Spydeberg - Fossumskogen

Koselig hytte med 8 soveplasser - Ved Glomma og fine turområder - Bilvei helt frem, strøm, sommervann - 45 min til Oslo

Fossumskogen 54 , 1820 Spydeberg

VISNINGER

25. oktober mandag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 70 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 1 270 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 427
Bruksnummer 7
Energimerking G
FINN.no 223025902
Sist endret 18.10.2021 11:47
Prisantydning 780 000
Totalpris 810 742

Beregnet totalkostnad

780 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 19 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 780 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 30 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 810 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Rett utenfor Spydeberg sentrum finner du sjarmerende Fossumskogen, et stille og rolig hyttefelt rett ved Glomma.
 
Fossumskogen 54 er en koselig hytte i frodige omgivelser. Hytta fremstår som lys og tiltalende med nyere overflater, det er innlagt strøm og sommervann. 3 soverom med totalt 8 sengeplasser gir god plass til storfamilien. Hytta har gode uteplasser, der man kan flytte seg etter solen. Utgang fra stue til østvendt terrasse på ca. 32 kvm, samt en frittstående markterrasse på ca. 12 kvm på boligens sydside.
 
Det er fine turmuligheter rett i nærområdet. Fra hytta er det ca. 2,5 km til Spydeberg sentrum med alt man måtte trenge av butikker og servicetilbud, samt 45 minutters kjøretur til Oslo og 10 minutter til Askim.
 
Velkommen til visning!

Innhold

Entré, gang, bad, wc-rom, tre soverom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Annet: kjeller/krypekjeller og råloft. Bod under nordenden av boligen på ca. 6 kvm.

Generelt

Hytta fremstår som lys og fin, med gulvflater belagt med laminat samt tregulv. Vegger og himlingsflater utført i malt panel. Hvite profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom 2 og 3. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer

Stue

Stue med utgang til terrasse. Rommet har plass for sofamøblement og spisegruppe, koselig vedovn fra Jøtul for varme og hygge.

Kjøkken

Lys og pen kjøkkenløsning fra 2004, kjøkkeninnredningen er fra IKEA med profilerte fronter, heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Stikkontakter samt belysning over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med: Frittstående komfyr med steketopp fra Grepa. Frittstående kjøleskap med fryser fra Elto. Integrert ventilator fra Ignis tilkoblet avtrekkskanal.

Bad

Baderom fra ukjent årstall. Gulvflater utført i malte trebord, vegger og himlingsflater utført i malt panel. Innredning med heldekkende servant og ett greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med plastdører med dusj med fotpumpe.
Toalettrom
Gulvflater utført i malte trebord, vegger og himlingsflater utført i malt panel. Innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Tørrtoalett med kammer. Avtrekksventil plassert i vegg, samt elektrisk vifte tilkoblet toalett.

Soverom

Boligen har 3 soverom, med totalt 8 soveplasser.

Uteareal

Utgang fra stue til østvendt terrasse på ca. 32 kvm, terrassen ligger høyt og usjenert med fin utsikt over tomten/nærområdet. Øvrig er det en frittstående markterrasse på ca. 12 kvm på boligens sydside. Tomten har diverse beplantning, trær og plenareal.

Beliggenhet

Hytta befinner seg i et koselig hytteområde like utenfor Spydeberg sentrum. Hytta ligger i skogsterreng, med kort gangavstand til Glomma. Her er det fiskemuligheter og gode turmuligheter. Tomten ligger høyt og fritt, med noe utsikt fra tomten ned til Glomma.
 
Det er ca. 2 km til Spydeberg, som har blant annet dagligvare, bensinstasjon, apotek, bakeri, lege, frisør og treningsstudio. I tillegg er det bare ca. 10 min kjøretur til Askim, med blant annet kjøpesenter og Østfoldbadet. Fra Spydeberg stasjon er det jevnlige avganger mot blant annet Ski og Oslo. Til Oslo kjører man på ca. 45 minutter.

Løpende kostnader

Veiavgift ca. kr. 1.300,-
Festeavgift kr. 4.200,-

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, wc-rom, bad, tre soverom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 270 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 4100

Garasje / Parkering

Parkering på tomten, øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Fritidsbolig fra 1968 påbygget i 2000 og 2006. Bjelkelag fundamentert på søylepunkter av betong. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner.
Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med shingel. Profilert/glatt entrédør av tre. Terrassedør
og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1999, 2000, 2004, 2006 og 2008.
 
