Langhus

Stor, meget påkostet del av tomannsbolig m/ 4 soverom, 2 stuer og 2 bad. Skoler og togstasjon i umiddelbar nærhet

Østrengveien 12A , 1405 Langhus

VISNINGER

8. desember tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 177 m²
Bruksareal 185 m²
Bruttoareal 204 m²
Tomt 740 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1954
Gårdsnummer 120
Bruksnummer 38
Energimerking G
FINN.no 198247344
Sist endret 01.12.2020 09:04
Prisantydning 6 300 000
Totalpris 6 466 492
Ligningsverdi 1 388 162,-

Beregnet totalkostnad

6 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 300 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 166 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 466 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lekker hoveddel av tomannsbolig med fine uteplasser og hage, høy og fri beliggenhet med utsikt over nærområdet. 4 soverom, 2 stuer, 2 bad gjør dette til den perfekte familieboligen.
 
Boligen er fordelt over 5 halvetasjer, en spennende planløsning med gode vindusflater. Det er åpen stue/ kjøkkenløsning med spisestue. Utgang fra kjøkken til nordvendt terrasse på ca. 35 kvm, ved inngangspartiet er det syd- og vestvendt terrasse på ca. 14 kvm.
 
Boligen ligger populært og barnevennlig til på Langhus med ca. 450 meter gåavstand til Langhus barneskole og barnehage. Langhus togstasjon ligger også innen kort gangavstand. Matbutikk (Meny) og diverse butikker finner du på Langhus Senter. Ca 5 km til Ski, med alt du måtte trenge av butikker og servicetilbud på Ski Storsenter.
 
Velkommen til trygg visning!

Innhold

1.etasje: Entré/ hall, trapp/ gang, stue/spisestue/ kjøkken, bad.
2.etasje: Trapp/ gang, bad, 4 soverom, 2 omkledningsrom.
Loft: Loftstue, kryploft
Annet: Utvendig bod

Standard

Entrè
Boligen har adkomst til lys entrè med fliser på gulv og downlights i himling. Rommet har skapinnredning med oppvaskkum.
 
Stue/kjøkken
Lyst rom med gode vindusflater. 3- stavs eikeparkett på gulv med gulvvarme, malte, glatte vegg- og himlingsflater. Downlights i himling. Stue og kjøkken ligger i åpen løsning med plass for spisestue mellom.
 
Kjøkkeninnredningen med kjøkkenøy er fra år 2007 med integrerte hvitevarer og glatte fronter på skuffer og skapdører. Kjøkkenplate over vaskesone, benkeplate i laminat med nedfelt rund oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Hvitevarer: Komfyr med nedfelt keramisk platetopp i benkplate, kjøl- og fryseskap i høyskap, oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator på vegg med avtrekk til kanal og yttervegg.
 
Loft
Loftetasjen ble innredet i 2006/ 2007. Gulv av 3-stavs eikeparkett, vegger malte panelplater, skråhimling med malte panelplater. Adkomst til kryploft fra loftstue.
 
Bad 1.etasje:
Tiltak utført i år 2007. Flislagt bad med gulvvarme, malt trekledning med downlights i himling. Badet er utstyrt med: Dusjkabinett med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj, helservant med profilerte fronter på skapdører og ett greps blandebatteri, speil med overlys og stikkontakt, vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksvifte på vegg.
 
Bad 2.etasje:
Flislagt bad med gulvvarme, folierte trefiberplater i himling med avtrekksventil. Rommet har badekar med veggmontert hånddusj og vannkran, helservant med profilerte fronter på skuffer og skapdører, speil med lys og stikkontakter på vegg, gulvmontert toalett. Rommet har naturlig ventilasjon. Åpningsbart vindu som er blendet på bakside mot nabo.
 
