Sperrebotn

Våler - Innholdsrik og pen enebolig med alt på ett plan - Hybel (ikke godkjent) - Beliggende i landlige omgivelser

Østenrødveien 5 , 1591 Sperrebotn

BE OM SALGSSUM
Josefine Anker-Jensen
Josefine Anker-Jensen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

38%

er barnefamilier

40%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 140 m²
Bruksareal 140 m²
Bruttoareal 152 m²
Tomt 995 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 58
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 220179654
Sist endret 09.06.2021 12:54
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 125 272
Ligningsverdi 800 053,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 121 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 135 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 125 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Østenrødveien 5!
Dette er en innholdsrik enebolig som har alt på ett plan og ligger i et naturskjønt område. På tross av at det er skog og jorder så langt øyet kan se har du allikevel noen naboer i umiddelbar nærhet.
Boligen holder en god standard og byr på et flott uteområde med flere store uteplasser, lyse flotte flater, 3 soverom, sovealkove, 2 stuer, 2 kjøkken, 2 bad og toalettrom. Med alt på ett plan!
Stuen er lys og fin med god plass til sofagruppe og spiseområde, her har du også et flott peisområde som gir en varm atmosfære på vinterhalvåret. Kjøkkenet er åpent med tapet som gir kontrast til den lyse innredningen. Her er det godt av skap - og arbeidsplass samt. plass til en spisebordgruppe. Boligen er lys og pent innredet, med vinduer som gir naturlig lys i alle rom.
Boligen byr på 3 soverom hvor to av dem er innredet med skapplass og av godt areal med plass til dobbeltseng. Soverom nr. 3 er også av god plass og egner seg perfekt som barnerom, eller kanskje et større kontor? I boligen befinner det seg ett bad og ett toalettrom, hvor toalettrommet er pusset opp i en moderne, men allikevel klassisk stil. Badet som er fra byggeår har fått noen oppgraderinger i senere tid.
Boligen kan også by på en hybel som er pent og enkelt innredet, og innehar entrè, bod,  sovealkove, bad, stue og kjøkken.
Alt i alt er dette en bolig med alt en måtte ønske seg, flater i flott innredning og med god plass til familien. På terrassen kan roen nytes og varme sommerdager feires.

Innhold

Enebolig med alt på en flate som inneholder: Entrè, gang, bod, bad, 3 soverom, kjøkken og stue.
Hybelen inneholder: Entrè, bad, sovealkove, kjøkken og stue.
Utvendig redskapsbod og kaninhus.

Entré

Velkommen inn! Du møter en lys og hyggelig entrè med laminat på gulv med varmefolie i gulv, vegger i tapetserte flater og downlights i himling. Det er garderobeskap i gang, med god plass til oppbevaring.

Stue

Stuen oppleves luftig og har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Stuen lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tilhørende møblement. Stuen ble nylig pusset opp, med ny laminat og varmefolie i gulv. Det er malt panel og tapetsert flater på vegg. Det er peis i stuen som varmer på kalde dager. Fra stuen er det utgang til en deilig terrasse og videre ut til hagen.
Stue i hybel:
Stuen opptar hybelens største areal og byr på en sosial sone med plass til sofagruppe og spisebord. Gode vindusflater som gir rommet rikelig med naturlig lys. Fra stuen er det adkomst til skjermet terrasse. Gulvflater er belagt med laminat, og malte panelplater samt strietapet på vegg. Himlingsflater av takess og malt panel.

Kjøkken

Det er delvis åpen stue-/ kjøkkenløsning, noe som skaper en luftig atmosfære med rom for spisebord. Kjøkkenet fikk samme oppgradering som stue, entrè og gang- med ny laminat og varmefolie i gulv. Vegger i lyse tapetserte flater, og downlights i himling.
Nyere kjøkken fra 2018, som oppleves stort og familievennlig. Her er det gode arbeidsflater, og godt med skap og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er i hvite profilerte fronter og laminert benkeplate.  Det er nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, nedfelt induksjonstopp, komfyrvakt, og mekanisk kjøkkenventilator. Glassplate på vegg over oppvaskkum og platetopp. Av integrerte hvitevarer er det komfyr, ellers er både kjøleskap og oppvaskmaskin frittstående hvitevarer. Benkeskapsbelysning mellom over-/ og underskap, samt stikkontakter.
Kjøkken i hybel:
Lyst og pent kjøkken fra 2018, med kjøkkeninnredning i hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Trefiberplater på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Det er nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, komfyrvakt, og mekanisk kjøkkenventilator med kullfilter. Av integrerte hvitevarer er det komfyr med nedfelt induksjonstopp. Ellers er både oppvaskmaskin og kjøleskap frittstående hvitevarer. Benkeskapsbelysning mellom over-/ og underskap, samt stikkontakter. Gulvflater er belagt med laminat, og malte panelplater på vegg. Himlingsflater av takess.

