Moss

Verkslia - Rålekker enebolig i rekke med god standard og mye tilvalg! Flott intern beliggenhet. Salg av kontraktspos.

Verkslia 6 (Resalg hus nr. 21) , 1534 Moss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Måleng
Mats Måleng Partner / Eiendomsmegler MNEF
Helene Ellefsen
Helene Ellefsen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

89%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 118 m²
Bruksareal 118 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 3
Bruksnummer 2584
Energimerking C
FINN.no 217661224
Sist endret 19.05.2021 11:39
Prisantydning 7 150 000
Totalpris 7 160 572

Beregnet totalkostnad

7 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 200,- (Dokumentavgift (andel tomteverdi)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 10 572,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 160 572,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Verkslia og hus nr. 21, en flott bolig med det som kanskje er prosjektets beste interne beliggenhet. Her får du en ny og moderne bolig, med barnevennlig planløsning toppet med en hel del tilvalg gjort av opprinnelig kjøper. Her kan du flytte rett inn i en lettstelt og moderne bolig med umiddelbar nærhet til sjøen, sentrum og flotte turområder.

Salg av kontraksposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.
Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.
Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.
I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)
Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Innhold

1. etg: Entré, gang, tekn.rom/WC, bad og 2 soverom - hvorav ett med utg. til markterrasse. Sportsbod med utv. adkomst.
2. etg: Kombinert stue / kjøkken, 1 soverom med eget bad. Utg. til stor veranda - ca 29 kvm.
3. etg: Stor stue med utgang til takterrasse på ca 21 kvm.

Utstyr

Det leveres tilkoblingspunkt for bredbånd/tv i hovedstuen.
Det legges opp skjult røranlegg for sentralstøvsuger (selve støvsugeren kan ettermonteres eller bestilles som tilvalg)

Tilvalg

Følgende tilvalg er gjort av selger:
Gulv: Laminatgulv fra Berry Alloc type, Grand Avenue KuDamm 1-STAV, (klasse 34 - høyeste klassifisering)
Dører: Karm med dempelist
Tilvalg Elektro:
- Varmeovner hele huset, 4 stk Glamox glassovn, levert løst på soverom 2. etasje
- Utvendig: Tomrør til elbil plasseres ca senter av trapp (utvendig)
- 2. etasje: Downlight sone 1: 6 ved spisestue inkl dimmer
- 2. etasje: Downlight sone 2:  4 stk i L form ved sofa/tv, inkl dimmer
- 2.etasje: Montasje av Slimline, heldekkende under overskap, inkl dimmer
- 2. etasje: Ekstra stikk over kjøkkenhylle
- 3. etasje: Cat5 internett punkt plasseres nordvegg eller østvegg   
- 3.etasje: Stikk til høyre for trapp              
Tilvalg entré:
- Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 60,4x60,4cm, med antrasittgrå fuger
Tilvalg teknisk-/vaskerom 1. etasje:
- Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x30cm med antrasittgrå fuger
- Vaskekum og vaskekumbatteri med tut tilpasset bruk vaskerom
- Slukrist design kvadrat
Tilvalg trapp:
- Hvite nedtrinn (tett) mellom 1. og 2. etasje. Muliggjør etablering av bod under trappen
Tilvalg bad 1 etasje:
- Vegg: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x60,4cm med antrasittgrå fuger
- Gulv: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x30cm med antrasittgrå fuger
- Dusjgulv med nedsenk. 90x90: Mosaik EVO FUMO 5x5cm med antrasittgrå fuger
- Slukrist design kvadrat
- Tiril Rainshower 
Tilvalg bad 2. etasje:
- Vegg: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x60,4cm med antrasittgrå fuger
- Gulv: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x30cm med antrasittgrå fuger
- Dusjgulv med nedsenk. 80x80: Mosaik EVO FUMO 5x5cm med antrasittgrå fuger
- Slukrist design kvadrat sort
- Sort matt vegghengt Ciba toalett
- Frøya Rainshower sort
- Liam dusjhjørne sort 80x80
- Geberit Sigma 01 betjeningspanel sort
- Baderomsmøbel: Vikingbad MIE, SORT EIK 60cm/Ada Mid servant topp
- Servantbatteri: Tapwell RIN071, Sort matt
-Tapwell Pop-up sort matt
Tilvalg kjøkken:
- Benkeplate laminat farge 2263 (tilsvarende fargevalg ventilator/fargekode S 7500) 3mm med rett fremkant - ABS-kant
- Grønngrå fremkant på alle skrog - gir ingen hvite kanter eller underside på overskapene med antracitlist
- 2 ekstra overskap
- Hyllene malt grågrønn som skapdørene, er justert til bredde 85 cm slik at de kommer litt innenfor overhenget på benkeplaten
- Utvidet skuffeseksjon til 80 cm på halvøya
- Frokostbar/overheng benkeplate på halvøya mot spisestuedelen
- Ventilator endret til Røroshetta - Luna fritthengende, lakkeres i NCS-kode S 7500 (Peppergrå). Matcher benkeplate og kjøkkenhåndtak.
- Kjøkkenbatteri: Tapwell RIN984, Sort matt
Totalte tilvalg kr. 169.865,63,-

