Dilling

Dilling - Enebolig med stort potensiale og moderniseringsbehov - Stor og solrik tomt - Her kan du skape ditt drømmehjem

Larkollveien 85 , 1570 Dilling

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Josefine Anker-Jensen
Josefine Anker-Jensen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er eldre enn 20 år

53%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 201 m²
Bruksareal 217 m²
Bruttoareal 238 m²
Tomt 1 992 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1948
Gårdsnummer 188
Bruksnummer 20
Energimerking G
FINN.no 220880903
Sist endret 11.06.2021 17:24
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 4 011 522
Ligningsverdi 1 226 834,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 111 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 011 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Larkollveien 85!
En enebolig over tre plan med stort potensiale og moderniseringsbehov, beliggende på Dilling i landlige omgivelser. Fra eiendommen og noen rom i huset har man hyggelig utsikt mot jorder og gårder.
Boligen har gjennomgående eldre overflater, er av god størrelse og har en stor tomt. Et perfekt utgangspunkt for å skape ditt eget drømmehjem!
Med enebolig i Larkollveien 85 vil du bo med kort avstand til barnehager, skoler, og turområder. Av shopping er det handelsområdet i Varnaveien bare noen minutter unna med bil. Her finner du et bredt utvalg av forretninger, møbelforretninger, stor elektrokjede, flere treningssenter og stor populær bowlinghall, for å nevne noe.

Innhold

U. Etasje: Entrè. gang, badstue, toalettrom, samt flere boder.
1. etasje: Gang, stuer, kjøkken, bad og to soverom.
Loftetasje: Gang, bod, bad, og 2 soverom.
Garasje: Garasjerom.
Uthus: Boder.
Innvendige overflater: Gulvflater belagt med parkett/tregulv, laminat og gulvbelegg. Tapet og trepanel på vegger. Trepanel i himlinger. Profilerte innerdører. Innerdør med glassfelt mellom stue og gang.

Entré

Velkommen inn. Entréen ligger i underetasjen og er belagt med fliser på gulv, malt lettklinker og trepanel på vegger. Underetasjen inneholder entrè, toalett, badstue, og flere boder med god plass til oppbevaring.

Stue

I boligens 1.etasje finner du tre stuer. Hovedstuen er av god størrelse og lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tilhørende møblement. Stuen oppleves luftig og har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Gulvflater er belagt med laminat, slette malte flater, og trepanel i himling.  Det er utgang til vestvendt markterrasse på ca. 41 kvm, og videre ut til hagen.
I denne etasjen er det ytterligere 2 stuer, som tidligere var husets bibliotek og arbeidsrom. Gulvflater er belagt med tregulv/parkett, tapet/trepanel på vegger, og trepanel i himlinger.

Loft

Mellomgangen i loftsetasjen er belagt med gulvbelegg og heldekkende gulvtepper. Vegger og skråhimlinger er utført i trepanel.

Kjøkken

Lyst kjøkken med gode arbeidsflater og godt med skap- og benkeplass. Eldre kjøkkeninnredning med slette fronter, laminert benkeplate, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, komfyr med keramisk koketopp, integrert ventilator med kullfilter, og oppvaskmaskin. Det er fliser, stikkontakter og belysning mellom benkeplate og overskap. Gulvflater er belagt med gulvbelegg, slette malte flater og trepanel i himling.

Bad - 1.etasje

Baderom/vaskerom er fra ukjent årstall. Badet er innredet med overskap og høyskap samt utslagsvask og to-greps armatur, og to-greps vegghengt armatur med hånddusj. Det er opplegg for vaskemaskin. Det er montert elektrisk varmeovn på vegg. Badet er belagt med gulvbelegg, våtromsplater og våtromstapet på vegger. Malte slette flater og trepanel i himling.

Toalettrom

Toalettrom fra ca. 1978.  Toalettrommet er innredet med vegghengt servant med to-greps armatur, speil og belysning på vegg over servant, og gulvmontert toalett. Det er flislagt gulv med gulvvarme, tapet og trepanel på vegger, og treverk i himling.

Badstu

Badsturom med støpt gulv med trelemmer, treverk på vegger og i himling. Tredør med glassfelt og belysning på vegg, sittebenk av treverk, og elektrisk badstuovn. Eier opplyser om at badstuen ikke har vært i bruk, og det er uvisst om badstuovn fungerer.

