Skien - Snipetorp

Sjarmerende enebolig - pent opparbeidet hagedel - i vakre Snipetorp!

Øvre Skottlandsveg 1 , 3715 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

18%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 195 m²
Bruksareal 253 m²
Tomt 289 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1886
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 3552
Energimerking F
FINN.no 318798924
Sist endret 08.09.2023 11:33
Prisantydning 4 390 000,-
Totalpris 4 518 669,-

Beregnet totalkostnad

4 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 518 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Øvre Skottlangsveg 1. En meget sjarmerende bolig med flott opparbeidet uterom/ hagedel i vakre Snipetorp. Man ønskes velkommen inn til boligen via nydelig port og videre er det er anlagt belegningsstein inn mot hovedtrapp. Ut mot gaten har boligen en støttemur med nydelig hvitt stakittgjerde som passer boligen perfekt!. Boligen har unike detaljer og sjarme. Lekker stue med flott ildsted med gjennomgående "type 2-veis"  og det er i tillegg montert varmepumpe for bruk på kalde dager. Tre romslige stuer med med fine detaljer. Det er inngang fra entre/hall og utgang til veranda. Unikt baderom har teglsteins fliser på en vegg og tøff dusj. Og ikke minst et baderomsvindu som man ser rett ut på fjellet på utsiden! I boligens 2. etg. er det en flott loftsstue. Boligen har 4 soverom, her er det i to av soverommene tilpasset brystpaneler, som gir rommene karakter.  Boligen har utleiedel  med stue/kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom. Det gjøres oppmerksom at utleiedel ikke er søkt godkjent. Boligen har "innebygget" garasje i boligen. Denne boligen BØR SEES, velkommen til visning!

Innhold

Hovedetasje: Entré/trappehall, wc-rom, vaskerom, stue, stue 2 og kjøkken/allrom. Bod.
2. etasje: Loftstue, bad/wc, gang, soverom, soverom 2, soverom 3 og trappegang.
Kjeller: Garasje, kjellerrom og kjellergang.
Utleiedel i underetasje: Soverom, stue/kjøkken og bad/wc/vaskerom.
Den innredete del av underetasje/kjeller er ikke formelt byggemeldt/godkjent.

Standard

Hovedetasje: Entré/trappehall, wc-rom, vaskerom, stue, stue 2 og kjøkken/allrom. Bod.
2. etasje: Loftstue, bad/wc, gang, soverom, soverom 2, soverom 3 og trappegang.
Kjeller: Garasje, kjellerrom og kjellergang.
Utleiedel i underetasje: Soverom, stue/kjøkken og bad/wc/vaskerom.

STUER:
Sjarmerende og unikt, flotte tregulv og utganger til nydelige uteplasser. God plass til møblering i stue og spisestuedel. Gode vindusflater gir godt med lys inn i rommene. I tillegg er det en flott loftsstue i 2. etg. med skråtak og panel på vegger og tak.

KJØKKEN i HOVEDETASJE:
Boligen har i hovedetasje kjøkkeninnredning med overskap av eldre årgang og ellers nytt kjøkkeninnredning type Drømmekjøkken fra 2012, benkeplater i heltre eik ,10 x 20 cm fliser over benkeplate, nedfelt vask, nedfelt keramisk kokeplate, integrert ovn, integrert oppvaskmaskin, integrert kjøleskap, ventilator med avtrekk ut i yttervegg, godt med skapplass.

EGET WC ROM i HOVEDETASJE.:
Wc-rom fra 2013 har håndvask, speil, overlys og vegghengt toalett, eikeparkett på gulv, malte vegger samt tapet og malt panel i tak, snurrventil i vegg uten tilluft.

HOVEDETASJE, VASKEROM:
Vaskerom oppgradert i 2005. Vaskerom har MDF Smartpanel på vegger og malt panel i tak. Vaskerom har 30 x 30 cm gulvfliser med 8 cm sokkelfliser. Vaskerom har malt innredning med malt heltre benkeplate, profilerte
fronter, skyllekar i plast fra eldre tider og opplegg for vaskemaskin. Vaskerom har elektrisk styrt avtrekksvifte i yttervegg uten tilluft under dør fra 2005.

SOVEROM:
Boligen har 4 soverom, det ene soverommet ligger i mulig utleiedel eller ungdomsavdeling.

