Moss

Jeløy/Refsnes - Enebolig med alt på en flate - Garasje - 3 soverom - Barnevennlig og rolig med gangavstand til sjøen

Hellinga 2 , 1518 Moss

VISNINGER

13. juni søndag kl. 14:30-15:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helene Ellefsen
Helene Ellefsen Eiendomsmegler MNEF
Andreas Thoring
Andreas Thoring Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

6%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 124 m²
Bruksareal 157 m²
Bruttoareal 173 m²
Tomt 573 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2006
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3740
Energimerking D
FINN.no 220793977
Sist endret 10.06.2021 12:01
Prisantydning 4 900 000
Totalpris 5 036 522
Ligningsverdi 1 189 209,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 136 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 036 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Hellinga 2!
En enebolig med alt på en flate beliggende mellom Bergersborg og Refsnes på Jeløy.
Fra boligen er det gangavstand til barnehage, skoler, idrettsanlegg, samt strand og flotte turløyper. Området har vestvendt orientering og byr på solrike og idylliske omgivelser. Det tar ca. 30 minutter å spasere ned til Moss sentrum, eller ca. 5 minutter med bil eller buss. Bussholdeplassen ligger ca. 100 meter fra boligen. Her kan man bo i et rolig og barnevennlig boligområde.
Boligen er fra 2006 og inneholder en stor stue, separat kjøkken, 3 soverom, flislagt bad, toalettrom og vaskerom. Garasje og ytterligere biloppstillingsplass på tomten. Nordvestvendt terrasse med gode solforhold.

Innhold

Enebolig på en flate som inneholder følgende:
1. etasje: Entré, bad, toalettrom, stue, kjøkken, vaskerom og 3 soverom.
Bod med utvendig adkomst på ca. 4 kvm.
Innvendige overflater:
Gulv: Flis på bad, toalettrom og entré. Gulvbelegg på vaskerom. Forøvrig parkett.
Vegger: Flis på bad.Malte flater på vaskerom og toalettrom. Forøvrig tapetserte flater.
Himling: Malt panel og takplater.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i teknisk rom.

Entré

Overbygget inngangsparti med sittebenk. På innsiden av døren blir du møtt av en flislagt entré med gulvvarme. God plass til å henge fra seg yttertøyet i skyvedørsgarderobe.

Stue

Stuen er stor og lettmøblert med god plass til flere sittegrupper og spisebord. Her er det plass til å dekke opp til hyggelige middagsselskaper. De store vindusflatene sørger for gode innvendige lysforhold. Peisovn i stuen skaper varme og en hyggelig atmosfære på vinterhalvåret. Fra stuen er det utgang til nordvestvendt terrasse.

Kjøkken

Separat kjøkken med rikelig av skap- og benkeplass som gjør det praktisk til daglig bruk. Kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminert benkeplate og nedfelt rustfri oppvaskkum. Integrert komfyr, platetopp og kjøl/frys. Frittstående oppvaskmaskin (følger ikke ved salg, med mindre annet avtales). Plass til spisebord på kjøkkenet hvor man kan nyte frokosten og morgenkaffen.

Bad

Flislagt bad med varme i gulvet. Badet er innredet med dusjnisje med glassdør og hånddusj, servant med innredning og vegghengt toalett. Rikelig med oppbevaringsplass til baderomsartikler i servantskap.
Toalettrom med adkomst fra entré. Gulvflate belagt med flis med gulvvarme. Veggflater med malte flater. Vegghengt servant med ett-greps armatur.
Vegghengt toalett.
Vaskerom med varme i gulv. Innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Terrasse

Nordvestvendt terrasse på ca. 24 kvm med plass til utemøblement og grill. Terrassen er delvis overbygget og har markise med nedtrekk, som er praktisk når solen skinner som mest eller på regnfulle dager.

Hage

Hagen har sydvendt orientering og er pent opparbeidet opparbeidet med diverse beplantning.

Soverom

De tre soverommene er av god størrelse med plass til seng og garderobeskap. Fra det ene soverommet er det utgang til terrassen.