Standard

Prosjektet utføres iht. rammetillatelse fra Moss kommune. Leilighetene oppføres i henhold til forskrift TEK 17 og Norsk Standard 3420 - normalkrav. Utbygger er Merkantilbygg AS og totalentreprenør er Follohus AS. Denne beskrivelsen er utarbeidet som en orientering om byggenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelsen og plantegninger og illustrasjoner. I slike tilfeller er det byggebeskrivelsen som er retningsgivende. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer basert på eventuelle tilleggskrav fra myndighetene. Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet kan vise forhold som ikke samsvarer med leveranse, som f.eks. møblering, kjøkkenløsning, hvitevarer, garderobeløsninger, fargevalg, tepper, dør- og vindusutforming. Dette gjelder også ulike bygningsmessige detaljer på fasader og i fellesarealer som materialvalg, belysning, blomsterkasser, beplantning, lekeutstyr etc. Sjakter, kanalføringer, nedforinger og innkassinger, samt VVS-føringer er ikke inntegnet.
Vegger:
Innvendige vegger av tre-/stålstendere kledd med gipsplater. Mineralull i vegger mot bad og teknisk/wc. Innvendige vegger leveres som sparklet og malt gips med unntak av bad som leveres med flis 30 x 60 cm på vegg. Sportsbod leveres med ubehandlede gipsvegger.
Gulv:
På begge baderom, samt teknisk/WC leveres det gulvfliser i størrelsen 30x30 cm (5x5 cm i dusjsone). I entré leveres gulvfliser i størrelsen 60x60 cm. I øvrige innvendige oppholdsrom leveres gulvflater med hvitpigmentert 3-stavs eikeparkett Kährs Eik Taranto med hvit fotlist. I utvendig bod levers gulv som støvbundet betong.
Himling:
Himling vil være sparklet og malt gips. I sportsbod leveres himling som ubehandlet gips. Enkelte nedforinger og nedkassinger kan forekomme.
Alle innerdører har fått dempelist for bedre lydisolering og myk lukking.

Entré

Romslig entré med god plass til klesoppbevaring. Entreen er oppgradert med mørk grå fliser i størrelse 60x60cm som gir et rolig og dempet inntrykk når du kommer inn.

Stue

Stuen i 2. etasje henger sammen med kjøkkenet og skaper en lys og luftig sosial sone med store vindusflater som sikrer deg rikelig med naturlig lys, her finner raskt spisestuen sin naturlige plass sammen med en sofakrok fra stuen er det utgang til en romslig solrik balkong med flere møbleringsmuligheter.

Stue 2

I boligens øverste etasje er det en romslig stue med utgang til takterrasse. En perfekt avlastningsstue dersom det blir kamp om fjernkontrollen eller dersom barna vil ha sitt helt egne domene.