Bad

Baderom fra byggeår med noen oppgraderinger utført i 1999. Gulvflater er belagt med gulvbelegg, vegger med våtroms tapet, og himlingsflater i trepanel. Badet er innredet med vegghengt servantskap med nedfelt servant og ett-reps armatur, overskap, speil over overskap med lys, dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur, og gulvmontert toalett. Det er mekanisk avtrekk i himling. Det er opplegg for vaskemaskin.
Toalettrommet ligger i tilknytning til entrè, og ble renovert i 2020. Her er gulvflater belagt med laminat, malte panelplater på vegger, og malte plater i himling. Rommet er innredet med vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, speil med overlys på vegg over servant, og vegghengt toalett. Det er avtrekksventil i vegg.
Bad i hybel:
Lyst og pent baderom fra 2016. Gulvflater er belagt med gulvbelegg og elektrisk gulvvarme. Baderomsplater på vegg, og malte plater med downlights i himling. Det er avtrekksvifte i vegg. Baderommet er innredet med servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, overskap med speildører og overlys på vegg over servant, dusjkabinett med glassdører og dusjarmatur, og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til stor terrasse på 65 kvm som strekker seg langs syd- og vestsiden av boligen. Fra hybelen er det adkomst til vest-vendt terrasse på 18 kvm. Markterrassen ved redskapsboden er nord-vendt og er 14 kvm. Det er flere skjermede uteplasser hvor man kan nyte deilige sommerdager og de gode solforholdene.

Hage

Eiendommen i seg selv gir deg en god følelse så fort du kommer inn i hagen, innbyr til lek og tilrettelegger for herlig sommerhygge mens solen steker. Tomten er pent opparbeidet med store solrike uteplasser og gir et meget god inntrykk med innslag av naturlige elementer som beplantning, fjell og naturlig vegetasjon. Innkjørselen er opparbeidet med singel.

Soverom

Boligen har tre, relativt store soverom. Garderobeskap på alle rom.

Soverom 2

I hybelen er det sovealkove med enkel garderobeinnredning.

Beliggenhet

Østenrødveien 5 har flott og landlig beliggenhet på Sperrebotn i Våler kommune. Å vokse opp i Våler er en gave har det blitt sagt. De som har trådd sine barnesko i Våler snakker om en trygg oppvekst i en nesten grenseløs, uutforsket tumleplass. Her prater de om vennskap som består hele livet, uansett hvor de senere måtte havne, geografisk og sosialt sett.
Har du små barn er sjansen stor for at de vil gå på Våk skole med 1. til 7.trinn - ca. 9 min med bil. Kjører du i motsatt retning finner du Kirkebygden barne- og ungdomsskole med 1. til 10. trinn, ca. 7 min med bil. Skolebussen stopper noen meter unna boligen, og tar barna trygt til skolen.
På tross av sin landlige plassering med jorder og skog så langt øyet kan se, er det allikevel kort vei til Mosseporten senter som byr på shopping, cafeer og mat handel. Nærmere sagt 13 min med bil. Kjører du litt lenger kommer du til Moss sentrum som byr på alt av uteliv, shopping, videregående skoler og kollektivtransport.
Er det ønskelig å handle enda mer lokalt finner du en Spar butikk på Sperrebotn.
Forøvrig er det kort vei til Middagsåsen alpinsenter, et meget populært skisenter blant barn i vintersesongen.
Østenrødveien 5 med sin beliggenhet byr på flotte turmuligheter, samt flere vann med fine bademuligheter. Kort vei til naturskjønne Vansjø som byr på en rekke aktiviteter både på sommer og vinterstid. På sommertid kan Vansjø by på fantastiske minner med båt, kano eller kajakk. På vinterstid er vannet vanligvis dekket med snø og is og kan by på aktiviteter som skøyter eller skiturer.

