Moss

Møllebyen/Moss sentrum - Flott 3-roms andelsleilighet i 2.etasje - Solrik balkong - Garasjeplass med el-lader - Heis

Kongens gate 4 , 1530 Moss

VISNINGER

19. oktober tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Josefine Anker-Jensen
Josefine Anker-Jensen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 76 m²
Bruksareal 79 m²
Bruttoareal 87 m²
Tomt 2 265 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1988
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 1402
Energimerking E
FINN.no 235072466
Sist endret 14.10.2021 12:08
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 181 090
Fellesutgifter 6 446,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) 223 078,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 173 078,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 181 090,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kongens gate 4! En 3-roms andelsleilighet beliggende i 2.etasje, med en sentral beliggenhet i Møllebyen. Leiligheten kan friste med blant annet 2 soverom, omkledningsrom, bad, stor stue med delvis åpen kjøkkenløsning og en solrik balkong.
Her vil du bo med gangavstand til kaféer og barer, kinoanlegg, bibliotek, kunstgalleri og museum. Dette er blant de få tilbudene man finner her. Møllergata ligger svært sentralt til alt det Moss by har å by på. Skulle man ønske å gå seg en liten tur kan man alltids ta turen opp til Mossefossen. Eller hva med å ta turen til den nye og moderne bydelen Verket. Verket har per i dag et mangfold av leiligheter, butikker og restauranter - og mer er under utvikling.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og har adkomst via felles trapperom, heis og utvendig svalgang. Det er callinganlegg. Leiligheten inneholder: Entrè, gang, bod, bad, to soverom, omkledningsrom, stue og kjøkken.
Det medfølger en bod på 5 kvm.

Entré

Velkommen inn! Du møter en lys entrè med fliser på gulv, og varmekabler i gulv.

Stue

Stuen oppleves luftig og har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Stuen lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tilhørende møblement. Stuen ble oppgradert i 2013, og det ble i den forbindelse lagt nytt laminatgulv og tapet på vegger. Fra stuen er det utgang til en solrik balkong.

Kjøkken

Lyst og delikat kjøkken som ble oppgradert i 2013. Kjøkkenet er U-formet, og har godt med skap og benkeplass. Ved kjøkkenet er det rom for spisebord. Kjøkkeninnredning med slette lyse flater, og benkeplate av laminat. Det er nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur, og ventilator med mekanisk avtrekk. Av hvitevarer er det stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøleskap. Benkeskapsbelysning mellom over-/ og underskap, samt stikkontakter. Varmtvannsberederen er plassert i hjørnebenk.

Bad

Baderommet er av god størrelse, og ble oppgradert i 2013. Gulvflater er belagt med våtromsbelegg, og det er varmekabler i gulv. Veggflater er belagt med våtromsplater, og himling er malt betong/mur. Baderommet er innredet med vegghengt servantinnredning med slette lyse fronter, heldekkende servant med ett-greps armatur, speilskap med belysning, vegghengt skap med lyse slette fronter, vegghengt toalett, og dusjkabinett med skyvedører av gladd med ett-greps armatur tilkoblet hånddusj. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er stikkontakt over servant og avtrekksventil tilknyttet mekanisk avtrekk fra kjøkken.

Balkong

Leiligheten byr på en koselig overbygget balkong med plass til utemøblement, her kan lange sommerdager nytes. Balkongen er vest-vendt og ca. 10,8 kvm. Ved varme solrike dager kan man kjøre ut markisen, som har motor/fjernkontroll. Fra balkongen er det hyggelig utsikt mot Møllebyen og omgivelsene. Gulvflater er belagt med flis, og rekkverk er av treverk, metall og fasadeplater. Det er stikkontakter monter på vegg.

Soverom

Leiligheten har 2 soverom av god størrelse. På soverom 1 er det garderobeskap, og soverom 2 har eget omkledningsrom.

