Ski - Nygårdsåsen

Påkostet enebolig med 3 soverom, 2 stuer, 2 bad - Vesentlig oppgradert, nytt bad 2021 - Gangavstand til barnehage/skole

Sleipners vei 5 , 1423 Ski

BE OM SALGSSUM
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

1%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 193 m²
Bruttoareal 226 m²
Tomt 524 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 103
Bruksnummer 87
Energimerking F
FINN.no 221543789
Sist endret 22.09.2021 20:37
Prisantydning 6 690 000
Totalpris 6 862 742
Ligningsverdi 1 458 252,-

Beregnet totalkostnad

6 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 158 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 172 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 862 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sleipners vei 5 er en lekker enebolig på populære og barnevennlige Nygårdsåsen.
 
Boligen fremstår som meget velholdt og moderne, med flere oppgraderinger de senere årene som blant annet: Nytt bad 2021, tak fra 2011, flere nyere vinduer, nye overflater i de fleste oppholdsrom, lekker walk-in garderobe på hovedsoverom, satt inn varmepumpe og ny vedovn mm.
 
Eiendommen har meget gode solforhold som kan nytes fra terrasse på ca. 40 kvm og markterrasse på ca. 20 kvm, hvor man kan forflytte seg etter solen. Tomten er meget pent opparbeidet med belegningsstein og diverse beplantning og bærbusker.
 
Tomten grenser til friareal med lekeplass og liten fotballbane. Det er ca. 700 meter til barnehage og barneskole, 3 km til Ski sentrum og 25 minutters kjøretur til Oslo S.
 
Velkommen til trygg visning!

Innhold

Underetasje: Entré, gang, trapperom, toalettrom, bad, soverom, kjellerstue, kontor, teknisk rom og to boder.
1.etasje: Gang, trapperom, stue ,kjøkken, bad og to soverom
Loft: Uinnredet kaldtloft
Annet: Carport på ca. 10 kvm, frittstående bod på ca. 6 kvm.

Entré

Boligen har adkomst fra delvis overbygget inngangsparti til entrè med skyvedørsgarderobe. Rommet har gulvfliser med varme i entré/gang.

Stue

Stuen i 1.etasje er meget luftig med gode vindusflater. Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og har god plass til stort spisebord. Rommet har nyere overflater på vegger og gulv, samt downlights i tak. Rommet har utgang til terrassen. Koselig vedovn for varme og hygge, samt varmepumpe plassert i trapp.

Stue 2

I underetasjen er en ekstra stue, en perfekt løsning for storfamilien som ønsker ekstra spillerom. Rommet har vedovn og gode vindusflater.

Kjøkken

Selma kjøkkeninnredning fra 2011 med slette, lyse fronter og benkeplate av stein med nedsenket oppvaskkum fra Blanco av kompositt materiale. Glassplater på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer: Induksjonstopp og stekeovn fra AEG, microovn fra Samsung (ny i 2018), oppvaskmaskin fra Bosch (ny i 2018). Ventilator med mekanisk avtrekk montert på vegg. Koselig spiseplass med utsikt over området. Kjøkkenet har nymalte vegger, ny oppvaskkum og kjøkkenarmatur.

Bad

Bad 1.etasje
Baderommet i 1.etasje er fra 2021 og er flislagt i delikate farger med gulvvarme. Nedsenket himling med downlights. Rommet er utstyrt med: Vegghengt servantinnredning med slette, lyse fronter og håndlaget, heltre benkeplate fra Glomma Drivved med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Speil med belysning samt stikkontakter montert over servant. Vegghengt høyskap med slette, lyse fronter. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett fra Porsgrund.
 
Bad/vaskerom underetasje
Baderom fra 2000. Flislagt gulv med varme, malt baderomstapet på vegg, himling med lysmalt trepanel. Rommet er utstyrt med vegghengt servantinnredning fra 2021 med profilerte fronter med heldekkende servant. Hylle og speil montert over servant. Dusjkabinett fra 2021 med skyvedører av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående vaskeromsinnredning med slett, lys skapfront og benkeplate av laminat. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
 
Toalettrom
Toalettrommet i underetasjen er fra 2016. Flislagt rom med gulvvarme, himling med lysmalt trepanel. Vegghengt servantinnredning med slette fronter og heldekkende servant. Speilskap og stikkontakter montert på vegg over servant. Vegghengt toalett fra Porsgrund.

