr. år
Årsprognose for 2023. I 2022 ble det fakturert 18.898,55,-.
I de kommunale avgiftene inngår det Eiendomsskatt bolig / fritid, Feie-tilsynsavgift, fasledd vann bolig, grunngebyr hushold, stippulert forbruk vann bolig, 140L restavfall, fastledd avløp bolig og stippulert forbruk avløp bolig.

Eiendomsskatt

Det er i Nome kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4,0 promille av beregningsgrunnlaget på kr. 1.108.700,-.  Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. https://www.nome.kommune.no/tjenester/skatt-gebyr-og-betaling/eiendomsskatt/. Eiendomsskatten blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 495 823 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 884 128 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område og følger kommuneplanens arealbestemmelser, eiendommen er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nome kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skiensvegen 347, 3830, Ulefoss, Gnr. 55 bnr. 36 i Nome kommune

Oppdragsnummer

90-23-0066

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.