Moss

Vansjø - Innholdsrik fritidsbolig med moderniseringsbehov - Flott beliggenhet og utsikt mot Vansjø - Flotte turområder

Hananveien 149 , 1529 Moss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Josefine Anker-Jensen
Josefine Anker-Jensen Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 90 m²
Bruksareal 98 m²
Bruttoareal 108 m²
Tomt 1 299 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1950
Gårdsnummer 164
Bruksnummer 104
Energimerking G
FINN.no 236937361
Sist endret 24.11.2021 10:09
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 573 872

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 100,- (Gebyr ved overføring av festekontrakt) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 872,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 573 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Hananveien 149!
En fritidsbolig over to plan med stort potensiale og moderniseringsbehov, beliggende ved Vansjø i flotte omgivelser. Hytten har en fin beliggenhet med utsikt over Vansjø, og nyter godt av umiddelbar nærhet til skog og vann. Hanan har en sentral beliggenhet, med kort vei til alt av servicefasilliteter. Det er innlagt strøm og vann til hytten.
Med fritidsbolig i Hananveien 149 vil du kunne nyte godt av Vansjølandskapet som er fullt av fjorder, øyer, holmer og sund, som innbyr til friluftsliv og naturopplevelse. Nærheten til Vansjø gir mange fine turmuligheter, og her kan du finne ro med nærhet til skog og spennende terreng, strand og gårder. Rygge storsenter og varnaveien handelsområde ligger i nærheten med en rekke butikker. Noen få minutter med bil ligger Moss sentrum og Mosseporten sentrum med flere fasiliteter. Det er også kort vei til E6.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Entrè, bad, kjøkken, stue og vinterhage.
2.etasje: Gang og to soverom.
Krypkjeller med utvendig adkomst.
2 stk frittstående uteboder.

Entré

Velkommen inn i en lys og romslig entrè. Gulvet er belagt med fliser, og rommet byr på gode oppbevaringsmuligheter.

Stue

Stuen er av god størrelse og lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tilhørende møblement. Stuen oppleves luftig, og har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Gulvflater er belagt med heltregulv, og vegg- og himlingsflater med malt panel. Det er peis og varmepumpe i stuen som varmer på kalde dager. Fra stuen er det utgang til vinterhage, som kan benyttes som en forlengelse av stuen på sommerstid.

Kjøkken

Lyst kjøkken med gode arbeidsflater og godt med skap- og benkeplass. Det er eldre kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter, og benkeplate av laminat. Det er frittstående komfyr, rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur, og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Gulvflater er belagt med heltregulv, og vegg- og himlinsflater med malt panel.

Bad

Baderommet ble oppgradert i 2017 av eier med ny membran under gulvbelegg, nytt gulvbelegg, nye baderomsplater på vegg, nye baderomsmøbler, dusjkabinett og toalett. Badet er innredet med servantinnredning med overliggende servant med ett-greps armatur, dusjkabinett med hånddusj og regndusj og gulvstående toalett. Det er opplegg for vaskemaskin, og mekanisk avtrekk.

Terrasse

Sørvendt terrasse på hele 53 kvm, med gode solforhold. Terrassen leder videre ut til hagen som er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Her kan du nyte deilige sommerdager med familien.

Hage

Tomten er opparbeidet med innslag av naturlige elementer som beplantning og naturlig vegetasjon.

Soverom

Fritidsboligen har to, relativt store soverom som er i boligens 2.etasje.

Beliggenhet

Hanan ligger et steinkast unna idylliske Vansjø. Med en strandlinje på over 20 mil er Vansjø en av Norges største innsjøer. Vansjø er juvelen som forener alle kommunene i regionen. Vansjølandskapet er fullt av fjorder, øyer, holmer og sund, som innbyr til friluftsliv og naturopplevelse. Den beste måten å oppleve Vansjøs mangfoldige og vakre natur på er med kano. Med en slik farkost kommer man lett inn i de mange grunne vikene, for ikke å snakke om de smale sundene som Vansjø er så rik på. Også til fots, langs Vansjøs bredder, kan den vakre naturen oppleves. Nærheten til Vansjø gir mange fine turmuligheter. Her kan du finne ro med nærhet til skog og spennende terreng, strand og gårder.
Shopping:
Kun få minutter unna finner du Rygge storsenter og varnaveien handelsområde med et bredt utvalg av forretninger. Her finner man alt man trenger, og man kan nevne: vinmonopol, apotek, flere dagligvareforretninger, møbelforretninger, flere elektro- og sportsbutikker med mer. Noen få minutter med bil ligger Moss sentrum og Mosseporten sentrum med flere fasiliteter.
Offentlig kommunikasjon:
Det er kort vei til E6, og i varnaveien eller Moss sentrum finner man ytterligere busstilbud samt jernbanestasjon med meget god kommunikasjon til Oslo og Halden. Ca. 40-50 min bruker du til Oslo S med tog eller bil. Det planlegges dobbeltspor og ny jernbanestasjon i Moss, og når det står ferdig vil reisetiden med tog til Oslo gå ned til ca. 30 minutter.

