Slitu

Innholdsrikt småbruk med tomt på over 5 mål - 2 eneboliger, stall, hønsehus - Tilrettelagt for hestehold m/ridebane

Kjeserudveien 39 , 1859 Slitu

VISNINGER

9. mai søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

25%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 222 m²
Bruksareal 320 m²
Bruttoareal 352 m²
Tomt 5 301 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 7
Byggeår 1972
Gårdsnummer 118
Bruksnummer 8
Energimerking G
FINN.no 215165854
Sist endret 29.04.2021 09:31
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 089 742
Ligningsverdi 2 133 147,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 089 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kjeserudveien 39 er et koselig småbruk bestående av tun med enebolig, sidebygning, stall og hønsehus. Her er det gode muligheter til å utforske småbruksdrømmen!
 
Eneboligen består av hoveddel med 3 soverom, bad og kjøkken fra 2017, stue, gang og entrè. Det er en fullstendig sokkelleilighet i underetasjen med egen inngang. Sidebygningen inneholder 2 soverom, kjøkken, stue, bad. Godt potensiale for utleie.
 
Eiendommen er meget godt tiltrettelagt for hestehold med nyere hestebane, stall med 4 hestebokser og inngjerdet uteområde. Eier disponerer etter uformell avtale med nabo i dag ca. 25 mål m/ hestebeite på naboeiendommen.
 
Eiendommen har en landlig, men sentral beliggenhet på Slitu, mellom Askim og Mysen. Det er ca. 450 meter til busstopp, samt ca. 7 minutters kjøretur til Askim sentrum.
 
Velkommen til trygg visning!

Innhold

Enebolig:
Underetasje: Gang, bad, kjellerstue, kjøkken og 2 soverom, bod og matbod.
1.etasje: Entré, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.
 
Sidebygning på ca. 67 m2:
1.etasje: Gang, bad, stue, spisestue og kjøkken.
2.etasje: 2 Soverom.
 
Stall på ca. 75 m2: 4 hestebokser og vedskjul.
 
Uthus/hønsehus på ca. 19 m2.
 
Frittstående bod på ca. 5 m2.

Standard

Enebolig hovedetasje
Generelt: Gulvflater belagt med laminat, samt fliser i entrè. Vegger i malte panelplater, himlingsflater i malt panel og takess. Elektrisk gulvvarme i entré, vedovn i stue. Downlights i stue og soverom 1. Skyvedørsgarderobe i entré. Garderobeskap på 2 soverom. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i himling.
 
Bad: Baderom renovert i 2017. Badet er flislagt med elektrisk gulvvarme, himlingsflater i malt trepanel. Rommet er utstyrt med servantskap med heldekkende servant, overskap med speildører og overlys på vegg over servant., dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur, vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin.
 
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Ikea (2017), innredningen har glatte fronter og laminert benkeplate. Fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap, belysning og stikkontakter. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med nedfelt keramisk platetopp fra Ikea, oppvaskmaskin fra Bosch, komfyrvakt, mekanisk kjøkkenventilator fra Ikea tilkoblet avtrekkskanal.
 
Sokkelleilighet
Generelt: Gulvflater belagt med laminat, vegger og himling i malte panelplater og malt panel. Skyvedørsgarderobe i gang, garderobeskap på soverom, diverse hylleløsninger i matbod.
 
Bad: Bad med flislagt gulv med gulvvarme, strietapet og fliser på vegg. Badet er utstyrt med vegghengt servantskap med nedfelt servant, overskap og speil med overlys på vegg over servant, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin.
 
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra IKEA med glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål. Kjøkkenet er utstyrt med: Komfyr med keramisk platetopp fra Beha, oppvaskmaskin fra Bosch, komfyrvakt, mekanisk kjøkkenventilator fra Ikea tilkoblet avtrekkskanal.
 
Sidebygning
Generelt: Gulvflater belagt med laminat, samt plater i entré. Vegg og himlingsflater i malt panel. Vedovn på kjøkken.
 
