Langhus

Ingen forskuddsbetaling! Stor og moderne halvpart av tomannsbolig m/ høy standard - Dobbelgarasje - Mulighet for kjeller

Gulliveien 32 , 1405 Langhus

VISNINGER

9. desember lørdag kl. 13:00-13:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over 5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

91%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Bruksareal 198 m²
Tomt 760 m² / Fellestomt
Soverom 4
Gårdsnummer 125
Bruksnummer 464
Sist endret 08.12.2023 11:18
Prisantydning 8 990 000,-
Totalpris 9 048 162,-

Beregnet totalkostnad

8 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 820,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 273 000,-)) -------------------------------------------------------- 58 162,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 048 162,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse av prosjektet

Sentralt på Langhus skal det nå bygges en moderne tomannsbolig med mange fine og gjennomtenkte kvaliteter. Denne halvparten av tomannsboligen blir over 3 etasjer, samt mulighet for tilvalg med full kjeller. Boligen har integrert dobbelgarasje og fine uteplasser i begge plan med meget gode solforhold. Markterrasse i 1.etasje. I 2.etasje har man veranda på 21,6 kvm, samt balkong på 3,9 kvm. Langhus og Nordre Follo generelt er det ideelle stedet for barnefamilier med tanke på både livskvalitet og som boliginvestering.
 
Boligen leveres nøkkelferdig og vil inneholde blant annet 4 soverom, 2 bad, wc, stue/spisestue/kjøkken i åpen løsning, romslig loftetasje med mange bruksmuligheter. Det er mulighet for full kjeller som tilvalg dersom man har behov eller ønske om mer plass. Gjennomgående god standard med blant annet påkostet kjøkken fra Drømmekjøkkenet, flislagte bad med 60 x 60 fliser, 1-stavs parkettgulv i alle oppholdsrom. Godt med vindusflater i hele boligen, på kjøkken blir det takvindu, det vil være delvis åpent mellom 2. og 3.etasje, som gir godt lysinnslipp og god romfølelse med enorm takhøyde.
 
Velkommen!

Innhold

1.etasje: Entrè/gang, bad/vaskerom, 3 soverom, dobbelgarasje med bod på 5,3 kvm.
2.etasje: Stue/kjøkken, wc, gang og bod.
3.etasje: Gang/arbeidsrom, soverom, bad, oppholdsrom.
Kjelleretasje (tilvalg): Gang/trapperom, bod/teknisk rom, bad og hobbyrom kan være et forslag på utnyttelse av en evt. kjeller.

Pro Bolig AS: Eiendomsutvikling og Byggherre

Erfaring og Ekspertise siden 2015
 
Pro Bolig AS ble grunnlagt i 2015 og er et selskap satt sammen av erfarne fagfolk med over 25 års dybdekunnskap innen eiendom og eiendomsutvikling. Vi opererer i hjertet av Follo-regionen, og tilbyr et bredt spekter av tjenester som dekker salg og kjøp av boliger, prosjekterte leiligheter, samt salg og utleie av næringseiendom. Vi har også spesialisert oss innen seksjonering og utvikling innenfor disse områdene.
 
Vår Kompetanse:
Med mer enn to tiår med erfaring innen eiendomssalg, har vi inngående kjennskap til både kjøpers og selgers perspektiv. Dette gjør oss rustet med betydelig ekspertise om priser og eiendomsmarkedet i Follo, Indre Østfold og Østfold som helhet. Vi driver vår entreprenørvirksomhet med fokus på Follo-regionen, og vi har en dyp forståelse for de unike utfordringene og mulighetene som dette området har å by på.
 
Hva Vi Gjør:
Pro Bolig AS er først og fremst en eiendomsutvikler og byggherre som er spesialisert på prosjektering og salg av kvalitetsboliger og næringsbygg, med hovedfokus på Follo-regionen. Våre tjenester inkluderer prosjektering, bygging og salg av eneboliger, tomannsboliger, flermannsboliger og næringsbygg. Vi er stolte av å levere boliger og næringslokaler av høy kvalitet som møter de moderne kravene til funksjonalitet, design og bærekraft.
 
