Rygge

Halmstad/Rygge - Flott og oppgradert enebolig med stor og solrik tomt - Hybel - Dobbel garasje - Barnevennlig!

Raveien 17 , 1580 Rygge

VISNINGER

13. juni søndag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Vilde Svarstad Johnsen
Vilde Svarstad Johnsen Eiendomsmegler MNEF
Mats Måleng
Mats Måleng Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 202 m²
Bruksareal 247 m²
Bruttoareal 272 m²
Tomt 1 194 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1967
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 40
Energimerking F
FINN.no 220904461
Sist endret 09.06.2021 14:48
Prisantydning 6 190 000
Totalpris 6 358 772
Ligningsverdi 1 056 058,-

Beregnet totalkostnad

6 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 154 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 190 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 168 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 358 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En stor og innholdsrik enebolig med god planløsning og egen hybel.
Boligen er oppgradert og påkostet de siste årene og holder en god standard. Hoveddelen byr på bl.a. 3 romslige soverom, omkledningsrom, vaskerom og et lekkert bad. Stor stue med gode lysforhold og et flott kjøkken. Tidsriktige materialvalg og moderne farger gjør at boligen fremstår som svært delikat. En familievennlig bolig beliggende i barnevennlige omgivelser.
Hybelen har egen inngang og består av entrè, bad, stue, kjøkken, 2 soverom og bod. (Eget sikringsskap i hybel).
Inntekter på hybel pt. er kr. 8.000,- + strøm.
Eiendommen kan friste med en tilnærmet flat tomt med svært gode solforhold. Flere usjenerte uteplasser og boblebad på terrassen gjør at uteområdet kan nytes til det fulle.
Dobbelgarasje med elektrisk leddport. Ellers godt med parkering på gruslagt gårdsplass.

Innhold

Boligen består i 1. etasje av entré, bad, tre soverom, omkledningsrom, kjøkken og stue. Innvendig trapp til kjelleretasje med adkomst fra entré.
Kjelleretasjen består av kjellerstue, vaskerom, toalettrom og bod.
Hybel i kjelleretasjen består av entré, bad, boder, stue, kjøkken og to soverom.
Utgang fra stue i 1. etasje til sydvestvendt terrasse på ca 85 m2.
Dobbelgarasje.
1. etasje:
Gulvflater belagt med 3-stavs parkett. Flislagt gulv med gulvvarme i entré.
Malte slette flater på vegger og i himlinger.
Downlights i stue og kjøkken. Profilerte hvite innerdører.
Kjelleretasje:
Gulvflater belagt med 3-stavs parkett.
Malte slette flater på vegger og i himlinger. Downlights i kjellerstue. Profilerte hvite innerdører.
Hybel:
Gulvflater belagt med heldekkende gulvteppe.
Flisbelagte gulvflater med gulvvarme i entré og kjøkken.
Mdf panelplater på vegger. Takess i himlinger. Slette hvite innerdører.

Entré

En romslig flislagt entré med god plass til å henge fra seg yttertøy i skyvedørsgarderobe.
Direkte adkomst til kjøkkenet gjør det enkelt når du kommer hjem fra ukeshandelen.

Stue

Stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Stuens utforming gjør den lett å møblere. Naturlig plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.
Varmepumpe gir en god temperatur i etasjen sommer som vinter.

Omkledningsrom

Stort omkledningsrom med garderobeløsning.
Rommet ligger praktisk til, vegg i vegg med hovedsoverommet.

Kjøkken

Tidsriktig Ikea kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate av betong som gjør det enkelt å holde rent. Godt med skap- og benkeplass gjør det enkelt for husets kokk. Nedfelt kompositt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fin dekorplater/beskyttelsesplate mellom benkeplate og overskap skaper en spennende detalj. Stikkontakter på vegg. Integrert komfyr, integrert kjøleskap med frys, integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp og microovn fra Ikea. Integrert ventilator med lys tilkoblet avtrekkskanal. Sensor til lekkasjesikring er etablert under skap for oppvaskkum.

Bad

Delikat bad fra 2018 med flislagt gulv og gulvvarme. Flisbelagte vegger og himlingsflater i slette malte flater med downlights. Det er gulvmontert innredning med to ovenpåliggende servanter med ett-greps armaturer. Speil og stikkontakt på vegg over servanter og dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur med hånddusj og regndusj - godt med luksus i hverdagen.
Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch med innebygget sisterne fra Geberit.

Terrasse

Terrassen ligger vendt mot vest og har svært gode solforhold. Terrassen byr på boblebad som kan benyttes sommer som vinter.
Solen titter frem på formiddagen og forsvinner i 22-tiden (midtsommers), god plass til utemøblement og grill gjør at eiendommen kan nytes til det fulle. Videre adkomst til stor, grønn gressplen, godt tilrettelagt for utendøraktiviteter for de minste, som for eksempel trampoline, fotballmål etc.

Underetasjen

Trapp fra entreen fører deg ned i underetasjen som hoveddelen disponerer.
Underetasjen består av kjellerstue, vaskerom, toalettrom og bod.

Toalettrom

Praktisk toalettrom med flislagt gulv og gulvvarme. Flisbelagte vegger. Slette malte himlingsflater. Innredning med heldekkende servant og ett-greps
armatur. Belysning med stikkontakt på vegg. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg.

Vaskerom

Eget vaskerom er en drøm for boligens vaskeansvarlig. Vaskerommet er fra ca 2018 med flislagt gulv med gulvvarme. Flisbelagte vegger og himlingsflater i slette malte flater med downlights. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen rør-i-rør system. Stoppekran for vann i skap plassert på vegg bak vaskemaskin.

