Moss

Ekholt/Moss - Koselig og innholdsrik enebolig med alt på ett plan - 2 garasjer - vinterhage og skjermet uteplass

Ekholtveien 50 , 1526 Moss

VISNINGER

29. juni onsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Andreas Thoring
Andreas Thoring Partner / Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig
Lena Johnsen
Lena Johnsen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

92%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 131 m²
Bruksareal 138 m²
Tomt 1 163 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Byggeår 1967
Gårdsnummer 192
Bruksnummer 43
Energimerking G
FINN.no 263149788
Sist endret 23.06.2022 14:57
Prisantydning 6 500 000,-
Totalpris 6 676 522,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 676 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Ekholtveien 50!
En velholdt, hyggelig og innholdsrik enebolig med alt praktisk plassert på ett plan, 3 garasjeplasser fordelt på 2 garasjer og flere boder for enkel oppbevaring av diverse.  Eiendommen ligger i et barnevennlig og populært boligområde på Ekholt med kort vei til skoler, barnehager, handelsområder og turområder. Tomten er parkmessig pent opparbeidet med brosteinsbelagt innkjørsel og adkomst, samt en flott hage hvor store, små og firbeinte kan nyte alle årstider.

Eneboligen inneholder:
Vindfang, entré, gang, stue, spisestue, hagestue, kjøkken, grovkjøkken, bad, wc-rom, to soverom (tidligere 3), garderobe/bod.

Vel inn i boligen finner du en entré med god plass til skyvedørsgarderobe før du trer inn til boligens oppholdsrom. Stuen er delt opp i flere soner med spisebordområde som naturlig plasserer seg ved kjøkkenet. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys og rommet byr på gode møbleringsmuligheter. I stuen ble det i 2011 montert en varmepumpe samt er det peis i stuedelen som gir en varm atmosfære på vinterhalvåret.
Boligens kjøkken er åpen mot spisestue og har innredning fra 1998. Det er god skap- og benkeplass samt downlights i taket som gir god belysning på kveldstid. Innenfor kjøkkenet finner du et grovkjøkken, et praktisk rom som gir mulighet for ekstra lagringsplass. På grovkjøkkenet er det plass til oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel.

Baderom er flislagt hvor det i 2001 ble lagt nye fliser på gulv og vegger samt gipsplater med membran på vegg. Badet er utstyrt med servant på innredning og dusjkabinett. Det er downlights i taket. Videre byr på boligen på et toalettrom fra 2008/09 - rommet er enkelt utstyrt med servant, speil og vegghengt toalett. To soverom, hvorav hoved soverom har god plass til dobbeltseng og annet møblement. Rommet har integrert skyvedørsgarderobe med spotter over. Soverom 2 egner som et barne- eller gjesterom og har tidligere vært to soverom.

Med utgang fra stue strekker rommet seg ut i en vinterhage som er med på å forlenge sommeren. Her vil det være enkelt å skape sitt ønskede uttrykk. Videre fra vinterhagen er det utgang til en delvis overbygget terrasse på ca. 50 kvm.

En innholdsrik eiendom som må ses!

Innhold

Enebolig med alt på ett plan som inneholder:
Vindfang, entré, gang, stue, spisestue, hagestue, kjøkken, grovkjøkken, bad, wc-rom, to soverom, garderobe/bod.

Frittstående dobbelgarasje oppmålt til 36 kvm.
Frittstående garasje med bod oppmålt til 26 kvm.
Frittstående verktøy bod oppmålt til ca. 7 kvm, samt frittstående drivhus i hagen.

Innvendige overflater:
Gulvflater med fliser, heltregulv, en-stavs laminat, en- og tre-stavs parkett.
Vegger i malte flater.
Himlinger i malte flater.

Standard

Varmepumpe
Motoriserte zip-screens i vinduer i stuen
Terrassemarkise

Entré

Velkommen inn. Lys og hyggelig entré med god plass til skyvedørsgarderobe, her vil det være enkelt å rydde unna yttertøyet.
Videre tar entré deg til boligens oppholdsrom.

Stue

Stuen har store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Det er gode møbleringsmuligheter i stuen som er delt opp i flere soner og spisebordområde plasserer seg naturlig ved kjøkkenet. Her er det god plass til et dekket langbord. I 2011 ble det montert en varmepumpe i stuen samt står det en peisovn som gir rommet en lun og god atmosfære på vinterhalvåret. Motoriserte zip-screens på vinduer i stuen.

