Vessia - Porsgrunn

Stor og innholdsrik enebolig med solrik beliggenhet - kort vei til både Porsgrunn og Skien sentrum - kort vei til skole

Fredbovegen 55B , 3919 Porsgrunn

VISNINGER

2. oktober mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel Nes Yven
Daniel Nes Yven Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 142 m²
Bruksareal 186 m²
Tomt 543 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 6
Soverom 3
Byggeår 1983
Gårdsnummer 121
Bruksnummer 1758
Energimerking F
FINN.no 315767007
Sist endret 25.09.2023 14:19
Prisantydning 4 200 000,-
Totalpris 4 321 419,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 321 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Daniel Nes Yven har gleden av å presentere solfylte Fredbovegen 55B. En sentral enebolig med gode romløsninger og fine uteområder. Hagen har fine rekreasjonsområder hvor man kan nyte selvplukkede bringebær, fersken fra ferskentreet eller plommer fra plommetreet. Utvendig byr boligen på en fin og solrik terrasse, samt en flott balkong hvor en kan nyte morgensolen. Innvendig er det et toalett og et bad, 3 soverom, en stue kombinert med spisestue, et kjøkken og en fin kjellerstue.

Vessia er en perfekt plass for deg som ønsker å bo i et barnevennlig og solfylt område. Det er kort gangvei til skole, barnehager og kollektiv trafikk som tar deg hvor enn du måtte ønske å dra i Grenland. Fredbovegen 55B ligger sentralt til ved Porsbanen og har gangvei til både fotballbanene på Pors, dagligvaren Kiwi og Just Padel. I tillegg har Vessia turområder langs elvepromenaden.

Innhold

Solrik enebolig som inneholder:
1. etg.: Entrè, toalettrom, gang, bad, soverom 1, soverom 2, soverom 3, stue og kjøkken.

Kjeller etg.: Kjellerstue, kontor, bod, verksted, bod 2, bod med opplegg for vaskemaskin og gang.

Standard

Meglerhuset Telemark v/ Daniel Nes Yven har gleden av å presentere solfylte Fredbovegen 55B. En sentral enebolig med gode romløsninger og fine uteområder. Boligen holder en normal standard og fremstår som jevnlig vedlikeholdt. Med noe behov for vedlikehold og oppgradering har boligen et godt potensiale. Fra inngangspartiet leder entrèen til et toalettrom og videre inn i gangen. Fra gangen har du tilgang til alle tre soverommene og badet på en side, mens i den andre siden av gangen leder inn til stue og kjøkken. Fra gangen finner du også døren ned til kjelleretasjen som i dag blir brukt til blant annet kontor og kjellerstue. I tillegg til kontor og kjellerstue er det mye lagringsplass i kjelleren.

Beliggenhet

Vessia er en perfekt plass for deg som ønsker å bo i et barnevennlig og solfylt område. Det er kort gangvei til skole, barnehager og kollektiv trafikk som tar deg hvor enn du måtte ønske å dra i Grenland. Fredbovegen 55B ligger sentralt til ved Porsbanen og har gangvei til både fotballbanene på Pors, dagligvaren Kiwi og Just Padel. I tillegg har Vessia turområder langs elvepromenaden.

Porsgrunn sentrum er en by under utvikling som har befolkningen som førsteprioritet. Med et pent renovert kjøpesenter, det nye Franklintorget og jevnlig vedlikehold av Porsgrunns omtalte gågate kan en være trygg på, at Porsgrunn satser på trivsel.