Soverom og garderobe
Boligen har 3 soverom, alle med tilhørende omkledningsrom/ walk-in garderobe. Det ene omkledningsrommet er av god størrelse og kan enkelt brukes som soverom 4. Øvrig oppbevaringsmuligheter i utvendig bod og på kryploft.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet med korte gangavstand bort til Langhus barneskole og barnehage. Langhus stasjon ligger like bortenfor skolen, toget tar deg videre inn til Oslo S på cirka halvtimen. Hit går du på få minutter. Veien er heller ikke lang opp til Haugjordet ungdomsskole med tilknyttet idrettsanlegg og Langhushallen.
 
Dagligvarene kan du handle på MENY ved Langhus Nærsenter som er innenfor gangavstand og også inneholder blant annet apotek, frisør, bensinstasjon, lege og tannlege. Om sulten melder seg, kan du legge turen innom Ararat Restaurant og Bar, eller ta med deg en pizza fra Pizza Chef. Veien er heller ikke lang til Extra i Langhusveien, hvor du blant annet finner interiørforretning og frisør.
 
Til sentrum av Ski kjører du på cirka 5 minutter, her venter større shoppingmuligheter på Ski Storsenter med hele 145 forretninger og spisesteder samt kino.
 
I nærområdet finner du et rikt sti- og løypenett med mange turmuligheter, blant annet lysløype både ved idrettsanlegget og i skogkanten ved Tussetjern. En kort rusletur tar deg bort til Langhussenteret, der du kan fortsette ut i omfangsrike Østmarka med sykkel eller ski på vinterstid. En ettermiddagstur rundt Fosstjernet er også å anbefale, og en fin sykkeltur unna finner du Karlsrudtjern med bademuligheter. Tar du bilen fatt, er det kort vei til herlige tur- og lysløyper tilgjengelige fra Oppegård golfbane, og sommerstid er idylliske friområder som Ingierstrand og Breivold badestrand herlige steder å tilbringe solrike dager. Du tar deg enkelt ut på E6, og kjøretiden inn til sentrum av Oslo er på cirka 20 minutter utenom
rushtid.

Uteområde

Fra kjøkken er det utgang til nordvendt terrasse på ca. 35 kvm med adkomst til gårdsplass og hagedel. Derfra er det trappenedgang til vestvendt terrasse på ca. 14 kvm med trappenedgang til nedre hagedel. Ved inngangspartiet er det syd- og vestvendt terrasse på ca. 14 kvm. Tomten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel og gårdsplass. Hagepartier i flere plan opparbeidet med støttemur i betongstein. Plen og beplantning. Fra gårdsplass er det adkomst til utvendig bod.

Tomt

Areal: 740 kvm, Eierform: Eiet tomt iht matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering foran boligen, øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Sameie

Boligsameiet gnr. 120, Bnr. 38 i Nordre Follo er er boligsameie for de to selveierenhetene i Østerengveien 12.

Forkjøpsrett

Seksjonseierne har forskjøpsrett på høyeste bud. Forkjøpsretten utløper 14 dager etter budaksept.

Vedlikehold etc.

Hver sameier har full vedlikeholdsplikt for sin seksjon og uteareal. Vedlikehold og reparasjoner av felles kloakk- og vannledning bekostes av Sameiet. Se vedtekter.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger vedlagt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 1954

Antall soverom

4

Byggeår

1954

Byggemåte

Tomannsbolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttervegger er tømmer/ bindingsverksvegger utvendig
kledd med liggende trekledning på fasaden. Grunnmur er støpt plate på mark. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein.
 
Ref. boligrapport utført av Anticimex 06.11.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest finnes ikke i kommunens arkiv for denne eiendommen/seksjonen.
Tilbygg er iht matrikkelrapport tatt i bruk 07.03.2007. Seksjoneringen er datert 28.10.2010.

Boligens areal

Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 185 kvm, Bruttoareal: 204 kvm
 
1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ hall, trapp/ gang, stue/ spisestue/ kjøkken, bad.
 
2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/ gang, bad, 4 soverom, 2 omkledningsrom.
 