Bad: Flislagt bad med gulvvarme, himlingsflater i panel. Badet har vegghengt servantskap med heldekkende servant, speil med overlys på vegg over servant. Utslagsvask av rustfritt stål på vegg. Dusjnisje med glassdører og dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin.
 
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med profilerte eikefronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål. Keramisk platetopp fra Bosch, oppvaskmaskin fra Miele, mekanisk kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal.
 
Stall, uthus
Stallen er ombygd garasje med 4 hestebokser og vedlager. Det er innlagt vann og innstallert frostfri vanningsautomat utenfor stallen. Drenert uteareal foran stall. På tomten står også et enkelt hønsehus med luftegård.
 
Uteområdel
Eneboligen har utgang fra stue til sydvest-vendt terrasse på ca. 39 kvm, samt sydvest-vendt terrasse ved inngangsparti på ca. 14 kvm. Begge har fin utsikt over tomten. Sidebygningen har en nordvest-vendt terrasseplatting ved inngangspartiet på ca. 11 kvm. Det er utvendig vannkran på terrassen. Underetasjen har nordøst-vendt terrasseplatting på ca. 22 kvm med levegger av tre.
 
Tomten for øvrig er opparbeidet med gressplen, trær, busker og diverse beplantninger. Hagebrønn på tomten mot øst. Deler av tomta er inngjerdet for dyrehold. Det er opparbeidet ridebane på tomten mot nordøst. Gangarealer opparbeidet med belegningstein. Singlet gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig, men sentral beliggenhet på Slitu, mellom Askim og Mysen. Det er ca. 2,8 km til Morenen Kjøpesenter hvor man finner diverse butikker. Det er ca. 7 minutters kjøretur til Askim sentrum som kan tilby et stort utvalg av butikker, spisesteder, kino, Østfoldbadet, skoler og barnehage m.m. Det er sikker skolevei til barneskole. Fra eiendommen er det ca. 450 meter til offentlig buss. Til Oslo er det ca. 50 minutter med bil.

Løpende kostnader

Eiendommen ligger til privat vei. Det er ingen faste løpende kostnader knyttet til dette pt, men ved store utbedringer må noe kostnad påregnes.

Boligens areal

Primærrom: 222 kvm, Bruksareal: 320 kvm, Bruttoareal: 352 kvm
 
Enebolig:
Underetasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, kjellerstue, kjøkken og 2 soverom.
 
1. etasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.
 
Sidebygning:
1.etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, stue, spisestue og kjøkken.
 
2. etasje:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom.
 
Stall:
Bruksareal: 75 m².
 
Uthus:
Bruksareal: 19 m².
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 301 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i singlet gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1972 med tilbygg fra 2006. Boligen ble flyttet fra Gardermoen til Slitu i 1994/1995. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i lettklinker
og betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående og liggende trepanel. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform
utvendig tekket med takstein. Boligen har ytterdører av tre med glassfelter. Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2007. Vinduer med to enkle glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2006/2015/2016. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1980.
 
Stall på ca 75 m2. Støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel og plateprofiler. Yttertak av saltaksform
utvendig tekket med takplater. Deler av stall er isolert og innvendig kledd med trepanel og plater. Fire båser for hest. Innlagt vann og strøm i stall.
Uisolert vedskjul/lager.
 
Uthus på ca 19 m2. Bygning oppført i bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Uthus er delt i to med en uisolert del og en isolert del. Deler av bygninger er i dag benyttet som hønsehus.
 
Frittstående bod i trekonstruksjon på ca 5 m2.
 
Ref. boligrapport utført 09.04.2021 av Anticimex.

Boligrapport

Følgende er bemerket i boligrapport utført av Anticimex:
 
Bad 1.etasje
TG2: Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det -  Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann
utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
TG2: Sanitærutstyr og innredning - Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
TG2: Fallforhold (gulv) - Gulv utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt.
 