Kjøkken

Kjøkkenet leveres av Drømmekjøkken, modell Stil grønngrå. Antall skap og plassering av tekniske installasjoner vil være i henhold til kjøkkentegning for den enkelte bolig. Integrerte hvitevarer som kombiskap kjøl/frys, ovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin inngår i standard leveranse. Fritthengende avtrekkshette med integrert komfyrvakt.
Kjøkkenet i grågrønn er oppgradert med overskap og frontlister i samme farge som skuffer og skapdører, Dette gjør at man ikke får noen hvite flater/kanter på kjøkkenet.  Benkeplaten er endret til mørk grå (lik peppergrå) som har samme farge som ventilatorhetten og kjøkkenhåndtakene. Ventilatorhetten er endret til Røroshetta Luna, fritthengende med diameter 58cm, lakkert i farge peppergrå. En elegant sirkulær fritthengende takventilator som gir kjøkkenet et moderne stilrent uttrykk. Kjøkkenhalvøyen mot stue er forlenget med en 80cm skuffeseksjon, i tillegg er benkeplaten 90 bred, noe som gir god arbeidsplass samt frokostbar mot spisestuen. Dette, i tillegg til ekstra overskap, gir et kjøkken med godt med lagring og gode arbeidsflater. Slimline LEDlys under overskapene gir godt arbeidslys.
Oppgraderinger kjøkken:
Benkeplate laminat farge 2263 (tilsvarende fargevalg ventilator/fargekode S 7500) 3mm med rett fremkant - ABS-kant Grønngrå fremkant på alle skrog - gir ingen hvite kanter eller underside på overskapene med antracitlist 2 ekstra overskap Hyllene malt grågrønn som skapdørene, er justert til bredde 85 cm slik at de kommer litt innenfor overhenget på benkeplaten Utvidet skuffeseksjon til 80 cm på halvøya Frokostbar/overheng benkeplate på halvøya mot spisestuedelen Ventilator endret til Røroshetta - Luna fritthengende, lakkeres i NCS-kode S 7500 (Peppergrå). Matcher benkeplate og kjøkkenhåndtak. Kjøkkenbatteri: Tapwell RIN984, Sort matt

Bad/Vaskerom

Vaskerommet/ teknisk rom har også fått en mer hensiktsmessig vaskekum med dertil vaskekumbatteri med tut, noe som gjør det enkelt å bløtlegge/skylle klær og lignende. I tillegg finner du husets 3.toalett her. Vaskerommet, og begge badene, er oppgradert med de samme grå flisene som i entreen, med 30x30 på gulv og 30x60 på veggene.
Det er gjort flere tilvalg på badene i begge etasjer og leveranse på de to rommene består av hhv.
Oppgradering bad 1. etasje:
Vegg: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x60,4cm med antrasittgrå fuger
Gulv: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x30cm med antrasittgrå fuger
Dusjgulv med nedsenk. 90x90: Mosaik EVO FUMO 5x5cm med antrasittgrå fuger
Slukrist design kvadrat
Tiril Rainshower 
Oppgradering bad 2. etasje:
Vegg: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x60,4cm med antrasittgrå fuger
Gulv: Mørk grå fliser, farge EVO FUMO, 30x30cm med antrasittgrå fuger
Dusjgulv med nedsenk. 80x80: Mosaik EVO FUMO 5x5cm med antrasittgrå fuger
Slukrist design kvadrat sort
Sort matt vegghengt Ciba toalett
Frøya Rainshower sort
Liam dusjhjørne sort 80x80
Geberit Sigma 01 betjeningspanel sort
Baderomsmøbel: Vikingbad MIE, SORT EIK 60cm/Ada Mid servant topp
Servantbatteri: Tapwell RIN071, Sort matt
Tapwell Pop-up sort matt

Terrasse

Fra stuen i 2. etasje er det utgang til en romslig og solrik terrasse på hele 29 kvm med flere møbleringsmuligheter, her finner raskt sittegrupper og grill sin naturlige plassering, i sommerhalvåret blir terrassen en flott forlengelse av stuen. Rekkverket på terrassen utføres i en kombinasjon med tett rekkverk lik som fasadekledning og åpne trespiler. Terrassedekke leveres med impregnerte terrassebord og er å anse som en utvendig konstruksjon.