Beliggenhet

Kongens gate 4 ligger i umiddelbar nærhet til hyggelige kaféer og barer, kinoanlegg, bibliotek, kunstgalleri og museum. Dette er blant de få  tilbudene man finner her. Møllergata ligger svært sentralt til alt det Moss by har å by på. Skulle man ønske å gå seg en liten tur kan man alltids ta turen opp til Mossefossen. Eller hva med å ta turen til den nye og moderne bydelen Verket. Verket har per i dag et mangfold av leiligheter, butikker og restauranter - og mer er under utvikling.
Møllebyen var før i tiden et tyngdepunkt for byens industrielle epoke, visste du at blant annet Kongens gamle ridevei til København gikk gjennom denne delen av byen? Skulle du få nok av historien bak denne delen av byen er det kort vei til mangfoldige turmuligheter i vakker natur, både langs Vansjø, i Mosseskogen og på Jeløy.
Innenfor få minutter til fots ligger Kanalen, et populært område gjennom sommerhalvåret. Langs kaikanten byr Fiskebasaren, i tillegg til Peppes Pizza, på uteservering i sesong med store sittegrupper der du på sommerstid kan nyte solen og se båtene kjøre forbi. Glassverket bakeri og Mors Café på Jeløy siden byr på kaffe og bakevarer. Videre forbi Mors cafè som er beliggende langs Kanalparken finner du stranden Sjøbadet, en flott bystrand som var en av de første som fikk et blått flagg.
Mathandelen tar du raskt og enkelt på enten Kiwi, Rema 1000 på Amfi Moss eller fremtidige Meny som åpner en ny og stor butikk på senteret.
Shoppingen kan også gjøres på Amfi Moss, eller hva med å gå ut i gågaten hvor du finner et utvalg av nisjebutikker som byr på plagg for hver og en smak. Tar du deg en liten kjøretur finner du Høyden handelsområde bestående av alt fra interiørbutikker til bilbutikker, og Rygge storsenter som byr på matbutikker, caféer og shopping.
For pendlere er mulighetene mange uavhengig av ønsket fremkomstmiddel. Både buss og jernbane ligger i umiddelbar nærhet med en reisetid på ca. 45 minutter til Oslo S og Halden. Kjører man egen bil er det enkel adkomst til E6, med tilsvarende reisetid til Oslo sentrum. Du finner også rask og hyppig fergeforbindelse til Horten i Vestfold fra Moss havn, noe som sørger for en enkel tilgang til vestsiden av Oslofjorden.

Felleskostnader

Kr. 6.446,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: TV, internett, kommunale avgifter, avdrag fellesgjeld, avdrag renter, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm fellesareal, renhold fellesareal, forretningsførerhonorar & revisjonshonorar.
Det gjøres oppmerksom på at eventuell fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

Kr. 223 078,- per 28.09.2021.

Andel formue

Kr. 40 819,- per 31.12.2020.

Borettslag

Borettslaget Møllebyen Pak, org.nr. 941 262 120.
Styreleder i borettslaget er: Arne Aas.
Styrets e-post: mollebyenpark.brl@mittvbbl.no.
Styrets telefon: 98 21 20 88.
Forretningsfører:
Vansjø Boligbyggelag
Varnaveien 34
1523 Moss
Tlf: 952 66 200
E-post: post@vansjobbl.no

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har jobbet med og vedlikehold som har vært gjennomført i 2020:
Bygningsmessig vedlikehold: Karnapp i to leiligheter i fjerde etasje og byttet vinduer i trappehus i Kongens gate 6.
Nyanskaffelser: Fibernett med T-We og bredbånd til alle leiligheter, og etablert mulighet for andelseierne til å montere el-bil ladere i garasjen.
Generell vedlikehold: Spyling av avløpsledningene i alle leilighetene og rengjøring av garasjeanlegget.
Vedlikehold og nyanskaffelser som er ønskelig i 2021:
Skadedyrsbeskyttelse, det må tettes tilgang for skadedyr(mus) i sprekker i gavlveggene.
Fortsette vedlikehold på de gjenstående karnappene for å forhindre ytterligere vannlekkasje.
Utskifting av røyk-luker i trappegangene.
Det har vært en del problemer med porttelefon i Kongens gate 4, og denne må byttes ut. Styret har derfor besluttet å montere nye porttelefoner ved begge inngangene og andelseierne vil motta låsebrikker til å bruke ved alle dører til og fra fellesarealene.
Gjennomgang av alle leiligheters ytterdører for et eventuelt vedlikehold.
Etablere et samarbeid med VBBL for å sette opp en langsiktig vedlikeholdsplan.
Selskapet har gjennom de siste ter årene opparbeidet en kapital på vel 1 mill kr. Det er midlertidig vært en nødvendighet å styrke økonomien for å kunne møte vedlikeholdsarbeidet vi vet kommer i de nærmeste årene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er tilknyttet sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av ordningen er: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalens varighet: Til den sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp fra sikringsfondet dersom kravene for deltagelse ikke lenger er oppfylt. Avtalen kan sies opp fra borettslaget innen 1. desember, med virkning fra kommende årsskifte.
Det kan opplyses av borettslaget ikke har IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslagets lån utgjør totalt kr. 13.226.488,- pr. 31.12.2020, og er tatt opp i Nordea.
Type lån: Annuitetslån.
Rente pt.: 1,35%.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: Kr. 1.757,-, hvorav renter utgjør kr. 299,-, og avdrag utgjør kr. 1.458,-.
Lånets løpetid: 2032.   
Lånenr.: 67140503067.   
Bankforbindelse: Nordea.     
Type lån: Serielån.
Rente pt.: 1,9%.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: Kr. 231,-, hvorav renter utgjør kr. 95,-, og avdrag utgjør kr. 136,-.
Lånets løpetid: 2031.  
Lånenr.: 61188239349.   
Bankforbindelse: Nordea.

Forsikring

Eiendommen er forsikret gjennom borettslagets fellesforsikring i Gjensidie ASA, med avtalenummer 82375053. Innbo og løsøre er ikke inkludert i forsikringen.