Bad - Loftstue

Baderom fra ca. 1978. Badet er innredet med nedsenket servant og ett-greps armatur, speilskap og belysning over servant, dusjkabinett med to-greps armatur med hånddusj, badekar med to-greps armatur, og gulvmontert toalett. Gulvbelegg på gulvflater, våtromsplater på vegger og trepanel i skråhimling.

Balkong

Med utgang fra hovedsoverommet i loftsetasjen finner du en vestvendt balkong på ca. 12 kvm. Balkongen nyter godt av sol.

Terrasse

Fra stuen i 1. etasje er det utgang til vestvendt markterrasse på ca. 41 kvm. Uteplassen oppleves skjermet, og her kan man nyte deilige sommerdager.

Hage

Tomten er opparbeidet med innslag av naturlige elementer som beplantning og naturlig vegetasjon. Det er delvis gruset innkjørsel.

Soverom

Boligen har totalt 4 soverom. To i 1.etasje og to i loftsetasjen.
Soverommene i 1.etasje er belagt med gulvbelegg/parkett på gulv, tapet/trepanel på vegg, og trepanel/takess i himling.
Soverommene i loftsetasjen er belagt med gulvbelegg/teppe på gulv, trepanel/tapet på vegg, og trepanel i himling.

Beliggenhet

Larkollveien 85 ligger flott til i landlige omgivelser ved Dilling, og ligger sentralt i forhold til barnehager, Vang skole og Rygge ungdomsskole, med kun ca. 10 - 15 minutters gange.
Offentlig kommunikasjon:
Det er kort avstand til bussholdeplass med hyppige lokale buss avganger. Ved Bredsand går også nettbussen til Oslo. Kun noen minutters kjøring fra boligen er E6 som tar deg i syd- og nordgående retning. Skal du til Oslo med tog ligger Rygge stasjon ca. 7  min unna med bil.
Turområder/rekreasjoner:
Det er mange flotte turområder ved boligen, så her kan du finne ro med nærhet til skog og spennende terreng.
I nærheten finner du Carlberg Gård. Her kan du fristes med særegne varer i engelsk gårdsbutikk, golf simulator, galleri og café.
Følger du Larkollveien  sydover er du snart på Evje Golfpark, et av Norges mest anerkjente golfanlegg. Videre sydover finner du Larkollen som også er verdt gjentatte utflukter for både liten og stor, med blant annet nye Støtvig Hotell som for øvrig også er et spennende tilbud for fastboende.
Shopping:
Sentralt plassert på Bredsand ligger Rygge Rådhus og Rygge Bibliotek. Rett over gaten for dette ligger bensinstasjon, blomsterforretning, frisør og gatekjøkken. Din nærmeste butikk vil være Spar på Bredsand som ligger 3 min unna med bil. Her kan du handle lokalt om det er ønskelig. Kjører du noen minutter til så kommer du til Rygge storsenter og Høyden handelsområde. Her bys det på bredt utvalg av forretninger, møbelforretninger, stor elektrokjede, flere treningssenter og stor populær bowlinghall, for å nevne noe.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 2320742

