Tomter

Lekker 3-roms leilighet fra 2015 med god standard - Solrik balkong på 15 kvm - Lave felleskostnader

Øyenveien 84B , 1825 Tomter

BE OM SALGSSUM
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 80 m²
Bruksareal 90 m²
Bruttoareal 96 m²
Tomt 8 955 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2015
Gårdsnummer 807
Bruksnummer 299
Energimerking B
FINN.no 212564981
Sist endret 09.04.2021 13:32
Prisantydning 3 150 000
Totalpris 3 264 942
Ligningsverdi 644 409,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) 18 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 168 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 950,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 942,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 264 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Øyenveien 84B er en lys, gjennomgående leilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten består av entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, to soverom med garderobeskap, samt innvendig og utvendig bod.
 
Leiligheten fremstår som lys og moderne med gjennomgående delikate farger og kjøkkeninnredning fra HTH med integrerte hvitevarer. Det er utgang fra stue til sydvest-vendt balkong på ca. 15 kvm. Koselig vedovn i stue, samt balansert ventilasjon med varmegjenvinning for godt inneklima.
 
Beliggenheten er attraktiv og barnevennlig, med barnehage i umiddelbar nærhet. Det er ca. 800 meter til Tomter sentrum med matbutikk og diverse servicetilbud, toget fra Tomter tar deg til Oslo på ca. 40 minutter.
 
Velkommen til trygg visning!

Innhold

Entre/gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom, bod
Annet: Utvendig bod på ca. 6 kvm.

Entré

Leiligheten har adomst fra utvendig trapp til lys entrè med plass for enkel garderobeløsning.

Stue

Leiligheten har gjennomgående parkett på gulv, samt malte, slette vegg- og himlingsflater. Stuen er lys og ligger i åpen løsning med kjøkkenet.
Rommet har utgang til balkong, samt koselig vedovn med glassdør.

Kjøkken

Kjøkkenet har lekker innredning fra HTH, med lyse, glatte fronter og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål. Belysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Innredningen er utsyrt med integrerte hvitevarer: Induksjonstopp og stekeovn fra Elektrolux, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Bosch, ventilator med mekanisk avtrekk montert i overskap. Det er montert komfyrvakt og lekkasjestopper. Kjøkkenet har god plass til spisegruppe.

Bad

Baderommet er flislagt gulv med gulvvarme, nedsenket himling med malt, slett flate. Rommet er utsyrt med vegghengt servantinnredning med slette, lyse fronter med heldekkende servant, speil med belysning samt stikkontakter montert på vegg over servant. Øvrig har rommet dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil med balansert ventilasjon plassert i himling.

Soverom

Leiligheten har 2 soverom med tilhørende garderobeskap. Hovedsoverommet har meget godt med garderobeskap og adkomst til innvendig bod.

Balkong

Utgang fra stue til sydvest-vendt balkong på ca. 15 kvm. Balkongen er utstyrt med manuell markise og stikkontakter montert på vegg. Uteplassen har fin utsikt over feltet.

Beliggenhet

Leiligheten har barnevennlig, solrik og attraktiv beliggenhet på Øyen-feltet i Tomter. Det er ca. 800 meter til Tomter sentrum med matbutikk og diverse servicetilbud.  I nærheten ligger også Tomter skole, barnehager og fine friluftsområder, blant annet Gaupesteinsmarka.
 
Det er direkte togforbindelse fra Tomter til Oslo med få minutter å gå til togstasjon, der toget tar deg til Oslo på ca. 40 minutter.
Veiforbindelsen fra Tomter til Oslo er hovedsaklig langs riksvei og europavei.

Felleskostnader

1 270 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Byggforsikring, snømåking fellesarealer, forr.førsel,

Andel fellesgjeld

18 000

Andel formue

21 397

Sameie

Sameiet Nordre Øyen trinn 2 er beliggende på Tomter i Indre Østfold kommune. Sameiet består av 29 eierseksjoner. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen og diverse beplantning.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF SKADEFORSIKRING(35704) Polisenummer: 954083

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene/vedtektene leie tillatt. Dyreeiere bes ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 96 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 955 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkering på felles parkeringsplass, øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer. Støpt plate på mark. Grunnmur og skillende dekker i i hovedsak av betong og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk.
Utvendige fasader forblendet med liggende trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med glassfelt og brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med tre-lags glass fra 2015.
 
Ref. boligrapport utført av Anticimex 24.03.2021.

Boligrapport

Det er ingen bemerkelser av TG2 eller TG3 i boligrapporten utført av Anticimex.
Våtrom har fått verdibevis.
Rapporten må leses i sin helhet, dokumentet følger vedlagt.

Selgers egenerklæring

Følgende er bemerket i selgers egenerklæringskjema:
 
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja: For høyt trykk inn til leiligheten
 
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært: Firmanavn: Østlandske rør.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet rør så vanntrykket ble riktig inn til leiligheten. Ble gjort i 2020
 
Overnevnte er utdrag fra selgers engerklæring, egenerklæringen må leses i sin helhet. Dokumentet følger som vedlegg til salgoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigatteste datert 24.05.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Se vedtekter for nærmere bestemmelser om utleie.

Oppvarming - Teknisk

Oppvarming med elektrisitet, samt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
 
Oso varmtvannsbereder på ca 200 liter plassert i bod. Vannrør av typen plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for vannrør samt
stoppekran og vannmåler plassert i bod. Ventilasjonsaggregat for balansert ventilasjon plassert i bod. Ventilator med mekanisk avtrekk montert på
kjøkken. Leiligheten har balansert ventilasjon. Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i entré/gang. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk er ikke estimert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 578 pr. år. Beløpet dekker avløp og renovasjon.
I tillegg kommer kostnad til Hobøl vannverk med fast avgift kr 1.680,- + forbruk kr 23,50,- /m3
Årlig leie for vannmåler installert av Hobøl Vannverk SA er kr 300,-. 
 
Oppgitte beløp er hentet fra http://www.hobolvannverk.no, og gjelder for 2020. Noe oppjustering må påberegnes.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 644 409 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 319 872 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål og følger bestemmelsene til reguleringsplan "Del av Øyen Nordre". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet privat vann og privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
 
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@partnersio.no eller SMS: 93 02 08 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øyenveien 84B, 1825, Tomter, Gnr. 807 bnr. 299 snr. 2 i Indre Østfold kommune

Eier

Linda Irene Slettemo

Oppdragsnummer

91-21-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Indre Østfold sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.