Loftetasje
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue med adkomst til kryploft/ lagringsplass. (kryploft har ikke
målbart areal grunnet lav takhøyde).
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Boligrapport/ Selgers egenerklæring

Følgende er i boligrapport utført av Anticimex gitt TG2:
 
- Bad - Underetasje:
Sanitærutstyr og innredning- Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert
- Bad - 1. Etasje:
Ventilasjon: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
Overflater vegger: Det er stedvis observert gliper i elastiske fuger i hjørner. Vedlikehold er derfor i tiden.
Overflater gulv: Det er stedvis observert gliper i elastiske fuger mot overgang gulv/ vegg. Vedlikehold er derfor i tiden.
Fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er målt til 7mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Kjøkken:
Vannrør: Vannrørene har ikke varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje
- Øvrige rom:
Annet: Gulv i 1 etasje har stedvis høy slitasjegrad og trenger oppgradering/ vedlikehold.
- Loft - innredet:
Overflater vegger: Støvkondens påvist. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon.
Overflater himling/undertak: Støvkondens påvist. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon.
- Skorsteiner inne i boligen
- Innvendige trapper: Det er knirk i trappen
- Etasjeskiller - Underetasje, 1- og 2. Etasje:
Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 35mm i stue/ kjøkken.
15mm i soverom. Forøvrig ingen merknader i de andre rommene som er målt. Målingene er foretatt i en eldre bygning som er oppgradert og
bygget ut og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Tekniske anlegg. VVS anlegg:
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp.
Vannrør: Forelderstammer for rør-i-rør systemet er plassert i på vegg uten mulighet for siker avrenning til sluk (ved en eventuell lekkasje fra systemet).
- Terrasser / platting på terreng:
Annet: Mangler rekkverk i trapp/ sprang fra gårdsplass.
- Grunnmur, fundamenter:
Grunnmur: Mangler stedvis puss og fuktsperre på grunnmur.
- Drenering og fuktsikring: Det er ikke observert puss/ fuktsperre på grunnmur. Anbefales etablert.
- Terreng og forstøtningsmurer:
Forstøtningsmurer Det mangler rekkverk og stedvis gjenstående arbeider
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.
 
Overnevnte er kun utdrag fra rapporten, rapporten må leses i sin helhet.
 
-
 
I selgers egenerklæring er følgende opplyst:
 
- Tett avløp i ca 2014 fikset av Spylerfirma . Lagt opp vann til vask gang og utekran i 2016.
- Tok 2 mus i bod 2014/hull ble tettet og aldri hatt siden.
- Nytt tak på utebod i 2012
- Luft-Luft Varmepumpe i 2012
- Samsvarserklæring/Sluttkontroll fra Haulan Elektro AS med forrige eier.
- El kontroll av det lokale Eltilsyn 03.10.2017
- Var ikke ferdigattest ved kjøp
 
Egenerklæringen ligger vedlagt salgsoppgaven og må leses i sin helhet.

Adgang til utleie

Hele eller deler av boligen kan fritt leies ut til boligformål. Utleie skal meddeles styret for registrering.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming - Teknisk

Oppvarming er elektrisitet og luft-til-luft varmepumpe, gulvvarme på bad. Vannrør i PEX rør i rør system fra år 2006/ 2007. Avløpsrør i plast fra år 2006/ 2007. 200L varmtvannsbereder. Stoppekran.
Sikringsskap er plassert i soverom. Automatsikringer med jordfeilbryter. Digital strømmåler. Hovedsikring er på 63 AMP.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 140 pr. år Overnevnte er basert på selgers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 388 162 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 997 382 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til "Frittliggende småhusbebyggelse" og følger bestemmelsene til reguleringsplan "ØDEGÅRDEN, ØSTRENG M.V. (FELT R1/R2)". I kommuneplanen er eiendommen regulert til Boligbebyggelse,Nåværende.
Eiendommen ligger i Hensynsone H310_1 (Ras- og skredfare). Denne hensynsonen dekker et stort område med mulighet for kvikkleire. 
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nordre Follo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@partnersio.no eller SMS: 93 02 08 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
 
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.