Klyve - Skien

NY PRIS - Velholdt familiebolig m/garasje - Populært boligområde - Solrikt

Haslunds veg 4 , 3738 Skien

VISNINGER

28. september torsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

har bolig på over 120 kvm

41%

er barnefamilier

43%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 139 m²
Bruksareal 185 m²
Tomt 833 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1967
Gårdsnummer 223
Bruksnummer 410
Energimerking E
FINN.no 319641215
Sist endret 25.09.2023 11:44
Prisantydning 3 290 000,-
Totalpris 3 388 669,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 388 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Haslunds veg 4 er en enebolig med god planløsning og mange gode kvaliteter. Flott beliggende på populært boligområde på Klyve.  Innholdsrik familiebolig med stue, kjøkken, 2 soverom, eget toalettrom, bad og arbeidsrom i boligens 1. etg. I kjelleretasjen, ligger kjellerstue/soverom med peis, vaskerom og boder. Fra stue er det utgang til overbygget veranda med trapp ned til hagen. Det er montert pen peisovn i stue og varmepumpe til kalde dager. I tillegg er det bygget en garasje i tilknytning til boligen.

Innhold

Eneboligen inneholder:
1. etasje:  Gang/entrè, trapperomm, stue, kjøkken, 2 soverom, toalettrom, bad og arbeidsrom (tidligere bad).
Kjeller: Gang/trapperom, vaskerom og stue/soverom.
Bod utvendig.
Boder i kjelleretg.
Garasje i tilknytning til boligen.

Standard

Haslunds veg 4 er en koselig familebolig med populær beliggenhet på Klyve. Boligen fremstår med en god planløsning og med flere gode kvaliteter. På gulver er det i hovedsak lagt teppeflis, vinylbelegg og vinyllaminat.. Vegger med mdf-panel og malt strie. Himling har takessplater i 1. etasje og panel i kjeller.

Boligen har en lys og koselig vinkelstue med god plass til sofagruppe og spisestue. Det er montert pen peisovn og varmepumpe. Det er også utgang til veranda fra stue. I tillegg til stua har man en egen romslig kjellerstue i underetasjen hvor det er montert peis.

Pent kjøkken med innredning fra 2017. Innredning med slette fronter og laminert benkeplate. Nedfelt stålkum med ett grep blandebatteri. Det er montert plater på vegg under overskap. Opplegg og plass til kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt. Tøff barløsning ved vinduet som gir en lys og trivelig spiseplass.

Boligen har bad i 1. etg. baderommet er fra 2012. Baderomsgulv med flis på gulv og varmekabler. Baderomsplater på vegger og takess plater på innvendig tak. Rommet er innredet med moderne lys innredning hvor det er god lagringsplass, wc og praktisk dusjkabinett. Eget toalettrom i "retrostil" med servant. Toalettrommet har vinylbelegg på gulv, tapet på vegg og malte plater på innvendig tak.  I tillegg til bad befinner det seg et enkelt vaskerom i kjeller med opplegg for vaskemaskin og montert VV-tank på 200 L fra 1991. Overflater av betong på gulv, malt mur på vegger og panel i himling.

Boligen har ellers 2 soverom som ligger i hovedplan, begge med plassbygde skap. Det er også ett soverom/ kjellerstue i kjelleretasje.  Boligen har også godt med lagringsplass, smart oppbevaring i gang med garderobe-nisje og flere boder i kjeller.

Ved inngangsparti er det også bygget en veranda hvor man kan nyte ettermiddagssolen. I tillegg er det bygget en garasje i tilknytning til boligen og en frittstående redskapsbod.

Fibernett er ført inn til bolig.

Se forøvrig nylig avholdt tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av leilighetens tilstand.

Beliggenhet

Flott beliggenhet på Klyve med naturen som nærmeste nabo. Gå rett inn i flotte turområder som Kverndammen, Solmyrås, Piggen eller Porsløypa for å nevne noen. Området er barnevennlig i enden av blindveg med gåavstand til både barnehager som Kverndammen barnehage og Klyveskogen barnehage samt Klyve Barneskole og Kongerød Ungdomskole.

Fritidstilbud:
Gå inn på nettsiden:
www.skien.kommune.no
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur og servicetilbud i Skien kommune.

