Rauland

Svært sjarmerende hytte m/anneks - storslåtte utsiktsforhold og attraktiv beliggenhet - "usjenert og for seg selv"

Rjukanvegen 745 , 3864 Rauland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Lotte Strand Jonsmyr
Lotte Strand Jonsmyr Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 66 m²
Bruksareal 97 m²
Tomt 4 000 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 3
Energimerking G
FINN.no 322655770
Sist endret 07.11.2023 07:49
Prisantydning 2 250 000,-
Totalpris 2 320 169,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 320 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hytten har flott beliggenhet på ca 958 moh. i et naturskjønt område på Rauland, kun få minutters kjøretur fra Rauland sentrum. Hytten ligger  "midt i smørøyet" både med tanke på skitrekk, langrennsløyper og serveringssteder, og samtidig beliggende utenfor de nyetablerte hytteområdene - "usjenert, og mer for seg selv".

I tillegg til å ha både løypenett og skitrekk like i nærheten kan også eiendommen skilte med en fantastisk utsikt som bør oppleves! Rauland har blitt en av landets mest populære hyttedestinasjoner og kan skilte med fantastiske skiopplevelser både for liten og stor, enten det er i alpinbakker, snowboardpark, ute i de mange milene med preparerte langrennsløyper eller kanskje i Norges største kjelketrekksenter på Vierli. Foruten den fantastiske vintersesongen kan også Raulandsområdet by på flott turterreng og storslått natur året rundt.

Innhold

Innholdsrik hytte beliggende utenfor de nyetablerte hytteområdene - "usjenert, og mer for seg selv".

Hytte over et plan som inneholder: Vindfang, toalettrom, stue/kjøkken, gang, "bad" og 3 soverom.

Anneks over 2 etasjer som ikke er ferdig innredet.

Standard

Denne hytta har en normal enkel hyttestandard og er sentralt plassert ift. skisenter, oppkjørte skiløyper og nærhet til aktiviteter og bevertning. Det er en fin atmosfære og godt å komme inn i denne hytten, og det er lett å finne både ro og hygge framfor den åpne peisen. Her kan man fortsette som før med den gamle hyttetilværelsen, eller man kan påkoste og oppgradere etter eget ønske og behov. Beliggenheten forsvarer en betydelig oppgradering både hva gjelder bruksverdi og pengeverdi ved framtidig salg. Hytten  inneholder: Vindfang, toalettrom, stue/kjøkken, gang, "bad" og 3 soverom. Anneks over 2 etasjer som ikke er ferdig innredet som byr på flere muligheter. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Hytten har flott beliggenhet på ca 958 moh. i et naturskjønt område på Rauland, kun få minutters kjøretur fra Rauland sentrum. Hytten ligger  "midt i smørøyet" både med tanke på skitrekk, langrennsløyper og serveringssteder, og samtidig beliggende utenfor de nyetablerte hytteområdene - "usjenert, og mer for seg selv".

I tillegg til å ha både løypenett og skitrekk like i nærheten kan også eiendommen skilte med en fantastisk utsikt som bør oppleves! Rauland har blitt en av landets mest populære hyttedestinasjoner og kan skilte med fantastiske skiopplevelser både for liten og stor, enten det er i alpinbakker, snowboardpark, ute i de mange milene med preparerte langrennsløyper eller kanskje i Norges største kjelketrekksenter på Vierli.Foruten den fantastiske   vintersesongen kan også Raulandsområdet by på flott turterreng og storslått natur året rundt.

SE:
www.visitrauland.com

Dette er en felles nettside med informasjon fra forskjellige Raulandsaktører og Vinje kommune. Her finner man faktaopplysninger om arrangementer og kulturopplevelser, siste nytt om føreforhold, hvor og når det er oppkjørt skilløyper, aktiviteter, kulturtilbud, handel og vandel i Vinje kommune.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks. strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Parkering/brøyting for 2 plasser til grunneier ca. kr. 3.609,-.

Forsikring

If
Polisenummer: 5028026

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK (TG3)

Utvendig - Taktekking: Det er påvist andre avvik: Det er registrert hull i takshingel og fukt i samme området.
Himling/takpanel inne har flere fuktskjolder over store deler av hytta, men det er fra før 2011.

