Skiptvet

Koselig, liten hytte ved Glomma med enkel standard - 48 minutter fra Oslo - Rett til båtfeste/brygge

Askimveien 712 , 1816 Skiptvet

VISNINGER

3. august tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 34 m²
Bruksareal 34 m²
Bruttoareal 37 m²
Tomt 610 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 8
FINN.no 224678444
Sist endret 19.07.2021 19:02
Prisantydning 390 000
Totalpris 410 992
Ligningsverdi 90 000,-

Beregnet totalkostnad

390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 390 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 20 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 410 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Askimveien 712 ligger et steinkast fra Vammasjøen i Glomma. Det er ca. 6 min kjøretur til Askim sentrum og ca. 48 minutter til Oslo.
 
Hytta er over en etasje, samt krypkjeller og råloft. Planløsningen består av: Entré, wc-rom, servantrom, sovealkove og stue med åpen kjøkkenløsning. Boligen er elektrisk oppvarmet. Man må regne med noe trafikkstøy da hytta ligger ved vei, det foreligger godkjent søknad for støymur.
 
Her er det flotte muligheter for turer på vann og langs land i umiddelbar nærhet. Det går tursti langs Glomma i urørt natur med mange fine plasser. Bading, fisking og friluftliv rett utenfør hyttedøren.
 
Rett til båtfeste/brygge og parkering følger eiendommen.
 
Velkommen til visning!

Innhold

Entré, wc-rom, servantrom, sovealkove og stue med åpen kjøkkenløsning
Annet: Krypkjeller og råloft

Standard

Hytta har enkel standard. Gulvflater belagt med tregulv. Vegger og himlingsflater utført i panel. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.
Kjøkken:
Kjøkkenløsning fra ukjent årstall. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Frittstående komfyr med steketopp fra Wilfa.
Frittstående kjøleskap fra Norcold.
Toalettrom:
Gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegger og himlingsflater utført i panel. Gulvstående kompost toalett.
Separat servantrom.

Uteareal

Hytta ligger ved vannet, med fin utsikt til Glomma. Tomten er opparbeidet med gressplen og naturtomt i frodige omgivelser.

Beliggenhet

Her er det flotte muligheter for turer på vann og langs land i umiddelbar nærhet. Det går tursti langs Glomma i urørt natur med mange fine plasser. Bading, fisking og friluftliv rett utenfør hyttedøren.Man må regne med noe trafikkstøy da hytta ligger ved vei, det foreligger godkjent søknad for støymur.
Nærmeste busstopp er "Vamma Bru", ca. 80 meter fra hytta. Det er ca. 6 min kjøretur til Askim sentrum og ca. 48 minutter til Oslo.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 37 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, wc-rom, servantrom, sovealkove og stue/kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Parkering i krysset ved innkjøring til Vammafossen.

Tomt

Areal: 610 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det følger rett til parkering på naboeiendom, ved kryss RV115 Vammaveien - Vammafossen.

Byggemåte

Fritidsbolig fra ukjent årstall. Boligen står på søylepunkter av betong samt ringmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med papp. Profilert/glatt entrédør av
tre med glassfelt. Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 1978. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1985 og 2012.
Ref. boligrapport utført av Anticimex 06.07.2021.

Boligsalgsrapporten

Følgende er bemerket i boligrapport utført av Anticimex:
 
- Kjøkken: TG3: Ventilasjon - Ingen eller ubetydelig ventilasjon
- Toalettrom (ikke våtrom): TG2: Overflater gulv - Gulvet bæret preg av slitasje
- Øvrige rom: TG2: Overflater himling - Fuktskjolder i himiling stue/sovealkove.Overflater gulv - Alder/slitasje
- Krypekjeller: TG3: Innvendig inspeksjon - Det er påvist råteskader i krypekjelleren. Skadeomfang er ikke kartlagt. Utbedringer og ytterligere undersøkelser anbefales.
- Loft - Uinnredet/Råloft: TG2: Ventilasjon, overflater vegger/undertak, overflater gulv
- Ildsteder: TG2: Skorstein inne i boligen - TG2 gjelder skorstein på råloft:Fuger i skorsteinen er dårlige og tiltak anbefales. Dette kan synes å gjelde delen opp mot yttertak/over yttertak.
- Etasjeskiller - 1.etasje: TG3: Skjevhetsmåling - Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 46 mm i stue/kjøkken og 17 mm i sovealkove.Skjevhetene kan skyldes setninger i grunnen. Ytterligere undersøkelser anbefales
- Brann - TG 3 Om det er røykvarslere i boligen iht. forskriftskrav Det er ikke røykvarsler/-e iht forskrift i boligen. Om det er brannslokkingsutstyr i boligen iht. forskriftskrav. Det er ikke brannslukkingsutstyr iht forskrift i boligen.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: TG 2 Fasader ink. kledning. Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad.
- Vinduer/ytterdører: TG2 - Vinduer/dører.
- Yttertak: TG2: Tekking, undertak, takgjennomføringer, konstruksjon, gesimsløsninger, detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner, beslag, renner, nedløp og snøfangere. TG3: Skorstein over tak: Skorstein har store sprekker. Kan ikke utelukke at den kan rase, hvis det ikke blir gjort tiltak.
- Grunnmur, fundamenter: TG2: Grunnmur - Det registreres sprekker på grunnmur på nord siden. TG3: Fundamenter Søyler/pilarer som danner fundamenter har omfattende skjevheter/skader. Betydelige utbedringsbehov.
- Drenering: TG2: Helhetsvurdering
- Terreng og forstøtningsmurer: TG2: Terrengforhold.
 
