Vestby Sentrum

Lys endeleilighet fra 2010 over to plan med 4 soverom, 2 stuer, 2 bad - Garasjeplass - Barnehage og tog rett i nærheten

Støttumkroken 62 , 1543 Vestby

BE OM SALGSSUM
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 105 m²
Bruksareal 111 m²
Bruttoareal 154 m²
Tomt 6 354 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 5
Etasje 2
Byggeår 2010
Gårdsnummer 8
Bruksnummer 545
Energimerking D
FINN.no 198821312
Sist endret 02.12.2020 09:49
Prisantydning 3 890 000
Totalpris 3 996 242
Ligningsverdi 1 254 973,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 996 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innholdsrik endeleilighet over 2 plan. Adkomst via trapp og terrasse i 2.etasje. Leiligheten består av entré, gang, to bad, tre boder, stue med åpen kjøkkenløsning, 4 soverom, samt loftstue som kan brukes som et femte soverom om ønskelig.
 
Utgang fra stue til vestvendt terrasse på 7 kvm der kveldsolen kan nytes. Morgensolen kan nytes på østvendt terrasse på ca. 6 kvm ved inngangspartiet. Leiligheten har sentralstøvsuger og balansert ventilasjon, vedovn i stue. Garasjeplass medfølger, samt utvendig bod rett nedenfor leiligheten.
 
Beliggenheten er barnevennlig og sentral med barnehage rett i nærheten. Det er ca. 850 meter til Vestby Storsenter og 300 meter til togstasjon. Gangavstand også til Vestby sentrum og skoler på alle trinn.
 
Velkommen til trygg visning!

Innhold

2.etasje: Entrè, gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom, bod.
3.Etasje: Gang, bad, 3 soverom, 2 boder.
Annet: Utvendig bod på ca. 4 kvm

Standard

Entrè
Lys entrè med fliser på gulv og gulvvarme. Rommet har plass for garderobeløsning.
 
Bad - 2. etasje
Pent bad fra 2010, badet er flislagt gulvvarme, takplater i himling. Badet er utstyrt med servantinnredning med slette fronter, heldekkende servant med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Speilskap, belysning og stikkontakter på vegg over servant. Badekar med dusjforheng. Armatur på
vegg tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil med balansert ventilasjon plassert på vegg.
 
Bad - 3. etasje
Flislagt bad fra byggeår, 2010. Rommet har gulvvarme og himling med furupanel. Servantinnredning med slette fronter, heldekkende servant
med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Vegghengt skap med slette fronter. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj.
Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Vannrør av typen forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil med balansert ventilasjon
montert på vegg.
 
Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2010 med profilerte fronter og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Steketopp fra Bosch. Stekeovn fra Gram. Oppvaskmaskin fra Grundig.
Frittstående kjøleskap med frysedel fra Indesit. Ventilator fra Flexit med mekanisk avtrekk. Varmtvannsbereder fra Oso på 120 liter plassert under
kjøkkenbenk. Vannrør av typen kobberrør og plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Stoppekraner og vannmåler plassert under kjøkkenbenk.
 
Soverom og garderobe
Leiligheten har 5 soverom, et av disse brukes i dag som loftstue. Rommet som brukes som loftstue har takvindu. Gardeløsning i entrè, samt garderobeskap på 3 soverom. Øvrig oppbevaring i innvendige boder og i utebod.

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig, men likevel veldig sentral beliggenhet i Vestby. Boligsameiet ligger ca. 300 meter fra togstasjonen. Kort vei også til Vestby Storsenter. Det er lekeplass på sameiets tomt, samt at det finnes barnehage i umiddelbar nærhet. Kort gangavstand til Vestby barneskole, ungdomsskole og videregående. Vestby er et område i sterk vekst, med kort pendleravstand til Oslo, ca. 34 minutter med toget.
 
Vestby sentrum tilbyr videre flere butikker, treningssentere, aktivitetstilbud, flere koselige butikker, legekontor, tannlegekontor mm.
Vestby kjøpesenter stod ferdig i 2013 og tilbyr et godt tilbud med de fleste butikker innen mat, vinmonopol, helse, klær og andre tilbud som café, frisører og elektronikk.

Uteområde

Utgang fra stue til vestvendt terrasse på ca. 7 kvm med koselig, landlig utsikt. Gulvflate belagt med terrassebord, rekkverk av treverk. Belysning og stikkontakter montert på vegg, utrekkbare skillevegger på hver side, samt markise på vegg. Ved inngangspartiet er østvendt terrasse på ca. 6 kvm med utebelysning.
 