Bad - Underetasje
TG2: Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
 
Bad - Sidebygning
TG2: Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
 
Kjøkken - Sidebygning
TG2: Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
 
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje
TG2: Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger) - Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren og oppforede gulv. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert.
 
Loft - innredet - Sidebygning
TG2: Overflater gulv -  Glipper i skjøter på laminatgulv i gang. Noe svikt i laminat på soverom 1.
 
Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) - Sidebygning
TG3: Ildsteder inne i boligen - Avstand fra ildsted til brennbart materiale på gulv i front er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig.
 
Innvendige trapper - Sidebygning
TG2: Innvendige trapper- Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
 
Etasjeskiller - 1.etasje sidebygning
TG2: Skjevhetsmåling -  Det er merkbare skjevheter i spisestue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 32 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
 
Etasjeskiller - 2.etasje sidebygning
TG2: Skjevhetsmåling - Det er merkbare skjevheter i soverom 1. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 27 mm.
 
Tekniske anlegg. VVS anlegg:
TG2: Varmtvannsbereder - (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2: er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
 
P-ROM
- Dagslysflate - Stue i underetasje avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys.
 
P-rom sidebygning:
- Takhøyde - Boligen har takhøyde lavere enn 2,2 meter
 
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Sidebygning:
TG2: Fasader ink. kledning - Overflatebehandlingen bærer stedvis preg av alder/slitasje.
 
Vinduer/ytterdører - Sidebygning:
TG2: Vinduer - Sprekk i vindusglass i stue.
 
Yttertak
TG2: Detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner - Overgang mellom tak og vegg over inngangsparti har mangelfulle tettedetaljer. Det ble påvist noe fuktmerker oppe på loft. Ytterligere undersøkelser anbefales.
 
Yttertak - Sidebygning
TG2: Tekkingsoverflate og undertak - Symptomer på slitasje er registrert, og til dels mye mose på tak. Selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
 
Terrasser / platting på terreng - Sidebygning
TG2: Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer) - Moderate råteskader i spaltegulv.
 
Terrasser / platting på terreng - Underetasje
 
TG2: Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer) - Moderate råteskader i spaltegulv.
 
Drenering
TG2: Helhetsvurdering -  Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
 
Drenering - Sidebygning
TG2: Helhetsvurdering.
 
Frittstående byggverk - Stall
TG2: Frittstående byggverk - Det er foretatt en forenklet overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Til dels mye råte i utvendig kledning på byggets bakside og skader på takplater.
 
Frittstående byggverk - Uthus
TG2: Frittstående byggverk - Det er foretatt en forenkelet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold være tilstrekkelig.
 
Overnevnte er kun utdrag fra boligrapporten, rapporten må leses i sin helhet.

Selgers egenerklæring

Følgende er bemerket i selgers egenerklæring:
 
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
Ja. Det var vannlekkasje fra luftepipe da jeg tok over men den er rettet opp og hele 1.etg i hovedbygningen er totalrenovert med nye tak, vegger, golv, samt at blikkarbeid på og ny pipehatt er ordnet.
 
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja. Ja det er satt inn nytt bad med varme i golv, fliser på veggene og dusj og toalett er nytt. Det gamle badet ble revet og alt er nytt der fra golv til tak.
 
2.1 Redegjør for årstallet og hva som ble gjort:
Beskrivelse: Badet ble ferdigstilt i 2017. Der er golv, vegger, tak byttet ut, og det er lagt varme i golv og satt i nn dusjkabinett, ny vask og toalett. Ny baderomsinnredning ble også satt inn, og det er lagt fliser på golv og vegger.
 
2.2 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Sluket byttet ut og membran lagt
 
2.3 Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
Beskrivelse Baderomsarbeidet ble utført at en pensjonert gulv/flislegger som den gang var sammen med huseier.
 
2.4 Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad?
Ja.  Baderomsarbeidet er utført av pensjonert gulvlegger/flislegger, samt ved hjelp av mitt søskenbarn som er pensjonert rørlegger. Hele arbeidet på badet ble gjort ved dugnad.
 