BAD I 2. etg.:
Bad/wc har 102 cm hvitt møblement heldekkende hvit vask, under skuffer med hvite glatte høyglans fronter, overskap med speildører, enkelt skap med høyglans front, veggfestet toalett og åpen dusjløsning, nytt armatur i dusj i 2023. Bad/wc har teglsteins fliser samt 20 x 50 cm veggfliser på vegger og malt tak med 6 LED spotter. Bad/wc har diagonalagte 20 x 20 cm gulvfliser med nedsenket dusj område, oppkant dør 48 mm.

KJØKKEN UTLEIEDEL I UNDERETASJE, STUE/KJØKKEN
Utleiedel har hybel kjøkken med keramisk kokeplate, kjøleskap og heldekkende benkeplate i stål med vask, stål børstet sprutvegg, ett overskap og veggfestet ventilator med avtrekk ut i yttervegg. Utleiedel har veggfestet ventilator. Fliser over kjøkkenbenk.

UTLEIEDEL I UNDERETASJE,  BAD/WC/VASKEROM
Bad/wc fra 2018, utført i regi av Rørleggermester Westgård AS. Bad/wc/vaskerom fra 2018. Bad/wc/vaskerom har våtromsplater på vegger og malt tak. Bad/wc/vaskerom har våtromsbelegg med oppkant fra 2018, oppkant
dør 45 mm.

I 2012 ble det tilbygget inngangsparti og 2. etasje på loftstue bygget ut.

Boligen har rør i rør system til våtrom og kjøkken fra 2018, samleskap plassert i kjeller, samt hovedstoppekran, men ny hovedledning i 2021.

Teglsteinspipe fra byggeår med beslag over tak fra 2011, pusset i etasjene, feieluke i kjeller, ildsted type 2-veis i hovedetasje fra 2014. Boligen har varmepumpe fra 2019 med inne del i stuen og utedel plassert på sørvegg.

Boligen har i underetasje hvit rillet hovedytterdør til utleiedel fra 2017, leddport til innlemmet garasje fra 1999 med ny motor i 2017, 2-fløyet verandadør ut fra stue hovedetasje med 2-lags isolerglass fra 1989 og profilert 2-fløyet hovedytterdør fra 2013.

Boligen har veranda på ca. 9,2 m2 med underliggende membran, tett stående rekkverk 90 cm fra 2015.
Boligen har terrasse ved hovedinngangspartiet på ca. 12,5 m2 fra 2013 med tretrapp ned til hellelagt uteplass