Mangfoldig Portefølje:
I tillegg til vår sentrale rolle som eiendomsutvikler og byggherre, består Pro Bolig AS av flere datterselskaper. Dette mangfoldet gir oss muligheten til å tilby en bredere rekke tjenester og tilpasningsdyktighet for å møte ulike behov i eiendomssektoren. Vi er engasjert i å skape verdier og utvikle levende samfunn gjennom våre prosjekter.
 
Med Pro Bolig AS kan du stole på vår kompetanse, erfaring og forpliktelse til kvalitet i hver fase av eiendomsprosessen. La oss hjelpe deg med å oppfylle dine eiendomsdrømmer og -mål.

Hvorfor kjøpe nytt?

- Boligen er i forskriftmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid
- Fastpris - ingen «budkrig»
- Lave omkostninger (ikke dokumentavgift av kjøpesum, kun av tomteverdi)

Forventet fremdrift

IG må søkes kommunen før bygging kan iverksettes. Overtagelse kan forventes ca. 10-12 måneder etter byggestart.

Beliggenhet

Ski og Nordre Follo: Perfekt for Barnefamilier og Boliginvesteringer
Å finne det ideelle stedet for å kjøpe en bolig og etablere et hjem for din voksende familie er en betydelig beslutning. Ski og Nordre Follo, er et område som skiller seg ut som en bemerkelsesverdig destinasjon for barnefamilier som ønsker å investere i sin fremtidige bolig. Her er hvorfor dette området er en ideell kombinasjon for både familier og boliginvestorer.

1. Trygge og Rolige Nabolag
Ski og Nordre Follo er kjent for sine trygge og rolige nabolag. For barnefamilier er dette et avgjørende hensyn. Det er et sted hvor barna dine kan vokse opp i en sikker og fredelig atmosfære, og hvor du som forelder kan ha sinnets fred når barna leker ute.

2. Kvalitetsutdanning
For foreldre er utdanning en toppprioritet. Heldigvis har Ski og Nordre Follo et utmerket utdanningssystem med flere barnehager, grunnskoler og videregående skoler som gir barna dine en solid utdanning. Dette gjør området til et flott sted å investere i et hjem når du har barn i skolealder.

3. Livskvalitet
Det er mer enn bare trygge nabolag og god utdanning som gjør Ski og Nordre Follo attraktivt. Området tilbyr en høy livskvalitet med vakre naturomgivelser, varierte fritidsaktiviteter og en sterk følelse av fellesskap. Dette gir familier en mulighet til å oppleve en balanse mellom arbeid og fritid.

4. Eiendomsinvestering
For de som ser etter en investeringsmulighet, gir Ski og Nordre Follo også fordeler. Området har opplevd en betydelig økonomisk vekst, noe som gjør eiendomsinvesteringer her attraktive. Prisene er konkurransedyktige sammenlignet med Oslo, og det er en stadig økende etterspørsel etter boliger.

5. Naturskjønne Omgivelser
Den vakre naturen rundt Ski og Nordre Follo gir familier muligheten til å utforske og oppleve utendørslivet sammen. Med parker, skoger og innsjøer i nærheten, er det alltid noe å gjøre for å holde barna engasjert og aktive.

6. Planlagt Utvikling
Ski og Nordre Follo har en planlagt utvikling som tar sikte på å gjøre området enda mer attraktivt. Dette inkluderer infrastrukturforbedringer og kulturelle tiltak som vil øke livskvaliteten for familier og samtidig øke eiendomsverdiene.

Oppsummering
Ski og Nordre Follo kombinerer det beste av begge verdener - det er et trygt og behagelig sted å oppdra barn samtidig som det tilbyr gode muligheter for å gjøre gode eiendomsinvesteringer. Dette gjør området til det ideelle valget for barnefamilier som ønsker å investere i sin fremtidige bolig og samtidig sikre sin økonomiske fremtid. Med en kombinasjon av trygge nabolag, god utdanning, høy livskvalitet og potensial for eiendomsvekst, er Ski og Nordre Follo et sted som bør være øverst på listen for alle som vurderer en boliginvestering med familien i tankene.