Utvendig - Nedløp og beslag: Det er avvik: Det mangler fotsinkbeslag og og renner har noen svanker (manglende fall), og mangre takrenner på baksiden av hytta.

Våtrom - Generell  "Bad": Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Spesialrom -  Overflater og konstruksjon: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tomteforhold -  Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.

Tomteforhold - Terrengforhold: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK (TG2)

Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Pga. manglende takrenner blir kledning utsatt for fukt, og kledning står nær terreng som fører til råteskader. Det er registrert muselort på loft, som tyder på utettheter som må utbedres.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.

Utvendig - Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er oppsprukket og mangelfull rundt kitt.

Utvendig - Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig -  Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig - Krypkjeller: Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er plast på undersiden av bjelkelag, som bør fjernes og legges på terreng, og sørge for avfukting av krypkjeller.

Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom - Tilliggende konstruksjoner våtrom "Bad": Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er avvik: Fukt på bjelkelag mot krypkjeller og "bad" har ikke våtromstandard.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Deler bærer preg av egeninnsts og uheldige løsninger, som bør kontrolleres av fagkyndig.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjon -  Elektrisk anlegg: Sikringsskap har automatsikringer. Det er kun foretatt en visuell kontroll av det elektriske anlegget under befaringen, og vurderingen i denne rapporten kan derfor ikke betraktes som en
godkjenning av det elektriske anlegget. Kapasitet på kurser bør vurderes av kjøpere, da man vil ha individuelle behov.

Tomteforhold - Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering
er overskredet. Det er høy luftfuktighet i kjeller som tyder på sviktende drenering.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Vann var stengt av under befaring og det opplyaes at det er opplevd frossene rør, og derfor etabler
varmekabel. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten.

Tomteforhold - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Punkt 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Redegjør for hva som ble
gjort av hvem og når: Dusj og vask montert.

Punkt 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Fuktskader utbedret ved kjøp. Prisavslag.

Punkt 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Jfr. Punkt 5.

Punkt 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja.  Musematte observert do. Ingen fanget.

Punkt 11: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja.  Lekkasje tak utbedret.

Punkt 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Tømrer Johnny Nyberg AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tømrer la ny papp på taket.

Punkt 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Rauland Elektriske AzS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Sikringsskap og opplegg kurs badstue.

Punkt 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei. Kommentar: Husker ikke.

Punkt 18: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak
som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Arealplan Torvetjønn Rukkemo.

Punkt 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja.  Rapport etter råte ved kjøp 1993.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 97 kvm

Hytte:

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang , toalettrom , Stue/kjøkken , gang , "bad" og 3 soverom.

Anneks:

Underetasje:
Bruksareal: 11 m².

1. etasje:
Bruksareal: 17 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 000 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2073, Festeavgift: 6.983,-.

Festet tomt på ca. 4000 kvm. Grunnen er beskrevet i kontrakt datert oktober 1962 som ligger som vedlegg i salgsoppgaven. Det er ikke foretatt noen moderne oppmåling av tomten, så målebrev eller nøyaktige grenselinjer foreligger ikke.

Festeavgiften er kr 6.983,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 2023, og skal regulering på ny i 2033. I følge festekontrakten kan hver av partene kreve regulering hvert 10. år etter endring i konsumprisindeksen med utgangspunkt i indekse pr. 15. september 1993.

Festeavtalen er på 80 år regnet i fra 01.10.1993. Fester har ikke innløsningsrett.

Grunneier  Halvor Lognvik har forkjøpsrett til eiendommen ved salg. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.  Megler anbefaler ikke en overlevering av hytta før svar på forkjøpseretten foreligger.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.

Festekontrakten er inntatt i salgsoppgaven.

"Lov om tomtefeste" se lovdata.no, kontakt evt. megler for kopi.

Garasje / Parkering

Godt med sommerparkering ved hytten, ellers vinterparkering nede ved riksvegen.