Øvernevnte er kun utdrag fra rapporten, rapporten må leses i sin helhet. Dokumentet følger vedlagt.

Selgers egenerklæring

Følgende er kommentert i selgers egenerklæringsskjema:
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Noe skjeve gulv i stue, men har fått beskjed om at dette er støttet opp av sist eier.
 
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Det har vært noe mus i vinter.
 
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Vet ikke. Kommentar: Jeg har oppdaget noe fukt i tak, men dette har ikke blitt verre siden jeg overtok hytta og derfor regner jeg med at det er gammelt
 
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats: Det stod et uthus/garasje og en balkong som er revet fordi det skulle bygges nytt.
 
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært:  Firmanavn: Vet ikke, da det er tidligere eier som ordnet med nytt elektrisk anlegg. Nytt elektrisk anlegg, usikker på årstall.
 
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Vet ikke. Jeg har ikke brukt den, og vet ikke hva tidligere eier har gjort
 
28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Har sett en mus der i vinter. ellers ingenting uvanlig,
 
Overnevnte er kun utdrag fra erklæringen, dokumentet må leses i sin helhet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ingen ferdigattest eller bygningstegninger for byggene på tomten. Hytta er trolig fra 60-tallet, i henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Ingen kjente begrensninger for utleie.

Oppvarming - Teknisk

Boligen er elektrisk oppvarmet.
Sikringsskap med automatsikringer plassert entré. Boligen har åpent elektrisk anlegg. Tidligere eier opplyser å ha oppgradert elektrisk anlegg.

Energimerking

Hytta er ikke energimerket, da frittstående bygning med mindre enn 50 kvm bruksareal er unnlatt krav til energimerking.

Energiforbruk

Energiforbruk er ikke stipulert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 245 pr. år Renovasjon og feieravgift

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 90 000 pr. 31.12.2019.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til LNF. Eiendommen ligger innenfor 100 meters grense vassdrag. H570_07 Hensynsone bevaring kulturmiljø "Vamma kraftverk". Hensynsone H310, ras- og skredfare, løsmasse. Eiendommen ligger innenfor støysone, Gul sone iht. T-1442.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Støyskjerming

Det foreligger vedtak om dispensasjon fra byggegrensen mot fylkesveg 115 for å oppføre støyskjerm på eiendommen iht til kart. Arbeid må være påbegynt innen 3 år fra dispenasasjon er gitt, ellers faller dispensasjonen bort. Dokumentet er datert 20.06.2019. Se vedlegg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1904/900206-1/3  Rettsbok  
07.01.1904 
Rettighetshaver: VAMMA FOSSEKOMPANI AS
Prosjektert oppdemning i Glomma
Overført fra: 3015-72/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1953/303025-1/3  Skjønn  
07.10.1953 
Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver: HAFSLUND AS
Overført fra: 3015-72/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1957/990022-1/3  Elektriske kraftlinjer  
 25.10.1957 
Rettighetshaver: HAFSLUND AS
Utvidelse av kraftledninger
Overført fra: 3015-72/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/12411-1/3  Erklæring/avtale  
06.12.2004 
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver
FORTUM DISTRIBUSJON AS
Overført fra: 3015-72/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet vei, vann eller avløp. Toalettrom har kompost-toalett.
Det opplyses fra tidligere eier at det tidligere har vært pumpe ved elva.
Kort gangavstand fra offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer som står i hytta medfølger. Hytta blir ikke ytterligere rengjort/tømt før overtagelse.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ew@partnersio.no eller SMS: 99 42 46 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Askimveien 712, 1816, Skiptvet, Gnr. 72 bnr. 8 i Skiptvet kommune

Eier

Ingebjørg Monique Haram

Oppdragsnummer

91-21-0062

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Indre Østfold sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.