Askim - Løkenjordet

Lys 3-roms leilighet i 1.etasje med fin standard - Bad fra 2020 - Stor, solrik uteplass - Kort gangavstand til sentrum

Midtveien 2 , 1813 Askim

VISNINGER

28. september torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1953
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 367
Energimerking G
FINN.no 320297874
Sist endret 19.09.2023 10:30
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 620 419,-
Fellesutgifter 5 985,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) 421 037,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 611 037,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 9 382,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 620 419,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Midtveien 2 er en 3-roms beliggende i byggets 1.etasje med adkomst via felles trapperom. Leiligheten består av: Entré/gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom. Utgang fra stue til overbygget vestvendt veranda på ca. 9 kvm med videre adkomst til terrasse på ca. 14 kvm.
 
Leiligheten har gjennomgående god standard med nyere kjøkken og pent bad fra 2020. Meget gode oppbevaringsmuligheter i to kjellerboder på henholdsvis 6 og 7 kvm, fellesboder, samt 1/4 av loftet. Biloppstillingsplass på felles gårdsplass.
 
Beliggenheten er solrik og barnevennlig i rolige omgivelser. Det er ca. 850 meter gangavstand til Askim sentrum med alt man måtte trenge av butikker og servicetilbud, samt tog/buss-stasjon.
 
Velkommen til visning!

Innhold

Entré/gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
 
Annet:
- 2 boder i underetasje på ca. 6 m2 og ca. 7 m2.
- Leiligheten disponerer ca. 27 m2 gulvareal i åpen, uinnredet loftsetasje.
- Leiligheten har tilgang til felles redskaps-/sykkelbod og felles bod i underetasje.

Generelt

Gulvflater belagt med laminat. Gulv med varme i entré/gang og stue. Veggflater belagt med panelplater. Himlinger belagt med plater. Slett lysmalt
himling med downlights i entré/gang.
Profilerte innerdører. Garderobeskap i soverom 1 og entré/gang. Boligen har naturlig tilluft fra tilluftsventiler i yttervegger og vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra bad.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra 2015 med glatte, lyse fronter og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter og benkeskapbelysning montert over kjøkkenbenk. Hvitevarer: Oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kombiskap med frysedel. Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk. Lekkasjestopper montert under oppvaskkum

Bad

Baderom fra 2020 med flislagt gulv med gulvvarme, veggflater belagt med baderomsplater, slett lysmalt himling med downlights. Badet er utstyrt med: Vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter, heldekkende servant med ett-greps armatur, speil, stikkontakter og belysning montert over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører av glass, dusjarmatur tilkoblet hånddusj, vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil tilkoblet manuell mekanisk avtrekksvifte montert i vegg.

Uteareal

Utgang fra stue til overbygget vestvendt veranda på ca. 9 kvm. Uteplassen har stikkontakter og belysning montert på vegg. Himling belagt med trepanel med downlights. Videre adkomst til terrasse på ca. 14 kvm. Rekkverk/levegg av treverk.

Beliggenhet

Beliggenheten er solrik og barnevennlig i rolige omgivelser. Det er ca. 850 meter gangavstand til Askim sentrum med alt man måtte trenge av butikker og servicetilbud, samt tog/buss-stasjon.

Felleskostnader

5 985 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Kommunale avgifter, Tv, betjening fellesgjeld, byggforsikring, utvendig vedlikehold, forr.fører mm.

Andel fellesgjeld

421 037

Andel formue

66 256

Borettslag

Borettslag: LEIKVANG BORETTSLAG, Orgnr: 958242131
Leikvang borettslag består av 48 boliger og ingen næringslokaler.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planlagt følgende pågående og fremtidig vedlikehold:
- Male og vedlikeholde husene. 
- Bytte av div vinduer og dører.
- Reperasjon av verandaer
- Råte på noen hus må repareres
- Maling til kjellerne.
- Legge plan for bytting av kjellervinduer, drenering og tak. Styret sjekker statuspå sakene og prioriterer deretter.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12112465535, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2023: 5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 06.09.2023: 3 177 187
Andel av saldo: 66 191
 ( siste termin 30.09.2032 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
 
Lånenummer: 12138682658, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2023: 5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 84
Saldo per 06.09.2023: 17 032 601
Andel av saldo: 354 846
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2044 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587038

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge husordensreglene godkjennes av styret og andre andelseiere i huset.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
 
- Bad, overflater vegger: Det observeres mindre misfarging/svertesopp på flisfuger/elastisk fuge i dusjsonen. Fuger bør rengjøres/fornyes.
- Kjøkken, overflater vegger: Det observeres noe svelling/avskalling på panelplater over platetopp. Overflater gulv: Det registreres knirk i gulvet. Ukjent årsak.
- Øvrige rom: Det registreres stedvis knirk i gulvet. Ukjent årsak.
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i soverom 1. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert
etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i manglende samsvarserklæringer/dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Dører: Feielist til entrédør (i felles trapperom) er knekt. Dørbladet subber noe i feielisten.
- Yttertak, tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er registrert symptomer på elde og slitasje. Det observeres blant annet stedvis mosevekst på taket. Selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle
utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
- Balkonger og terrasser, utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales. Det observeres stedvis sprekker samt blottlagte kamjern på undersiden av betongdekke som veranda er bygget på. Det observeres fuktskjolder i himling. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
- Grunnmur: Det observeres stedvis riss/krakelering og malingsavskalling på grunnmur. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Alder.  
Rom under terreng:
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Det registreres mindre riss/sprekker på overflater, som kan tyde på setninger eller jordtrykk. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Det er utført stikkprøvekontroll med fuktsøk på overflater i kjelleren. Fuktindikatorinstrument viser utslag som innebærer at fuktvandring i konstruksjonen ikke kan utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.
 
