Moss

Nes, Jeløy - Fritidsbolig med spektakulær utsikt og gode solforhold - Frittstående anneks - Bilvei frem til hytten

Brattåsveien 12 , 1514 Moss

VISNINGER

27. juni søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Tone Selfors Ekeland
Tone Selfors Ekeland Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Josefine Anker-Jensen
Josefine Anker-Jensen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 67 m²
Tomt 2 586 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1964
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3144
Energimerking G
FINN.no 220756215
Sist endret 14.06.2021 20:51
Prisantydning 4 800 000
Totalpris 4 932 772
Ligningsverdi 207 572,-

Beregnet totalkostnad

4 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,-)) 1 500,- (Gebyr for overføring av festekontrakt) -------------------------------------------------------- 132 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 932 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Brattåsveien 12!
I idylliske og populære omgivelser på Jeløys vestside, nærmere bestemt Nes finner du Brattåsveien 12, en fritidseiendom med spektakulær utsikt.
Tomten er usjenert og skjermet med sin beliggenhet. Bilvei frem til hytten, med biloppstillingsplasser. Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen og ellers naturtomt med innslag av stein, fjell og vegetasjon. Sydvest-vendt platting med god plass til både sittegrupper og solsenger, her kan utsikten nytes hele dagen.
På tomten finner du også et frittstående anneks som er innredet med stue, kjøkken, soverom, og vaskerom. I annekset er det kun innlagt kaldt vann. Perfekt om du ønsker gjester over en periode.
Selve hytten er kledd i pussede malte flater og stående kledning, noe som gjør det lett å holde rent. Fasadeutrykket preges av sitt byggeår men har allikevel en sjarm ved seg. Store vindusflater gir god belysning og fantastisk utsikt fra stue og kjøkken.
Innvendig fremstår hytten av god standard, med nyere gulv, kjøkken og bad.  Kjøkkenet er fra ca. 2017 og ligger med åpen løsning til stue. Det er L-formet og har god plass til oppbevaring samt godt med arbeidsplass. Kjøkkenet har integrert oppvaskmaskin, frittstående komfyr med steketopp og frittstående kjøleskap med fryser.
Stuen har plass til spisebord og sofagruppe, hvor koselige familiekvelder kan holdes med utsikt. Med en fin peis i stue kan du også nyte den varme atmosfæren den gir hytten på høst og vinterhalvåret.
De to soverommene ligger vegg i vegg hvor hovedsoverom har plass til dobbeltseng og soverom 2 kan brukes som barnerom. 
Badet er i senere tid oppgradert med panel på vegger og detaljert i sten som gir et fint inntrykk ved servant området. Eget toalettrom med cinderella forbrennings toalett med adkomst utenfra.
Dusjen tar du ute, her det innlagt kaldt og varmt vann.
Et perfekt sted å skape gode sommerminner for store og små!

Innhold

Fritidsbolig med spektakulær utsikt. Med fritidsbolig på Nes, Jeløy - er du omringet av flott natur og sjø så langt øyet kan se og allikevel med kort avstand til Moss sentrum.
Fritidsbolig over ett plan og inneholder: Entrè, servantrom, wc-rom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Kaldtloft og krypekjeller.
Frittstående innredet anneks som inneholder: Stue, kjøkken, soverom og bod/vaskerom.
Innvendige overflater: Gulvflater belagt med laminat og gulvbelegg. Vegger utført i panel og pussede malte flater. Himlingsflater utført i panel. Hvite glatte innerdører.

Entré

Velkommen inn i lys og koselig entrè. Her vil den trivelige hyttefølelsen slå mot deg i det du åpner inngangsdøren. Entréen kan by på garderobeskap og knaggplass til oppheng av klær.

Stue

Stuen er av god størrelse og har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. De er store vindusflatene gir både god utsikt og godt med naturlig lys. Stuen byr på et koselig peisområde som gir en fantastisk hyttefølelse når høsten kommer snikende.