Soverom

Boligen har 3 gode soverom. 2 av soverommene ligger i 1.etasje. Hovedsoverommet har stor, nyere walk-in garderobe. Soverommet i underetasjen er meget romslig med tilhørende garderobeskap.

Annet

I underetasjen er det kontor, samt teknisk rom og gode oppbevaringsmuligheter i 2 innvendige boder.

Uteareal

Boligen har flott uteområde pent opparbeidet med belegningsstein og diverse beplantning. Et nydelig kirsebærtre står ved inngangen til eiendommen, hagen har øvrig flere bed med diverse blomster og rikelig med bærbusker som jordbær, rips, blåbær, bringebær, samt rabarbra og urter for å nevne noe.
 
Her har man solen fra morgen til kveld, og man kan flytte seg etter solen iløpet av dagen. Det er utgang fra kjøkken og stue til syd- og vestvendt, sammenhengende terrasse oppmålt til ca. 39 kvm. Sydvendt del av terrassen på ca. 17 kvm er overbygget. Terrassen har nytt rekkverk og gulv. Det er i tillegg en vestvendt, frittliggende platting på ca. 21 kvm. Tomten grenser til friareal, hvor det litt lengre opp på feltet er opparbeidet lekeplass og liten fotballbane.

Oppgraderinger

Det er gjort mange oppgradering de senere årene, følgende nevnes:
- Ny inngangsdør med kodelås (2018)
- Ny peisovn fra Aduro (2018)
- Nye overflater stue på vegg og gulv (2018)
- Varmepumpe satt inn (2019)
- 8 nye vinduer (2019)
- Hovedsoverom: Tapetserte vegger og ny garderobeinnredning (2019)
- Malt kledning (2019)
- Nye terrassebord og rekkverk (2020)
- Soverom 3 oppgradert med nymalte vegger og ekstra lydisolering mot bad (2020)
- Totaloppusset bad 1.etasje (2021)
- Ny baderomsinnredning og nytt dusjkabinett bad underetasje (2021)
- Kjøkken: Nymalte vegger, ny oppvaskkum og kjøkken armatur (2021)
- Trapp malt og teppebelagte trinn (2021)
- Gang malt og listet (2021)
- Montert elbil-lader med egen kurs
- Oljetank tømt og forseglet
- Smarthus styringenheter på gulvvarme bad 1.etasje og entrè/gang
- Nytt tak, av tidligere eier (2011)

Beliggenhet

Eiendommen har en barnevennlig beliggenhet i et rolig og populært boligområde på Nygårdsåsen. Boligen har god plassering på feltet og grenser til friareal m/lekeplass og liten fotballbane. Det er ca. 3 km til Ski sentrum med alt man måtte trenge av servicetilbud og butikker, samt togstasjon. Når den nye Follobanen står klar vil reisetiden ta ca. 11 minutter med tog fra Ski til Oslo S. 700 meter til barnehage og Solberg skole, ungdomsskole ligger på Nordby. Til Oslo S kjører man på ca. 25 minutter.
 
Kort gangavstand til bussholdeplass med jevnlige avganger til Ski, Vinterbro og Oslo. Marka ligger i umiddelbar nærhet med sykkeltrasèer, skiløyper og lysløype. Kort kjøretur til Breivoll friluftsområde med sitt yrende badeliv og gode muligheter for båtplass.

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 193 kvm, Bruttoareal: 226 kvm
 
Underetasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, toalettrom, bad, soverom, kontor og stue.
 
1. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, kjøkken, stue og to soverom.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 524 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomt opparbeidet med steinlagt innkjørsel, felter med betongheller, forstøtningsmurer, platting, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Carport og gode parkeringsmuligheter i innkjørselen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Det er montert lader for elbil, med egen kurs.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1977. Støpt plate på mark. Grunnmur av pussede lettklinkerblokker. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger av bindingsverk
utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater. Boligen har slett entrédør fra
Swedoor (2018) med glassfelt og kodelås. Terrassedør/skyvedør med to-lags glass fra 1976. Vinduer med to-lags glass fra 1976 og 2019.
 
