Krabberød - Stathelle

Innholdsrik vertikaldelt tomannsbolig - sjøutsikt og solrik - garasje - 3 soverom - kort vei til dagligvare og Brotorvet

Krabberødstrand terrasse 8A , 3960 Stathelle

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel Nes Yven
Daniel Nes Yven Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 133 m²
Bruksareal 150 m²
Tomt 478 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 5
Soverom 3
Byggeår 1976
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 70
Energimerking F
FINN.no 316644463
Sist endret 08.09.2023 11:21
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 603 919,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 603 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark v/ Daniel Nes Yven har gleden av å presentere Krabberødstrand terrasse 8A. En vertikaldelt tomannsbolig med utsikt over Breviksstrømmen og Langesundsfjorden. I første etasje møter du først entrèen som videre leder ut i en gang. Gangen fører videre til to av soverommene, kjellerstua, et av badene, to av bodene og trappen opp til andre etasje. Følger man trappen opp til andre etasje går man rett inn i stua. Stua har åpen løsning mot kjøkken og har gode muligheter for både spiseseksjon og tv-krok. Fra kjøkkenet er det to dører, hvor en leder inn til kottet, og den andre mot gangen. Gangen leder videre til den solfylte terrassen, vaskerommet, det andre badet og til slutt soverommet. På soverommet og i stua er det balkongdør som leder ut til balkongen for å nyte den fine utsikten.

Boligen ligger i et etablert og rolig boligområde på Stathelle med utsikt ut mot Brevikstrømmen og Langesundsfjorden. I tillegg er det fine turmuligheter i nærmområdet som kan by på tur langs sjøen eller opp til Høgenhei utsiktspunkt. Det er kort vei til Stathelle sentrum med dagligvarebutikker, kjøpesenter og alle sentrumsfunksjoner.

Innhold

Tomannsboligen er vertikaldelt med 2 etasjer og består av:

1. etasje: Hall, 2 soverom, bad, stue, kott og boder.
2. etasje: Stue, kjøkken, gang, vaskerom, bad, soverom og kott.

I tillegg er det garasjedel på 16 kvm som medfølger.

Standard

Meglerhuset Telemark v/ Daniel Nes Yven har gleden av å presentere Krabberødstrand terrasse 8A. En vertikaldelt tomannsbolig med utsikt over Breviksstrømmen og Langesundsfjorden. Boligen holder en normal standard ut ifra hva en kan forvente utifra byggeår. Den byr på noe oppgraderinger, samt et preg av stedvis vedlikeholdsbehov. I første etasje møter du først entrèen som videre leder ut i en gang. Gangen fører videre til to av soverommene, kjellerstua, et av badene, to av bodene og trappen opp til andre etasje. Følger man trappen opp til andre etasje går man rett inn i stua. Stua har åpen løsning mot kjøkken og har gode muligheter for både spiseseksjon og tv-krok. Fra kjøkkenet er det to dører, hvor en leder inn til kottet, og den andre mot gangen. Gangen leder videre til den solfylte terrassen, vaskerommet, det andre badet og til slutt soverommet. På soverommet og i stua er det balkongdør som leder ut til balkongen for å nyte den fine utsikten. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert og rolig boligområde på Stathelle med utsikt ut mot Brevikstrømmen og Langesundsfjorden. I tillegg er det fine turmuligheter i nærmområdet som kan by på tur langs sjøen eller opp til Høgenhei utsiktspunkt. Det er kort vei til Stathelle sentrum med dagligvarebutikker, kjøpesenter og alle sentrumsfunksjoner.

Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Nedløp og beslag
Det er avvik: Nedløp og takrenne er ute av posisjon og anses å
være defekt på bakside av bolig. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendige trapper
Det er avvik:
1. Rekkverk mangler på trapp.
2. Murverk med sår og sprekker.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Pipe og ildsted
Det er avvik:
1. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra feieluke.
2. Åpne peis med manglende avstand til brennbare materialer mot gulv.
3. Det er påvist brennbart materialer montert inntil pipeløp.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Rom Under Terreng
Det er avvik: Kjellervegg med synlig mur: Det er fuktighet i nedre del av murvegg og betonggulv i bod. Kjellervegg med panel: Ved hulltaking i panelvegg i stue og med bruk av fuktmåling i bunnsvill ble det registrert fuktighet. Råteskade på trevegg i bod.
Årsak: Dette skyldes svikt i drenering. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ny eier må forvente generell oppgradering av våtrommets membran og vvs for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav og forventning. En samlet TG 3 for rommet er satt med
bakgrunn i at membran og vvs komponenter er utgått på forventet brukstid. Dette underbygges med manglende membran på vegger og gulv. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ny eier må forvente generell oppgradering av våtrommets membran og vvs for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav og forventning. En samlet TG 3 for rommet er satt med
bakgrunn i at membran og vvs komponenter er utgått på forventet brukstid. Dette underbygges med løst vinylbelegg og manglende membran på vegg. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert
tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Elektrisk anlegg
El-anlegg fra byggeår. Elektrisk anlegg med skrusikringer og 10 kurser. 63 Amp hovedsikring. Det foreligger ikke dokumentasjon.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Taktekking
Det er avvik:Taktekking er over 30 år er sprø og uttørket. Dette
medfører at taket bør regelmessig undersøkes på vår og høst for utettheter. Det er registrert fuktmerker på kaldtloft og det betyr at asfaltshingel ikke holder tett og har meget kort gjenstående brukstid.

Veggkonstruksjon
Det er avvik:
1. Kledning fremstår stedvis værslitt med stedvis uttørket og oppsprukket bordflater. Råte på kledningsbord ved inngangsparti.
2. Belistning rundt nyere vinduer og dører er ikke sluttført.

Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: Det er påvist misfarging i undertak og på isolasjon
rundt pipe som følge av slagregn. Pipe har ikke 2- trinns tetting, noe som er normal byggemetode i dag, og dermed kan slagregn trenge inn på kaldtloft. Det ble ikke målt unormal fuktighet ved fuktmåling.

Vinduer fra byggeår og 1995
Det er avvik:
1. Vinduer gir svak isolering sett i forhold til dagens vinduer og vil gi luftlekkasje og varmetap.
2. Ramme og karm er slitt og det er sprekker og fuktmerker i trevirket.
3. Det ble ikke registrert punkterte glass på befaringsdagen, forbehold om dette da synligheten av disse vil kunne variere med temperatur og lysforhold. Med tanke på alder er imidlertid risikoen for dette i tiden som kommer økende og løpende observasjoner
anbefales.
4. Isolerglass fra 1975 inneholder PCB. PCB er en miljøgift som ikke må slippes ut i naturen. Skal vinduet skiftes må glasset leveres til eget godkjent mottak.

Veranda
Det er avvik:
1. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav på 1 m høyde.
2. Søyle med begynnende råteskade.

Overflater
Det er avvik:
1. Flis med bom (hulrom under flis) Bom har i hall medført løse flis og flisfuger. Ved videre personbelastning vil skadene øke i omfang.
2. Mdf-plater på vegg i soverom i 1. etasje er mangler innfesting. Dette har medført at plater buler på vegg.
3. Stue i 1. etasje mangler gulv og taklist.

Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele
rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Radon
Det er avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller
ikke utført med radonsperre.

Innvendige trapper
Det er avvik:
1. Knirk i trapp ved personbelastning.
2. Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til åpninger.

Innvendige dører
Det er avvik:
1. Dørblad til en rekke dører i begge etasjer går på karm.
2. Dørvridere er løse.

Bad
Det er avvik: Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke
tilstrekkelig.

Bad
Det er avvik: Gulv har fall til sluk men fallforholdet er ikke
tilstrekkelig, dette vil også gjelde fallforhold på membran.

Bad
Det er avvik: Vifte har ulyd ved bruk.

Bad
Det er avvik: Med bruk av fuktindikator ble det indikert forhøyede
fuktindikasjoner rundt sluk, erfaringsmessig holder ikke sluk av denne type og alder tett.

Vannledninger
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på innvendige vannledninger av kobber som er fra byggeår.

Avløpsrør
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på innvendige avløpsledninger

Varmtvannstank
Det er avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av
varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Drenering
Det er avvik: Dreneringen med svekket effekt som følge av naturlig
slitasje. Dette baseres både på visuelle observasjoner og fuktmålinger. Fuktvandring i vegger mot terreng skyldes svikt i fuktsikring av grunnmur og fuktopptrekk fra fundamenter.
Tidsaspektet på dreneringen har dertil gjort seg gjeldende. Drenering anses dermed å ha vesentlig redusert effekt og ny eier må skifte drenering. Grunnet fjellformasjon i bodrom vil det være tilfang av overvann mot grunnmur og inn i bod. (se øvrig omtale i rapport paragraf: rom under terreng).