Fra stuen er det utgang til vinterhage som forlenger sommerdagene og stor terrasse. Screen-gardiner i vinterhagen

Kjøkken

Åpent kjøkken mot spisestue med kjøkkeninnredning fra 1998. Innredningen har profilerte fronter, benkeplate i tre og nedsenket oppvaskkum. Over benkeplate er det delvis flislagt og malt panel, samt belysning og stikkontakter. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn og platetopp samt frittstående kjøleskap. Ventilator er skjult i overskap. Det er god skap- og benkeplass og downlights i taket som gir god belysning på kveldstid.

Innenfor kjøkken finner du boligens grovkjøkken.

TG2:
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Kreveroppfølging med jevnlig ettersyn.

Grovkjøkken

Grovkjøkkenet har innredning fra 2005/06 med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med nedsenket oppvaskkum, laminert plate over benk og nedsenket platetopp. På kjøkkenet er det plass til frittstående oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel.
Et praktisk rom som gir mulighet for ekstra lagring av diverse.

TG2:
Ventilasjon: Kun avtrekksventil i vegg. Ventilering med avtrekk bør etableres.
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Flislagt baderom med downlights i taket. Badet er utstyrt med vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speil med belysning over og dusjkabinett med hånddusj. I 2001 ble det lagt nye fliser på gulv og vegger samt gipsplater med membran på vegg.

TG2:
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør: Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Toalettrom

Toalettrom fra 2008/09 med fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Rommet er utstyrt med ovenpåliggende servant på vegghengt innredning, speil og vegghengt toalett. Toalettrommet varmes opp av panelovn.

TG2:
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Sanitærutstyr/innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Hage

Vakker hage, med flere sol- og skyggeplasser rundt huset. Hyggelige detaljer som drivhus, benker og anneks.

Uteareal

Med utgang fra stue strekker rommet seg ut i en vinterhage - som er med på å forlenge sommeren. Her vil det være enkelt å skape sitt ønsket uttrykk. Fra vinterhagen er det utgang til en delvis overbygget terrasse på ca. 50 m². Det er montert markise og stikkontakt på terrassen.
Lange sommerkvelder kan enkelt nytes her.

Terrassen er åpen ned mot boligens flotte hage hvor små og firbeinte kan nyte alle årstider.

Soverom

Boligen byr på totalt 2 soverom. Hoved soverom er stort og har god plass til dobbeltseng og ønsket møblement. Soverommet har en integrert skyvedørsgarderobe med spotter over.  Soverom 2 er noe mindre og egner seg godt som et barne- eller gjesterom. Tidligere var dette rommet 2 soverom.

Beliggenhet

Ekholt er et ettertraktet og barnevennlig område hvor du finner en god blanding av store eneboliger, rekkehus og blokkbebyggelse. Det er gangavstand til skole, barnehage, idrettsanlegg og Høyden handelsområde med dagligvareforretninger og store kjedebutikker av mange slag. Moss sentrum med alle byens fasiliteter med bl.a. caféer og kino er også lett tilgjengelig.

Ungdomsskole, barnehage og skole ligger bare noen minutters gange fra boligen. Det samme gjelder flotte bademuligheter fra Festestranden.

Det er ca. 5 min. kjøring til Moss stasjon og Moss sentrum.  45 min kjøring til Oslo. Det er god bussforbindelse mellom Ekholt og Moss sentrum.

Holdeplassen til Timeeksspressen med avganger til Oslo og andre byer har holdeplass inne 3 min. gange. Kort adkomstvei til E6.