Ref. boligrapport utført 07.06.2021 av Anticimex

Boligsalgsrapport

Følgende er bemerket i boligrapporten utført av Anticimex:
 
Bad - Underetasje:
TG2: Vannrør - Kobberrør. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
TG2: Overflater gulv - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
TG2: Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer. - Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert
til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
 
Kjøkken:
TG2: Vannrør - Kobberrør. Vannrør - Alder.  Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Lekkasjestopper (NB: KRAV FRA TEK 10)
TG2: Annet - Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt for installasjoner etter TEK 10 (NEK 400)
 
Toalettrom:
TG2: Vannrør -  Kobberrør. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
TG2: Overflater gulv - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
(i): Ventilasjon - Til informasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
 
Innvendige trapper:
TG2: Innvendige trapper - Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
 
Etasjeskiller - Underetasje
TG2: Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 13 mm i
soverom 3. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt (kjellerstue). Tekniske anlegg. VVS anlegg:
TG2: Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)- TG 2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
 
Vinduer/ytterdører
TG2: Vinduer - Vinduer fra 1976 pga alder
TG2: Dører - TG 2 gjelder: Terrassedør/skyvedør pga alder.
 
Drenering:
TG2: Utvendig terreng, ink fuktsikring av grunnmur - Det er ikke montert overgangslist mellom vorteplast og grunnmur.
TG2: Alder
 
Terreng og forstøtningsmurer:
(i) Forstøtningsmurer - Til informasjon: Deler av forstøtningsmur mot Sleipners vei 3 trenger utbedringer.
 
Frittstående byggverk:
TG2: G 2 Frittstående byggverk - Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.
 
Overnevnte er kun utdrag fra boligsalgsrapporten, dokumentet må leses i sin helhet.

Selgers egenerklæring

Følgende er kommentert i selgers egenerklæring:
 
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
Ja. Lekkasje fra bad i 1.etg ned til soverom i U.etg. Hele badet er pusset opp og er i dag i henhold til våtromsstandard 2021. Ferdigstilt april 2021. Soverommet tok ingen skade.
 
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Bad 1.etg er pusset opp og ferdigstilt av blant annet M-tett, fliselegger, SSG og Ås elektriske alt gjort i regi av Fremtind forsikring.
Toalett u.etasje pusset opp 2016 av A.K. bygg i regi av forrige eier.
Vaskerom/bad u.etasje pusset opp i 2021 gjennom egeninnsats. Dusjkabinett satt inn og ny innredning.
 
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn: M-tett
Ny membran lagt.
 
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Nei. Vi har ikke mottatt dokumentasjon fra Fremtind ennå. De er forespurt og forventes tilsendt i løpet av kort tid. Sak er for øvrig avsluttet hos Fremtind.
 
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Follo Tak
Nytt tak lagt i 2011, gjort i regi av forrige eier. Ny terrasse lagt av eier sommer 2020. Hus malt i 2019. Deler av grunnmur vasket, pusset og malt i 2021.
 
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Ås Elektriske og Elpartner (se boligmappa). NorTank
Varmepumpe montert oktober 2019. Ventilasjonsanlegget ble da koblet av strøm og har ikke vært i bruk siden. Utført av Ås elektriske. Montering av elbillader og ekstra kurs i sikringsskapet samt enkelte tregere sikringer er satt inn og nye stikk montert i flere rom i huset. Montert elektrisk uttrekksvifte på vaskerom, bad 1.etg, og bod i u.etg. Alle varmekabler i huset har fått nye smarthus styringenheter. Future home smarthub følger med huset. Lysbryter for lampe over spisestuebordet er fjernstyrt. Nye ute lys med tidsstyring etter solnedgang og soloppgang.
Nedgravd oljetank har vært tømt, fylt med masse og forseglet i 2019 av NorTank.
 
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja. Ligger i digital boligmappe.
 
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. 3,6 kw lader på egen kurs.
 
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det
som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja. Ny vask og kjøkkenkran montert av eier i 2021.
 
17.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
Ja. Nedgravd oljetank har vært tømt, fylt med masse og forseglet i 2019 av NorTank.
 