Loft - uinnredet/råloft:
- Overflater vegger/undertak: Det observeres stedvis fuktmerker i undertak/taksperrer. Ukjent årsak. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle behov for tiltak. Til informasjon ble det utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS) med pigg i treverk i enkelte fuktmerker. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser vektprosent under 16.
- Overflater gulv: Det observeres stedvis fuktmerker på gulv i loftsetasje. Ukjent årsak. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle behov for tiltak. Til informasjon ble det utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS) med pigg i treverk i enkelte fuktmerker. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser vektprosent under 16.
 
Drenering:
- Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det vurderes at grunnmuren delvis mangler fuktsikring. Det er ikke etablert kantlist på grunnmursplast. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
- Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Fuktindikatorinstrument viser utslag som innebærer at fuktvandring i konstruksjonen ikke kan utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.
- Alder

Overnevnte er kun utdrag fra rapporten, dokumentet må leses i sin helhet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
 
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun faglært. Firmanavn: Ttc prosjekt
Oppussing av bad
 
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn: Ttc prosjekt
Oppussing av bad
 
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Det vil jeg tro. Var i regi av borettslaget
 
2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Ja. Det vil jeg tro. Var i regi av borettslaget
 
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Er ikke sikker men tenker kanskje det er gjennom Ttc invest som stod for oppussing av badene i borettslaget
Er ikke sikker, men vil tro det ble gjort i forbindelse med oppussing av badet
 
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Nei. Nei jeg kjenner ikke til dette
 
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Ikke sikker på dette
Har vært byttet noe panel på veranda
 
Overnevnte er kun utdrag fra erklæringen, dokumentet må leses i sin helhet.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Kommentar:
- Bruken av rommet, på befaringstidspunktet, avgjør om rommet defineres som P - Rom eller S - Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om
areal.
- Leiligheten disponerer to boder i underetasje på ca. 6 m2 og ca. 7 m2. Leiligheten disponerer ca. 27 m2 gulvareal (deler ikke måleverdig grunnet
skråtakshimling) i åpen uinnredet loftsetasje. Leiligheten har tilgang til felles redskaps-/sykkelbod og felles bod i underetasje. Parkering i gårdsplass.  
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt
 
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i gårdsplass.

Byggemåte

Firemannsbolig over 2 etasjer samt underetasje og loftsetasje. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner hovedsakelig av trekonstruksjoner.
Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med takstein. Boligen har slett
entrédør med brannklasse B30 og lydklasse dB35. Terrassedør med to-lags glass fra ukjent årstall. Vinduer med to-lags glass fra 2021. Vinduer med to-lags glass fra 2003. Vindu med to-lags glass fra 2016.
 
Ref tilstandsrapport utført av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest  datert 20.02.1954 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
 
Varmtvannsbereder fra 2011 på 198 liter montert i underetasje. Vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast.
Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk. Lekkasjestopper montert under oppvaskkum på kjøkkenet. Fordelerskap for vannrør med stoppekraner
montert på bad.
 
Sikringsskap med automatsikringer montert i felles trapperom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
 
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk er ikke stipulert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 542 441 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 952 789 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Gang-/sykkelvei, kjørevei, frisiktsone, frittliggende småhusbebyggelse" og følger bestemmelsene til reguleringsplan "Løkenjordet og Løken U-skole Id 012419860002". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan med manglende/utdaterte reguleringsbestemmelser. I kommuneplanens bestemmelser for perioden 2018-2030 står det i §19.4:
a) For planer uten bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder.
b) For planer med bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder foran reguleringsplanens bestemmelser ved motstrid.
5. Nye bestemmelser for boligeiendommer uten eller med mangelfulle/utdaterte bestemmelser:
a) Det tillates oppføring av 1 enebolig, 1 enebolig med sekundærleilighet eller 1 tomannsbolig, med tilhørende garasjer, uthus m.v.
b) Det må settes av plass på minst 18 m2 til minst en garasjeplass pr. boenhet.
c) Grad av utnytting fastsettes slik: Prosent bebygd areal må ikke overstige %-BYA = 25% av netto tomteareal. Kun den del av tomten som er regulert til byggeområde skal legges til grunn ved beregning av %-BYA. Utvendig parkering skal ikke regnes med i BYA.
d) Bebyggelsen kan oppføres med maksimal mønehøyde 9,0 m og maksimal gesimshøyde 6,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygninger med pulttak eller flatt tak kan oppføres med maksimal gesimshøyde på 7,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.
e) Bygninger skal tilpasses terrenget og ikke omvendt. Tomter hvor terrenget tillater det, og hvor dette er dokumentert ved terrengsnitt, skal bebygges med underetasje. Fylling eller utsjakting på mer enn 1,0 m i forhold til eksisterende terreng tillates ikke

Offentlige planer

Ny kommuneplanens arealdel for Indre Østfold, med Id 3014202101, har vært på høring og offentlig ettersyn i perioden 11.04.2023 - 25.05.2023. Høringsdokumentene kan sees på kommunekart: https://webhotel3.gisline.no/Webplan_3014/gl_planarkiv.aspx?planid=0124201701
Innkomne uttalelser og innspill vil bli vurdert før kommuneplanen legges fram for sluttbehandling i plan- og bygningsutvalget og kommunestyret.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
 
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 02 08 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
 
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
 
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
 
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Midtveien 2, 1813, Askim, Gnr. 53 bnr. 367, andelsnr. 3 i LEIKVANG BORETTSLAG med orgnr. 958242131 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

91-23-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Indre Østfold sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.