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 10326639

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør: Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Kjøkken
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Kreveroppfølging med jevnlig ettersyn.
Grovkjøkken
- Ventilasjon: Kun avtrekksventil i vegg. Ventilering med avtrekk bør etableres.
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Toalettrom
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Sanitærutstyr/innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Etasjeskiller - 1. etasje
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 20 mm i hagestue. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
Drenering
- Vann fra yttertak og bortledning: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Tiltak anbefales.
- Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur: Det er høyst om grunnmuren er fuktsikret med grunnmurplater eller tilsvarende. Tiltak anbefales.
- Alder: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 0 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes or å belyse risiko.
Frittstående byggverk - Verktøy bod
- Frittstående byggverk: Det er foretatt en forenkle og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Lagt fliser på gulv og vegg samt gipsplater med membran på vegg 2001 bad pluss fliser på gulv grovkjøkken 2004. Har ikke faktura på dette.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Det var fliser på gulv lagt i ca. 1995 nye fliser ble lagt over disse med membran i 2001. Har ikke faktura.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Byttet kloakkledning og overvannsledning i 1998 (adskilt).
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Rygge kommune. Ny tilkobling av kloakk/vann inn på deres anlegg 2018.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Norgeshus. Ny dobbelgarasje 2013 tilbygg stue/gang 2011 vinterhage isolert 2016 oppgradering eksisterende garasje 2018 (selv).
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Bravida. Nytt sikringsskap varmekabler generell oppgradering av el anlegg 2007.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Det var kontroll på el anlegget ca. 2018 eller 2019 godkjent.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Har skiftet kledning selv på en del av huset etter påsyn av faglært.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
- Nei. Påbygg/endring godkjent av daværende Rygge kommune.

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 138 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 138 m².
Primærrom: 131 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vindfang, gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, to soverom, hagestue, grovkjøkken.
Garderobe/bod på 7 kvm inngår i boligens sekundærareal.

Dobbelgarasje:
Bruksareal: 36 m².
Sekundærareal: 36m².  Følgende er oppgitt som sekundærareal: Garasjerom.

Garasje:
Bruksareal: 26m².
Sekundærareal: 26m². Følgende er oppgitt som sekundærareal: Garasjerom og bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eiet tomt på 1163 kvm. Tomten er tilnærmet flat og pent opparbeidet med brosteinsbelagt innkjørsel og adkomst, plenareal, trær og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

På tomten er det to garasjer.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Stian Christensen i Anticimex AS, med rapportdato 20.06.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen,

Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong.
Yttervegger med stående kledning.
Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein. Renner og nedløp av metall.
Boligen har yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående kledning.
Avtrekksvifte plassert på loft. Uinnredet kaldt loft med adkomst via lofts luke i gang.
Skorstein fra byggeår. Det er en teglsteinspipe.
Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern.
Hoved stoppekran og varmtvannsbereder på 198 liter fra 2003 plassert på grovkjøkken.
Avtrekksvifte plassert på loft. Mekanisk avtrekk fra kjøkken, grovkjøkken og bad styrt fra kjøkkenvifte.
Tilluftsventiler i vinduer. Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i garderobe/bod.
Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Boligen har røykvarslere og brannslukkingsapparat.
Entrédør fra 201 med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2011, 2004, 2003 og 1999.
Plate på mark utvendig slemmet og malt. Drenering fra byggeåret. Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning opplyst til å være fra 1998.
Frittstående uisolert garasje i trekonstruksjon med bod. Elektrisk garasjeport, dør og vinduer. Støpt gulv mot grunn. Yttervegger av tre utvendig kledd
med stående kledning. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Frittstående uisolert garasje i trekonstruksjon med bod. Elektrisk garasjeport, dør og vindu. Frittstående uisolert verktøy bod i trekonstruksjon på ca. 7 m². Drivhus i glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Ekholt barnehage, 0.4 km
Gubbeskogen barnehage as, 0.7 km
Bredsandkroken barnehage, 1.4 km

Ekholt skole, 0.4 km
Melløs skole, 1.4 km
Buen kristne skole, 1.5 km
Øreåsen skole, 1.6 km
Rygge ungdomsskole, 1.7 km
Malakoff videregående skole, 2.6 km
Kirkeparken videregående skole, 3.9 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

I 2021 ble det fakturert kr. 18 414,15,-.

De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 892 699 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 213 715 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Kommunedelplaner:
Id M222
Navn HØYDEN - VARNAVEIEN MELLØS
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 20.04.2009

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

18.05.2006 Bestemmelse iflg. skjøte
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-192/43

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Hus forsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lena@meglergaarden.no eller SMS: 97 73 06 30 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Selger har kjøpt leilighet i et nytt boligprosjekt med estiert innflytting 1. kvartal 2023. Ekholtveien 50 kan ikke overtas før selger har overtatt og flyttet inn i denne leiligheten.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rom bruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige bygge meldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ekholtveien 50, 1526, Moss, Gnr. 192 bnr. 43 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0359

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.