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold kan andels- eieren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 76 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, bad, to soverom, omkledningsrom, stue og kjøkken.
Følgende er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 2 265 kvm, Eierform: Fellestomt.
Felles tomt for borettslaget opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i garasjekjeller. Det er montert el-bil lader på parkeringsplassen. Det er tre biloppstillingsplasser i garasjekjeller som disponeres av styret, som kan benyttes til gjesteparkering.

Byggemåte

Byggemåte er beskrevet av Lars Petter Ausland v/Anticimex AS i boligsalgsrapport datert 07.10.2021:
Boligbygg over 4 etasjer samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med fasadeplater samt felter med teglsteinsmur. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med
papp/membran (taket er ikke besiktiget).
TG2 er gitt på følgende punkter:
Bad: Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: TG 2 gjelder: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende. Membran: TG 2 gjelder: Sluk er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst under dusjkabinett. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fallforhold: TG 2 gjelder: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 1 mm. Våtromsbelegg har en oppkant ved terskel på 30 mm. Gulv utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Kjøkken: Overflater gulv: TG 2 gjelder: Det er stedvis knirk i gulvet. Annet: TG 2 gjelder: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt for installasjoner etter TEK 10 (NEK 400).
Overflater gulv: TG 2 gjelder: Det er stedvis knirk i gulvet.
Vinduer: TG 2 gjelder: Vinduer fra 1987. Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Dører: TG 2 gjelder: Balkongdør fra 1987. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Følgende punkt har fått TG3:
Etasjeskillere: TG 3 gjelder: Det er merkbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 38 mm i stue og 38 mm i soverom . Skjevhetene kan skyldes setninger i grunnen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Ihht. selgers egenerklæringsskjema datert 29.09.2021 så nevner vi følgende:
- Badet ble pusset opp av Moss Bad & VVS-senter.
- Bretun interiør har stått for hele oppgraderingen av leiligheten.
- Det var gjennomspyling av alle rør i 38 leiligheter i 2021. Borettslaget hadde kontroll på alle leilighetene i blokken, også ventilasjonen på kjøkkenet.
- Moss Elektro har lagt opp til el-bil lader på parkeringsplassen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Moss kommune datert 01.05.1988.

Barnehage / skole i området

Skarmyra barnehage (0-5 år), 0.8 km
Kråka FUS kulturbarnehage (0-6 år), 0.8 km
Peterson barnehage (1-6 år), 1 km
CIS (Childrens International School) (1-7 kl.), 3 min
Bytårnet skole (1-10 kl.), 0.8 km
Verket skole (1-10 kl.), 1.2 km
Krapfoss skole (1-7 kl.), 1.4 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 2.8 km
Kirkeparken videregående skole, 0.5 km
Malakoff videregående skole,1.4 km

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 612 939 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 206 581 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplaner:
Id: KP_3002, Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Endelig vedtatt arealplan med endelig ikrafttredelse 24.03.2021
Id: Forslag, Tigerplassen
Detaljregulering, planlegging igangsatt med ikrafttredelse 01.01.0001
Id: 363, Sentrumsplan Moss
Kommunedelplan, endelig vedtatt med ikrafttredelse 15.06.2015
Kommunedelplaner:
Id: 363, Sentrumsplan Moss
Kommunedelplan, endelig vedtatt med ikrafttredelse 15.06.2015
Id: 257, Bjerget
Eldre reguleringsplan, endelig vedtatt med ikrafttredelse 23.03.1998
Id: 181, Bjerget/kongens gate
Eldre reguleringsplan, endelig vedtatt med ikrafttredelse 11.02.1986
Reguleringsplaner under bakken
Id: 369, Østfoldbanen VL(Ski)-Moss, Sandbukta-Rygge grense
Områderegulering, endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 14.11.2016

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1968/4534-1/87ERKLÆRING/AVTALE 05.09.1968
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1399
Rett til å benytte gårdsplassen
- Servitutten er en rett til å benytte gårdsplass.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger, foruten stekeovn. Vaskemaskin på bad medfølger. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anker-jensen@meglergaarden.no eller SMS: 48 26 34 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

I dette salgsoppdraget avklares forkjøpsretten til borettslaget og til Vansjø BBL`s medlemmer ved forhåndsavklaring. I forbindelse med dette må kjøper, I TILLEGG TIL KJØPESUM OG TINGLYSINGSOMKOSTNINGER, betale følgende beløp til forretningsfører Vansjø Boligbyggelag.:
Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten - 5 R + mva., for tiden kr. 7.493,-. Faktura sendes direkte fra VBBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler, og forkjøpsretten er avklart.
Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Kjøper av leiligheten må også være medlem i Vansjø Boligbyggelag. Kjøper som ikke er medlem må melde seg inn i VBBL straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmelding og medlemskontigent (andel i VBBL) kr. 350,- + medlemskontigent kr. 250,- pr. år.

Adresse og matrikkel

Kongens gate 4, 1530, Moss, Gnr. 2 bnr. 1402, andelsnr. 27 i Møllebyen park brl borettslag med orgnr. 941262120 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0170

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.