Porsgrunn er en by som byr på det meste av turterreng som promenader langs vann og til toppen av land. I Porsgrunn er det blant annet kyststier og titopper'n. I tillegg til gode turmuligheter er det er rikt kulturliv med theaterforestillinger på Ælvespeilet og konserter i både Byens gater og på restauranter.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

KLP Polisenummer: 79729205

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tretrappen mangler rekkverk, og åpninger i
rekkverket ved inngangsparti er for store i henhold til dagens krav.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Rom Under Terreng
Det er avvik:
Det ble målt høye fuktverdier i treverk i kjelleren, 26, 6 vektprosent fukt. Fibermetningsgrad for treverk er om lag 28 vektprosent, det vil si fritt vann i trevirke med over 28 vektprosent. Treverk bør ha fuktinnhold lavere enn 15 vektprosent. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent fukt øker faren for råte og muggsoppvekst. Det ble ved bruk av fuktindikator på betonggulv i kjeller antydet høye nivåer av fukt i gulvflaten. Eier opplyser at det er en lekkasje ved
kjellertrapp/kjellerdør, det ble ved fuktmåling i vegglist målt forhøydede fuktverdier i dette området. Videre opplyses det i egenerklæring at det har vært noe maur i kjelleren.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Elektrisk anlegg
Delvis skjult elektrisk anlegg, sikringsskap i entre  med automatsikringer. Varmekabler på bad. TG 3 er satt på grunnlag av ikke tilstrekkelig festede kabler og ufagmessig utførelse i kjeller.
Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.

Nedløp og beslag
Det er avvik:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på renner/nedløp/beslag. Det er slitasje, avskalling og malingsøl på renner og nedløp. det er også registrert noen utettheter.

Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av  dampsperrefunksjonen. Det er registret punktering av dampsperren fra loftet ved gjennomføringer av spotter. Det er noe fuktskjolder samt stedvis misfarging i undertaket, det ble ikke målt unormale fuktverdier i disse områdene på befaringen.

Vinduer
Det er avvik:
Kombinasjon av alder og materiale tilsier at det er kort gjenværende brukstid.

Dører
Det er avvik:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er registrert løse dørhåndtak/slitte låsekasser på dørene.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker.

Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
Det er registrert noe knirk i gulvene i boligen.

Radon
Det er avvik:
Det er ikke fremlagt noen dokumentasjon på radonmålinger eller radonsperre til undertegnede.

Pipe og ildsted
Det er avvik: Eier opplyser at det er noe dårlig trekk i ildsted og
pipe. Det er registrert noe slitasje/bruksmerker på vedovn.

Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn
dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er installert dusjkabinett, vindu/materialer i våtsonen vil dermed ikke få direkte fuktbelastning.

Bad
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Bad
Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Membranen er ikke ført under klemring.

Bad
Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er en gjennomgående sprekk i servanten.

Bad
Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende.
Det er ved funksjonstesting av avtrekket påvist noe dårlig avtrekk.

Kjøkken
Det er avvik:
Kjøkkeninnredningen har noe høy bruksslitasje, det er registrert svelling i benkeplate over oppvaskmaskin. Eier opplyser at oppvaskmaskinen ikke virker.

Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Ventilasjon
Det er avvik: Det er påvist noe dårlig sug i mekanisk ventilasjonsanlegg, eier opplyser at det ikke har vært utført service på anlegget de senere år.

Varmesentral
Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.

Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Drenering
Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.

Terrengforhold
Det er avvik: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur.

Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på utvendige vannledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, Kommentar: Det har vært lekkasje ved hovedinngang til kjeller. Det har vært fukt i vegg ved innerste hjørne i
kjellerstue. Begge er utbedret av ufaglært.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, Kommentar: Kommentert dårlig trekk.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, Kommentar: Små sprekker i murt gulv inne på uinnredet kjellerrom.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, Kommentar: Kjeller har tidligere hatt maur. Satt ut maurbokser som fikset problemet.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats, Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygget trapp opp til balkong, og renovering av trapp til terrasse.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Kommentar Svigerbror, EL-ingeniør har sjekket anlegget. Ikke utarbeidet noe dokumentasjon.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, Kommentar: Telenor har lagt planer for fiber.

Tilleggskommentar:
Det har kommet fukt i kjøkkenplate/vegg ved oppvaskkummen på grunn av vasking. Ikke gjort noen tiltak da dette er
tilsynelatende kosmetisk. Det er vannstopper under vask.
Det er oppdaget vepsebol ved inngangspartiet. Det er sprayet med Permetrin Extra mot flygende og krypende insekter.
Usikkert om vepsene er helt borte.