Beliggenhet

I Hellinga vil du bo i et veletablert nabolag med en helt egen atmosfære, nærhet til sjøen, badestrender og ikke minst vakre turområder.
Bebyggelsen i området består av en blanding frittliggende villaer, rekkehus og blokker.
Området byr på det aller mest og det er lett å skjønne hvorfor dette er et yndet boområde. Her finner man et verneverdig kulturlandskap som byr på enestående turmuligheter i flott natur omringet av lange strender. Strandsonen er ubebygd rundt det meste av Jeløy, slik at det er mulig å gå uhindret til fots rundt store deler av øya. Det er en rekke lett tilgjengelige strender i området, slik at det nesten alltid finnes en strand som er skjermet for dagens vær og vind.
Fantastiske turområder både til fots og på sykkel rundt hele Jeløy! Er man glad i båtliv, finnes flere småbåthavner på Jeløy med aktivt maritimt miljø i sommermånedene.
På det kulturelle plan er et besøk på Røed Gård å anbefale, i tillegg til Galleri F15 på Alby Gård, som er en av de eldste institusjonene for samtidskunst i Norge. Det lille, men anerkjente kunstgalleriet Galleri Varden inviterer til både faste og temporære utstillinger. Flotte turstier i området som bl.a. fører til Røed Herregård, Galleri F15 m.m.
For de shoppinginteresserte tar du enkelt turen til sentrum hvor du finner et bredt spekter av alle typer forretninger, både i Gågaten og ved kjøpesenteret Amfi.
For barnefamilier er det verdt å merke seg at det er kort vei til Refsnes barneskole, og Hoppern ungdomsskole.
Kort vei også til barnehager, som det er hele13 av på Jeløy. Tilbudet består av familiebarnehage og små og store ordinære barnehager, private og kommunale.
Dagligvarer handler du enkelt på den lokale Kiwi butikken. Jeløy har et utvalg av matbutikker samt noen spesialforretninger. Spesielt bør nevnes spesialforretningene ved kanalen som Ertnes Kjøttforretning og Jeløy Fisk og Vilt. I disse butikkene er det et rikholdig utvalg av flotte varer.
Bussholdeplass for rutebuss i nærheten, med hyppige bussavganger.
Oslo S er kun 40 minutter unna med tog eller bil. Kort avstand til fergeforbindelse mellom Moss og Horten med flere avganger hver time.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 90236537

Boligens areal

1. etasje:
Bruttoareal: 173 m².
Bruksareal: 157 m².
Primærrom: 124 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad, toalettrom, vaskerom, teknisk rom og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 573 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomt opparbeidet med steinbelagt innkjørsel, gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Garasje med elektrisk portåpner. Ytterligere biloppstillingsplass på tomten.
Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Erik Wiklund Nordnes i Anticimex AS, med rapportdato 28.05.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Enerbolig over 1 etasje.
Støpt plate på mark fundamentert på ukjent byggegrunn.
Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med liggende panel.
Takkonstruksjon av valmtakskonstruksjon belagt med takstein.
Boligen har entredør med glassfelt. Vinduer og terrassedører med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.
Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Bad: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Kjøkken: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Toalettrom: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Boligen er registrert som tatt i bruk, iht. matrikkelrapport.
Enebolig godkjent for oppføring i 2005.

Barnehage / skole i området

Refsnes barnehage
Engfaret 8
1518 Moss
1.-7. trinn
Refsnes skole
Refsnesalleen 36
1517 Moss
8.-10. trinn
Hoppern skole
Tronvikveien 36
1517 Moss

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Oppvarming

Gulvvarme på bad, vaskerom, toalettrom og entré. Peisovn i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter

Kr. 15 735 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 189 209 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 281 153 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.
Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delareal: 573 kvm, Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende
Delareal: 2 kvm
Eiendommen ligger i Gul støysone
Reguleringsplaner:
Id: 11
Navn: REFSNES - SKOGEN OG KRONA
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 13.07.1949
Delareal: 257 kvm, Formål: Boliger
Delareal: 148 kvm, Formål: Kjørevei
Id: 50
Navn: REFSNES ÅSLIA - HELLINGA
Plantype: Mindre reguleringsendring
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 31.10.1966
Delareal: 119 kvm, Formål: Kjørevei
Id: 32
Navn: BERGERSBORG. BERGERSBORG OG DEL AV REFSNES
Plantype: Mindre reguleringsendring
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 17.10.1961
Delareal: 49 kvm, Formål: Park
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste heftelser på eiendommen.
Følgende er tinglyst på hovedbølet:
1945/757-3/87 Elektriske kraftlinjer  
08.06.1945
Rettighetshaver ØSTFOLD ENERGIVERK AS
Overført fra gnr 1 bnr 2862
Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til athoring@meglergaarden.no eller SMS: 91 82 15 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hellinga 2, 1518, Moss, Gnr. 1 bnr. 3740 i Moss kommune

Eier

Sidsel Kristiansen

Oppdragsnummer

92-21-0082

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.