Forstøtningsmurer Gå til side
Det er avvik:
1. Støttemur har sprekker og overflateslitasje.
2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >
Vaskerom.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Ja, Kommentar: Bod, ifølge forrige eier har de drenert så kan trolig våre dårlig arbeid eller at det er dårlig
drenering fra nabo.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Ja, Kommentar: Kjellerstue.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja, Kommentar: Bod.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, Kommentar: Garasje fra tak eller vegg.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært. Firmanavn: Brevik elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt elektrisk anlegg i kjellerstue.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)? Nei.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Nei, Kommentar: Men ligger ledning klart fra garasje og opp til loft.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, Kommentar: Kjellerstue er gjort selv.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, Kommentar: Tilstandsrapport.

Boligens areal

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 150 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, bad, stue og 2 soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, gang, vaskerom, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Når man ankommer rundkjøringen ved Breviksbrua kjører tar man første avkjøring til venstre som leder over til Brugaten. Brugaten følger du frem videre forbi Rema1000. Etter du passerer Rema1000 tar du andre avkjøring til venstre opp mot Storåsveien. Dermed følger du veien oppover til du får Krabberødstrand Terrasse på høyre side.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 478 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten ligger i et skrående terreng med flott utikt over fjorden. Hagen er pent med plen rundt boligen. Utsikten kan nytes fra de aller fleste plasser på tomten, fra garasjeområdet til øverst i hagen.

Garasje / Parkering

Dobbelgarasje som deles med nabo. Delen av garasjen som tilhører eiendommen er på 16 kvm. Det er også parkeringsplass foran garasjen. Det er tilrettelagt kabel for el-billader ned til garasjen.

Byggemåte

Tak med asfaltshingel med bordet undertak. Pannebord i malt utførelse. Takrenner og nedløp av plast. Yttervegger i isolert bindingsverk med vindsperre, utforet og kledd med stående kledning. Innvendig flater med plater/panel. Utvendig kledning består av stående tømmermannskledning. Innvendig består tak av takessplater, gulv av flis og laminat, samt vegger er mdf-panel og malt strie/plater. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.  Boligsalgsrapporten følger vedlagt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.12.1979 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Manglende godkjennelse av innredede rom:
Det gjøres oppmerksom på innredede kjellerstue i første etasje ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om det aktuelle rommet oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som kjellerstue.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Falkåsen Kunst- og kulturbarnehage 2-5 år, ca. 1,1 km.
Falkåsen barnehage Avd Lyngbakken 1-2 år, ca. 1,6 km.
Stokkevannet barnehage 1-5 år, ca. 2,6 km.

Skoler:
Rugtvedt skole1-7 kl., ca. 2 km.
Stathelle barneskole 1-7 kl., ca. 2,2 km.
Bamble ungdomsskole 8-10 kl., ca. 2,9 km.

Oppvarming

I dag brukes det hovedsakelig elektrisk oppvarming og luft til luft varmepumpe. I tillegg er det åpen peis i stua i andre etasje. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i

disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20.540,88,- pr. år.
I de kommunale avgiftene inngår det eiendomsskatt, renovasjon, vann, avløp og feie/tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er i Bamble kommune vedtatt eiendomsskatt.  Eiendomsskatten utgjør 3,0 promille av beregningsgrunnlaget som er kr. 1.411.200,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 866 844 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 294 005 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og følger reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for del av Krabberød, Bamble kommune, datert 19.02.1970. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer 2168-3, tinglyst 13.02.1978. Bestemmelse om veg.
Dagboknummer 2170-1, tinglyst 13.02.1978. Bestemmelse om veg.

Tinglyst Rettighet på annen eiendom:
Dagboknummer 2170-2, tinglyst 13.02.1978. Bestemmelse om veg.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Krabberødstrand terrasse 8A, 3960, Stathelle, Gnr. 20 bnr. 70 i Bamble kommune

Oppdragsnummer

90-23-0074

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.