Vestby

Enebolig med hybel - 4 soverom, 2 kjøkken, 2 bad - Barnevennlig område m/gangavstand til sentrum - Nyoppusset

Soleveien 34 A , 1540 Vestby

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Patrik Kolshus
Patrik Kolshus Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 168 m²
Bruksareal 176 m²
Bruttoareal 187 m²
Tomt 756 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1957
Gårdsnummer 11
Bruksnummer 71
Energimerking G
FINN.no 186945301
Sist endret 14.09.2020 10:45
Prisantydning 5 890 000
Totalpris 6 051 414
Ligningsverdi 1 245 333,-

Beregnet totalkostnad

5 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 161 414,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 051 414,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Soleveien 34A er en innholdsrik enebolig over 2 plan i sentralt og veletablert boligområde, boligen har god standard og hybel med egen inngang. Solforholdene kan nytes på vestvendt terrasse, uteplass også ved hvert av inngangspartiene.
 
Huset er opprinnelig oppført i 1957, det er gjennomført store oppgraderinger de senere årene som blant annet: Begge bad og kjøkken er pusset opp 2017/2018, alle vinduer i 1.etasje med unntak av 1 er byttet, nye gulv i alle oppholdsrom, nytt el-anlegg og sikringsskap, innvendige vannrør byttet, taktekking fra 2012 mm.
 
Meget attraktiv beliggenhet i et rolig og barnevennlig område med kort gangavstand til Vestby barne- og ungdomsskole og Vestby videregående skole, barnehager, offentlig kommunikasjon og et godt utvalg av servicetilbud.

Innhold

1.etasje: Entré, gang, tre soverom, bad, kjøkken, stue
Underetasje: Entré, bad, soverom, stue/kjøkken, teknisk rom/bod
Annet: Råloft

Standard

Entrè
Boligens hovedetasje har adkomst via overbygget inngangsparti i 1.etasje. Rommet er lyst med vegger og tak i panel, samt laminatgulv. Plass for enkel garderobeløsning.
Underetasjen har egen inngang på baksiden av huset. Entrèen her er lys, med en kontrastvegg, laminat på gulv. God plass for ønskelig garderobeløsning.
 
Stue
Hovedetasjen har en romslig stue med godt lysinnslipp fra generøse vindusflater. Rommet har plass for både sofa- og spisegruppe, samt en koselig vedovn for varme og hygge. Laminatgulv, malt strietapet på vegg.
 
Kjellerstue
Kjelleren i underetasjen ligger i åpen løsning med kjøkken. Plass for sofa- og spisegruppe. Lysmalte vegger med stedvis panel, laminatgulv.
 
Kjøkken 1.etasje
Epoq kjøkkeninnredning fra 2018. Innredning med glatte fronter i høyglans hvit med benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Laminat plater mellom benkeskap og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer: keramisk platetopp, vegghengt ventilator over platetopp med belysning fra Bosch, stekeovn fra Beko, mikrobølgeovn fra Whirlpool, oppvaskmaskin fra Epoq, kjøleskap med frysedel fra Gram.
Vannrør med rør-i-rørsystem og avløpsrør i plast. Lekkasjevarsler med magnetventil på vannrør. Gulvflater med laminat. Veggflater med malte flater.
Malte himlingsflater.
 
Kjøkken underetasje
Kjøkkenet  i underetasjen ligger i åpen løsning mot stue. Kjøkkenet er utstyrt med Epoq kjøkkeninnredning fra 2018. Innredning med profilerte fronter i høyglans hvit utførelse. Benkeplate av laminat. Innredningen er utstyrt med integrert keramisk platetopp og stekeovn fra Beko, vegghengt ventilator over platetopp med belysning,  integrert oppvaskmaskin fra Gram, integrert  kjøleskap med frysedel fra Whirlpool. Vannrør med rør-i-rørsystem og avløpsrør i plast.
 
Bad 1.etasje
Bad fra 2018 med flislagt gulv med gulvvarme og flislagt vegger, steinlagt gulv i dusjsone. Nedsenket platehimling med downlights. Vegghengt
servantskap med skuffer i matt hvit utførelse. Speil med belysning på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur
med regn og hånddusj. Regnfunksjonen er koblet fra. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Mekanisk avtrekksvifte på vegg.
 
Bad underetasje
Meget romslig, lekkert bad fra 2018. Badet er flislagt med gulvvarme og malt himlingsflate. Rommet er utstyrt med vegghengt servantskap med skuffer i matt hvit utførelse, ovenpåliggende servant i porselen med ett-greps armatur. Speil med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Hjørnebadekar med boblefunksjon, kran og hånddusj. Vegghengt toalett. Dusjsone med to-greps armatur med regn og hånddusj. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Mekanisk avtrekksvifte på vegg.
 