Løpende kostnader

Boligen er tilkoblet renseanlegg via Bjørnerødvannet renseanlegg SA. Det påløpet avløpsavgift og hagevannsavgift i den forbindelsen, og det påløper seg til kr. 6.300 per år inkl.mva. Vedtekter og referat fra årsmøte til Bjørnerødvannet renseanlegg SA ligger vedlagt i prospekt.

Forsikring

Frende Polisenummer: 119574
Eiendommen er fullverdiforsikret.

Boligens areal

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 140 kvm, Bruttoareal: 152 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 140 m².
Primærrom: 140 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, Entrè/gang, toalettrom, 2 bad, 2 stuer, 2 kjøkken, sovealkove og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 995 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har gode plenarealer innrammet av delvis skjermende hekk. Mot hagen er det bygd en stor terrasse og levegg. Tomten er solrik og uteplassene oppleves som lune med stor plass til utemøbler.

Garasje / Parkering

Flere biloppstillingsplasser på tomt.

Byggemåte

Byggemåte og annen beskrivelse beskrevet av takstmann Thomas Andre Nordby v/Anticimex AS i boligsalgsrapport datert 22.05.2021:
Enebolig med hybel beliggende på Sperrebotn i Våler Kommune. Tomt opparbeidet med plenareal, singlet gangareal, trær, busker og diverse
beplantninger. Singlet gårdsplass med biloppstillingsplasser. Gruset adkomstvei.
Enebolig oppført i 1978. Grunnmur i lettklinkerblokker. Krypkjeller med fjellgrunn. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takplater. Boligen har ytterdører av tre med glassfelter. Terrassedører med karmer av tre og to/tre-lags glass fra 2005/2016. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1977/2005/2018. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2005. Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Elektrisk oppvarming i hybel.
Enebolig med krypkjeller og kaldluft. Adkomst via overbygget inngangsparti. Egen adkomst til hybel. Boligen består av entré/gang, wc-rom, bad, stue, kjøkken og tre soverom. Utgang fra stue til syd-vendt terrasse på ca. 65 m2. Hybel består av entré, bad, stue, kjøkken og en sovealkove. Utgang fra stue til vest-vendt terrasse på ca. 18 m2. Nord-vendt markterrasse ved redskapsbod på ca. 14 m2.
Frittstående redskapsbod på ca. 12 m2. Byggeår 2007.
Frittstående kaninhus på ca. 5 m2. Byggeår 1978.
TG2 er gitt på følgende punkter i tilstandsrapporten:
Bad: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Bad, hybel - Fallforhold (gulv) : Det er gitt TG2 ettersom det ikke er mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett/badekar.
Kjøkken, hybel - Ventilasjon: Det er gitt TG2 pga. kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
Toalett - sanitærutstyr/innredning: Det er gitt TG2 siden drenering fra innebygget sisterne ikke er registrert.
Øvrige rom, hybel - Overflater gulv: Gulvet bærer preg av alder/slitasje i stue. Krypkjeller - Utvendig og innvendig inspeksjon: Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Krypkjelleren har symptomer som tyder på fuktighet.
Loft - Overflater vegg/undertak: Stedvis noe svertesopp i undertaket. Eksakt årsak ikke kjent.
Tekniske anlegg, varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Dette gjelder eldre varmtvannsbereder på 140 liter.
Yttertak - takrenner: Noe utette skjøter på takrenner.
Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker
Terrengforhold: Fall ut fra grunnmur kunne med fordel vært større. Dette for å unngå utilsiktede vannansamlinger inn mot grunnmuren.
Frittstående byggverk - Kaninhus: Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. 
I henhold til selgers egenerklæringsskjema datert 22.05.2021, så nevner vi følgende:
- Sprekk skade på rør i gulvet under kjøkkenbenken førte til vannskade på kjøkken i 2021, dette gikk på forsikringen. I den forbindelse ble det lagt varmefolie med termostat i hele stua , kjøkken og gang. Det ble i den forbindelse lagt trykklaminat. Rørbrudd /sprekk var årsaken til skaden på kjøkken. pluss at avløpet hadde gått tett.  - Det var råte/sopp på bad, i den forbindelsen i 2005 tapetserte selger nytt på badet, byttet også ut alt som ikke så helt bra ut.
- Det kommer vann i kryp kjeller, da særlig høst og vår ved mye nedbør.
- Det er litt dårlig trekk i pipa.
- Byttet sikring skap og innhold i 2018. Utført av Mikro Elektroservice AS.
- Skytebanen i nærheten er planlagt utvidet. Vet ikke om det er vedtatt.
- Det er søkt om å bygge inn carport til hybel og det er søkt om bod på 12kvm. Det er manglende brukstillatelse/ferdigattest på arbeidet.
- Det er foretatt radonmåling, men selger husker ikke når det ble utført.
- Foreligger veirett.
Det henvises videre til selgers egenerklæringsskjema, samt vedlagt tilstandsrapport. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med disse før bud inngis. Kjøper har en selvstendig undersøkelsesplikt. Det anbefales derfor på generelt grunnlag en grundig gjennomgang av boligen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eneboligen fra Våler kommune datert 03.10.1978. Det er ikke samsvar mellom byggegodkjente tegninger og dagens bruk av eiendommen.
Det ble av Våler kommune den 29.08.2007 gitt  igangsettingstillatelse for innbygging av carport og terrasse samt bygging av uthus. Tiltakene er senere ikke søkt om og godkjent. Kjøper overtar alt ansvar og risiko vedr. dette.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i hybel ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som hybel.

