Ulefoss - Norsjø

Ønsker du en fritidsbolig på din egen øy i hjertet av Telemark? Egen brygge!

Munken 5 , 3729 Skien

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 109 m²
Bruksareal 113 m²
Tomt 309 000 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1920
Gårdsnummer 66
Bruksnummer 4
Energimerking G
FINN.no 324570176
Sist endret 27.10.2023 09:31
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 103 669,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 103 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nå kan du kjøpe din egen store øy med 2 medfølgende holmer i Norsjø, vannvegen fra fjord til fjell i Telemark.
Eiendommen består av eldre sjarmerende fritidsbolig som tidligere var et småbruk, bryggeanlegg, skog, utsiktspunkter og fine badeplasser.
Fritidsboligen inneholder:
1. etasje: Gang med trapp til 2. etasje, kjøkken, stue og bad.
2. etasje: Gang og 4 soverom.
Eldre bryggerhus på ca 25 m² bruksareal som i dag brukes til lager. Uthus på ca 28 m² med vedskjul og lagringsplass. Flott uteområde med terrasser og gresslette. Fantastisk utsikt mot sydvest.
Øya er full av historie, bryggerhuset antas å være fra 1600 tallet, det er gamle tufter (grunnmurer) fra
vertshus som lå inne på øya (i område hvor det idag er vedplass/sagbruk). Gammel steinbrygge på vestspissen av øya, hvor kanalbåtene la inntil i eldre dager.

Innhold

Munken 5 inneholder:
Eiendommen består av en fritidsbolig, bryggeanlegg, skog, utsiktspunkter og fine badeplasser.
Våningshuset inneholder:
1. etasje: Entré/trapperom, stue, kjøkken og bad.
2. etasje: Gang/trapperom og 4 soverom.
Eldre bryggerhus på ca 25 m² bruksareal brukes i dag som lagringspladd
Uthus på ca 28 m² med vedskjul og lagringsplass.

Flott uteområde med terrasser og gresslette. Fantastisk utsikt mot sydvest.

Standard

Eiendommen er benyttet som fritidsbolig de senere år. Det er gjort endel oppgraderinger fra 2000 med blant annet nye vinduer, oppgraderte overflater innvendig, nyere el-anlegg, kjøkken og bad. Fritidseiendommen var tidligere et småbruk. Det er innlagt strøm, vann og avløp. Selger opplyser at det kun er sommervann i boligen. Boligen er tilbygget med overbygget terrasse senere år.

Koselig entré med romslig garderobeskap. Malt panel i tak og på vegger.

Trivelig stue med flott etasjeovn. Malt panel i tak og på vegger og malte gulvbord. 2 vinduer, 2-fløyet og 3-fløyet vindu gir godt med lys inn i rommet.

Sjarmerende kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate av eik. Komposittkum med ett grep blandebatteri. Panel på vegg under overskap. Integrert komfyr med platetopp og opplegg for oppvaskemaskin. Det er plass til spisebord på kjøkken. I tillegg er det montert vedovn i kjøkken.

Pent bad med skråtak og malt panel på vegger og innvendig tak. Nytt vinylbelegg er lagt av selger i 2023.
Rommet er innredet med servantskap, toalett og  praktisk dusjkabinett.  Rommet er naturlig ventilert.

I boligens 2. etg. er det 4 delikate soverom.

Normal standard på bygget utifra alder og byggemetode.

Varmtvannstank på 200 L fra 2019 montert i krypkjeller.

OVERFLATER PÅ INNVENDIG TAK.
Beskrivelse: Malt panel.

OVERFLATER PÅ INNVENDIG GULV.
Beskrivelse: Furugulv og laminat.

OVERFLATER PÅ INNVENDIG VEGG.
Beskrivelse: Malt panel.

Beliggenhet

Fantastisk flott beliggende i innsjøen Norsjø, Nome kommune, nær grensen til Skien kommune.Munken er en av få øyer i Norsjø. Norsjø er en del av Telemarkskanalen som strekker seg fra Kysten med innløp i Langesund til fjells med ende i Dalen. Det går daglig kanalbåter forbi øya. Det er kort vei med båt til både Skofoss sluser i Skien og til Ulefoss hvor man kan sluses videre oppover kanalen, eller ta en runde Golf på Norsjø golfpark. På Norsjø kan man også ta båten til Bluesfestivalen på Notodden og til Norsjø ferielandmed flotte bade og aktivitets-muligheter herunder vannski og wakeboard bane.