Soverom

Boligen har tre romslige soverom.

Hybel

Inngang til hybel på venstre side av boligen.
Hybelen inneholder: entré, bad, kjøkken, gang, stue og to soverom.
Ikea kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Grohe. Dekorplater,
stikkontakter og belysning mellom benkeplate og overskap. Integrert komfyr fra Beko med keramisk koketopp. Integrert ventilator fra Ikea med lys og
kullfilter. Komfyrvakt er etablert under ventilator. Oppvaskmaskin fra Siemens.
Baderom fra ca 2018 med flislagt gulv og gulvvarme. Flisbelagte vegger. Himlingsflater i mdf panel. Vegghengt innredning med heldekkende servant
og ett-greps armatur. Speilskap med lys samt stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med glassdører og to-greps armatur fra Grohe med
hånddusj. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Det er opplegg for vaskemaskin.

Beliggenhet

Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.
Skole og barnehage:
Kort vei til Halmstad barneskole. Ny ungdomsskole for elever fra hele Rygge kommune ligger på Bredsand, og det går buss dit for elever fra Halmstad, som har mer enn 4 km reisevei.
På Halmstad finner du flere barnehager.
Shopping:
De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, sykkelsport, klesforretning, apotek, konditori og frisør, i tillegg til post, tannlege, lege med mer. 
Aktiviteter:
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljøet.
Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, Fau ved Halmstad barneskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad.
Målet med aktivitetsparken er å skape en helsefremmende møteplass hvor ulike generasjoner kan få fysiske utfordringer, gode sosiale opplevelser og gode helsemessige gevinster. Et av hovedelementene i aktivitetsparken er en "senior playground" ( Tufteparken ). De andre delene av parken består av apparater for barn/ungdom der det legges vekt på motorikk, balanse og styrketrening og en sandvolleyballbane. De minste har egen "sone" på området med lekeapparater. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill i sonen med benker og bord.
Kollektivtilbud:
Syd for skolens område ligger Rygge stasjon som byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutter kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.
Rekreasjon:
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna gjennom åkerlandskapet. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Forsikring

Nemi forsikring

Boligens areal

Primærrom: 202 m².
Bruksareal: 247 m².
Bruttoareal: 272 m².
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entre, bad, kjøkken, stue og to soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 153 m².
Primærrom: 115 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entre, stue, kjøkken, bad, omkledningsrom og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eiet tomt på: 1194 m².
Eiendommen kan friste med en tilnærmet flat tomt med svært gode solforhold. Hagen omkranser flere av husets sider som danner flere usjenerte uteplasser. Her har du solen hele dagen. Det er godt tilrettelagt for utendørsaktiviteter for de minste.
Tomten er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Garasje og ytterligere biloppstillingsplasser på tomten.
Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Christian Josefsen i Anticimex AS, med rapportdato 28.05.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående og liggende malt trekledning.Hvit slett entrédør med glassfelt i hybel. Mørk profilert entrédør med glassfelt i 1. etasje. Balkongdører og vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 2015/2016/2017/2021.
Garasjen har mørk ytterdør med glassfelt og motorisert garasjeport av typen leddport. Yttertak av typen saltak utvendig tekket med stålplater fra ca 2008. Takrenner og nedløp av stål. Grunnmur i betong. Drenering er i følge eier fra 2017.
Boligen har fått følgende på TG2:
Bad i hybel: Sluk under dusjkabinett var ikke tilgjengelig på befaringstidspunktet og er derfor ikke besiktiget.
Bad i 1. etg: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Vakserom: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
Kjøkken i hybel - Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
Toalettrom i kjeller: Ingen ventilasjon.
Øvrige rom: Stedvise bruksmerker/hakk/skader observert på gulvflater.
Ildsteder: Det er ukjent om det tidligere er gjort oppgraderinger av pipeløp. TG2 er gitt grunnet alder.
Innvednige trapper: Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
Drenering: Takvann har stedvis kun utkast samtidig med at det ikke er forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren.
Garasje: Støpt plate på mark. Uisolerte vegger og tak. Det er innlagt strøm i garasjen og det er motorisert garasjeport av typen leddport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Fasanveien barnehage (0-6 år), 1 km
Tittin familiebarnehage (0-6 år), 1,7 km
Halmstad barnehage (1-5 år), 2,1 km
Halmstad skole (1-7 kl.), 2,1 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 7,3 km
Tomb videregående skole, 8,9 km
Malakoff videregående skole, 9,1 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.
Hybelen har vært utleid for kr. ,- i mnd. + strøm.

Oppvarming

Varmekabler på bad i 1. etasje og bad/vaskerom i kjeller.
Varmepumpe i stue i 1. etasje.
Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2001 utgjør kr. 22 299,- pr. år.
Kommunale avgifter forfaller til betaling 6 ganger pr. år.
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 056 058 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 801 810 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Boligbebyggelse.
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delarealer: Delareal 933 kvm. Bestemmelse Områdenavn: Avvikssone støy. KP Bestemmelse Hjemmel: Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Delareal: 933 kvm.
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.
Delareal: 933 kvm.
KP Hensynsonsenavn: H220
KP Støy: Gul sone iht. T.1442.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1967/1339-2/87 Bestemmelse om vannldn. 18.03.1967
Rettighetshaver: Olaf Teigen.
Bestemmelse om gjerde.
1981/990012-1/87 Sammenslått med denne matrikkelenhet:
01.06.1981, Gnr 51 bnr 41 og 57

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Raveien 17, 1580, Rygge, Gnr. 151 bnr. 40 i Moss kommune.

Eier

Jørgen Mediaa Knudsen

Oppdragsnummer

92-21-0113

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.