Askim - Hellerenga

La småbruksdrømmen bli virkelig! 63 mål tomt - 6,5 km til Askim sentrum - Ingen konsesjon/odel.

Lierveien 139 , 1814 Askim

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 63 055 m² / Eiet tomt
Byggeår 1827
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 4
Energimerking G
FINN.no 192698654
Sist endret 21.10.2020 14:38
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 012 742
Ligningsverdi 13 310,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 62 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 012 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Unik småbruksidyll i Lierveien 139
Eiendommen har flott beliggenhet med optimale solforhold fra morgen til kveld, omringet av vakker natur. Svært usjenert, men med nærhet til lokalsamfunnet.
Lierveien 139 er et småbruk beliggende på Hellerenga i Askim. Eiendommen har tilbaketrukket, landlig beliggenhet, med kun 6,5km til Askim sentrum. Eiendommen er på 63 mål, opparbeidet med gruset adkomstvei, dyrket mark, produktiv skog, innmarksbeite.
Potensiale for de fleste småbruksdrømmer, enten det er dyrehold eller ro du søker.
På eiendommen står det en enebolig fra 1827, en koselig Jurt, to sammenkoblede Moelven brakker på ca.36 kvm og et skjul. Eiendommen er deleier i privat vannverk, og har innlagt vann.
Bygningsmassen til eneboligen og skjulet er i en slik tilstand at de er å regne som kondemnable.

Innhold

Hovedhus:
1.etasje: Entré, wc-rom og to åpne rom.
Loft: Fire åpne rom
Øvrige bygninger:
Frittstående byggverk - Jurt
Frittstående byggverk - Brakker
Frittstående byggverk - Skjul

Standard

Bygningsmassen er av særdeles dårlig standard. Eiendommen består av 4 bygninger.
Det anbefales å grundig lese vedlagt boligrapport da all bygningsmasse på tomten er gitt TG2 eller TG3.
Våningshus: Boligen er i en slik tilstand at den er å regne som kondemnert. Gulvflater belagt med tregulv samt gulvbelegg. Deler av 1. etasje mangler gulv og er åpent rett ned i jordgrunn. Vegger utført i panel samt tapetserte flater. Deler av vegger har eksponert reisverk. Himlingsflater utført i panel.
Frittstående byggverk - Jurt: Koselig, fastmontert telt plassert på stor, frittstående terrasse.
Frittstående byggverk - Brakker: Plassert to sammen koblede Moelven brakker på tomta på ca 36 m2, tilkoblet strøm med eget sikringsskap
Frittstående byggverk - Skjul: Frittstående skjul i teglstein og trekonstruksjoner. Bygningen er på vei til å rase og er å anse som kondemnert.

Beliggenhet

Hellerenga er beliggende i naturskjønne og landlige omgivelser, ca. 6,5 km fra Askim sentrum. I nærområdet finner du spredt bebyggelse, landbruksarealer, friområder, Skansehytta og turterreng.
Askim sentrum har barnehager, skoler, et stort utvalg av butikker, kjøpesenter, spisesteder, vinmonopol, bibliotek, flere treningssenter og togstasjon.
I Askim sentrum finner du også populære Østfoldbadet. Like i nærheten ligger Askimhallen og stadion med flotte idrettsfasiliteter, samt en koselig, grønn park med scene, lekeplass m.m. Askim Golfpark, har to golfbaner, simulator, kafé og butikk og kan tilby en gigantisk akebakke på vinteren. Det
finnes også et godt utbygd turstinett med både lysløyper, stier og gangveier ut i fra parken.
Askim er en aktiv kulturkommune og kan med Askim kulturhus, som ligger midt i sentrum, tilby flere kjente oppsetninger hver måned. Videre finnes kino, store og små arrangementer i sentrum, fritidsaktiviteter for ungdom, musikkfestivaler og mye mer.
Like ved Solbergfoss Kraftstasjon er det opparbeidet badeplass med langgrunn sandstrand, flytebrygge og toaletter. Hit kan du sykle på gamle solbergfossbanen som er ca. 8 km i bilfrie og grønne omgivelser. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Korsegården og Coop Extra Askim. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Askimtorget regionens største kjøpesenter med 52 butikker under samme tak. Töcksfors shoppingsenter i Sverige ligger ca. 40 min unna med bil.
Offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Hobølhagenkrysset som ligger ca. 2 km fra boligen. Fra eneboligen er det ca. 10 minutter med bil til Askim stasjon som har togavganger til Oslo. Ellers tar det ca. 19 min å kjøre til Spydeberg, 50 min til Moss, 53 min til Sarpsborg og 58 min til Oslo S.