Det er ca 5 minutter med hurtiggående båt fra bryggeplass på fastland i Melum til øya. Munken kalles Norsjøs grønne perle. De to øyene, Store Munken og Lille Munken, ligger som små oaser i Norsjø, som er en del av Telemarkskanalen. Navnet har sin opprinnelse i den ensomme beliggenheten. Det gir en god indikasjon på den rolige livsrytmen som preger den 335 mål store hovedøya. I tidligere tider var Telemarkskanalen den viktigste ferdselsveien fra øst over fjellet til Bergen. På øya er det en restaurant, som har hatt servering hele sommeren, samt utallige utfluktsmuligheter på stier, utsiktspunkter og svaberg rundt om på øya.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 6.144,29 avgiften dekker: Eiendomsskatt, feiing og renovasjon.
Velforening ca kr 300,-/år.
Andel drift/vedl.hold vann og avløp ca kr 2000,-/år

Forsikring

IF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3:Utvendig > Taktekking i 1.etasje med overgang til yttervegg: Takplater og beslag mangler 2-trinns tetting mot
ytterkledning. Dette er normal byggemetode i dag. Slagregn kan trenge inn på kaldtloft.
TG3: Utvendig > Vinduer med enkle glass:  1. Vannbrett uten beslag, regnvann kan trenge inn i konstruksjonen.
2. Kitt, ramme og karm er slitt og det er sprekker og fuktmerker i trevirket. 3. Enkelte vannbrett med råteskader.
TG3: Utvendig > Kjellerlem med trapp: Kjellerlem med skader i hengsle og murte vanger med sprekker og skader. Kjellerlem skal fikses av eier før salg.
TG3:  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: 1. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. 2. Registrert fuktskader i bjelkelag mot krypkjeller. 3. Det ble registrert spor etter skadedyr. Det anbefales kontroll av skadedyrsfirma.
TG3: Tomteforhold > Drenering: Dreneringen med svekket effekt som følge av naturlig slitasje. Dette baseres både på fuktmålinger og synlig vann i krypkjeller. Fuktvandring i grunnmur mot terreng skyldes svikt i fuktsikring.
TG3: Tomteforhold > Terrengforhold:  Terreng på vestside faller inn mot bygning.
TG2: Utvendig > Taktekking:  1. Takplater med avflassing og korrosjon i overflate. 2. Festematriell med uttrekk, bør etterstrammes for å ivareta tettefunskjon rundt festematriell.
TG2:  Utvendig > Nedløp og beslag:  1. Det mangler snøfangere og stigetrinn for feier på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette da bygget ble oppført. 2. Takrenner og nedløp er ikke montert. Manglende takrenner vil medføre oppfukting av ytterkledning/laft og grunnmur. Takrenner og stigetrinn for feier monteres av eier før salg.
TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon:  1. Retningsavvik er påregnelig hensyntatt byggemåte. 2. Yttervegg er svakt isolert og har manglende tetthet i forhold til dagens krav til isolasjon og tetthet. 3. Erfaringsmessig vil skjult laftetømmer ha høy skadefrekvens, skader forekomme ofte rundt vinduer/dører og knutepunkt. Det er registrert
fuktskader i bod i 2. etasje. Det ble ikke målt fukt under befaringen og skaden anses å være gammel. 4. Det ble målt fuktighet i utvendig laft mot verandagulv ved inngangsparti. Dette som følge av manglende takrenner og dermed økt fuktpåkjenning av laft. Skadedyr i laftetømmer som følge av fuktighet, tilrådelig med kontroll av skadedyrsfirma.5. Utvendig hjørnestolper med fuktskader og skadedyrsangrep.
TG2: Utvendig > Vinduer med isolerglass: Vannbrett uten beslag. Regnvann kan trenge inn i konstruksjonen.
TG2: Utvendig > Veranda: Bærende søyler uten fundament. Søyler er ikke telesikret og telehiv kan forekomme, ingen synlig tegn til unormale skjevheter da søyler er opprettet.
TG2: Innvendig > Radon:  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
TG2: Innvendig > Pipe og ildsted:  1. Ildsted med manglende avstand til brennbare materialer mot gulv. 2. Pipeløp har kort gjenstående brukstid.
TG2: Innvendig > Krypkjeller: 1. Det er begrenset tilgang til deler av kryprom. Kryprom vurderes som en risikokonstruksjon med tanke på fukt og skjulte skader. 2. Det ble målt unormale (17,1 Vekt%) fuktverdier i stubbeloft under befaringsdagen. Registrert symptomer på høy relativ luftfuktighet i kryprom over tid som blant annet forringelse i trevirke. Fuktmålinger utført i synlig trevirke, fuktmålinger kan variere med årstiden. Fuktverdien som ble målt under befaringsdagen er av en slik verdi at vedvarende fuktbelastning kan medføre skader i
trevirke. Dampsperre er ikke etablert mot grunn og det anbefales som ett minimumstiltak å legge plast til grunn. Det er i punktet under beskrevet øvrig tiltak dersom etablering av dampsperre ikke gir tilstrekkelig
effekt. Eier har montert dampsperre under bad etter befaring.
TG2: Innvendig > Innvendige trapper:  Trappen tilfredstiller ikke dagens krav til åpninger, fri høyde, rekkverkshøyde og håndløper.
TG2: Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:  Vegger i våtsone er ikke fuktbestandig.
TG2:Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulv med motfall til sluk og oppkant på vegg og ved dør.
TG2: Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:  1. Veggoverflater og rørgjennomføringer i vegg anses ikke å oppfylle dagens krav til membran. 2. Gulv med motfall til sluk, dette vil også gjelde fallforhold på membran (vinylbelegg).
TG2: Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
TG2: Tekniske installasjoner > Vannledninger:  1. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger 2. Vannrør som er under bad er montert på kald side av bygg.
TG2: Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
TG2: Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg fra år 2000. Elektrisk anlegg med automatsikringer og 7 kurser. 40 Amp hovedsikring. Det foreligger dokumentasjon på anlegg fra 2000 i skap. Varmekabel på vannrør under bad fra 2022 er uten dokumentasjon.
TG2: Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:  Grunnmuren har forskyvninger i steinblokker. Observert utvendig og innvendig løse spekkfuger.
TG2: Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Vanntilførsel er ifølge eier kun sommervann.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Utført av Thomas Skifjeld og Thor Hamsdokka.
2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, gjort selv. Det ble lagt nytt belegg, nytt dusjkabinett og nytt toalett.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Vet ikke.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Vet ikke.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Kommentar: Jordkjeller.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja.  Kommentar Mus en gang i blandt.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Kommentar: Problem fikset.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.  Byttet underlag og la nytt tak.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Bravida. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Lagt inn nytt el. anlegg.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Avtalen ligger i elskap.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar: Midt-Telemark Energi.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak
som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Kommentar: Omgjort fra småbruk til fritidsbolig.
19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja. Kommentar: Mangler tillatelser på enkelte brygger. Endring på reguleringsplan er til behandling i
Nome kommune.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Kommentar: Endret til fritidsbolig.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Kommentar: Er under utarbeidelse.