Fellesområdet er pent opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, sykkelparkering og lekeapparater.

Tomt

Areal: 6 354 kvm, Eierform: Fellestomt

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det tilhører parkeringsplass i garasjekjeller, øvrig parkering på feltet og etter områdets gjeldende bestemmelser.

Felleskostnader

2 196 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Kabel-TV, byggforsikring, forretningsførsel, vedlikehold fellesarealer, styrehonorar mm.

Sameie

Sameiet består av 30 boligseksjoner på eiendommen gnr. 8 bnr. 545 i Vestby kommune. De deler av eiendommen som ikke inngår i de enkelte bruksenheter er fellesareal.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det følger av årsrapport utført av styret:
 
Her er det viktigste arbeidet styret har gjort i løpet av 2019:
1. Bytting av gjerdet: innhentet og valgt det mest relevante tilbudet som vi fikk inn. Netting gjerdeløsningen er både den billigste og mest holdbare løsningen som vi kom over.
2. Styret har hatt styremøter ved behov.
3. Styret har hatt en velfungerende internkontroll og vedlikeholds kontroll av eiendommen i sameie.
4. Henter tilbud for snømåking i sameies gårdsplass. Signere avtale med Finn-Robin Andresen fra Andresen Multiservice.
5. Behandler beboeres søknader om f.eks. gipsing av taket i carporten og byggesøknader.
6. I sommer ble det oppdaget råteskader på balkongen, i samråd med OBOS Prosjekt har styret valg å bytte samtlige dragere og stolper på balkongene, dette vil bli gjort i løpet av mars.
7. Elbil lader: styret driver med å finne det beste tilbudet for å sette opp ladestasjoner i garasjen og carporten.
8. Garasjeporten har hatt en del vedlikeholds problemer i det siste. Vi har nå byttet fjær og motor, samt at styreenhet har måtte kalibreres på nytt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Den enkelte seksjonseier hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameierbrøk. De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet. Støttumtunet Boligsameie har ingen lån.

Andel formue

15 860

Forsikring

IF Polisenummer: 982242

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er iht til vedtektene/husordensreglene tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2010

Antall soverom

5

Byggeår

2010

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur og skillende dekker i hovedsak av treverk og betongkonstruksjoner.
Utvendige fasader med liggende og stående trepanel. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrédør med glassfelt fra Designa Doors. Verandadør og vinduer med to-lags glass fra 2010.
 
Ref. boligrapport utført av Anticimex 11.11.2020.

Boligrapport / Selgers egenerklæring

Følgende er i boligrapporten utført av Anticimex satt til TG2:
Kjøkken:
- Overflater gulv: Det er registrert svelling/skader i overflatemateriale på laminat i kjøkkensone.
Øvrige rom:
- Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet i gang i 2 etasje
Innvendige trapper:
- Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
 
Selgers egenerklæring:
Ingen bemerkninger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.07.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 154 kvm
 
2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.
 
3. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon, utleie skal meldes forretningsfører iht husordensreglene. Leietaker må følge sameiets vedtekter/husordensregler.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Contura vedovn av støpejern med glassdør, øvrig oppvarming med elektrisitet. Varmtvannsbereder fra Oso på 120 liter plassert på kjøkken. Vannrør av typen kobberrør, forkrommede rør og plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerstamme til vannrør, stoppekraner og vannmåler montert under oppvaskkum. Ventilator med mekanisk avtrekk montert på kjøkken. Leiligheten har balansert ventilasjon og sentralstøvsuger. Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod i 2 etasje. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 845 pr. år Overnevnte beløp er basert på selgers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 254 973 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 517 904 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplaner under arbeid: SMÅHUS - VESTBY TETTSTED.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
 
2009/272062-1/200  Erklæring/avtale  
20.04.2009 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/862169-2/200  Bestemmelse om bebyggelse  
12.11.2009 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/862475-1/200  Bestemmelse om veg  
12.11.2009 
rettighetshaver:Knr:3019 Gnr:8 Bnr:61  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Vestby kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ew@partnersio.no eller SMS: 99 42 46 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Vibbo.no er en portal utviklet av OBOS for å lette kommunikasjonen mellom styre og beboerne i sameier.
 
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.