Beliggenhet

Eiendommen fremstår som svært sjarmerende i Snipetorp. Hyggelige brosteinsbelagte gater tar deg til Skien sentrum på ca 5 minutter - til fots! Dette er et svært populært og sjarmerende område bestående avmange eldre bevaringsverdige boliger. Her har man skoler og barnehager i umiddelbar nærhet. Av fritidstilbud i nærheten kan nevnes idrettsanlegg, lekeplasser, turområder, kulturskolen, Ibsenhuset, kino samt alle fasiliteter i Skien
sentrum. Det tar kun noen få minutter å gå til hyggelige Brekkeparken med flere arrangementer hele året samt restaurant, museum og aktiviteter for barna.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3: Innvendig, rom under terreng: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
TG3:  Innvendig, rom under terreng - 2: Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble ved hulltagning i yttervegg i utleiedel observert forhøyet fukt på rødt nivå og gis TG3. Mulig årsak er fuktopptrekk fra betonggulv.
TG3: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, vaskerom: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på membranløsningen. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Ingen synlig membran ved oppkant dør og det stilles usikkerhet vedrørende membran.
TG2: Utvendig, nedløp og beslag - 2: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Det ble observert mye avfall/rusk i renner mot vest, noe som anbefales å fjerne for å unngå frostsprengning til vinteren samt mulighet for tetting av nedløp, ellers er beslag på murverk rust skadet.
TG2: Utvendig, veggkonstruksjon: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Konstruksjonene har skjevheter. Murverk fra byggeår og normal tid før omfuging av teglsteinsmur er 20 - 60 år og derfor gis en TG2 på
grunn av alder. Det er overflate slitasje på murverk og sprekker om indikerer på noe svikt i grunn.
TG2: Utvendig, vinduer - 2: Vinduene har normal slitasje, ingen synlige skader, men er fra 1989 og 34 år gamle og gis en TG2. Kjellervubdu med enkelt glass, ukjent alder.
TG2: Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder.
TG2: Lavt rekkverk på veranda. Det ble i tak på soverom under veranda i utleiedel uten målte forhøyet fuktverdi på befaringsdagen.
TG2: Innvendig, etasjeskille/gulv mot grunn - 2: Det ble observert en skadet bjelke i kjeller. Det er satt TG2 på grunn av alder på elementer og skadet bjelke. Normal tid før reparasjon av etasjeskiller av betong og lettbetong er 40 - 80 år.
TG2: Innvendig, radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i
NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
TG2: Våtrom, overflater gulv, bad/wc: Det er påvist sprekker i fliser. Det er sprekk i flis ved sluk.
TG2: Våtrom, ventilasjon, bad/wc: Det er ikke montert ventil rist utvendig som gjelder avtrekk fra våtrom.
TG2: Våtrom, sanitærutstyr og innredning. Bad/wc/vaskerom. Det manglet trykker på toalett.
TG2: Våtrom, overflater gulv, vaskerom: Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist avvik på varmekilde. Det er mulig feil på termostat, varmekabler. Ellers må det skiftes fliser ved dør.
TG2: Våtrom, sanitærutstyr og innredning, vaskerom: Innredning har overgått normal levetid og har slitasje.
TG2: Våtrom, ventilasjon, vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Våtrom har ikke tilluft ved dør.
TG2: Spesialrom, overflater og konstruksjon, wc-rom:  Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.Ingen tilluft ved dør.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Punkt 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn Rørlegger Thomas Westgård. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Badet i huset ble bygget før min tid, bad i utleie del er satt opp i vår tid. Egen innsats, men faglært. Rørarbeid av Westgård.
Punkt 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn: Samuelsen tak og vedlikehold.
Redegjør for hva som blegjort av hvem og når: Membranbelegg på gulv. Dette gjelder utleiedel.
Punkt 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Vet ikke.
Punkt 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Nei Ja, kun faglært.  Firmanavn: Rørlegger Westgård.  Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny hovedvann inn. Gjort i forbindelse med ny veg.
Punkt 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Kommentar: Vegg i krypkjeller/kjeller inn mot fjell har tilsig av vann ved regn, Det var opprinnelig en rist i gulvet, som er erstattet med sluk. Dette er fordi huset er støpt på fjell. Ingen problem rundt
dette. Det er drenert i hagedel inn mot leilighet kjeller. Arbeid utført av Vika Entreprenør.
Punkt 6:  Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Kommentar: Kun at det er litt dårlig trekk. Men det kan være pga plassering av ovn. Alt arbeid er gjort før vår tid, vi synes ikke det er plagsomt. Det funker greit.
Punkt 7:  Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende? Ja. Kommentar: Skjeve gulv er ikke til å unngå i hus fra 1886, men huset er renovert flere ganger, og pr i dag er dette løst innvendig. Mur utvendig har tegn til setningskader over tiden.
Punkt 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Nei. Kommentar: Ikke som vi vet.
Punkt 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Kommentar:  Det ble oppdaget rotter rett etter vi kjøpte huset. Det ble ertstaningssak mot tidligere eier.
Problemet ble løst ved hjelp fra Pelias. Hadde feller ute helt til Pelias friskmeldte huset.. Har siden ikke sett eller hørt tegn til noe. Har satt ut feller for å sjekke innimellom, men helt dødt.
Punkt 10: Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Nei. Kommentar: Vi har ikke sett tegn til noe.
Punkt 11: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Nei. Kommentar: Halve huset ble tekket før vi kjøpte, resten av det gamle har holdt tett. Åpnet taket innvendig i 2.
etg ved oppussing, så ingen tegn til lekkasje der. Det er observert råte i en av pyntebjelkene i oppløft. Med det er ytterst ved takrenne. Dette er fra byggeår, så det er tiden.
Punkt 12:  Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Firmanavn vet ikke. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tidligere eier. Så har ikke oversikt på firma. Ikke gjort i vår tid.
Punkt 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?Ja, kun faglært. Firmanavn Løberg Elektro 2. etg. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt elektrisk 2. etg ved oppussing. Kjellerleilighet (Skagerak elektro).
Punkt 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift omlavspenningsanlegg)? Kommentar: Vet ikke.
Punkt 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?  Kommentar: Vet ikke.
Punkt 16:  Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det
som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Kommentar:  Vet ikke, da må det ha vært i tilfelle før vi kjøpte.
Punkt 20:  Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
Punkt 20.1: Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av
bygningsmyndighetene? Det har vært hybel der fra før vår tid, vi renoverte denne klar for utleie. Ikke søkt om.
Punkt 22:  Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ikke som vi vet.
Punkt 23: Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Kommentar: Finner ikke noe historikk på dette.
Punkt 24:  Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ville tro Pelias hadde rapport på skadedyr som vi hadde ved innflytting.