Takterrasse

Solrik takterrasse med flott utsyn på 20 kvm. Rekkverk på takterrasse (3. etasje) vil være som tett gesims med håndløper. Terrassedekke leveres med impregnerte terrassebord og er å anse som en utvendig konstruksjon.

Markterrasse

Fra det ene soverommet i 1. etasje er det utgang til markterrasse på ca. 10 kvm som igjen leder veien videre ut til terreng.
Terrasse på bakkeplan utføres som tremmegulv på grunn med impregnerte terrassebord. Denne leveres som utgangspunkt uten rekkverk, men dersom det vil bli krav om dette mhp høydeforskjell vil dette utføres som spilerekkverk i tre.

Hage

Utvendige arealer rundt bolig vil bli tilsådd med plen, beplantet med hekk (omfang i hht utomhusplan) og ett blomstrende tre til hver bolig.

Uteareal

Eiendommen som inngår i prosjektet utgjør en del av et større utviklingsområde i Sponvika i Moss, og omfatter et tomteområde på ca 5500m2, planlagt med 22 eneboliger i kjede. Tomtearealet utgjør en del av gnr. 3 bnr. 2584 i Moss kommune. Endelige grenser og tomtestørrelse vil fremokomme etter fradeling og kommunal oppmåling. Utbygger forbeholder seg retten til å gjennomføre de sammenføyninger og fradelinger av eiendommen som selger finner hensiktmessig.

Soverom

Romslig soverom med stort vindusfelt og god plass til seng og oppbevaringsmøblement, et perfekt barnerom.

Soverom 2

Beliggende i 1 etasje med god romdybde og utgang til markterrassen, et perfekt gjesterom/kontor eller barnerom. Alt ettersom hva behovene tilsier.

Soverom 3

Hovedsoverommet ligger fint plassert i boligens 2 etasje, her får du god plass til en stor seng og garderobeskap. Hovedsoverommet har i tillegg et privat bad. Ønsker du hotellfølelsen i ditt eget hjem er dette noe for deg!

Beliggenhet

Verkslia er et flott og moderne boligområde sentralt i Moss. Beliggenheten er tilbaketrukket nok til å finne roen, samtidig som det er kort vei til alle fasiliteter. Verkslia vil bli et eldorado for store og små med nærhet til skog, sjø og natur, samtidig som det er skoler, barnehager, kollektivtransport, shopping og byliv i nærmiljøet. En liten spasertur tar deg til Moss' spennende og splitter nye urbane bydel - Verket. Her vil du finne et mangfold av kulturtilbud, restauranter, butikker og arbeidstilbud. Verket fører deg igjen over fossen til kulturelle Møllebyen og videre til gågata - alt innenfor ca 8 min gange.
Verket Barnehage og Verket Skole er nærmeste nabo på Verkslia. Her vokser man opp trygt med lekekameratene rundt seg og det blir en naturlig overgang fra barnehage til skole. Ønsker man andre utdanningstilbud finnes det flere private skoler og barnehager innen en radius på 2,5 km.

Oppgjør

Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 100 000,-  ved transport av garanti ettersom tilsvarende beløp er innbetalt av kjøper 1. Dette innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen.
Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.
1: Kontant ved kontraktsignering, forskudd kr.100 000,- i tillegg til merverdi for kontrakten.
2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. kjøpekontrakt, (pluss evt. flere tilvalg)): Kr. 7 070 572,-
Total innbetaling 1. og 2.: kr.7 170 572,-
Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt.  mistenkelige transaksjoner.