Boligens areal

1. etasje:
Bruksareal:  60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/trapperom, stue, kjøkken og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang/trapperom og 4 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Enkleste adkomst til øya er fra Bergan brygge i Melum. til Melum kommer man ved å følge veien fra Skien, retning Ulefoss. Kjør forbi Melum, ta inn til høyre ved Skilt Bergan, følg veien, ta til venstre i kryss, følg deretter asfaltvegen til høyre i neste kryss. Følg veien til ende. Du er nå ved Bergan Brygge. Her er det båtplasser til utleie. Ved visning vil du bli plukket opp her og fraktet over til øya.

Tomt

Areal: 309 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flotte uteområder rundt bebyggelsen med gressletter og terrasser. Det er brygge på vestsiden av tunet (som
også benyttes av nabohytte), samt privat flytebrygge på østsiden. Førøvrig har øya variert terreng med alt fra fjell i dagen, via åpne sletter til skogkledte områder. Det går en rekke stier på kryss og tvers på øya. I tillegg medfølger 2 holmer, herunder Lille Munken som ligger på sydsiden av øya. Det er tilsammen 20 fradelte hytter/hyttetomter på øya (som ikke medfølger salget). Disse har rett til bruk av bryggeanlegg (ikke flytebrygga øst for gården) rundt om på øya.  Det er også et område med restaurant og utleiehytter som ikke medfølger, forøvrig er "alt" ditt egen paradis.