Kjøkken

Kjøkken med åpen løsning mot stue ble pusset opp i ca. 2017. Kjøkkenet byr på plass til spisebord og har godt med skap- og arbeidsplass. Kjøkkeninnredningen består av profilerte fronter, laminert benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Samtidig er det integrert oppvaskmaskin, frittstående komfyr med steketopp og frittstående kjøleskap med fryser.
Et koselig kjøkken som står i stil med hytten.

Bad

Badet har i senere tid blitt oppgradert i en passende stil som gir et fint helhetsinntrykk til hytten, med gulv belagt med gulvbelegg og hvitt panel på vegger og i tak. Servant med skapplass under og god benkeplass. Det er eget toalettrom med adkomst utenfra. Her er det cinderella forbrennings toalett. Gulvflater er belagt med gulvbelegg, vegger utført i pussede og malte flater, og himlingsflater utført i malt panel. Dusjen tar du ute.

Terrasse

Hytten har en platting belagt med sten og byr på en utepeis som kan nytes. Her er det fin plass til både utemøblement og solsenger, slik at man kan nyte utsikten maksimalt. Plattingen går over til gress hvor barn og dyr kan få leke.  Dette vil definitivt bli et samlepunkt for familie og gjester.

Soverom

Soverommene gir en ordentlig hyttefølelse med lys furu på veggene. Hovedsoverom har plass til dobbeltseng. Soverom 2 kan bli brukt til barnerom da det har plass til en enkelt seng/hengekøye. Soverom 2 byr på garderobeløsning. Begge rommene har utsikt retning mot hyttens tilhørende anneks, her våkner du til fuglekvitring og skogen rett utenfor.

Anneks

Tomten byr på et anneks på ca. 26 m2 med stue, kjøkken, soverom og bod/vaskerom. Inngang til vaskerom og anneks er adskilt. Annekset gir en ordentlig hyttefølelse med furu på vegger. Her bringes muligens minner fra barndommen tilbake? Annekset er perfekt om det skulle komme ekstra gjester til overnatting.
Annekset har kun innlagt kaldt vann.

Beliggenhet

Brattåsveien 12 har en flott beliggenhet på Brattås. Eiendommen ligger på et høydedrag, og nyter godt av flott utsikt mot sjøen. Tomten oppleves usjenert og har gode solforhold.
Området Brattås er særpreget av skog og med kort avstand til sjø. I umiddelbar nærhet finner du Singelbukta, en hyggelig strand som kan by på familiehygge. Med turmuligheter rett utenfor døren kan du nyte det naturen har å by på.
Sentralt på Nes ligger Nes Camping og er en populær plass med en strand og lekeplass for barn. Videre forbi Nes Camping og inn i skogen, finner du Heyerdalbukta badeplass. Videre innover i skogen finner du flotte turmuligheter og et fint område med bademuligheter. Helleberget byr også på fine plasser til å nyte varme sommerdager.
Er det ønskelig å ta en tur til Moss sentrum en dag tar dette deg ca. 16 min med bil. Moss sentrum kan by på shoppingmuligheter, restauranter og cafeer, uteliv, matbutikker og kino m.m.

Løpende kostnader

Årlig avgift til Brattås vel: Kr. 750,-. Gjelder vedlikehold av renseanlegg/pumpehus og vei på Brattås.
Årlig avgift til Jeløy Vel: Kr. 1.550,-. Gjelder vedlikehold av vei på Nesveien.
Angående Nordre Jeløy vel: Det er dugnad 03.06.2021, arbeidet består i rydding og kvisting langs veiene. Vedlikehold av veien skal i hovedsak settes ut på anbud blant lokale aktører. Dugnader organiseres av styret og ledes av vegsjefen eller den han bemyndiger ihht. vedtekter. Vedtektene ligger vedlagt.
I tillegg tilkommer årlig festeavgift og kommunale avgifter som informert under "tomt" og "kommunale avgifter".