Forsikring

If Polisenummer: 6059753

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3: Innvendig, rom Under Terreng:  Ved hulltaking i panelvegg og med bruk av fuktmåling i bunnsvill ble det registrert høye fuktverdier i bunnsvill og oppforet gulv. Fuktverdien er av en slik verdi at trevirke vil råtne på sikt. Måten yttervegg er oppbygget, er i dag ikke en anbefalt løsning.
TG3: Våtrom, generell, vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ny eier må forvente generell oppgradering av våtrommets membran og vvs for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav og forventning. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i at membran og vvs komponenter er utgått på forventet brukstid. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
TG2: Utvendig, veggkonstruksjon: 1. Kledning fremstår velholdt hensyntatt alder men er stedvis oppsprukket i bordflater og noe blåser i maling. 2. Yttervegg er svakt isolert og har manglende tetthet i forhold til dagens krav til isolasjon og tetthet.
TG2: Utvendig, takkonstruksjon/Loft:  1. Det er påvist misfarging i undertak rundt pipe og luftehatt som følge av slagregn. Pipe og luftehatt har ikke 2-trinns tetting, noe som er normal byggemetode i dag, og dermed kan slagregn trenge inn på kaldtloft. Det ble ikke målt unormal fuktighet ved fuktmåling. 2. Rør for kloakklufting er ført til kaldtloft. Kloaklufting bør føres over tak av ny eier.
TG2: Utvendig, vinduer fra 2000-tallet: Vannbrett uten beslag, regnvann kan trenge inn i konstruksjonen.
TG2: Utvendig, vinduer fra byggeår. 1. Vannbrett uten beslag, regnvann kan trenge inn i konstruksjonen. 2. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. 3. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
TG2:  Utvendig, verandadør: Ytterdør tetter svakt til karm. Påregnelig med luftlekkasje grunnet synlige åpninger mellom karm og dør.
TG2: Utvendig, garasje: Garasje tilfredstiller ikke dagens krav til gasstetthet men garasje er brannsikret med gipsplater på vegg og tak.
TG2: Innvendig, radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendig, pipe og ildsted:  1. Peisovn i 1. etasje med med sprekk i brennstein i ildrom. 2. Ildsted i kjeller med manglende avstand til brennbare materialer mot gulv.
TG2: Innvendige trapper: Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til åpninger, rekkverkshøyde og håndløper.
TG2: Våtrom, tilliggende konstruksjoner våtrom, vaskerom: Med bruk av fuktindikator ble det indikert forhøyede
fuktindikasjoner rundt sluk, erfaringsmessig holder ikke sluk av denne type og alder tett.
TG2: Våtrom, overflater gulv, bad: Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig.
TG2: Våtrom, sluk, membran og tettesjikt, bad: 1. Dokumentasjon mangler. 2. Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke tilstrekkelig, dette vil også gjelde fallforhold på membran.
TG2: Spesialrom, overflater og konstruksjon, toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet,
NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG1.
TG2: Tekniske installasjoner, vannledninger av kobberør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på innvendige vannledninger.
TG2: Tekniske installasjoner, varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
TG2: Tekniske installasjoner, elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer og 10 kurser. Sikringer skiftet i 2019 med dokumentasjon. Nytt stikk i 2017 med dokumentasjon. 2 x 63 Amp hovedsikring. Ledningsnett av ulik alder og utførelse.
TG2:Tomteforhold, drenering: Dreneringen har svekket effekt som følge av naturlig slitasje. Dette baseres både på visuelle observasjoner og det faktum at tidsaspektet på dreneringen har gjort seg gjeldende. Drenering anses dermed å ha vesentlig redusert effekt . Se paragraf "Rom under terreng".
TG2: Tomteforhold, grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har mindre sprekkdannelser.
TG2: Tomteforhold, utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Punkt 3.:Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Doen må av og til renses med sugekopp.
Punkt 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Noe avskalling av maling i vaskerommet. Avskalling og noe saltutslag på murvegg/yttervegg i
«matkjelleren». Denne veggen er nå behandlet med Heidi k11 xtra slemming.
Punkt 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende? Det er en del sprekker i grunnmuren, men dette har bare synsmessig betydning
Punkt 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Vinteren 2018 hadde vi en mus. Den ble tatt i felle.
Punkt 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Vi la nye terrassebord og bygde nytt rekkverk på verandaen mot hagen sommeren 2021.
Punkt 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært.  Firmanavn Z elektro. Redegjør for hva som ble
gjort av hvem og når: Elektrisk anlegg oppdatert i forbindelse med nytt kjøkken.
Punkt 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift omlavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Nytt sikringsskap , Laugstol, 19.03.2019.
Punkt 21: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Kjellerstuen har fått nytt og større vindu som er godkjent rømningsvei, 2019.