Fra grunneier: Hytta har parkering for inntil 2 biler nede ved riksvegen. Har ferdselsrett opp til hytta, og må være med på å dele på drifts/vedlikeholdskostnader her. Dekker ca. 10% av kostnadene på vegen opp til bankhytta(hytten på nedsiden) og all kostnad for vegen videre opp. Grunnen til at ikke dekker mer en 10% av bankhyttevegen er at vegen fra bankhytta opp til Rjukanvegen 745 ikke blir brøytet på vinteren.

Byggemåte

Hytten er oppført på ringmur med krypkjeller under hele hytta bjelkelag med stubbloft på grunn, reisverksvegger med stående kledning ute og panel innvendig. Det er saltak med shingel som taktekking og etterisolert loft. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne, samt teksten som står under diverse i salgsoppgaven før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på hytten eller annekset iflg. kommunen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger både på hytte og anneks. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i hytten. Det foreligger ingen forbud mot utleie av eiendommen i festekontrakten.

Oppvarming

I stue er det murt peis, samt vedovn. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 4000 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2022: Kr. 9 439,72,-. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. De kommunale avgiftene fordeler seg på feiing, renovasjon og slam. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi for sekundærbolig/fritidsbolig for inntektsåret 2023 er beregnet til 100 % av markedsverdi.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område som i Kommunedelplan Rukkemo - Torvetjønn er avsatt til idrettsanlegg - nåværende. Siden hytten ligger i uregulert område må kjøper avklare med kommunen om kjøpers eventuelle utbyggingsplaner er forenlig med bestemmelsene for området. I følge kommuneplanen er det ikke muligheter for at andre kan bygge hytte på nedsiden av eiendommen.  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Vinje kommune.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Vinje kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Pengeheftelser i festerett
Dagboknummer 1467, tinglyst 28.11.1963 -  Festekontrakt - vilkår  
Festetid: 30 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 300
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknummer 2532, tinglyst 30.09.1993  ** Nye vilkår - feste  
Festetid: 80 år
Årlig festeavgift: 3500
"Ny festekontrakt"

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 3825-151/3, 3825-151/687, 3825-151/698, 3825-151/699, 3825-151/734, 3825-151/735, 3825-151/737, 3825-151/750, 3825-151/761, 3825-151/779, 3825-151/780, 3825-151/781, 3825-151/782, 3825-151/783, 3825-151/784, 3825-151/785, 3825-151/786, 3825-151/787, 3825-151/788, 3825-151/795, 3825-151/796, 3825-151/797, 3825-151/798, 3825-151/843

Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknummer 1467, tinglyst 28.11.1963  Bestemmelse om vannrett  
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:151 Bnr:3 Fnr:10  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rettigheter på 3825-151/3, 3825-151/687, 3825-151/698, 3825-151/699, 3825-151/734, 3825-151/735, 3825-151/737, 3825-151/750, 3825-151/761, 3825-151/779, 3825-151/780, 3825-151/781, 3825-151/782, 3825-151/783, 3825-151/784, 3825-151/785, 3825-151/786, 3825-151/787, 3825-151/788, 3825-151/795, 3825-151/796, 3825-151/797, 3825-151/798, 3825-151/843

Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknummer 2533, tinglyst 30.09.1993 -   Bestemmelse om parkering  
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:151 Bnr:3 Fnr:10 
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei fra riksveg og opp til hytten. På vinteren parkere man ved riksveg og har tinglyst adkomstrett til hytten. Privat brønnvann og septikk som tømmes av kommunen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Alt innbo og løsøre følger med i handelen, med unntak av:
  
  • Kommode i stua skal ikke følge med.
  • Likeledes tobakkskap rosemaling av Oseid Kleivi og lite skap i hjørnet på samme vegg.
  • Håndknyttet teppe på vegg mot terrassen.  
  • Teppe på vegg ved spisebordet.
  • Snøfreser

Resten overleveres som forevist på visning, og kan ikke være gjennstand for reklamasjon i ettertid

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Megler anbefaler ikke en overlevering av hytta før svar på forkjøpseretten foreligger.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Forkjøpsrett

Grunneier har forkjøpsrett til eiendommen ved salg.

Adresse og matrikkel

Rjukanvegen 745, 3864, Rauland, Gnr. 151 bnr. 3 Fnr. 10 i Vinje kommune

Oppdragsnummer

90-23-0096

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.