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, servantrom, WC-rom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Frittstående innredet anneks på ca. 26 m² med stue, kjøkken, soverom og bod/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eierform: Festet tomt 2586m².
Tomten er usjenert og skjermet med sin beliggenhet. Bilvei frem til hytten, med biloppstillingsplasser. Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen og ellers naturtomt med innslag av stein, fjell og vegetasjon. Sydvest-vendt platting med god plass til både sittegrupper og solsenger, her kan utsikten nytes hele dagen.
Årlig festeavgift: Kr. 8.705,-
Grunneier: Pål Beckholt.
Neste regulering av festeavgift: 2022
Det er ikke mulighet for innløsing av festetomten.
Festekontrakten utløper ved oppsigelse fra fester.
Kr. 1500,- i gebyr for overføring av festekontrakt.
Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke med enn 25 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Garasje / Parkering

Parkering vei.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Kenneth Lesteberg i Anticimex AS, med rapportdato 28.05.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Yttervegger av trekonstruksjoner og siporex. Fasader utført i pussede malte flater og
stående kledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen utført i saltaksform utvendig tekket med shingel. Profilert entrédør av tre.
Terrassedør og vinduer med enkelt glass fra byggeår. Utgang fra stue til sydvest-vendt platting på ca. 36 m². Bærende konstruksjoner av betong belagt med skifer. Rekkverk av murkonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til ca. 0,51 meter. Belysning på vegg samt markise. Murt utepeis.
Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått TG2:
Kjøkken, vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner
Toalettrom (Ikke våtrom), ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
Krypekjeller, annet: Det ble på befaringsdagen observert aktivitet etter gnagere. Anbefaler videre undersøkelser. Det ble ikke påvist symptomer på skader. Erfaringsmessig er krypekjellere en risikokonstruksjon knyttet til fukt og skader. Regelmessig ettersyn anbefales. Råloft, konstruksjonsoppbygging og annet: Lekkasjemerker i området der skorstein er ført gjennom taket. Dette kan synes å være gamle fuktmerker og lekkasjested er kanskje utbedret, men dette kan ikke bekreftes. Observert maur på loft, anbefaler videre undersøkelser.
Teknisk anlegg, varmtvannsbereder og vannrør: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand på varmtvannsbereder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. TG2 gjelder kobberrør av eldre dato i krypekjeller og servantrom: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vinduer/ytterdører: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak, tekkingsoverflate og undertak, samt skorsteiner over tak: Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Det vurderes at løsning kan være slik at lekkasje ikke kan utelukkes. Restlevetiden er usikker
Terrasser, platting: Rekkverkshøyden er under 0,9 meter. Det forelå ikke direkte forskriftskrav ved byggeåret mtp. rekkverkshøyde, men stedvis fantes det lokale byggeregler som krevde 0,9 meter.
Drenering, utvendig terreng inkl. fuktsikring av grunnmur og fuktmerket/-symptomer i kjeller/underetg. inkl. eventuell krypkjeller og plate på mark: Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Se punkt innvendig inspeksjon under krypekjeller.
Terrengforhold: Fall ut fra grunnmur kunne med fordel vært større. Dette for å unngå utilsiktede vannansamlinger inn mot grunnmuren.
Stikkledninger og tanker, vann- og avløpsledninger: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vannrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Restlevetide beheftes med usikkerhet, uten at det dermed trenger være absolutte krav for umiddelbare tiltak. Alt slites, og det gjelder også vannledninger samt utstyr knyttet til det. Behov for tiltak kan være nødvendig innen kort tid, men det kan også være at tiltakene kan skyves ut i tid. Materiale er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. Samme faglige vurderinger gjelder alle tilsvarende boliger med aldersbetraktninger og er ikke spesielt for akkurat denne boligen
Frittstående byggverk, innredet anneks: Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold være tilstrekkelig.
Følgende punkter har fått TG3:
Råloft, statistikk og overflater vegg/undertak: Observert maur på loft, anbefaler videre undersøkelser. Råtesopp som følge av for høy fuktighet er påvist. Det er påvist fuktskader i undertaket. Usikkert om dette skyldes pågående eller tidligere lekkasje. Tiltak anbefales.
Tekniske anlegg, vannrør: TG 3 gjelder kraner i krypekjeller: Mindre drypplekasje fra begge kraner. Anbefaler tiltak.
Yttertak, konstruksjon: Observert fra innvendig side er det oppstått råteskader på deler av bærende konstruksjoner. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det ble også registrert svekkelse på undertaket ute ved gesims over dør til wc-rom.
I henhold til selgers egenerklæringsskjema datert 28.05.2021, så nevner vi følgende:
- Det har vært noe råte i vaskerom, dette er utbedret da det var en forsikringssak.
- Selger har tidligere observert mus og maur.
- Moss Bygg byttet noe av taksingelen i 2020.
- Sikringsskapet er forsterket og det er satt opp utekontakt. Utført av faglært.
Det henvises videre til selgers egenerklæringsskjema, samt vedlagt tilstandsrapport. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med disse før bud inngis. Kjøper har en selvstendig undersøkelsesplikt. Det anbefales derfor på generelt grunnlag en grundig gjennomgang av boligen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Kommunen har ingen byggemeldinger på eiendommen. Mest sannsynlig er hytta bygget før fradelingen av eiendommen, som ble utført i 1963. Og hytta ble muligens omsøkt på avgivereiendommen. Men det er ikke mulig for kommunen å lete blant over 100 søknader og de fleste fra før 1960. Det var heller ikke vanlig å gi attest til hyttebygg på den tiden.