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen (f.eks. skjeggkre, rotter, mus,
maur eller lignende)?
Ja. Etter vannlekkasjen var det noen veggplater som hadde mugg, men alt av vegg, tak og golv er jo erstattet med nytt så ingenting av det ble værende
 
9.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja; beskriv hvilke tiltak som er utført.
Ja. beslag rundt luftepipe er byttet, dvs alt av blikk inklusive pipehatt er byttet ut av fagarbeider
 
9.2 Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
Beskrivelse: Blikkenslager A. Karlsen og sønn A/S
 
10. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Hvis nei, gå videre til punkt 11.
Ja. Det ble satt inn nytt sikringskap med automatsikringer og hele det elektriske anlegget i 1.etg ble byttet ut med nytt i forbindelse med renoveringen av 1.etg. Det ble satt inn nye stikkontakter og brytere i hele etasjen og alle rom
 
10.1 Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
Beskrivelse: Indre Østfold Elektro
 
10.2 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Ja. Det er jeg litt usikker på men jeg mener det
 
11. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Nei.  Ikke etter at jeg fikk nytt elanlegg
 
15. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l. ? Hvis nei, gå videre til punkt 15.2.
Ja. Den selges med to utleiemuligheter.. Det er en kårbolig, ca 67 m2, og sokkelleiglighet på ca 60 m2. Sokkel kan lett gjøres om slik at den blir en fullverdig del av huset ved å skjære hull i gulvet i 1.etg fordi trappen mellom etasjene har vært der hele tiden.
 
15.1 Hvis ja, er ovenfor nevnte godkjent hos bygningsmyndighetene?
Nei. Kårboligen er en egen bolig på eiendommen med eget nummer og strømavtale så det er en separat bygning, men det er såvidt jeg vet ikke søkt godkjenning av sokkelleilighet ettersom denne ble etablert før min eiertid.
 
Tilleggskommentar:
I tillegg til at hele 1.etg er totalrenovert er også huset malt innvendig og utvendig. På vegger er det smartpanel som var malt på forhånd, men det ble likevel malt en gang til. tre vinduer på kjøkken er byttet ut. Den gamle kjøkkeninnredningen som var her da jeg kjøpte huset ble med en gang byttet ut med et Ikea kjøkken. Det er lagt laminat på alle golv. Huset er etterisolert i vegger. I underetg er en delevegg fjernet for å gjøre leiligheten mer åpen og lys. Alt av belysning ble også byttet ut i forbindelse med totalrenoveringen. I tillegg til varme i golvet på badet er det lagt varmekabler også i yttergang som i tillegg er flislagt. For å gjøre to soverom uavhengige av hverandre så ble det laget en liten gang. Tidligere måtte man gå gjennom ett soverom for å komme inn i etannet. Til det brukte vi noe av arealet i det ene soverommet.
 
I kårboligen er kjøkkenet byttet ut samt to soveromsvinduer. Det er fjernet en delevegg mellom kjøkken og stue og lagt nytt laminatgolv på kjøkkenet. Dessuten er kårboligen etterisolert i alle vegger med sprøyteisolering. Sprøyteisoleringen ble gjort av et profesjonelt firma. Huset er malt innvendig og utvendig. et stuevindu bør byttes ut, men ellers er kårboligen også i fin stand til tross for at det er et gammelt hus.
 
Garasjen på ca 75 m2 har blitt bygd om til stall med 4 bokser. I enden av stallen er det et vedlager. Det er lagt inn vann i stallen og gravd ned elvestadkabel og satt opp frostfri vanningsautomat utenfor stallen slik at vanning av hestene går automatisk ute. Uteareal som hestene går på er drenert, og det er bygd en ridebane etter stallmesterens prinsipper foran huset hvor det før bare vokste gress. For utvikling av ridebanen ble det grøftet og drenert, lagt drensrør og duk, samt grov og fin masse. Panelet på bakveggen av garasjen er byttet ut med nye teglrøde veggplater i metall slik at det nå bare er de to gavlveggene som er av tre. Stallen har et eget ventilasjonsanlegg som har fungert utmerket og gir god luftkvalitet hele året til hestene, men ny eier må bytte ut selve viften i det anlegget nå ettersom den er utslitt. Den kan imidlertid bare skrus ut og det kan bestilles ny.
 