Felleskostnader

Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er i følge salgsoppgave datert 27. januar 2020 foreløpig stipulert til ca. kr. 30 pr. kvm BRA basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer dekning av offentlige avgifter/gebyrer for eks. renovasjon, m.m., måking og vedlikehold av privat vei, stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm på fellesarealer, kabel-TV/fiber (grunnpakke), forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, eventuelt medlemskap i Velforening, noe vedlikehold bygg etc. Det er i budsjetterte felleskostnader tatt høyde for at det skal avsettes midler som helt eller delvis skal dekke beising toppstrøk på boligene ca. 2 år etter ferdigstillelse. Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som Sameiet til slutt rekvirerer.
Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innbo- og løsøreforsikring, TV/fiber utover grunnpakke, strømforbruk i egen bolig.

Løpende kostnader

Moss kommune har i dag eiendomsskatt på 2,8 promille av skattetakst. Den skal ligge mellom 2 og 7 promille og kan endres hvert år av bystyret. Dette vil faktureres den enkelte seksjonseier.

Sameie

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold Eierseksjonsloven. Eierseksjonssameiets navn blir Verkslia Moss Sameie 2 og er planlagt med 8 boligseksjoner. Utbygger står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall
byggetrinn og bygg/boliger, samt antall sameier og type seksjoner. Selger kan dermed også justere størrelsen på de enkelte sameier i forhold til hva som er hensiktsmessig i forhold til utbyggingstakt, fremtidige byggetrinn, eier, drifts- og bruksrettigheter. Utomhusarealer inklusive privat vei, lekeplass og øvrige grøntområder på eiendommen kan bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers seksjon, skilles ut som en egen eiendom og åpne for sambruk, bli lagt som fellesareal med vedtektsfestet eksklusiv bruksrett, søkt tinglyst som bruksretter tilknyttet den enkelte seksjon el.l.
Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av tinglyst tilleggsdel. Tilleggsdelen vil normalt bestå av naturlig avgrenset tomt rundt
den enkelte seksjon/bolig, men slik at utbygger står fritt i forhold til størrelse og nærmere avgrensning av seksjonen. Interne veier, avsatt plass til renovasjon, lekeplass etc. vil være fellesareal med vedtektsfestet drifts- og vedlikeholdsplikt mv. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 23,
er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet. Sameiet er pliktig til å avholde årlige årsmøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme. Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Utbygger har på vegne av sameiet inngått avtale med Regnskapssentralen om forretningsførsel av sameiet de første 3 driftsår.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 118 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré Soverom 1, Soverom 2, Bad, Teknisk/WC og gang
2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad og soverom
3. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte plantegning for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun stipulerte og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/utbygger, og er oppmålt etter tegninger. Det tas forbehold om avvik i de oppgitte mål og de faktiske mål.

Tomt

Boligprosjektet Verkslia ligger på oversiden av Osloveien mellom Verket skole og Konventionsgaarden. Området som skal bygges ut utgjør ca. 5900m2, og har nå fått gnr./bnr. 3/3147 i Moss kommune («Eiendommen»). Eiendommen skal seksjoneres før overtagelse..

Garasje / Parkering

Carport med opplegg til el-bil lader.
Carport binder boligene sammen og tak over carport vil være terrasse for den boligen denne tilhører.
Dekke over carport leveres som tett tak med membran, fall til renne og nedløp. Taket bæres som del av bygningskonstruksjonen og/eller med søyler.
Himling i carport leveres som spaltekledning grunnet og beiset ett strøk fra fabrikk. Dekke i carport leveres som asfaltert.

Byggemåte

Bygningen utføres med fundamentering mhp stedlige forhold og med bærekonstruksjon i tre og evt. stål. Bygningene utføres som plassbygget trekonstruksjon og/eller med prefabrikerte elementer over støpt såle på grunn.
Avhengig av valgt løsning vil yttervegg- og dekkeelementer kunne prefabrikkeres og heises på plass. Fasadene består hovedsakelig av trekledning og evt. innslag av plater. Trekledning leveres grunnet og beiset med ett strøk fra fabrikk. Yttertaket utføres med taksperrer i tre, nødvendig isolasjon og tekking med takpapp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse vil foreligge senest innen overtagelse.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming av boligen er elektrisk. Det leveres varmekabler på bad, teknisk/wc og i entré. Panelovner ellers ihht krav. Installering av vedfyrt peisovn vil være standard. Skorstein leveres med komplett installasjon utvendig over tak samt takgjennomføring.