Boligens areal

Primærrom: 201 kvm, Bruksareal: 217 kvm, Bruttoareal: 238 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, badstue og toalettrom.
Sekundærareal: 14 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Boder.
1. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stuer, kjøkken, bad og to soverom.
Loftetasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 2 soverom.
Sekundærareal: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Bod.
Garasje:
Bruksareal: 39 m².
Sekundærareal: 39 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Garasjerom.
Uthus:
Bruksareal: 27 m².
Sekundærareal: 27 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Boder.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 1 992 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er garasje med carport og flere oppstillingsplasser ved innkjørsel.
Garasjen med carport vil bli revet ifbm. gang- og sykkelveien som skal bygges. Det vil ikke foreligge kompensasjon for rivingen. Ny adkomst vil bli utbedret av kommunen i den forbindelse. Tidsperspektivet er usikkert.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Christian Josefsen i Anticimex AS, med rapportdato 31.05.2021 for teknisk forståelse av eiendommen.
Enebolig med eiet tomt på ca. 1992 m2 bestående av naturtomt, plenarealer og diverse beplantning samt delvis gruset innkjøring. Enebolig med underetasje, 1. etasje og loftsetasje. Støpt kjellergulv og grunnmur av naturstein og lettklinker. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger og bærende konstruksjoner i hovedsak av treverk og lettklinker. Utvendige fasader kledd med stående malt trekledning og pusset lettklinker. Saltakkonstruksjon i treverk utvendig tekket med takshingel. Boligen har profilert entrédør i treverk. Terrassedører og vinduer med trekarmer og to og tre-lags glass.
Utgang fra stue i 1. etasje til vestvendt markterrasse på ca. 41 m2. Utgang fra loftstue til vestvendt balkong med gulvflate oppmålt til ca. 12 m2.
Boligen har et frittliggende uthus fra 1948 som er ombygget i 1978, oppmålt til ca. 27 m2 samt en frittliggende dobbelgarasje med carport. Garasjen er fra 1978, og er oppmålt til ca. 39 m2 og carporten er oppmålt til ca. 27 m2.
Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått TG2:
Bad, loftetasje: TG2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Bad, 1.etasje: TG2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Kjøkken, ventilasjon/vannrør/innredning/avløpsrør: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert. Stedvis bruksmerker/skader på benkeplate. Fuktmerker på innredning ved oppvaskkum. Det er utført ufagmessige tilpassinger av innredning ved komfyr. Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Toalettrom, underetasje: TG2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.  Det er fuktskjolder nederst på vegg ved servant/toalett.
Øvrige rom, 1.etasje, Ventilasjon P-rom/ Overflater vegger/Overflater himling/Overflater gulv: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Vegger er stedvis slitt og aldringspreget. Fuktmerker påvist ved gjennomgang fra kjøkken til stue. Eier opplyser om at det tidligere har vært synlig
fuktgjennomtrengning fra yttertak. Følgeskader kan ikke utelukkes. Gulvet bærer preg av alder/slitasje. Det er stedvis knirk i gulvet.
Underetasje: TG2 er valgt på grunn av underetasjens alder og slitasjegrad samt at etasjen har stedvis tegn på utilsiktet fuktighet.
Krypekjeller, utvendig inspeksjon/Innvendig inspeksjon: Ventileringen av krypekjelleren kan ikke bekreftes å være tilstrekkelig. Det er tydelig fuktighet i krypkjeller. Mangelfull/utilstrekkelig ventilering. Bærende konstruksjoner av treverk (søyler/stolper) i krypkjelleren er råteskadet.
Loft, ventilasjon/overflater gulv: Mangelfull ventilering. Stedvis knirk i gulvet.
Badstua kjelleretasje, overflater vegger/himling, og gulv : Synlige råteskader nederst på trevegg under sittebenk. Det er fuktskjolder/fuktmerker på gulvet.
Ildsted, skorstein inne: Det er ukjent om det tidligere er gjort oppgraderinger av pipeløp. TG2 er gitt grunnet alder.
Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
Teknisk/VVS anlegg, varmtvannsbereder/vannrør/avløpsrør: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Yttervegger, fasader ink. kledning: Overflatebehandlingen på trepanel bærer preg av alder/slitasje.
Vinduer og ytterdører, vinduer/takvinduer/dører: Det er ifølge eier stedvis punkterte glass i vinduer. Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/
overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.
Yttertak, tekkingsoverflate og undertak/takvindu/overløp på flate tak/beslag: Yttertaktekking og undertak er vurdert å være fra ombyggingsår/tilbyggingsår. Takvinduer gis TG2 grunnet alder. Ansamling av nedfall fra trær gjør at avrenning fra tilnærmet flatt tak ikke er tilfredsstillende. I følge eier har det tidligere oppstått lekkasje fra tilnærmet flatt tak mellom hoveddel og tilbygg. Renner, nedløp og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav.
Balkong, utkragede eller understøttede konstruksjoner: Stedvis råteskader og slitasje er observert.
Drenering, vann fra yttertak og bortledning/utvendig terreng ink. fuktsikring av grunnmur/fuktmerker symptomer i kjeller/ alder: Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpssystem og at det fungerer tilfredsstillende. Det vurderes at grunnmuren mangler tilfredsstillende
fuktsikring. Det er fuktmerker/tegn på utilsiktet fuktighet i krypkjeller og underetasje. Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens og underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Stikkledninger og tanker, vann og avløpsledninger: Utvendige vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert.
I henhold til selgers egenerklæringsskjema datert 28.05.2021, så nevner vi følgende:
-  Ved mye snø så har det forekommet en lekkasje fra taket mellom kjøkken og inn til stue.
- Det er planlagt gang og sykkelsti langs Larkollveien. Dette kan mulig medføre at garasjen må rives. Usikker på når dette skjer.
- Er ikke koblet til offentlig vann-og avløp. Det er pumperom i kjeller. Septiktank ligger mot Larkollveien og det bestilles tømming. Kum med vann under terrasse. 
Det henvises videre til selgers egenerklæringsskjema, samt vedlagt tilstandsrapport. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med disse før bud inngis. Kjøper har en selvstendig undersøkelsesplikt. Det anbefales derfor på generelt grunnlag en grundig gjennomgang av boligen.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger byggetegninger på påbygg datert 12.01.1978. Det gjelder påbygging av uthus og loftsetasje. Samt 1.etasje, og da følgende rom: Stue, trapperom, stue og soverom. Følgende rom i kjeller: Entrè, toalettrom, og bod.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21 - 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Smedhusåsen barnehage (1-6 år), 0.8 km
Bredsandkroken barnehage (1-5 år), 1.8 km
Gubbeskogen barnehage as (0-6 år), 3 km
Vang skole (1-7 kl.), 1.2 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 2.9 km
Malakoff videregående skole, 4.7 km
Kirkeparken videregående skole, 6.1 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Mitsubishi luft til luft varmepumpe i stue på tilbygg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 323,- Pr. år.
Kommunale avgifter inkluderer: eiendomsskatt, renovasjon, feiing og avløp (tømming av septik/slam).
Kommunale avgifter forfaller til betaling 6 ganger pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 226 834 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 416 601 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Reguleringsplaner:
Id: M134
Navn: Smedhusåsen II
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 21.11.1996
Id: M219
Navn: Gang- og sykkelvei Dilling stasjon-Vesteråsveien
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.03.2010
Boligen ligger i gul/rød støysone.