Boligens areal

total_bygningsarealer]

1. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/entrè, trapperom, kjøkken, stue, 2 soverom ,
toalettrom, bad og arbeidsrom (tidligere bad).

Kjeller:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, stue/soverom og vaskerom.

Stue/soverom i kjelleretasje er oppgitt i følge takstmann som soverom.

Innlemmet garasje på ca 18 kvm.
Frittstående utebod.
Boder i kjeller.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 833 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med gruset gårdsplass og steinsatt inngangsparti. Tomten har hekk, fin beplantning og plantekasser.  Praktisk med frittstående utebod. Tilliggende garasje på ca 18 kvm.

Garasje / Parkering

I egen garasje og på gruset gårdsplass på tomt.

Byggemåte

Tak med betongstein med underliggende papp, sløyfer og lekter. Pannebord i malt utførelse. Tak er inspisert fra tak og drone. Yttervegg: Boligens veggkonstruksjon over grunnmur av bindingsverk som er kledd med liggende kledning. Yttervegger normalt isolert med 100 mm isolasjon, tykkelse er ikke verifisert. Utvendig komplementering: Utvendig kledning består av liggende vestlandskledning. Kledning vasket og 2 vegger malt i 2023. Saltak med bæring på yttervegg og innervegg. Isolert mot underliggende etasje i horisontalhimling.
Kaldtloft med tilgang via loftsluke. Veranda med spaltegulv fra 2020 og underliggende betongplatting. Levegg etablert i 2016.

Garasje etablert i tilknyttning til bolig. Støpt dekke med vegg av tegelstein. Tak tekket med stein. Innvendig tak med gipsplater. Vippeport for tilkomst.

Teglsteins pipe murt over tak. Innvendig er pipestokk pusset og malt. Innvendig pipe tilkoblet peisovn i 1. etasje og åpen peis i kjeller. Sotluke i kjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse datert 09.02.68.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kverndammen barnehage (1-5 år)
Klyveskogen barnehage (0-5 år)
Kongerød barnehage (0-5 år)

Skoler:
Klyve skole (1-7 kl.)
Kongerød ungdomsskole (8-10 kl.)
Skogmo videregående skole
Hjalmar Johansen vgs.

Oppvarming

Tilkoblet peisovn i 1. etasje og åpen peis i kjeller. Varmepumpe i stue og varmekabler på bad i 1. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 040 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt, vann og avløp stipulert og fast, standard renovasjon, tilsynsgebyr og feiegebyr.

Eiendomsskatt

Det er i Skien kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3,9 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 891 891 pr. 30.12.22 09:26 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 389 186 pr. 30.12.22 09:26 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iflg. reguleringsplan for Østre Klyve 1.
Regulering av Østre Klyve 1  Del av Gnr. 223 og Bnr. 16.
Regulering under arbeid:  3807 2021001 Rv, 36 E18-Skyggestein
3807 193 Reguleringsplan for Østre Klyve I. (10.12.1965) Boliger
3807 193 Reguleringsplan for Østre Klyve I. (10.12.1965) Offentlig friområde

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1966/2381-2/101  Bestemmelse om gjerde, tinglyst 24.08.1966  

1968/4489-1/101  Erklæring/avtale, tinglyst 12.12.1968  
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

1970/225-2/101  Erklæring/avtale, tinglyst 21.01.1970  
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 0806-223/558

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Haslunds veg 4, 3738, Skien, Gnr. 223 bnr. 410 i Skien kommune

Oppdragsnummer

90-23-0073

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.