Adgang til utleie

Hytten har ingen egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med peis i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 8.043,- pr. år.
De kommunale avgiftene inkluderer: eiendomsskatt, renovasjonsgebyr og kontroll vann.
Kommunale avgifter forfaller til betaling 6 ganger pr. år. Fra og med 2022 vil hytterenovasjon bli fakturert 6 ganger i året som de andre kommunale gebyr.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Eiendomsskatten er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 207 572 pr. 31.12.2019.
 
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplaner
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Eiendommen ligger i området regulert til LNFR.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1963/1873-3/87FESTEKONTRAKT - VILKÅR 08.05.1963
FESTETID: 30 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 300
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Med flere bestemmelser
- Servitutten gjelder bestemmelser angående festeforholdet. Blant annet om regulering av leien, forkjøpsrett for grunneier, bestemmelser om forlengelse av festeavtalen, bestemmelse om gjerde, bestemmelse om generell virksomhet, og forfall for festeavgift m.m..
1995/6257-2/87BRUKSRETT 28.08.1995
Rettighetshaver JOHANSEN HANS
GJELDER FESTE
- Servitutten er et skjøte med overføring av hjemmel, og info om særeie som gjelder nåværende eier. Servitutten blir sendt inn for sletting.

Vei/vann/avløp

Vann gjennom Brattås vel. Gjelder vedlikehold av renseanlegg/pumpehus. Pumpehuset brukes av 22 hytter i feltet.
Det er private stikkledninger/adkomst fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnett. Privat vei vedlikeholdes av Brattås vel i Brattåsen og av Jeløy vel på Nesveien.
Det er ikke avløp, vannet går rett i bakken. Det foreligger ikke utslippstillatelse. Dette vil si at man har behov for søknad om utslippstillatelse for et gråvannsrenseanlegg der gråvannet renses i et prefabrikert eller plassbygget renseanlegg for gråvann. Do søkes først enten til biodo/utedo eller tett tank, som tømmes i regi av kommunens slamtømmeordning. Konstruksjonen av anlegget vil være forbundet med søknad om tiltak hos Moss kommune, byggesaksavdeling.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt som befinner seg på hytten ved visningsdag medfølger hytten ved overtagelse. Med unntak av personlige eiendeler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brattåsveien 12, 1514, Moss, Gnr. 1 bnr. 3144 i Moss kommune

Eier

Sissel Jane Grønhovd

Oppdragsnummer

92-21-0148

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.