Boligens areal

Primærrom: 195 kvm, Bruksareal: 253 kvm

Hovedetasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/trappehall, wc-rom, vaskerom, stue, stue 2 og kjøkken/allrom. Bod.

2. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad/wc, gang, soverom,
soverom 2, soverom 3 og trappegang.

Kjeller:
Bruksareal: 56 m².
S-nr: 56 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom:  Garasje, kjellergang og kjellerom.

Utleiedel i underetasje: Soverom, stue/kjøkken og bad/wc/vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 289 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet og fremstår sjarmerende, usjenert og luftig. Hagen har en vestvendt og solrik beliggenhet. Hagen er svært frodig og her finner man også flere flotte gamle stauder og vakre roser. Eiet tomt på 289,2 m2 som er pent opparbeidet med plen, bed og prydbusker samt mur langs veg. Tomten har meget god beliggenhet i boligfeltet med parkering i egen garasje samt opparbeidet parkering rett nord for boligen og ellers langs veg. Hovedvei inn til feltet er asfaltert.

Garasje / Parkering

Garasje integrert i huset. Boligen har asfalt på parkeringsplass på nordside av eiendommen fra 2017.

Byggemåte

Boligen har teglsteins panner og underliggende papp fra 2011 på østside av boligen. Taket ble kontrollert fra bakkenivå og drone og det ble ikke registrert skader på befaringsdagen på tekkingen. Med en enkel kontroll
var det synlig papp under taktekking ved hovedinngangparti.  Boligen har takrenner og nedløp i stål med utkast til mark, skottrenner, gravrenne, stigtrinn, vindski, beslag på israft og beslag pipe fra 2011. Boligen er oppført i murkonstruksjoner, utvendig pusset og malt, utvendig pusset fra byggeår.

Det er drenert i hagedel inn mot utleiedel, soverom i underetasje. Arbeid utført av Vika Entreprenør AS.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest sendt, datert 22.11.50 iflg. Skien kommune

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Brekke barnehage (1-5 år) 12 min
Kapitelberget barnehage (1-5 år) 14 min
Harmonien Doremi barnehage (1-5 år) 14 min

Skoler:
Lunde barneskole (1-7 kl.) 13 min
Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.) 15 min
Skauen Kristelige skole (1-10 kl.) 6 min
Telemark Toppidrett ungdomsskole Skien (8-10 kl.)24 min
Gimsøy skole (8-10 kl.) 5 min
Skien videregående skole 23 min
Toppidrettsgymnaset i Telemark 24 min

Adgang til utleie

Det er utleiedel i boligen og det gjøres oppmerksom på at denne ikke er søkt godkjent hos Skien kommune. Dette vil være kjøpers risiko og ansvar.

Oppvarming

Ildsted type 2-veis i hovedetasje fra 2014. Boligen har varmepumpe fra 2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 26 218 pr. år Kommunale opplysninger dekker: eiendomsskatt, vann og avløp stipulert, fast vann og avløp, renovasjon standard, tilsynsgebyr og feiegebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 117 056 pr. 01.01.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 244 811 pr. 01.01.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Jernbane - Nåværende Kommuneplan
Andre sikringssoner Kommuneplan (25.5.2023) 289.15m2
Bevaring kulturmiljø Kommuneplan (25.5.2023) 289.23m2
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (25.5.2023) 289.15m2
byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (25.5.2023) 289.23m2
Flomfare Kommuneplan (25.5.2023) 189.48m2
Gul sone iht. T-1442 Kommuneplan (25.5.2023) 57.17m2

3807 481 Reguleringsplan for det historiske området Snipetorpgata/Bratsberggata. (19.5.1983)
Bevaringsområde, reguleringsplan for det historiske området Snipetorpgata/Bratsberggata. (19.5.1983)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1892/900603-1/101  Bestemmelse iflg. skjøte, tinglyst 29.02.1892 
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:300 Bnr:3555  Bestemmelse om bebyggelse inntil d.e. på nærmere angitte vilkår.

Vei/vann/avløp

Vei - ingen etablert kjøreadkomst. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øvre Skottlandsveg 1, 3715, Skien, Gnr. 300 bnr. 3552 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0067

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.