Moss

Moss sentrum - Flott 3-roms selveierleilighet med god standard og sentral beliggenhet - Garasje - Felles takterrasse

Kongens gate 25C , 1530 Moss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Måleng
Mats Måleng Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

34%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 80 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 89 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2015
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 1425
Energimerking C
FINN.no 206875496
Sist endret 21.04.2021 13:02
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 057 772
Ligningsverdi 903 669,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 107 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 057 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

En lys og fin leilighet i et nytt og moderne bygg oppført i 2015 midt i Moss sentrum med gangavstand til alle fasiliteter. Her kan du enkelt parkere bilen i garasjeanlegget og ta heisen opp. Leiligheten ligger i 2.etasje og holder en gjennomgående god standard med tidsriktige material- og fargevalg. Leiligheten har en god planløsning med flere bruksmuligheter.

Entré

Inngang fra svalgang. I entréen er det god plass til å henge fra seg yttertøy. Fra entréen har du adkomst til boligens øvrige rom.

Stue

Stue med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I stuen er det plass til en kontorkrok, eller lekekrok for de yngste. Stuen har en delvis åpen løsning mot kjøkkenet, noe som gjør rommet til leilighetens sosiale sone. Store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 7 kvm.

Kjøkken

Lekkert kjøkken med lys og tidsriktig innredning fra Sigdal. Glatte fronter, laminert benkeplate og nedfelt vask. Integrert komfyr med platetopp og kjøl/frys. Frittstående oppvaskmaskin (følger ikke ved salg, med mindre annet avtales). Ventilator over kokeplass. Mye skap- og arbeidsplass gjør kjøkkenet svært anvendelig til daglig bruk. God plass til spisebord ved kjøkkenets generøse vindu, inviter nære og kjære på middag.

Bad

Delikat flislagt bad innredet med dusjhjørne, servant med innredning, speil med overliggende lyslist og vegghengt klosett. Vannbåren varme i gulv og downlights i himling

Balkong

Sydvendt balkong på ca. 7 kvm med god plass til utemøblement. Balkongen er skjermet og overbygget, her kan man nyte sommerkveldene også når det regner.

Takterrasse

Sameiet har en stor felles takterrasse. For større sammenkomster kan man flytte selskapet opp hvor solen kan nytes til den går ned.

Soverom

Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Her er det i tillegg oppført en innholdsrik garderobeinnredning som bugner av oppbevaringsplass.

Soverom 2

Soverom nr. 2 er også av god størrelse og egner seg perfekt som barnerom eller gjesterom/kontor. Alt ettersom hva behovene tilsier, også her er det god plass til dobbeltseng og montert garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten har en særdeles sentral beliggenhet, herfra har du kort og enkel vei til alle fasiliteter Moss sentrum kan by på.
Til tross for beliggenheten i sentrum er det også kort vei til mangfoldige turmuligheter i vakker natur, både langs Vansjø, i Mosseskogen og på Jeløy.
Kun en kort spasertur unna begynner gågaten og Møllebyen ligger på andre siden av sentrumskjernen. Her kan du gjerne ta lunchen hos Café Riis, en forfriskning hos Mikrobryggeriet eller se en av de siste filmene på Odeon kino. Dette området huser også museeum, bibliotek og kunstgalleri. I gågaten finner du et godt tilbud av forretninger innen de fleste bransjer, i tillegg til byens store kjøpesenter Amfi Moss med tilliggende bussterminal.
Innenfor få minutter til fots ligger Kanalen, et populært område gjennom sommerhalvåret. Langs kaikanten byr Fiskebasaren, i tillegg til Peppes Pizza, på uteservering i sesong med store sittegrupper der du sommerstid kan nyte solen og se småbåtene kjøre forbi. Mors Café på Jeløy-siden byr på kaffespesialiteter og bakervarer, beliggende langs Kanalparken.
For pendlere er mulighetene mange, avhengig av ønsket fremkomstmiddel. Både buss og jernbane ligger i umiddelbar nærhet med en reisetid på ca 45 minutter til Oslo S og Halden. Kjører man egen bil er det enkel adkomst til E6, med tilsvarende reisetid til Oslo sentrum. Du finner også rask og hyppig fergeforbindelse med Horten i Vestfold fra Moss Havn, noe som sørger for en enkel tilgang til vestsiden av Oslofjorden.

Felleskostnader

3 205 pr. mnd.

Sameie

Sameiet Kongens gate 25 Moss, org.nr. 914 796 482, består av 47 seksjoner - fordelt over 4 etasjer.
Forretningsfører i sameiet er Vansjø boligbyggerlag
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

39 554

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83490800

Regnskap

Budsjett for 2019 er godkjent med overskudd kr.220.787,- i følge informasjon fra referat siste generalforsamling.

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene pkt.6 tillatt under forutsetning av at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Se vedlagte tilstandsrapport avholdt den 21.01.21 av Kim Andre Opalka Pettersen i Pettersen taksering, for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Yttervegger av betong, stål og innfelt bindingsverk.
Utvendige overflater med kledning og fiberarmert puss.
Flatt tak antatt tekket med sarnafil.
Heis med kommunikasjon til alle etasjene.
Felles trappeoppgang og utvendige svaleganger.
Portåpner med kamera til alle leilighetene.
Sprinkelanlegg og felles alarm.
Vinduer med 2 og 3 lags isolerglass.
Vinduene er utført med trekarmer og utvendig beslag.
Ytterdør i tre(40 DB/B30).
Enkel terrassedør med stort glassfelt.
Ved ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises det til ovennevnte dokument som er inntatt i salgsoppgaven

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 10.08.2015 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger parkeringsplass i lukket garasjeanlegg under bebyggelsen.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme på samtlige rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 563 pr. år De kommunale avgiftene utgjør eiendommskatt.Øvrig sendes samlet til sametet

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 903 669 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 253 208 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Sentrumsformål herunder bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Id KP_0104
Kommuneplanens arealdel
Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 20.06.2011
Delarealer Delareal 2 385 m
Arealbruk Sentrumsformål,Nåværende
Id 363
Navn Sentrumsplan Moss
Kommunedelplan
Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 15.06.2015
Delarealer Delareal 2 384 m
Arealbruk Sentrumsformål,Nåværende
Reguleringsplaner under bakken
Id 369
Østfoldbanen VL(Ski)-Moss, Sandbukta - Rygge grense
Områderegulering
Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 14.11.2016
Delarealer Delareal 2 385 m
Formål Trasé for jernbane
Boligen ligger i rød støysone.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Tinglyst 02.09.2014
med dagboknr. 2014/734539-1/200
Bestemmelse om parkering
TInglyst 31.10.2016
med dagboknr. 2016/998526-2/200
Betsemmelse om parkering
TInglyst 31.10.2016
med dagboknr. 2016/998526-3/200
Erklæring avtale - Rett til å disponere avfallsrom plan 1. etasje
TInglyst 31.10.2016
med dagboknr. 2016/998526-4/200
Bestemmelse om adkomstrett
Tinglyst 31.10.2016
med dagboknr. 2016/998731-1/200
Betsemmelse om parkering - Rett til å disponere 7 parkeringsplasser

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Forkjøpsrett

Det er ingen forskjøpsrett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vennligst oppgi ønsket overtagelse ved utfylling av budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Phuoc Qui Ho

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.