Forsikring

If Polisenummer: 7084985

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 108 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, bad, kjøkken og stue. Vinterhagen er oppgitt som sekundærareal.
2. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 1 299 kvm, Eierform: Festet tomt.
Fritidsboligen ligger høyt og fritt i terrenget, og nyter godt av utsikten mot Vansjø. Tomten er opparbeidet med naturlig vegetasjon, og har gode sol- og lysforhold.

Festeavtale

Festeavgift per år: Kr. 2.142,-.
Neste regulering av festeavgiften: 01.06.2023.
Festeavtalens varighet: 80 år regnet fra 1. Januar 1983.
Utløpsår: 2063.
Mulighet for innløsing av festetomt: Nei.
Bortfester ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsretten.
Ny fester skal godkjennes av bortfester.

Garasje / Parkering

Det er flere biloppstillingsplasser på tomt.

Byggemåte

Byggemåte er beskrevet i boligsalgsrapport avholdt av Erik Wiklund Nordnes i Anticimex AS:
"Fritidsbolig over 2. Etasje. Grunnmur av betong og murblokkskonstruksjon fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med stående panel. Yttertak av saltakskonstruksjon tekket med stålplater. Etasjeskille av tre."
TG2 er gitt på følgende punkter i boligsalgsrapporten:
Bad: Ventilasjon- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Fallforhold (gulv)- Felles ledes til hjørne bak toalett. Ikke mot sluk. Avløpsrør (inkl. sluk)- Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet.
Kjøkken: Innredning- Kjøkkeninnredningen bærer noe preg av alder/slitasje.
Overflater gulv: Stedvis slitasje på gulvflater.
Etasjeskillere, 2.etasje: Skjevhetsmåling- Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm i gang og 19 mm på soverom.
Tekniske anlegg: Vannrør- Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vinduer: Gjelder vinduer fra 1987- Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Terrasse på terreng: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.
TG3 er gitt på følgende punkter i boligsalgsrapporten:
Frittstående byggverk, utebod på 17 kvm: Det frittstående byggverk som står på tomten vurderes å være å dårlig stand. Konstruksjonsfeil med difusjonssperre på kald side.
I henhold til selgers egenerklæringsskjema datert 07.10.2021, så nevner vi følgende:
- Det ble lagt nytt gulvbelegg, ny membran under gulvbelegg, montert våtromsplater, nye baderomsmøbler, dusjkabinett og toalett av eier i 2017.
- Byttet gulv på terrassen, og montert rekkverk. Utført av eier.
- 31. Oktober 2019 ble det utført en generell el-sjekk av Din Elektriker AS.
Det henvises videre til selgers egenerklæringsskjema, samt vedlagt tilstandsrapport. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med disse før bud inngis. Kjøper har en selvstendig undersøkelsesplikt. Det anbefales derfor på generelt grunnlag en grundig gjennomgang av boligen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Fritidsboligen ble opprinnelig bygget i 1950, og det ble senere gitt en byggetillatelse for opprøstning av tak/innredning av loft fra Rygge kommune datert 03.11.1997. Arbeidet ble utført år 2000 ref. selger, og er ikke ferdigmeldt til kommunen. Det var opprinnelig søkt om soverom og loftstue i 2.etasje, men loftstuen ble av eier benyttet som soverom.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med peisovn og varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 246 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt, hytterenovasjon, avløp, og årsgebyr kloakk.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdien er bestilt, men ikke mottatt.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til friområde/grønnstruktur. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplaner
Id:KP_3002, kommuneplanens arealdel 2021-2032.
Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 24.03.2021.
Fritidsboligen ligger i gul støysone. Det vil oppleves støy fra E6.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1983/5785-5/87FESTEKONTRAKT - VILKÅR. 14.07.1983
FESTETID: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1068
Bestemmelser om regulering av leien
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
- I servitutten fremkommer det bestemmelser og avtaler mellom bortfester og fester.
1995/7577-1/87BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. 17.10.1995
GJELDER FESTE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- I servitutten fremkommer det at eier av Hanaveien 147 og eier av Hananveien 149  må dele ansvaret og utgifter på privat kloakksystem fra felles tilknytningspunkt og frem til kommunalt kloakksystem i Hananveien.

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Privat vann med vannpumpe i krypkjeller. Boligen er koblet til privat borrevann. Det er også koblet opp til offentlig vann, men dette er ikke benyttet.
Offentlig avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anker-jensen@meglergaarden.no eller SMS: 48 26 34 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hananveien 149, 1529, Moss, Gnr. 164 bnr. 104 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0016

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.