Hentet fra tidligere salgsoppgave, det kan være endringer:
Arealfordelingen i ca tall er som følger:
Fulldyrket jord: 2.4 Dekar
Skog: 289,4 Dekar
Bebygelse/fastmark: 17,5 Dekar
Til sammen: 309 Dekar
Eiendommen er ikke oppmålt. Arealer er omtrentlige ca arealer basert på kartdata.

Garasje / Parkering

Selger leier bilparkering ved Bergan brygge i Melum. Her er det også mulig å leie båtplass. Leieavtale antas å kunne overtas av kjøper.

Byggemåte

Våningshus oppført i laftet tømmer over grunnmur av natursteinsmur og ringmur av betong. Taktekking av nyere stålplater med ukjent undertak. Pannebord i malt utførelse. Tak er inspisert fra tak. Beslag av plastbelagt stål.
Pipebeslag over tak. Yttervegg består av laftetømmer som er kledd med stående kledning på to sider. Yttervegg uten kjente oppgraderinger og isolasjonsevne er svak. Innvendig flater med panel. Deler av laft og kledning malt i 2023. Kjellerlem med murt trapp for tilkomst til krypkjeller. Veranda er opphengt i vegg og bærende på stålpilarer med drager. Deler av vernada er takoverbygget. Veranda oppført med impregnert bjelkelag påmontert spaltegulv og rekkverk. Rekkverkshøyde målt til 80 cm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Finnes ikke i kommunens arkiv. Dette er ikke uvanlig for eldre eiendommer.

Barnehage / skole i området

Melum barneskole

Oppvarming

Etasjeovn i stue og peisovn på kjøkken. Forøvrig elektrisk med panelover i enkelte rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 144,29 pr. år Kommunale avgifter dekker: Eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til fritidsbolig i kommuneplan. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/648-1/32  Skjønn, tinglyst 20.02.1978  Tokkereguleringen. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/2129-1/32   ** Diverse påtegning, tinglyst 26.08.1998  Rettigheter ervervet ved skjønn transportert STATKRAFT SF org.nr. 962986277.
 
2005/1084-2/32   ** Diverse påtegning, tinglyst 22.04.2005   Statskraft SF's rettigheter iflg. skjønn transportert
Statkraft Energi AS, org.nr. 987 059 729.
 
2005/3705-2/32  Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 01.12.2005, rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:15  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/305305-2/200  Festekontrakt - vilkår, tinglyst 02.04.2007 
gjelder fra dato: 10.02.2007
TOMTEVERDI: NOK 1.000.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 50.000
Pant for forfalt festeavgift
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om forlengelse
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om utøp av kontrakten og rett til å tre inn i denne ved mislighold overfor bortfester eller Innovasjon Norge. Gjelder denne registerenheten med flere.

2012/790032-2/200  Bestemmelse om båtplass, tinglyst 25.09.2012  
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:25   Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/799247-2/200  Bestemmelse om båtplass, tinglyst 27.09.2012  
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:19   Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/799291-2/200  Bestemmelse om båtplass, tinglyst 27.09.2012  
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:20   Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1327066-1/200  Bestemmelse om båtplass/bryggeplass, tinglyst 27.09.2018  
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:27  
Bestemmelse om rett til inntil 2 båtplasser

2019/272744-1/200  Bestemmelse om båtplass/bryggeplass, tinglyst  06.03.2019 21:00
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:19  
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:20  
rettighetshaver:Knr:3816 Gnr:66 Bnr:26

2022/1331917-1/200  Jordskifte, tinglyst 23.11.2022   Jordskiftesak 21-146545RFA-JTEL/JSKN Munken II
Gjelder rettsutgreiing - beiterett og gjerdeplikt Telemark Jordskifterett Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen har tilkomst via båt.
Eiendommen er tilknyttet vannanlegg fra nabo, ifølge eier. Det er innlagt sommervann på hytta.
Eiendommen er tilknyttet avløpsanlegg fra nabo, ifølge eier.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Munken 5, 3729, Skien, Gnr. 66 bnr. 4 i Nome kommune

Oppdragsnummer

90-23-0095

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.