Tomt

Areal: 63 055 kvm, Eierform: Eiet tomt
Arealformål: Fulldyrka jord, skog, åpen fastmark, innmarksbeite.
Eiendommens totale arealer:
Fulldyrka jord: 25,7 da
Innmarksbeite: 2,4 da
Produktiv skog: 29,1 da
Annet markslag: 5,5 da
Bebygd mm: 0,4 da

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på singlet gårdsplass.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1827

Byggeår

1827

Byggemåte

Enebolig fra 1827, påbygget i ukjent årstall. Gulv på grunn av leire/jordmasser. Grunnmur av naturstein samt armert betong. Yttervegger, bærende
konstruksjoner og etasjeskillere av treverk. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein.
Vinduer med karmer av tre og ett/to enkelt glass.
Mongolsk Jurt(telt) utført i trekonstruksjoner og utvendig kledd med duk, plassert på frittstående platting. Innvendig diameter er på ca 5,85 meter. Jurten har innerduk/bomullslerret og ullflit som isolasjonslag. Det medfølger også med isolert pipeløp og vedovn som kan monteres.
Plassert to sammen koblede Moelven brakker på tomta på ca 36 m2, tilkoblet strøm med eget sikringsskap.
Frittstående skjul i teglstein og trekonstruksjoner. Bygningen er delvis rast.
Ref. boligrapport utført av Anticimex 08.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for byggene.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, wc-rom og to åpne rom.
Loft:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Fire åpne rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger begrensninger for utleie av eiendommen.
For utleie av deler av bolig kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Byggenes tilstand må tas i betraktning.

Oppvarming

Eneboligen har ingen oppvarmingskilde pr. dags dato.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det er ikke strøm til hovedboligen per dags dato. Det er satt opp byggestrøm på tomta. Strømforbruk er følgelig ikke stipulert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 893 pr. år I overstående beløp ligger kun renovasjonsgebyr

Løpende kostnader

Vann: kr. 600,- i årsavgift og kr.15 pr. m³ + mva.
Strømforbruk: kr. 100,- i nettleie + forbruk (Elvia). Pt. er strømmen via byggestrømskap som leies av Viken energimontasje for ca. kr. 25 pr. dag.
Kostnad til kloakk/avløp må påregnes, iht til kommunens krav til godkjent anlegg. 
Kostnad for snøbrøyting og vedlikehold av veien må påregnes.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 13 310 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Våningshuset er registrert som meldepliktig SEFRAK-bygg etter kulturminneloven §25. En vurdering av verneverdien må gjøres før søknad om endring eller rivning kan bli godkjent.
Det er gjort endringer innvendig i våningshuset, endringene er ikke søkt og det er følgelig ikke avklart om endringene er godkjent.

Regulering

Eiendommen har formål "LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag" og følger bestemmelsene til Kommuneplanens arealdel 2018-2030. Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut av kjøper grunnet tomtestrørrelsen overskrider 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1965/3652-1/1  Bestemmelse om vannledn.  
27.11.1965 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Rettighetshaver: Øvre Askim Vannforsyning AL

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger til privat vei. Boligen er tilkoblet privat vannverk, med ti eiere. Det er ikke godkjent kloakk/avløp.

Tilbehør

Følgende presiseres angående tilbehør som medfølger handelen: Eiendommen selges slik den fremstår på visning. Bygninger og utearealer overtas slik de fremstår på visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det de ønsker av løsøre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@partnersio.no eller SMS: 93 02 08 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er viktig å merke seg at ny eier må forvente seg ryddearbeider på tunet og nærområdet rundt gården. Det vites ikke om det er rester av tidligere fyllinger på eiendommen.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.