Oppvarming - Teknisk

De elektriske installasjonene blir utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter og normer (NEK 400-2010).

- Anlegget leveres som tre faset og dimensjoneres for elektrisk oppvarming i alle boligrom.
- Balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg med høy gjenvinningseffekt av Varmeforbruket
- Elektrisk gulvvarme i gang/entrè, wc-rom, bad/vaskerom i 1.etasje og bad 2.etasje.
- Det leveres 200 L varmtvannsbereder.
- Elektrisk gulvvarme i gang/entre, wc-rom og bad/vaskerom i 1. etg. og bad i 2. etg.
- Det leveres 4 spotter på hvert bad.
- De elektriske installasjonene leveres som skjult anlegg, men det kan stedvis være åpent.
- Totalt antall punkter iht. forskrifter/krav.
- Flere el-punkter kan leveres som tilvalg.
- Det leveres utvendig el-skap.
- Det legges trekkerør for kabler til TV, bredbånd og telefon.
- Det leveres 1 stk. TV uttak med tilhørende stikkontakter iht. forskrift, fritt plassert etter kjøpers ønske.
- For TV/bredbånd/telefon legges 1 stk. 50 trekkerør fra innvendig sikringsskap frem til stolpe/tilknytningspunkt ved vei.

Bebyggelsen

Det er planlagt totalt 2 boliger, som bygges samtidig. Prosjektet vil bli organisert som ett boligsameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.

Areal

Bruksareal: 198 kvm
 
Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.
 
Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger, datert 26.06.2023. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Eiet tomt på ca. 760 kvm som eies av sameiet.
Tomten vil bli seksjonert slik at hver enkelt enhet får sin egen definerte eiendom. Øvrig blir fellesareal.
 
Tomten opparbeides i henhold til leveransebeskrivelse med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene. Tomten leveres maskinplanert med stedelige masser. Vei og gangarealer leveres med singel. Det anlegges ikke ny beplantning.
 
Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæringen.

Parkering

Det medfølger integrert dobbelgarasje. Automatisk portåpner.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen. Mulgihet for tilvalg avhenger av hvor langt man har kommet i byggeprosessen.

Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det vil bli gjennomført tilvalgsmøter med underleverandørene. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.
 
Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten.
 
Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leiligheten, kan kjøper holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen.
Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet ett sameie på eiendommene, og ved kjøp av bolig medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjsonssameiet og driften av dette.Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.
Seksjonsnummer og eierbrøk og antall sameier bestemmes i forbindelse med seksjonering. Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. lov om eierseksjoner §23

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.
 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/Vann/Avløp

Boligene vil være tilknyttet offentlig vei via privat vei, og offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.
Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt boligen. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til boligformål og følger reguleringsplan "DEL AV LANGHUS, FELT O", eldre reguleringsplan.
 
Eiendommen omfattes av kommuneplan Nordre Follo 2023-2034. Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til boligformål. Eiendommen ligger innenfor nedlagsfelt drikkevann.
 
Utbyggingen hensyntar reguleringen og kommuneplanen.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Oppgjør

Full innbetaling til overtakelse.
 
Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges boligene iht. bustadoppføringslova.
 
Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. Dersom kjøper ikke er forbruker, kan det avtales at eiendommen likevel selges etter bustadoppføringslova. Dersom eiendommen er ferdigstilt ved budaksept reguleres handelen av avhendingslova (i slike tilfeller gjelder ny salgsoppgave).
 
Det forutsettes at hjemmelsdokument tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 150.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
 
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Gulliveien 32, 1405, Langhus, Gnr. 125 bnr. 464 i Nordre Follo kommune
Boligen får seksjonsummer 2.

Oppdragsnummer

91-23-0071

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.