Soverom og garderobe
Boligen har 4 soverom, 3 av soverommene ligger i 1.etasje. Rommene har gjennomgående stil, lys panel på vegger og laminatgulv. Oppbevaring i innvendig bod i underetasjen og på meget romslig loft.

Oppgraderinger

- Begge bad utvidet og totaloppusset med ny membran og varmekabler (2018)
- Begge kjøkken nye 2017/2018.
- Ny drenering ved inngangsparti (2018).
- Alle vinduene i 1.etasje er byttet 2018, bortsett fra det store vinduet i stuen. Vinduet på soverommet i u.etg er fra 2018. Beslag under vinduer er skiftet på alle nye vinduer oppe.
- Nytt laminatgulv i alle oppholdsrom (2017/2018)
- Ny ytterdør og terrassedør oppe, og ytterdør nede.
- Ny varmtvannsbereder (2017/2018)
- Yttertak opplyst byttet ut ca. 2012.
- Nylig fjernet oljetank i hage.
- Alle innvendige vannrør byttet. (Med unntak av vannrør av kobber ut til utekran)
- Lagt opp nytt kjøkkenavløp til nymontert kjøkken nede(PVC)
- Nytt rørfordelingskap under servant på kjøkken oppe, og i bod nede.
- Koblet ut slamavskiller i hage, og byttet vann-, overvann- og avløpsledning fra fellesledning og inn til husvegg. (2017)
- Hele el-anlegget er byttet ut samt 2 sikringskap og alle kurser, varmekabler på 2 bad.
- Loft: Ny isolasjon i gulv og montert gulvsponplater (2017)
- Fjernet rester av tidligere pipe løp, og satt på avstiver på takkonstruksjon.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og sentralt boligområde, ca. 500 meter fra Vestby sentrum. Området er rolig og barnevennlig med gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et godt utvalg av servicetilbud.
 
Eiendommen har gangavstand til flotte turstier, sykkelveier, lysløyper og skiløyper i marka noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. For den badeglade er det en kort kjøretur til Hvitsten, Emmerstad eller Krokstrand med nydelig sandstrand, kiosk og toaletter. Det er videre nærhet til lekeplasser, idrettsanlegg, ridesenter og svømmehall. En spennende kyststi går fra Moss til Drøbak.
 
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 sentrum, Kiwi, Coop og Holdbart. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det gangavstand til Vestby Storsenter og mange lokale servicetilbud. Videre er det kun få minutters kjøring til Plantasjen, Bauhaus, Maxbo, samt merkevarebyen Oslo Fashion Outlet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Vinterbro kjøpesenter et rikt og variert utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
 
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste bussholdeplass er Vestby stasjon og ligger ca. 650 meter fra boligen. Her ligger også togstasjonen, noe som gjør pendling mot Oslo enkelt. Toget bruker ca. 25 min til hovedstaden. Ved å benytte bil fra Vestby tar det ca. 5 min til Oslo Fashion Outlet, 17 min til Drøbak, 18 min til Ski, 19 min til Moss og 55 min til Oslo lufthavn.
 
Fra eiendommen er det gangavstand til Vestby barne- og ungdomsskole og Vestby videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 756 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning og gruslagt innkjørselen.

Uteområde

Boligen har flere, fine uteplasser. Det er utgang fra stue i 1.etasje til vestvendt terrasse på ca. 12,5 kvm, Ved inngangspartiet i 1.etasje er det plassbygde benker i overbygget.  Underetasjen har egen, overbygget uteplass. Tomten er forøvrig opparbeidet med plen, grus og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering i gruset gårdsplass. Det er plass for å sette opp garasje om ønskelig, det er støpt såle ved inngangspartiet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1957