Ref. boligsalgsrapport utført av Anticimex 23.06.2021.

Boligsalgsrapporten

Følgende er bemerket i boligsalgsrapport utført av Anticimex:
 
- Bad: Helhetsvurdering
- Kjøkken: Benkeplate bærer preg av alder og slitasje, lekkasje fra armatur
- Overflater vegger: Riss/sprekker ved taklist på vegg stue.
- Loft - Spor etter aktivitet av gnagere påvist.
- Skorsteiner inne i boligen - Riss/sprekker påvist på skorstein ved gulv bak vedovn samt ca 1 meter over gulv mot terrassedør. Det er tydlige skjevheter på skorstein.
- Skjevhetsmåling
- Varmtvannsbereder - Lekkasje på bereder.
- Brannslukkerutstyr er utgått.
- Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad. Panel er stedvis malingslitt og tiltak anbefales utført.
- Vinduer har stedvis behov for overflatebehandling.
- Entrédør har behov for overflatebehandling. - Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. - Tak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader
- Overgang mellom tak og vegg er vurdert til å ha mangelfulle tettedetaljer.
- Terrasse/Platting- Slitt overflate
- Grunnmur/fundamenter: Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter. Anbefaler holdes under oppsikt med tanke på eventuelt videre utvikling eller om det er stabilisert.
- Drenering: Alder
 
Overnevnte er kun utdrag fra rapporten, dokumentet må leses i sin helhet.

Selgers egenerlæring

Selger har i sin egenerklæring ingen kommentarer.
Dokumentet må leses i sin helhet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
Manglende ferdigattest/midlertidig brukstillatelse vil ikke ha betydning for ny eier iht til informasjon fra Indre Østfold kommune.

Adgang til utleie

Hytta kan iht festekontrakten leies ut i inntil 4 uker per kalenderår.
 
For utleie av deler av fritidsboligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming - Teknisk

Boligen er elektrisk oppvarmet kobinert med vedovn i stuen.
Vannrør av kobber samt plast. Synlige avløpsrør av plast. OSO varmtvannsbereder på ca 116 L fra 2004 plassert under bolig. Hovedstoppekran for
vann er plassert under bolig.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har åpent elektrisk anlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk er ikke stipulert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 129 pr. år Overnevnte er fakturert beløp 2020 for feiing, renovasjon, vann. Beløper varierer etter forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 345 954,- pr. 31.12.2019.
 
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
 
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Fritidsbebyggelse og følger bestemmelsene til reguleringsplan "0123197001 - Fossumskogen Fritidsgrend".
I kommuneplanen er eiendommen avsatt til "Fritidsbebyggelse, hensynssone H570_15 - bevaring kulturmiljø, landbruks-, natur- og friluftsformål".
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
 
1970/1546-2/1  Festekontrakt - vilkår  
23.04.1970 
ÅRLIG AVGIFT NOK 300
BEST. OM VARIGHET
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1328369-2/200   ** Nye vilkår - feste  
28.11.2017 21:00 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 4.250
Bestemmelser om regulering av leien

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger til privat vei.
Tilknyttet sommervann, offentlig nett via privat fordelingsnett. Vannet er påkoblet ca. 15.april - 15.oktober. Øvrig kan vann hentes fra vannpost.
Ingen avløpsordning er registrert. Kommunen oppluser at det pt ikke finnes pålegg for tilkobling avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alt inventar og løsøre medfølger ved salg, selger forbeholder seg retten til å ta med seg det de måtte ønske av inventar og personlige eiendeler.
Hytta blir ikke totalvasket før overtagelse, kun enkel vask av overflater.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
 
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ew@partnersio.no eller SMS: 99 42 46 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Festekontrakt

Festekontrakten følger vedlagt. Bortfester skal samtykke til overdragelsen ved salg, samtykke kan ikke nektes uten saklig grunn.

Adresse og matrikkel

Fossumskogen 54, 1820, Spydeberg, Gnr. 427 bnr. 7 Fnr. 29 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

91-21-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Indre Østfold sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.