TILLEGGSKOMMENTAR
- Nye vinduer montert alle soverom, samt på kjøkken og bad i 1.etg og vinduet i trappeoppgang. På hovedsoverom i 1.etg er ett vindu fjernet i 2019. Utført av Espen S. Møller AS. Hovedsoverom pusset opp med ny Ikea garderobeløsning i 2019. Nytt gulv i stue/kjøkken lagt i 2018.
- Gang i u.etasje pusset opp 2021. Soverom u.etg pusset opp 2020 hvor det ble lagt inn ekstra lydisolering i vegg mot vaskerom. Egeninnsats. Noe lydisolering er lagt i taket rundt sluk/rør under badet i 1.etg. Egeninnsats og SSG.
- Trapp pusset opp i 2021.
- Ny peisovn fra Aduro ble montert i 2018 samt at opprinnelig teglesteinsmur både i 1.etg og u.etg ble pusset og belagt med betong. Det ble også lagt skiferlignende fliser bak peisovn i 1.etg. Alt er foretatt av Murmester K. Svendsen AS.
- På loftet er det lagt gulv med gulvplater med unntak av noen få steder hvor det er lagt parkett i stedet.
- Utbedret en av takbjelkene over terrasse på baksiden av huset i 2021 på grunn av råte. Egeninnsats.
- Nytt kjøkken 2011.
- Bod ute bør få ny takpapp.
- Ene lyset i uttrekksviften fungerer ikke.
- Deler av støttemur mot nabo (Sleipners vei nr. 3) bør utbedres.
 
Overnevnte er kun utdrag fra selgers egenerklæring, dokumentet må leses i sin helhet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.10.1978 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Hele eller deler av boligen kan fritt benyttes til utleie. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming - Teknisk

Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring. Jøtul vedovn av støpejern i underetasje, Aduro peisovn (fra 2018) av støpejern med glassdør og glassfelt i 1.etasje.
 
Varmekabler på bad 1.etasje og i entrè/gang har smart-hus styringenheter. Future home smarthub følger med huset. Lysbryter for lampe over spisestuebordet er fjernstyrt. Utelys med tidsstyring etter solnedgang og soloppgang.
 
Høiax varmtvannsbereder (årstall 2006) på 200 liter. Vannrør av typen rør-i-rør system og kobberrør. Synlige avløpsrør av plast. Vannmåler og
stoppekran plassert i teknisk rom. Varmepumpe fra 2019 plassert i trapperom. Ventilasjonsaggregat plassert i teknisk rom, ventilasjonsanlegget er ikke koblet til strøm pt, og er ikke i bruk.
 
Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i soverom 3 i underetasje. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
Det egen kurs for lading av el-bil, samt montert lader.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk er ikke stipulert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 530 pr. år Overnevnte er fakturert beløp for 2020.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 458 252 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 249 706 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og følger bestemmelse til reguleringsplan "Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Nygårdsåsen". Det er foreligger planforslag for ny reguleringsplan "Områderegulering for frittliggende småhusbebyggelse". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

E18 skal iht til offentlige planer omlegges. Mer informasjon finnes på vegvesenet sine hjemmesider:
https://www.vegvesen.no/_attachment/1182422/binary/1090459?fast_title=Notat+-+Beskrivelse+av+grunnforhold+-+Reguleringsplanforslag+E18+Retvet-Vinterbro+2016.pdf

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på eiendommen:
 
1976/208064-5/6  Vilkår i kjøpekontrakt  
01.10.1976 
Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Samme rett for Televerket og E-verket.
Forbud mot næringsvirksomhet
 
Ås kommune bekrefter at de ikke vil benytte forkjøpsretten.
Iht skriv fra Ås kommune er forkjøpsretten sendt til Statens kartverk for sletting, og vil være slettet fra grunnboksbladet før overtagelse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ås kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør presiseres at ikke medfølger handelen:
 
- Kommode soverom 3
- Hyller/bildelister alle rom
- Små lamper montert på vegg på hovedsoverom og soverom U.etasje
- Frittstående kjøleskap kjøkken
- Fryseskap bod
- Rosa juvellampe soverom 3 (U.etasje)
- Gardinstenger stue
- Vinskap på bod
- Bokskap nede
- Garderobeskap barnerom 1.etasje
- Lysekrone stue
- Skoskap mellomgang 1.etasje
- Værstasjonen som er montert ute
- Knagg nede i gangen og knaggrekke i mellomgang 1.etasje
- Knaggrekker på soverom 2 og soverom 3
 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ew@partnersio.no eller SMS: 99 42 46 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Nedgravd oljetank er tømt og fylt med masse og forseglet i 2019 av NorTank.
Selger har mottatt rapport fra Fremtind angående badet i 1.etasje etter signering av egenerklæringen. Dokumentasjon blir overlevert ny eier.
 
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
 
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
 
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sleipners vei 5, 1423, Ski, Gnr. 103 bnr. 87 i Ås kommune

Eier

Tiril Olsen
Odd-Arne Bjørklund

Oppdragsnummer

91-21-0041

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
 
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Indre Østfold sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.