Barnehage / skole i området

Svinndal barnehage.
Svinndal skole 1. - 7. trinn.
Kirkebygden barne- og ungdomsskole 1. - 10. trinn.

Adgang til utleie

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 6 264,27 pr. år
Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2020 var kr. 6 264,27,- og inkluderte eiendomsskatt og feiing.
Eiendomsskatten utgjorde: kr. 5 523,-
Feiing utgjorde: kr. 741,27,-
Movar: Årlige renovasjonskostnader for denne eiendommen er på kr 3 712 inkl. mva.
Det gjøre oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Våler (Viken) kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Se mer info her: https://www.valer-of.kommune.no/min-eiendom-og-infrastruktur/eiendomsskatt-i-valer-kommune

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 800 053 pr. 19.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 880 191 pr. 19.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplaner
Id: 013701.
Kommuneplan Våler 2011-2023, endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 30.06.2011.
Delarealer: Hensyn landskap.
Reguleringsplaner
Id: 32.
Jonsrød grend, bebyggelsesplan ihht. kommuneplan arealdel. Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 10.10.2005.
Delarealer: Jord- og skogbruk, privat vei, og boliger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer.
Rettigheter på 3018-56/1:
1977/4417-1/87BESTEMMELSE OM VEG 16.06.1977
Rettighetshaver: Knr:3018 Gnr:58 Bnr:6
Med flere bestemmelser
- Servitutten gir knr. 3018, gnr. 58 og bnr. 6 rett til å bruke veistrekning på 35 meter frem til krysset (veien Fjeld - Bjørnerød. Forutsettes at den blir vedlikeholdt.
Rettigheter på 3018-56/1:
1977/10084-1/87ERKLÆRING/AVTALE 20.12.1977
Rettighetshaver: Knr:3018 Gnr:58 Bnr:3
Rettighetshaver: Knr:3018 Gnr:58 Bnr:4
Rettighetshaver: Knr:3018 Gnr:58 Bnr:5
Rettighetshaver: Knr:3018 Gnr:58 Bnr:6
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
- Servitutten går på Våler kommune sin rett til å legge og vedlikeholde røropplegg,  vann- og kloakkledning.

Vei/vann/avløp

Private stikkledninger fra eiendommen, tilknyttet offentlig ledningsnett med vei.
Privat vannverk via brønn under huset.
Privat avløp tilknyttet Bjørnerødvannet Renseanlegg SA. Det er totalt 16 stk som representerer 17 andeler. Det er dugnadsansvar til anlegget. Tilknytningspunktet mellom den enkelte eier og andelslagets eiendom / ansvar defineres til  innløpet til pumpestasjon/stakepunkt mot huset/tomtegrensen. Før eller i dette punktet skal  gråvann og svartvann være sammenkoblet. Alle kostnader frem til nærmeste tilknytningspunkt på eksisterende fellesanlegg er ny andelseiers ansvar.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer på kjøkken i enebolig og hybel.
Vaskemaskin i enebolig og hybel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til skovly@meglergaarden.no eller SMS: 99 40 06 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Østenrødveien 5, 1591, Sperrebotn, Gnr. 58 bnr. 6 i Våler (Viken) kommune

Eier

Bjørg Dagmar Forsell

Oppdragsnummer

92-21-0143

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.