Selger har i ettertid av egenerklæringsskjema informert megler om vindu på det ene soverommet er vanskelig å lukke.

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 186 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, kontor.

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, stue, kjøkken, soverom, soverom 2, soverom 3.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 543 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er solrik og pent opparbeidet. Hagen strekker seg på langs ut mot veien og rundt boligen med fine rekreasjonsområder hvor man kan nyte selvplukkede bringebær, fersken fra ferskentreet eller plommer fra plommetreet.

Garasje / Parkering

Egen parkeringsplass med plass til 2 biler.

Byggemåte

Taktekkingen er bygget opp av undertaksplater, sløyfer, lekter og dobbeltkrummet betongstein. Nedløp, renner og beslag i stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår som er kledd utvendig med stående og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, malt hovedytterdør, to malte balkongdører i tre, og kjellerdør i tre. Boligen har to verandaer i trekonstruksjoner. Betongtrapp til inngangsparti og tretrapp opp til veranda ved soverom.

Innvendig er det gulv av laminat og fliser. Veggene har tapet, trepanel og malte plater. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. I kjeller er det gulv av laminat, belegg og betong. På vegger det plater, panel og lettklinkerblokker. Etasjeskiller er av trebjelkelag, støpt plate på grunn i kjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 11.05.1983 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Manglende godkjennelse av innredede rom:
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som kontor og kjellerstue.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Akrobaten idrettsbarnehage 1-5 år, ca. 0,8 km.
Vestsiden barnehage 0-5 år, ca. 1,1 km.
Kongerød barnehage 0-5 år, ca. 1,5 km.

Skole:
Vestsiden skole 1-10 kl., ca. 0,9 km.

Videregående skoler:
Skogmo videregående skole, ca. 3,6 km
Porsgrunn videregående skole Sør, ca. 5,2 km

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

I dag brukes det hovedsakelig elektrisk oppvarming og varmepumpe. I tillegg er det vedovn i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 696 pr. år
I de kommunale avgiftene inngår det fastdel vanngebyr, stipulert vanngebyr, fastdel kloakkgebyr, stipulert kloakkgebyr, feiegebyr, branntilsyn, eiendomsskatt bolig og renovasjon std.

Eiendomsskatt

Det er i Porsgrunn kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4,0 promille av beregningsgrunnlaget på kr. 856.400,-.  https://www.porsgrunn.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/eiendomsskatt/beregning-av-eiendomsskatt/. Eiendomsskatten blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 904 645 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 437 652 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ifølge reguleringsbestemmelser i tilknytning til regulerings- og bebyggelsesplan for nedre Tollnes, Porsgrunn vest, stadfestet 12. nov. 1982 og reguleringsbestemmelser som tillegg til eksisterende bestemmelser for regulerins- og bebyggelsesplan for nedre Tollnes, Porsgrunn vest, vedtatt av bygningsrådet den 25.10.83, sak 1176/83.  Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Regulering under arbeid: RV 36. Plan-ID 3806 1413.

Fra kommunen sine hjemmesider: Statens vegvesen starter nå arbeidet med kommunedelplan med konsekvensutredning for ny rv. 36 på strekningen Skjelsvikdalen i Porsgrunn kommune til Skyggestein i Skien kommune. Riksveg 36 har en sentral rolle i hovedvegsystemet i byområdet. Ny rv. 36 planlegges for hele strekningen fra ny E18 i Skjelsvikdalen til Skyggestein for å sikre helhetlig løsning for byområdet. Planavgrensning er vist i kartet.

Les mer på: https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/riksveg/rv36grenland/nyhetsarkiv/varsel-om-planoppstart-for-rv.36-kryss-e18skyggestein/

Selger kjenner ikke til noen planer utover dette som vil påvirke eiendommen i vesentlig grad.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei med felles avkjørsel, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fredbovegen 55B, 3919, Porsgrunn, Gnr. 121 bnr. 1758 i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-23-0070

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.