Antall soverom

4

Byggeår

1957

Byggemåte

Enebolig over 2.etasjer. Betongplate mot grunn. Grunnmur og etasjeskille av betong og murkonstruksjoner. Veggkonstruksjon er bindingsverk med
liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein fra 2012. Boligen har slett entrédør med glassfelt fra 2018. Vinduer med
karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 1981 og 2018. Koblede vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår.
Terrassedør med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra 2017. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein fra 2012. U.etasjen var etablert som utleiedel på befaringstidspunktet.
Ref boligrapport utført 29.07.2020 av Anticimex.
Følgende er vurdert til TG2:
Bad - U.etg:
- Overflater gulv, ink. fallforhold: Det er stedvis påvist "bom" i gulvfliser. Dette vil si at flisen ikke ar kontakt med underlaget, og luftlommer har oppstått under flisene. Dette kan medføre at flisen sprekker ved belastning.
- Det er mindre enn 1:50 fall til sluk i en avstand på 80 cm.
Bad - 1.etasje:
- Overflater gulv, ink. fallforhold: Det er stedvis påvist "bom" i gulvfliser. Dette vil si at flisen ikke har kontakt med underlaget, og luftlommer har oppstått under flisene. Dette kan medføre at flisen sprekker ved belastning
Kjøkken - U.etasje:
- Vannrør. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Dette vil si at det ikke er tettet mellom ytre varerør og indre vannrør, dette gjør at det ytre varerør ikke fører eventuelt lekkasjevann til fordelerstammen og sikker avrenning til sluk.
- Innredning: Det er ikke montert komfyrvakt eller lekkasjevarsler med magnetventil.
Kjøkken - 1.etasje:
- Innredning: Mangler komfyrvakt.
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Kjellervegger er utlektede fra grunnmuren. Ut fra husets byggeår vurderes denne utførelsen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Dette er ikke noe spesielt for akkurat denne boligen, men tilsvarende andre boliger vil normalt ha samme risikovurdering ut fra byggeår og utførelse.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Konstruksjon og fasader (ink. kledning): Stedvis bobler i malingen på den utvendige kledningen.
Vinduer/ytterdører:
- Vinduer: Dette gjelder kun vinduer fra 1981 og byggeår. Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens komfortambisjon gjerne har. Dette vil si at vinduene ikke har den isolerende effekt som nyere vinduer gjerne har.
Drenering:
- Drenering og fuktsikring: Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er
nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det viser at det ikke er en enkel vurdering og mange forhold kan ha innvirkning. Det avhenger blant annet av
byggegrunnens beskaffenhet. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men deneringen i denne bygningen vurderes være passert anbefalt brukstid. Dette gjelder også øvrige tilsvarende boliger og ikke spesielt for dette tilfelle. Det er således noe en kjøper må forholde seg til også i liknende aldersbetingede bygninger/boliger. Manglende klemlist på grunnmurspapp rundt deler av boligen.
Terreng og forstøtningsmurer:
- Terrengforhold: Terrengfall inn mot grunnmur fører vannet inn til grunnmur, dette kan føre til større fukt belastning på grunnmuren.
- Forstøtningsmurer: Mindre skjevheter og sprekk i muren. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldene eller om utviklingen har stoppet/er
stabil. Utbedrende tiltak nødvendig
Boligrapporten må leses i sin helhet, overnevnte er kun utdrag fra rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen i kommunens arkiver.
Manglende godkjennelse av innredede rom:
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Boligens areal

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 176 kvm, Bruttoareal: 187 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og stue/kjøkken.
1. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, tre soverom, bad, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er etablert hybel i boligen med egen inngang. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming - Teknisk

Oppvarming via elektrisitet og ved. Vedfyrt peis i stue fra ukjent årstall, vurderes å være fra 2004. Varmekabler på bad, øvrig oppvarming via panelovner. Vannrør med rør-i-rørsystem og kobber. Avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rørsystem i tekniskrom for u. etg. Sikringsskapet i tekniskrom/bod med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers forbruk er estimer til 27 148 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 27 148,- pr. år.
Forbruket er inkludert strøm for hybelleiligheten.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 130 pr. år
Renovasjonsavgift til Movar tilkommer. Standard helårs renovasjonsutstyr koster totalt kr. 3 653,- pr. år iht informasjon fra Movar.no.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 245 333 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 483 200 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og følger bestemmelsene til KOMMUNEPLAN 2019-2030. Eiendommen ligger i uregulert område, vedlagt ligger reguleringsbestemmelser som gjelder for deler av eiendommen som er regulert til kjørevei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst se vedlegg til salgsoppgaven eller ta kontakt med megler.

Offentlige planer

EIendommen ligger i område som skal reguleres: Kommunenplanens arealer vestby 2019-2030 - Under arbeid: Småhus - Vestby tett sted.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Vestby kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør presiseres at ikke medfølger handelen: Garderobeskap på hovedsoverommet og på soverom i kjeller, kommoder på soverommene, lampe over spisebordet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ew@partnersio.no eller SMS: 99 42 46 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Tilleggsinfo fra selger: Regnfunksjonen på dusj oppe er koblet fra, i forbindelse med at  det var lekkasje på den, mulig manglende pakning fra forhandler.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.