Energimerking

Energimerke for denne boligen er: Lys grønn C
Se fullstendig energiattest fra selger som vedlegg til salgsoppgave. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten. no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi. Moss kommune har eiendomsskatt, kontakt megler for nærmere informasjon om bunnfradrag og satser.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsbestemmelser til detaljreguleringplan for Sponvika 1, Moss kommune datert 01.10.2012, vedtatt av bystyret 12.11.2012.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Tinglyst 30.03.1998
med dagboknr. 1998/2328-5/87
Bestemmelse om adkomstrett
Tinglyst 23.03.2005
med dagboknr. 2005/2653-1/87
Elektriske kraftlinjer
Tinglyst 01.02.2017
med dagboknr. 2017/97343-1/200
Bestemmelse om veg
Tinglyst 01.02.2017
med dagboknr. 2017/97343-2/200
Betsemmelse om vann/kloakkledning
Tinglyst 22.02.2017
med dagboknr. 2017/163402-1/200
Utbyggingsavtale
Tinglyst 14.11.2017
med dagboknr. 2017/1269246-1/200
Elektriske kraftlinjer
Tinglyst 12.07.2018
med dagboknr. 2018/1019339-1/200
Bestemmelse om nettstasjon

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Eneboligene i kjede, forventes ferdigstilt 3 kvartal 2021.
Men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Dette under forutsetning av at blant annet nødvendig offentlig
godkjennelse (herunder rammetillatelse og igangsettelsestillatelse) vil bli gitt uten negative avvik for utbygger, samt at det foreligger nødvendige styregodkjennelser på selgers side og at utbygger kan kontrahere en tilfredsstillende totalentreprise og får byggelånsfinansiering,
slik at byggestart kan gjennomføres innen 1. kvartal 2020. Kjøper vil bli holdt orientert om forventet ferdigstillelsestidspunkt underveis i prosessen. Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll har selger krav på fristforlengelse jfr. bustadoppføringslova § 11.
Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig dato for overtagelse vil bli varslet senest 6 uker før overlevering. Det beregnes dagmulkt fra endelig avtalt overtagelsestidspunkt. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet. Selger skal varsle om dette med tilsva-rende frist som nevnt ovenfor.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Transport av opprinnelig kjøpekontrakt fra forbruker reguleres av kjøpsloven og avhendingslovens § 1-1, 4. ledd. Ny kjøper trer inn i opprinnleig kjøpekontrakt som er regulert i henhold til budstadoppføringslovens bestemmelser.
Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort hvis entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova § 1-1, 4. ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selger sin side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.
Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, har partene avtalt at kjøper 2 må betale vederlaget for kontraktposisjonen uavhengig av om entreprenøren ferdigstiller boligen eller ikke. Merverdien og eventuelt forskudd vil bli utbetalt selger selv om kjøper 2 ennå ikke har tatt over og fått rettsvern for kjøpet. Kjøper 2 vil ha den fulle vederlagsrisikoen for kontraktposisjon, også dersom selgeren ikke på noen måte leverer i henhold til kontrakten.
En forutsetning for salget er at utbygger samtykker i transporten der dette er påkrevd.

Garantistiller

Navn: Nordic Guarantee
Beløp: 202 500,-
Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht. buofl. § 12. Garantien økes til 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten vederlaget for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l. Kjøper vil likke ha krav på garanti av merverdien eller av tilvalg.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Verkslia 6 (Resalg hus nr. 21), 1534, Moss, Gnr. 3 bnr. 2584 orgnr. 923667024 i Moss kommune

Eier

Merethe Songli Øystein Songli

Oppdragsnummer

92-21-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.