Offentlige planer

Det foreligger reguleringsplan for gang- og sykkelvei langs Larkollveien fra Dilling stasjon til Vesteråsveien, se reguleringsplan M219s. 
Dette vil få en innvirkning på eiendommen og adkomst til Larkollveien 85. Regulering vil ta ca. 9-10 meter fra senterlinje på eksisterende vei og opp mot tomt. Dette vil medføre riving av garasjen med carport, og det vil ikke foreligge kompensasjon for rivingen. Ny adkomst vil bli utbedret av kommunen i forbindelse med gang- og sykkelveien, og kommunen/fylket vil utbedre ny adkomst via Hulveien. Tidsperspektivet er usikkert, men man må påberegne noen år før arbeidet settes i gang. Arbeidet er under planlegging per i dag, og det kom frem på deres befaring på eiendommen at det vil komme gravemaskin for å sjekke grunnforholdene i løpet av den nærmeste tiden.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1947/981-1/87  BESTEMMELSE OM GJERDE 14.04.1947.
- Bestemmelse om oppsetting av gjerde og det framtidige vedlikehold. 
1958/990008-3/87 ELEKTRISKE KRAFTLINJER 07.11.1958
Rettighetshaver RYGGE ELEKTRISITETSVERK
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Bestemmelser om at ledningene med anlegg og transformatorstasjoner er bygget med kommunen som den økonomiske ansvarlige, om at ledningene er sammenhengende og utført i henhold til de gitte konsesjoner, fortegnelse over de eiendommer ledningene strekker seg over m.m..
1978/6132-1/87 ERKLÆRING/AVTALE 15.08.1978
Vegvesenets betingelser vedtatt
Bestemmelse om bebyggelse
1978/148-1/87 ERKLÆRING/AVTALE 06.01.1978
RETTIGHETSHAVER :Knr:3002 Gnr:188 Bnr:20
Bestemmelse om bebyggelse
- Bestemmelse om uthuset/boden som ble bygget i 1978. Eier av knr. 3002 gnr. 88 bnr. 8 har gitt tillatelse for at boden kan stå 0,5 meter fra grensen mot hans eiendom. Tillatelsen er begrenset til bod. Skulle bodens plassering, medføre vesentlig hindring for eventuell fremtidig bebyggelse på hans eiendom, kan han forlange tiltak utført.

Vei/vann/avløp

Boligen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløp. Det er pumperom i kjeller, vann fra brønn. Septiktank, det må bestilles tømming. I opplysninger fra kommunen kostet tømming av septiktank 293,75 for 2020.
Det er en kum med vann i under terrassen, og selger mener det muligens er tiltenkt til lettere vanning av hage.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til skovly@meglergaarden.no eller SMS: 99 40 06 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Larkollveien 85, 1570, Dilling, Gnr. 188 bnr. 20 i Moss kommune

Eier

Raymond Guttulsrød Andersen Jeanette Andersen

Oppdragsnummer

92-21-0147

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.