Det gamle hønsehuset har jeg blåst liv i så der går det nå en flokk på 8 høner og en hane ut og inn som de selv vil. Jeg har laget en luftegård til hønene som er montert til selve hønsehuset slik at jeg selv kan velge om de skal gå i en avgrenset innhegning eller få gå fritt på tunet.
 
Utenfor utleidel nede har jeg laget egen, gruset gårdsplass med tilgang til ridebanen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eneboligen datert 11.12.1995.
 
Da det ikke foreligger fullstendige tegninger fra kommunen gjøres det oppmerksom på at innredede rom i kjeller trolig ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Adgang til utleie

Sidebygningen har blitt brukt til utleie. Det er hybel med egen inngang i underetasjen på hovedboligen.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming - Teknisk

Enebolig: Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Vannrør av typen rør-i-rør og kobber. Hovedstoppekran for vann er plassert i bod i underetasje. Synlige avløpsrør av plast. Eldre varmtvannsbereder på 200 liter. Sikringsskap med automatsikringer er plassert på kjøkken. Overlastvern på 40A. Boligen har delvis skjult/åpent elektrisk anlegg.
 
Sidebygning: Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Vannrør av kobber. Stoppekran for vann er plassert i kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i kott under trapp.Sikringsskap med automatsikringer er plassert på soverom 2. Hovedsikringens kapasitet er 63A. Boligen har åpent elektrisk anlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk er ikke stipulert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 152 pr. år Overnevnte er basert på 3 husholdningers forbruk da det har vært 2 leietakere.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 133 147 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Sidebygningen og stallen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven.  Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til "Spredt boligbebyggelse" LNF2. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.
Egenerklæring om konsesjonsfrihet må signeres av kjøper, da eiendommen overskrider 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
 
2009/455739-1/200  Jordskifte  
24.06.2009 
0100-2003-0015
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/570442-1/200  Jordskifte  
02.08.2010 
Gjelder sak 0100-2003-0015 tgl. 24.06.2009.
Retting av grensepunkt nr. 930 i grense nr. 86.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger til privat vei.
Offentlig vann via privat fordelingsnett.
Eiendommen har privat kloakk.
 
Kommunen opplyser følgende vedrørende privat løsning kloakk: Dersom eiendommen har slamavskiller/septiktank, ligger den trolig i et område der kommunen planlegger sanering av avløpsnettet. I forbindelse med framtidig kommunal sanering vil eiendommen få pålegg om utkobling av septiktanken og om nødvendig utbedring av privat stikkledning. For eiendommer som ikke har tilfredsstillende separat avløpssystem, må eier påregne kostnader til legging av nye stikkledninger for avløp.
Indre Østfold kommune er i gang med å utarbeide nye planer for sanering og utbedring av kommunalt avløpsnett, og berørte eiendommer vil bli varslet. Vi legger ut informasjon på kommunens hjemmeside når ny saneringsplan er klar.

Tilbehør

Følgende tilbehør presiseres at ikke medfølger handelen: Leskur foran stallen, ramme for partytelt på platting i hage.
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
 
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ew@partnersio.no eller SMS: 99 42 46 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger disponerer i dag etter uformell avtale med nabo stort beite på naboeiendommen på ca. 25 mål. Avtalen har ikke rettsvern.
 
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
 
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
 
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kjeserudveien 39, 1859, Slitu, Gnr. 118 bnr. 8 i Indre Østfold kommune
Det er registrert to adresser på samme bnr, eiendommen har også adresse Kjeserudveien 37.

Eier

Inger Lise Andersen

Oppdragsnummer

91-21-0008

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
 
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Indre Østfold sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.